+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum?

İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum?

Arkadaşlar benim HUKUKİ bilgim pek yok bundan 10 ay önce alacagımı alamadıgım için seneti bulunan şahsı icra'ya verdim.

Bir avukata baş vurdum tahsil edecegi paranın % 10 'nuna anlaştık avukat bana jet icra yapalım'ki şahıs mal kaçırmada bulunmasın onada eywallah dedim jet icra icin de bir 7 bin (ytl) bankaya yatırdım buraya kadar normal..

Olay burda başlıyor her avukata baş vurdugum'da bugun icra yarın icra diye diye 10 ay gecti sonra duydumki icra verdigim şahıs benim avukata gelmiş başka bir dava dosyasıyla avukatlıgını talep etmiş avukatıma neden dosyasını aldın dediğmde de bu bir iş sizin işi zati takip ediyorum hem sizin işinizi haletmek için bu dosyayı aldım sonucunda icra verdiğim şahıs kendi dosyasının bitimine yakın avukatı azleti benim avukat köpürdü hemen malarını satışa çıkarıyorum dedi ama hala tık yok sizden ricam bana bir akıl vermeniz bu icra denen olay nasıl işliyor ben neden bu adamın malarını satışa çıkaramıyorum ve avukatım hakında ne yapmalıyım 5 gündür görüşme talep ediyorum her seferinde şehir dışındayım diyor..

Saygılar..

Hukuki NET Güncel Haber

İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum? konulu yargıtay kararı ara
    İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: İcra - Ne yapacağımı bilmiyorum?

Alıntı pantegram rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Arkadaşlar benim HUKUKİ bilgim pek yok bundan 10 ay önce alacagımı alamadıgım için seneti bulunan şahsı icra'ya verdim.

Bir avukata baş vurdum tahsil edecegi paranın % 10 'nuna anlaştık avukat bana jet icra yapalım'ki şahıs mal kaçırmada bulunmasın onada eywallah dedim jet icra icin de bir 7 bin (ytl) bankaya yatırdım buraya kadar normal..

Olay burda başlıyor her avukata baş vurdugum'da bugun icra yarın icra diye diye 10 ay gecti sonra duydumki icra verdigim şahıs benim avukata gelmiş başka bir dava dosyasıyla avukatlıgını talep etmiş avukatıma neden dosyasını aldın dediğmde de bu bir iş sizin işi zati takip ediyorum hem sizin işinizi haletmek için bu dosyayı aldım sonucunda icra verdiğim şahıs kendi dosyasının bitimine yakın avukatı azleti benim avukat köpürdü hemen malarını satışa çıkarıyorum dedi ama hala tık yok sizden ricam bana bir akıl vermeniz bu icra denen olay nasıl işliyor ben neden bu adamın malarını satışa çıkaramıyorum ve avukatım hakında ne yapmalıyım 5 gündür görüşme talep ediyorum her seferinde şehir dışındayım diyor..

Saygılar..

Mesaj icereğinize göre anladın kadarı ile bu avukatı doğru. Baroya şikayet edeceksiniz,bunuda yapın derim bu meslekle pek ilgisi yok işi ticarete dökmüş sanırım, zaten şikayetinizle bunun herşeyi ortaya cıkacaktır,7 milyar yatıracaksın büyük iğtimalle ihtiyadi haciz kararı almış ve nasıl 10 ay gecmiş hayret,10 günü gecirmemesi gerekirken bu 10 ay nasıl gecer,karşıdan kazık yeyince mallarının satışınımı istiyecekmiş te allahım yağ,boşuna vatandaş burada dert yanmıyor.

MÜVEKKİLİNİN AVUKATINA GÜVENMESİ MÜMKÜN MÜ?

Türkiye’de meslek etiğine sadık, yasalara saygılı çok iyi avukatlar olmasının yanı sıra, görevini yapmayan, müvekkilini aldatan avukatların da olduğunu ve ‘adaletin tecellisi’ne katkılarını sürdürdüklerini söylemek gerekiyor…

Adalet sisteminin önemli unsurlarından biri de avukatlardır. Mağdur adına mahkemeye onlar başvuracak, yasal süreci onlar işletecek, suçluların cezalandırılmasını, maddi ve manevi zararın tazminini onlar sağlayacaklardır. Suç işleyen kişinin de yasalar karşısında hakları var ve bunların mahkeme karşısında savunulması da elbette yine avukatlara düşüyor. Peki Türkiye’de avukatlar görevlerini layıkıyla yapıyor mu? İşte mahkeme kararlarıyla Türkiye Barolar Birliği’nin Disiplin Kurulu kararlarından seçtiğim bazı çarpıcı örnekler:

Elazığ Barosu’na kayıtlı bir avukattı. Bir davada hem davalının hem de davacının vekaletnamesini alıp avukatlıklarını üstlenmişti. Taraflardan biri bu durumu fark edip Elazığ Barosu’na şikâyette bulundu, aynı avukatın, menfaatleri birbirine zıt iki tarafı bir arada savunamayacağını bildirdi, bunun bir istismar olduğunu ifade etti, gerekli cezanın verilmesini istedi. Baro bu şikâyeti değerlendirdi ve söz konusu avukata ceza verilmesine gerek görmedi. Dosya, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu’na gitti. Bu kurul yaptığı incelemede, Elazığ Barosu’nun aldığı kararı isabetli bulmadı ve şikâyet edilen avukatın Avukatlık Yasası’nın 38’inci maddesine aykırı hareket ettiğine karar verip kınama cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Nevşehir Barosu’na kayıtlı bir avukattı. Aldığı vekaletname gereği bir icra takibinde bulunmuş, gerekli tahsilatı yapmış, ancak parayı müvekkiline ödememişti. Müvekkil durumu Nevşehir Barosu’na bildirdi. Baro, avukatın eylemini etik dışı buldu, kendisine üç ay meslekten men cezası verdi. Avukat, parayı tahsil ettikten yaklaşık 16 ay sonra müvekkiline ödemeyi yaptı, ondan ibraname aldı ama gene de bağlı olduğu baronun verdiği cezanın Türkiye Barolar Birliği tarafından da onanmasına engel olamadı.

Tekirdağ Barosu’na kayıtlı bir avukattı. Çorlu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müvekkili adına açtığı davayı takip etmeyip davanın düşmesine neden oldu. Müvekkil, baroya başvurdu, avukatın aldığı görevi gereği gibi yerine getirmediğini bildirdi. Avukat, “Masrafları alamadığım için takip etmedim” dediyse de inandırıcı olamadı, üç ay meslekten men cezası aldı. Bu ceza Türkiye Barolar Birliği tarafından ağır bulundu ve para cezasına çevrildi.

Antalya Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapıyordu. Aldığı bir vekaletnameyle Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden bir davaya bakmaya başladı. Dava müvekkilinin mahkûmiyetiyle sonuçlanmasına karşın temyiz başvurusu yapmadı. Müvekkil baroya şikâyet etti, “Avukatım beni gerektiği gibi savunmadı” dedi. Baro, yaptığı inceleme sonunda “Avukat, müvekkilinin hak kaybına neden olmamalı, süreli işlerde görevini yerine getirmelidir” deyip, şikâyet edilen avukata kınama cezası verdi. Bu ceza Türkiye Barolar Birliği tarafından da onandı.

İstanbul Ticaret Mahkemesi’nin hâkimlerinden biriydi. Emekliye ayrıldıktan sonra avukatlık yapmaya başladı ve bir süre önce hâkimi olduğu mahkemeyle ilgili de dava kabul etti. Oysa bu durum Avukatlık Kanunu’na aykırıydı. Söz konusu kanunda, hâkim ve savcıların emekli olduktan sonra görev yaptıkları yerlerde dava takibi üstlenmelerinin adaletin yerine getirilmesinde kuşkular yaratacağı belirtiliyordu. Bu yüzden bir süre hâkimlik yaptığı mahkemede avukat olarak savunma yapması hem İstanbul Barosu, hem de Türkiye Barolar Birliği tarafından disiplin suçu olarak kabul edildi ve kınama cezasıyla cezalandırıldı.

Ankara Barosu avukatlarındandı. Bir icra davasında mahkeme harcını mükerrer talep ettiği, yasal faizin üzerinde faiz talebinde bulunduğu, alacağın bir kısmını tahsil ettiği halde bunu dosyaya yazdırmayarak alacağın tümünün tahsili için takibi sürdürdüğü ortaya çıktı. Önce bağlı olduğu baro tarafından kınamayla cezalandırıldı, ardından bu ceza Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından onandı. Her iki kararda da, “Avukatlık Kanunu’nun 34’üncü maddesine aykırı hareket ettiği, avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmadığı, yüklendiği görevi özen ve doğruluk içinde yerine getirmediği” belirtildi.

Ankara Barosu’na kayıtlıydı. Ankara İş Mahkemesi’ne müvekkili adına açtığı davayı takip etmedi, bu yüzden dava düştü. Verdiği bir dilekçeyle davanın yenilenmesini sağladı. Ama yapılan duruşmaya yine katılmayınca dava bir kez daha düştü. Müvekkilinin şikâyeti üzerine Ankara Barosu tarafından kınama cezasına çarptırıldı. Bu ceza Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından da uygun bulundu. Verilen kararlarda, “Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır” ifadesi dikkat çekti.

Bir bankanın Antalya Yeni Hal Şubesi avukatıydı. Bankadan aldığı vekaletnamede verilen yetkilerden biri olmamasına karşın icra dairelerinden tahsilat yaptığı ve bunu zamanında bankaya ödemediği, ayrıca bankadan icra dosyaları için gereğinden fazla avans aldığı ve ay sonlarında avans fazlasını kapatmadığı anlaşıldı. Antalya Barosu tarafından disiplin cezasına çarptırıldı. Bu ceza Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından 200 YTL para cezasına çevrilip onandı.
    Konu esmerman tarafından (26-10-2008 Saat 21:26:06 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İlk aşamada kendi avukatınızla görüşme ve detaylıca bilgi almaya çalışın. Sorduğunuz sorulara tatminkar cevaplar arayın.Örneğin faks geçin. Ulaşamadığınıza atıf yaparak, benim dosyam ne aşamada, dosyamın numarası nedir, bugüne kadar yapılanlar nelerdir, en son işlem nedir gibi sorularınıza 2 gün içinde yazılı cevap talep edin. Bundan da netice alamazsanız dosyaya bizzat gidip bakın icra dairesinde veya baktırın. Avukatınız tutum ve davranışları değişmezse kendisini baroya şikayet etmek zorunda olduğunuzu söyleyin, hatta kendisine noterden bir ihtarname çekerek başka bir avukatla anlaşın. Ancak alacak dosyasının icra bilgilerine mutlaka ulaşmanız lazım. 7 bin YTL para yatırdığınızdan bahsediyorsunuz. İşinizi iyi takip edin.

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

MERHABA,

2 aydır çok kötü günler yaşıyorum artık kendimde degilim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım inanın ölümü bile düşünüyorum ne olur bana yardımcı olun

sorunum şudur:

benim kız arkadaşımla birgün oturduk konuşuyoruz. bana anlatıyor : benim patronum çekleri alıyor %15 filan kesip paraya çeviriyor die anlatıyordu. varsa öle çekini paraya çevircek kişi çevrende yardımcı olur filan demişti.

baya zaman sonra bir arkadaşımla muhabbet ederken elinde çek olduğunu paraya çevirmek için bankaya filan ve factoringe gittiğini sölemişti. bende arkadaşım dedigi aklıma geldi söyledim kendisine oda o arkadaşın patronuna fax filan çekti. daha sonra arkadaşım arayıp dediki ben akşam sana bırakıcam sen kız arkadaşına vericeksin çeki dedi tamam dedim bende evimiz yakın olduğundan .

neyse arkadaşa çeki vericektim bana dediki senin arkadaşın olduğu için senin imzalaman gerekiyor bende imzaladım . (imzalamaz olaydım)

meger ciro atmış oluyormuşum ve ödenmezse benden tahsil ediliyormuş anlıycanız borçlu oldum hiç çekle ilgili bir bilgim olmadıgı halde.

şimdi bu çek ödenmemiş o çeki paraya çeviren şahıs avukatına vermiş çeki birgün eve icra kağıdı geliyor annem imzalayıp alıyor bir şeyden haberimiz yok tabiii....ve de normalde bunu tahsil için bankaya götürüp yazdırması gerekmiyormuydu yada çek sahibi şirketi kapatmışsa o şirket sahibi neden araştırılmıyor da direk benim üstüme geliniyor

beni avukat arıyor bu çeki ödemedi sizinde imzanız var eger 10 gün içinde ödenmezse haciz için evinize gelicem dedi ben şoka girdim. yalnız bana dediki diger imzaları olan kişinin adresini ver dedi bende ben zarar görmiyim die arkada imzaları olan kişileri araştırdım adreslerini telefonlarını buldum. avukata verdim şu ana kadar küçük miktar ödeme almış onların ofislerini filan kaldırmış. şimdide diyorki senin evine hacize gelicem maaşına haciz koydurtcam ve eger ödenmezse günlüğü 100 ytl den hapis yatıcaksın .. git bankadan kredi filan çek bunu öde diyor ben neden ödüyemim ki verdim adreslerini telefon bilgilerini gidip onlardan alsın ve o adamlar ödücez diyor ama oyalıyorlarmış hergün beni arıyor kızım naptınız ödüyolarmı bak şu gün son gün ödesinler filan die bana söleniyor . ben magdurum burda böleşeyler bilmezken nelere bulaştım. neler yapabilirim ne olursunuz biri bana yardımcı olsun nefes alamıyorum çok kötü durumdayım. kurtulmak istiyorum bu borçtan hiç bir şeyden haberim yokken.....

İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Durumunuz biraz karışık. Söylenecek çok şey var ancak durum ilerlemiş olduğunuzdan ve eliniz çok kuvvetli olmadığından şahsi kanaatim bu ortamdan fikir almak yerine vakit kaybetmeden bir avukata gidip durumu etralıca anlatıp onun yönlendirmesiyle aksiyona geçmenizdir. İmza size aitse borca bir anlamda kefil olmuş durumdasınız. Ancak hukukta bazı aksiyonlar vardır. Varsa çekin fotokopisiyle ve eve gelen kağıtla birlikte bir avukata gidin. Diğer yandan esas borçluya siz de ulaşmaya çalışın. Siz de onları sıkıştırın.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: