29.12.2004 tarihinde Amasra Mal Müdürlüğünden ihale yolu ile 1968 m2 arsa aldım ve üzerine cafe-restaurant tarzı bir işletme kurdum.
Arsanın yanında 5 dönüm arazi sahibi olan ailenin, evlerinin yaklaşık üçte biri bu arsanın içinde kalmaktadır. Alınan arsayı daha önce kendi malları gibi kullanmışlar, üzerine meyve ağaçları dikmişlerdir. Kendileri, devamlı beni korkutmaya ve yıldırmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca amasra mal müdürlüğüne ve bana, tapunun iptali hakkında dava açmışlar, reddedilmesi üzerine danıştaya temyize gitmişlerdir.(Esas yıl ve nosu : 2007/1816)
Arsayı aldığım tarihten bu yana yandaki komşularımla sorunlar yaşamaktayım. Arazimin sınırlarını belirlemek için çivi bile çakamıyorum. Dava üstüne dava görülüyor. Ayrıca komşularımın korkutma ve sindirmeye yönelik davranışları ve saldırıları karşısında da mağdur durumdayım. Böyle basit ve sonucu belli bir davanın bu kadar uzun süreceğini tahmin bile etmemiştim. Karşı tarafın avukatı, her fırsatta hukuktaki boşlukları kullanarak işin daha da sürüncemede kalmasına çalışmaktadır. Bu konudaki sorularım :
-Mal müdürlüğünden alınmış bu taşınmazın geçen süre içinde, bana verdiği maddi ve manevi zararlar için mal müdürlüğünden talebim olabilir mi?
-Arsanın içinde kalan evin yıktırılması(ki tapusuzdur) için neler yapılması gerekir?
-Dosya yaklaşık bir senedir danıştayda ve incelenme sırasını beklemekte. Bu süreci hızlandırmak mümkün müdür?
Ayrıca, arsamın içinde bulunan meyve ağaçlarının değerinin tespiti ve 3277 ytl muhdesat bedelinin tahsili talebi ile başka bir dava, karşı tarafın vekili olan avukat tarafından açılmıştır(Amasra Sulh Hukuk, esas yıl ve no: 2008/252).
Bu ağaçlar, komşu aile tarafından 15-20 yıl önce dikilmiş olduğuna göre, benim bu arsayı Mal Müdürlüğü'nden almış olmam onların ağaçlar üzerinde hak iddia etmelerine engel teşkil eder mi? Davacı tarafın avukatı, iddianamesinde Medeni Kanunun 723. ve 729. maddelerine dayanarak bu konuda benden müvekkilleri adına hak talep etmektedir. Kendilerinin olmayan, hazineye ait bir alanda ağaç yetiştirmeleri, onlara ağaçlar karşılığında benden para talep etmelerine imkân verir mi? Bu dava 11.11.2008 tarihinde görülecektir. Bu nedenle görüşlerinizi acilen beklemekteyim. Şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.