Kira bedelinin tespiti davasında sulh mahkemesinin verdigi karar hakkında karar düzeltme oluna gidilebilir mi? Sayet gidilebilirse karar düzeltmede 6 milyarlık parasal alt sinir icin "yillik kira bedeli" mi yoksa "mevcut kira bedeli ile tesbiti istenen kira bedeli arasindaki farkin bir yıllık tutari" mi esas alinir?
iki ayrı başlıkta farklı gibi görünen konulları yazmışsınız
Kira bedelinin tespiti davasında sulh mahkemesinin verdigi karar hakkında karar düzeltme oluna gidilebilir mi? Sayet gidilebilirse karar düzeltmede 6 milyarlık parasal alt sinir icin "yillik kira bedeli" mi yoksa "mevcut kira bedeli ile tesbiti istenen kira bedeli arasindaki farkin bir yıllık tutari" mi esas alinir?
farkli kisiler aleyhine acilmis iki kira tespit davasinda hakimler bilirkisice tespit edilen kira bedelinden farkli oranlarda indirim yaptilar. biri % 10 biri %12.5 bu oranlarda bi standart yok mudur? ikincisi icin temyize gitsem bi sonuc alabilir miyim
Ancak anlaşılan o ki aynı dava ile ilgili soru soruyorsunuz. Bunları aynı başlık altında sorarsanız forum düzeni açısından daha iyi olur.
Sayın şenol iletilerinizin çeşitliliğine ve soruların soruluş şekline bakınca önce avukat olduğunuzu düşündüm, profilinize baktım olmadığınız yazıyor.
Ancak sizin konu başlıklarınız
"kira tespitte hakimin indirim hakki?
kira tespitte karar düzeltme olur mu?
icra dairesinden parami geri alabilirmiyim
Sulh hukukta temyiz süresi?
temyizin reddi durumunda kesinlesme tarihi? " çok teknik sorular. Hukukçu iseniz çok teknik cevaplar vereceğiz. Değilseniz çok uzun uzun anlatacağız.
Eger hukukçu bir arkadaşımızsanız sizden ayrıca sadece soru sormamanızı sorulan sorularada cevap vererek aktif katılımınızı isteyeceğiz. [:I]
Sn Eyilik
Oncelikle ayni başlik altinda sormamı önerdiginiz sorular kira tespit davasıyla ilgili ama farklı konular. Ayni baslik altında sormak benim icin de kolay olurdu ama tasnif acısından iki ayrı başlık altında sormanın daha faydalı olacağını düsündüm.
forum düzeni acısından benim de size kücük bir önerim var
cok sık yaptığınız bu uyarı ve önerileri forum sayfasına yazmak yerine kullanıcıya özel olarak gönderirseniz daha iyi olur:D Zira soruyu "yanitlanmis" olarak gören başka kullanıcıların zamanını almamıs olursunuz.
III. (Değişik: 3156 - 26.2.1985) Yargıtayın aşağıdaki kararları hakkında karar düzeltmesi yoluna gidilemez.
1 - Miktar veya değeri yüzelli milyon liradan az olan davalara ait hükümlerin onanması veya bozulmasına ilişkin kararlar. (*)
_____
(*) 1. Fıkradaki parasal sınır, 26.2.1985 tarih ve 3156 sayılı Kanunla bu Kanuna eklenen Ek Madde - 2 gereğince 1 Ocak 1990 tarihinden itibaren iki milyon milyon liraya, 20 Haziran 1996 tarih ve 4146 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle de yüzelli milyon liraya yükseltilmiştir.
2. 20.6.1996 tarih ve 4146 sayılı Kanun’un Ek 3. Maddesi hükmü gereğince, görev, kesin hüküm, Yargıtayda duruşma, karar düzeltme, senetle ispata ve sulh mahkemelerindeki taksim dvalarında muhakeme usulünün belirlenmesine ilişkin maddelerdeki parasal sınırlar, 1.1.1998 tarihinden itibaren iki, 1.1.2000 tarihinden itibaren dört katı olarak uygulanır. Bu uygulama nedeniyle mahkemelerce görevsizlik kararı verilemez.
_____ 1 - Miktar veya değeri (Değişik parasal sınır: 5219 - 14.7.2004 / m.2/A-e) "altımilyar" liradan az olan davalara ait hükümlerin onanması veya bozulmasına ilişkin kararlar.
2 - 8 inci maddede gösterilen davalara ait hükümlerin onanması veya bozulmasına ilişkin kararlar (8 inci maddenin II numaralı fıkrasının 6 no.lu bendindeki davalar, bu fıkranın (1) numaralı bendindeki hüküm saklı kalmak koşuluyla; kira sözleşmesine dayanan tahliye ve akdin feshi davaları ile bu davalarla birlikte açılmış kira alacağı ve tazminat davaları ve bunlara karşılık olarak açılan davalar ve Kat Mülkiyeti Kanunundan doğan davalar hariç),
3 - Görevsizlik, yetkisizlik, hâkimin reddi, dava veya karşılık davanın açılmamış sayılması, davaların birleştirilmesi ve merci belirtilmesi kararları,
4 - Hakemlerin verdiği hükümlerin ve bu Kanunun tahkim hükümlerine göre mahkemece verilecek kararların onanmasına veya bozulmasına ilişkin kararlar. MADDE 440 - (...) (Madde 440, 7.10.2004 tarih ve 25606 sayılı R.G.'de yayımlanan, 26.9.2004 tarih ve 5236 sayılı Kanunun 20. maddesi hükmü gereğince, 1.6.2005 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır.)
MADDE 8 - (Değişik: 3156 - 26.02.1985) Sulh mahkemesi:
I - İflas davalarıyla vakfa ilişkin davalar hariç olmak üzere, mamelek hukukundan doğan değer veya miktarı yüz milyon lirayı geçmeyen davaları, (*)
_____
(*) 1. 1 No.lu bentteki parasal sınır, Kanuna 26.2.1985 tarih ve 3156 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde - 2 gereğince 1 Ocak 1990 tarihinden iki milyon liraya, 20 Haziran 1996 tarih ve 4146 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle de yüz milyon liraya yükseltilmiştir.
2. 20.6.1996 tarih ve 4146 sayılı Kanun'un Ek 3. Maddesi hükmü gereğince, görev, kesin hüküm, Yargıtayda duruşma, karar düzeltme, senetle ispata ve sulh mahkemelerindeki taksim davalarında muhakeme usulünün belirlenmesine ilişkin maddelerdeki parasal sınırlar, 1.1.1998 tarihinden itibaren iki, 1.1.2000 tarihinden itibaren dört katı olarak uygulanır. Bu uygulama nedeniyle mahkemelerce görevsizlik kararı verilemez.
_____ I - İflas davalarıyla vakfa ilişkin davalar hariç olmak üzere, mamelek hukukundan doğan değer veya miktarı (Değişik parasal sınır: 5219 - 14.7.2004 / m.2/A-a) "beşmilyar" lirayı geçmeyen davaları,
II - Dava konusu olan şeyin değerine bakılmaksızın:
1. İcra ve İflas Kanununun onuncu babında yer alan 269 ve 272 nci ve sonraki maddeleri hükümleri hariç olmak üzere, kira sözleşmesine dayanan her türlü tahliye, aktin feshi yahut tesbit davaları, bu davalarla birlikte açılmış kira alacağı ve tazminat davaları ve bunlara karşılık olarak açılan davaları
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku