+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 24 ileti bulundu.

Konu: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

İlgi ve cevaplar için şimdiden teşekkürler,
    Ekspertiz yaptırıp , Konut Kredisi kullanarak satın aldığım Kat İrtifak Tapulu dairem ruhsatsız yapılmış , kaçak bir binada çıktı.
    Bankaya ;Ekspertizden dolayı ayıplı hizmet , kullandırdığı krediden dolayı da Ayıplı kredi iddiası ile Tük.Mah. de dava açtım.
    Aynı davada Daireyi satan firmaya da Ayıplı Mal ve münferiden yada müteselsilen sorumluluk kapsamında ayıpsız misliyle değişimi iddiası/talebi ile husumet yönelttim.
    Satıcı ve Belediyenin bir çok usulsüz işlem gerçekleştirdiği Danıştay kararıyla da kesinleşti.
    Ayıplı daire sebebiyle hukuki yaptırımlara maruz kaldım.( Yıkım kararı ve Para cezası )
    Tük.Mah. 'de her iki firmadan da Maddi zararlarımın yanında , manevi tazminatta talep ettim.Sorularım aşağıda ;
    1- Mahkeme devam ediyor ama dairemde halen oturuyorum.Tevdii Mahalli talebinde bulunmam gerekir mi?Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir.
    2- Tüketici Mahkemelerinde Manevi tazminata hükmedilir mi?

Tşk..

Hukuki NET Güncel Haber

Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli konulu yargıtay kararı ara
    Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Merhaba,

şuanda bizde sizinle aynı dertten muzdaribiz. Acaba davanın sonucu ne oldu? Bize süreç ve yapmamız gerekenler konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Cevap: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Selamlar,
    Öncelikle geçmiş olsun , başka bir daire sahibi ve ben ayrı ayrı Banka ve Satıcıya Tüketici mahkemelerinde dava açtık. Her ikisini de takip ediyorum.Bu davalardan diğer daire sahibinin davasında haftaya karar açıklanacak.
    Satıcı ve Üretici durumunda bulunan firmaya ceza davaları ve Belediyeye Görevi Kötüye kullanma suçlaması ile dava açıldı.Dvalar halen derdest olmakta.
    Tüketici Mahkemesinde ki Bilirkişi Raporları lehimize görünüyor.Alım satım tarihleri , alım biçimi , Tapu durumunuz ( Kat İrtifak yada Kat Mülkiyet ), Kredi türünüz , neler yaptığınız ve diğer tespitlerinizi paylaşırsanız faydalı olacağını düşündüğüm önerileride bulunabileceğimi sanıyorum.
    Daireyi satın aldığınız firma büyük bir firmamı bilemiyorum ama haklı olduğunuzu düşünüyor ve hukuk mücadelesi verme konusunda kararlı ve ısrarcı olmayı düşünüyorsanız , zaman aşımı süreleri dolmadan (en kısa zaman da ), Kredi verene , Ekspertzi Hizmeti verene ,Satıcı ve üreticiye Noter'den bir ihtarname göndererek durumu ve 4077 Sayılı yasa çerçevesinde olması gereken taleplerinizi açıkça belirtin. İhtarnamenin 4077 T.K.H.K. çerçevesinde karşılanabilir isteklerinizi açıkça bildirecek şekilde ve usulüne uygun şekilde yazılması konusunda Avukatlık yardımı almanızı tavsiye ediyorum.

Geçmiş olsun..

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bizim durumumuz şu şekilde; 2005 senesinde krediye uygun bir daire olduğunu düşündüğümüz bu daireyi satın almak amacıyla bankaya kredi başvurusu yaptık. Ekspertiz yapıldı ve krediye uygun olduğu söylendi. Biz dairenin durumunu tesadüfen daha yeni öğrendik ve hemen ekspertiz yaptırdık. İnşaat ruhsatsız olarak başladığı ve projeye aykırı kaçak daireler nedeniyle binada para cezası ve yıkım kararı olduğunu öğrendik. Sorunlar bununla da kalmadı. Dairenin fiziki olarak kapı numarası 11, elimizdeki tapunun numarası 9, ekspertiz raporuna göre ise oturduğumuz daire 5 ve 6 numaralı dairelerin birleşiminden oluşuyor. Yani tapu sahibi olduğumuz dairede bile oturmuyoruz. Doğal olarak ipotekte oturduğumuz dairede değil. Tapumuz kat irtifaklı. Ve bu daireye Türkiye'nin en büyük bankası kredi verdi. Ayrıca Tapuda bizim gözüken daire şu an oturduğumuz dairenin yarısı kadar. Benim tahminim kullandığımız kredi miktarı daire bedelinin %25 i kadar olduğu için banka ekspertizi çok önemsemedi ve bize bilgi vermedi. Yada ekspertizi yapan firma işini gerektiği gibi yapmadı. Bizim hikayemiz böyle bize yol gösterirseniz çok seviniriz. Çünkü ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Gerekirse sizin avukatınızla ve sizle de görüşebiliriz. İlginize tekrar teşekkür ederim. Umarım davanız istediğiniz şekilde sonuçlanır.

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tekrar selamlar,
    Verdiğiniz bilgiler ışığında hukuk yolu ile haklarınızı almakta zorluk yaşamayacağınızı düşünüyorum.
    Ben bu konuda açılmış bütün davaları kendim takip ediyorum.Bu sebeple Avukat ismi veremeyeceğim.
    Size aşagıda bazı bilgiler aktarmaya çalışayım.
    Öncelikle şunu unutmayın , Ruhsatsız bir binanın Kat İrtifakının kurulması mümkün değildir.Eğer Ruhsatsız ise ve Kat İrtifakı kurulmuş ise , belediye ilgili ve yetkililerinin mevzuata aykırı olmasına rağmen İrtifak kurulmasına esas olan projeyi KAT İRTİFAK PROJESİ gibi onaylaması durumu söz konusudur , bu belediyeninde yargılanmasını gerektirmektedir.Aynı zamanda Ruhsatsız bir binaya KAT İRTİFAKI KURULMASInı , dolayısla Tapuya güvenle , Banka ve satın alınan EKSPERTİZ HİZMETİNE güvenle konudan habersiz iyi niyetli kişilerin zarara uğratılması söz konusudur ki , bu da " NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK" suçunun madde gerekçesi ile benzeşmektedir.
    Benim olayımda ısrarlı takip ve çabalarımla "Görevi Kötüye Kullanmak" tan Şişli 10. Asliye Ceza mahkemesinde yargılanmaktadırlar.

Dairenin içerisinde oturuyorsanız 4077 Sayılı yasa çerçevesinde Tüketici Koruma Kanunu hükümlerine sığınabilirsiniz.Bu durumda aşağıda ki süreci bir uzman yardımı ile takip etmenizi tavsiye ediyorum.

Size tavsiyem ,
    1- 4077 Sayılı yasa çerçevesinde taleplerinizi içeren bir ihtarnamenin , Satıcıya , Üreticiye , Kredi veren Bankaya ve Ayıplı Ekspertiz Hizmeti sunan Banka yada Firmaya göndermeniz ve 15 gün içerisinde magduriyetinizin giderilmesini talep etmeniz olacaktır.

İhtarname de ;
    Ayıpla ilgili tespitleriniz , araştırma sonuçlarınız , son ekspertiz raporu gibi bilgiler bulunmalı ,
    Daire için ödediğiniz toplam bedel ve diğer harcamalar ( çelik kapı takılması , pencere demiri taktırmak vs..) belirtilmeli ,
    2005 te ödediğiniz toplam bedelin en yüksek reeskont faizi ile size ödenmesi talep edilmeli ,
    Ödediğiniz diğer bedellerde ödendikleri tarih itibari ile ve en yüksek reeskont faizi ile size ödenmesi talep edilmeli ,
    ( Satıcı , Kredi için ödediğiniz faiz ve Ayıplı Ekspertiz hizmetlerinin her biri için ödediğiniz bedelleri ayrı ayrı hesaplayıp her bir firmadan müştereken ve müteselsilen olmak üzere o kadarını talep edin. )
    İhtarname gönderdiğiniz tarihte Bölgede ki emsal dairelerin alım bedeli tespit ettirilip yazılmalı ,
    2005 te ödeyip reeskont faizi ile talep ettiğiniz bedeller , şimdi emsal bir daire almak isteseniz ödemek zorunda kalacağınız bedelden az ise arada ki farkı maddi tazminat olarak talep etmelisiniz.
    Örn : Şimdi Emsal bir daire bedeli : 250.000 TL ise ,
    2005'te ödediğiniz bedel Faizi ile birlikte : 70.000 TL ana para + 97.358,33 TL Reeskont faizi = 167.358,33 TL toplan istediğiniz bedel olur.
    250.000 - 167.358,33 = 82.641,67 TL maddi tazminat gibi...
    Hesap numaranız belirtilmeli ve bedelin kaç gün içinde ( 15 gün ) bu hesaba geçmemesi durumunda Ayıplı daire , Ayıplı Kredi , Ayıplı Ekspertiz Hizmeti sebebiyle "Bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme" ve XX TL manevi tazminat talep etmek üzere hukuk yoluna başvuracağınızı belirten bir ihtarname göndermenizi tavsiye ederim.
    İhtarnamede ; Fazlaya ilişkin haklarınız ile maddi manevi zarar ziyanların tazmini ve dava haklarınızı saklı tuttuğunuzu mutlaka belirtin.
    İlk ihtarname çok önemlidir.Dava açacağınız kişileri ihtarname tarihinde temerrüde düşürüp dava açtığınızda bu bedeller üzerinden devam edeceksiniz.Bu sebeple uzman yardımı almanızı tavsiye ediyorum.

Eğer hak arayacaksanız bir an önce işlemlere başlamanız gerekmektedir.Aksi durumda haklı da olsanız belirli süreleri geçirdiğiniz için hakkınızı alamayabilirsiniz.

Davalarımızda sonuçlar çıktıkça bilgi aktarabilirim.

Saygılarımla..

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Selamlar,

İhtarname ile ilgili önemli bir konuyu atlamışım eklemek istedim.İhtarname ekine Tapu fotokopinizi de ekleyin.
    İhtarname de ; sizin sorunlu bir daire satın almadığınızı , kendilerinin de sorundan bahsetmediğini , 4077 Sayılı yasa çerçevesinde ayıpsız bir daire üretmek ve satmak zorunda olduklarını , daire ayıplı ise yine aynı yasa kapsamında size bilgi aktarılması gerektiğini , yasa metninde açıkça ifade edildiği üzere ayıbın Fatura , Fiş yada Satış belgesi üzerinde gösterilmesinin zorunlu olduğunu gibi yasa metninden ifadeleri de kullanarak , ayıplı daireyi kabul etmediğinizi , daireyi iade etmeye hazır olduğunuzu , ihtarnamede paranın yatması için belirlediğiniz süreye atıfta bulunarak bu süre içerisinde paranın yatırıldığı günün ertesi günü Tapuda taşınmazın devrini yapmak istediğinizi , Tapu işlemlerinde kullanılmak üzere Tapu Fotokopisini ihtarnameye eklediğinizi ayrıca belirtmenizi tavsiye ediyorum.

İhtarnamenize belirttiğiniz süre içerisinde cevap gelmez yada hesabınıza para geçmezse ;

Daha sonrasında , Tüketici Hakem Heyetinin baktığı bedeller dışında da olsa , durumunuzu , yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ve ekinde İhtarname ve İhtarname ile birlikte gönderdiğiniz diğer belgeleri de ekleyerek ,bulunduğunuz ilçe kaymakamlığında hizmet veren Tüketici Hakem Heyetine AYIBIN TESPİT EDİLMESİ talebiyle müracaatta bulunun , zaten oradan sizi yönlendireceklerdir.
    Burada yapılan tespittten sonra , halen mağduriyetiniz giderilmemiş ise Hakem Heyeti kararını da ekleyerek, Tüketici Mahkemesine dilekçe ile müracaat edersiniz.
    Sonrası mahkeme süreci , bilirkişi , celseler vs.. şeklinde devam eden bir süreç

Geçmiş olsun..

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba,
    acaba davanız sonuçlandı mı merak ettik? Biz de söylediğiniz şekilde ilerlemeye başladık. Umarız sizde bizde istediğimiz sonuca ulaşırız...

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Cevap: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Selamlar,
    Bahsettiğim diğer daire sahibi , Konut Kredisini ödemeyi bıraktığı için Banka Haciz yolu ile dairesini satmıştı. Bu mahkeme kayıtlarına da giren bir konuydu. Sanırım Hakim bunu da göz önünde bulundurarak bir karar açıkladı.
    Satıcı açısından ;
    Dairenin tescili mümkün olmadığından Bilirkişi heyetince belirlenen bedelin dava ( ıslah ) tarihi itibariyle değişken avans faizi üzerinden iadesine , küçük bir miktarda manevi tazminata ,
    Kredi veren açısından ; Bağlı kredi olmaması sebebiyle reddine ,

Banka açısından bağlı kredi olduğunu ispat etmiş olmakla birlikte , Bilirkişi heyetide bu konuda gerekli tespiti yapmış bağlı kredi olduğu yönünde bir görüş beyan etmişti.Bu sebeple kararı temyize göndereceğiz.
    Konut kredisi sözleşmesine Sorumsuzluk başlıklı bir madde eklemişler ve T.K.H.K. 10.Madde 5.Fıkrasına göre verilmemiştir savunması yapmışlardı.

Yani daire davacı arkadaşta bırakıldı. Daire bedelinin ( gerçek rayiç bedelinin) % 70 'i kadar da ayıp oranında bedel indirimine karar verildi.
    Bu kararın Yargıtay'ca bozulacağını sanıyorum.

Gerekçeli kararı bekliyoruz şimdilik.

Saygılar..

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar,
    Mahkemenin gerekçeli kararını ve dosyanın Yargıtay'dan döüp dönmediği konusunda bilgi paylaşımında
    bulunabilirseniz çok sevinirim.

Alıntı mceyran03 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Selamlar,
    Bahsettiğim diğer daire sahibi , Konut Kredisini ödemeyi bıraktığı için Banka Haciz yolu ile dairesini satmıştı. Bu mahkeme kayıtlarına da giren bir konuydu. Sanırım Hakim bunu da göz önünde bulundurarak bir karar açıkladı.
    Satıcı açısından ;
    Dairenin tescili mümkün olmadığından Bilirkişi heyetince belirlenen bedelin dava ( ıslah ) tarihi itibariyle değişken avans faizi üzerinden iadesine , küçük bir miktarda manevi tazminata ,
    Kredi veren açısından ; Bağlı kredi olmaması sebebiyle reddine ,

Banka açısından bağlı kredi olduğunu ispat etmiş olmakla birlikte , Bilirkişi heyetide bu konuda gerekli tespiti yapmış bağlı kredi olduğu yönünde bir görüş beyan etmişti.Bu sebeple kararı temyize göndereceğiz.
    Konut kredisi sözleşmesine Sorumsuzluk başlıklı bir madde eklemişler ve T.K.H.K. 10.Madde 5.Fıkrasına göre verilmemiştir savunması yapmışlardı.

Yani daire davacı arkadaşta bırakıldı. Daire bedelinin ( gerçek rayiç bedelinin) % 70 'i kadar da ayıp oranında bedel indirimine karar verildi.
    Bu kararın Yargıtay'ca bozulacağını sanıyorum.

Gerekçeli kararı bekliyoruz şimdilik.

Saygılar..

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kararı temyize gönderdik ama henüz dönmedi.Kararın temyizden dönmesi biraz daha zaman alacaktır.

Gerekçeli kararda da ;Satıcı açısından ;
    Kredi veren açısından ; Bağlı kredi olmaması sebebiyle reddine , şeklinde hüküm kurulmuş.
    Başka bir inceleme yok.

Saygılar..

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ayipli konutta ihbaarname ornegi

ayipli daire kira iadesi

ayipli konut ihtarname örneği bankaya

Forum