Üniversite öğrencisi olarak .. marketler zincirinde 19 Eylül 2008 tarihinde yarı zamanlı çalışan olarak işe başladım. İşe giriş aşamasında 260 maaş+ 60 ytl öğrenci bursu olmak üzere 320 ytl maaş ve 2. ay SSK başlangıcı yapılacağı sözlü olarak ifade edildi. İş zamanlarında eğitim sürecindeki durumlar ile ilgili düzenlemelerin esnekce yapılacağı ve işten ayrılmadan 15 gün önce ihbar süresinde bulanacağıma dair bir kağıt imzalatıldı.

Üniversitenin 4 Kasım 2008 tarihinde açıkladığı sınav takvimine göre iş zamanlarımdan iki gün ile sınav zamanım çakışma göstermekteydi.
6 Kasım 2008 günü bu durumu belirterek,istifamı ve istifamın öne alınmasını bildirdim. Aldığım yanıt ayın 15' ine kadar çalışmam gerektiği fakat ayın 15'ine kadar geçen süre o iki sınavımı kapsamakta.

Ayrıca:
-SSK primlerim 2. ayımın nerdeyse bitmeye yaklaştığı şu günlerde halen yatmamış gözüküyor.
-İlk maaş günümüz olan 12 Ekim'de bana 19 Eylül-30 Eylül arası olan ücretimi 260 YTL üzerinden ödediler. (60 TL burs hesaplanmadı. Ayrıca 12 günlük Maaşımın devamlı içeride kalacağını belirttiler.)

-Bugün işe gitmedim ve müdürüm ile konuştum bana tutanak tutacağını bildirdi.
-50 günlük çalışma sonucu maaş olarak 320 yerine 260 ytl üzerinden hesaplanan 95 YTL aldım.
-440 Ytl Civarı çalıştığım gün itibari ile alacağım var.

Bu durumda iş verenime ihbar süresi tazminatı ödemem gerekir mi ?
Gerekirse ne kadar?
İş arama iznimi kullanmam konusundaki konumum nedir?
Toplu kullanma iş arama izni kullanmak için işe gitmediğim bugünden sonra da dilekçe verebilir miyim ?
İşverenimin içerde belli ücreti tutma gibi bir hakkı var mıdır?

İlgilenip,kafa yoranlara çok teşekkürler.