+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Devam eden boşanma davasındaki sorunlar

Devam eden boşanma davasındaki sorunlar Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    bursa
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Devam eden boşanma davasındaki sorunlar

Eşimle ciddetli geçimsizlik sonucu ayrılmaya karar verdik.Başlarda oda boşanmak istiyodu.Daha sonralarda blöf yaptığı ortaya çıktı.Şimdilerde boşanmamak için elinden geleni yapıyor.Çocuğumuzuda arada koz gibi kullanıyor.1 senedir ayrıyız,10ay önce boşanma davası açtım.kendisi boşanmanın reddini istemekle beraber,boşanma gerçekleşicekse 20.000 maddi,20.000 manevi tazminat istiyor.Ben asgari ücretle çalışıyorum.Hakim geçici nafaka 300ytl belirledi.Zaten benim aldığım ücret ortada.Ayrıca çocuğumuzu bana göstermedi.Bizde icra yolu ile haftada 2 saat görebiliyoduk.İcra memuruda her seferinde 125ytl para alıyodu.20 aylık çocuğumuzu emiyo diye yatılı alamıyoruz.Yani aklı sıra işi yokuşa sürerek tekrardan birleşme hesapları yapıyor.Ben kararımı verdim tekrardan cehennem hayatına dönüş yapmıcam.Boşanma için ispat veya şahit gerekliymiş.Cep telefonundan çekilen msj'lar mahkemede delil olarak kullanılırmı?Yani Gsm şirketinden tarihleri belirlenip çıkartılabilirmi?Kendisi baba evinde yaşıyor,ayrılırken maddi değeri 25000ytl yakın ziynet eşyasını götürdü.Nafakanın belirlenmesinde bu bi unsur olabilirmi?Bİde çocuğumuzu icra yolu haricinde alma şansımız varmıdır.

Hukuki NET Güncel Haber

Devam eden boşanma davasındaki sorunlar konulu yargıtay kararı ara
    Devam eden boşanma davasındaki sorunlar konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Bumu ADALET!!!!

Alıntı mehmetarda rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Eşimle ciddetli geçimsizlik sonucu ayrılmaya karar verdik.Başlarda oda boşanmak istiyodu.Daha sonralarda blöf yaptığı ortaya çıktı.Şimdilerde boşanmamak için elinden geleni yapıyor.Çocuğumuzuda arada koz gibi kullanıyor.1 senedir ayrıyız,10ay önce boşanma davası açtım.kendisi boşanmanın reddini istemekle beraber,boşanma gerçekleşicekse 20.000 maddi,20.000 manevi tazminat istiyor.Ben asgari ücretle çalışıyorum.Hakim geçici nafaka 300ytl belirledi.Zaten benim aldığım ücret ortada.Ayrıca çocuğumuzu bana göstermedi.Bizde icra yolu ile haftada 2 saat görebiliyoduk.İcra memuruda her seferinde 125ytl para alıyodu.20 aylık çocuğumuzu emiyo diye yatılı alamıyoruz.Yani aklı sıra işi yokuşa sürerek tekrardan birleşme hesapları yapıyor.Ben kararımı verdim tekrardan cehennem hayatına dönüş yapmıcam.Boşanma için ispat veya şahit gerekliymiş.Cep telefonundan çekilen msj'lar mahkemede delil olarak kullanılırmı?Yani Gsm şirketinden tarihleri belirlenip çıkartılabilirmi?Kendisi baba evinde yaşıyor,ayrılırken maddi değeri 25000ytl yakın ziynet eşyasını götürdü.Nafakanın belirlenmesinde bu bi unsur olabilirmi?Bİde çocuğumuzu icra yolu haricinde alma şansımız varmıdır.

Kusursuz yada az kusurlu olan taraf boşanma nedeni ile karşı taraftan maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilir. Boşanma kararı almanıza neden olan olayları mahkemede deliller ve tanık anlatımları ile ispatlamak zorundasınız. Telefon SMS leri için ilgili GSM operatörüne müzekkere yazılmasını sağlayarak görüşme tarih gün saat dakika ve kimden kime gönderildiği bilgilerini isteyebilirsiniz. Ancak mesaj içeriklerini yani ne yazıldığını öğrenemezsiniz. SMS kayıtları tekbaşına ne kadar etkili delil olur bunun takdiri sayın hakime kalmış.. Takılar doğal olarak kadının hakkı, nafaka ayrı bir kavram o nedenle ikisi birbirini etkilemeyecektir. Çocuğunuzu yatılı alıp almayacağınıza yada görüşme zaman ve günlerine hakim karar vermiş olmalı.. Mahkemede icra yolu ile aldığınızı da belgelemeniz gerekir. Tabii bütün bunları avukatınız da size söylemiştir.. Bir avukatınız var değilmi ?

Nerede
    bursa
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Avukatımız var tabikide.Kendi rızalarıyla görüştürmedikleri için İcra yolundan başka alamayız diyo.Bide geçici nafakayı her ay düzenli yatıramıyorum.Bunun içinde tutuklama kararı çıkarttırmışlar.Boşanmadan sonra kesin nafaka şuan ödediğimden az olursa aradaki fark nolucak? Boşanma gerçekleşince annenin nafakası kesilecek sadece çocuğunki ödenecekmiş,bu ne derece doğrudur?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mehmetarda rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Avukatımız var tabikide.Kendi rızalarıyla görüştürmedikleri için İcra yolundan başka alamayız diyo.Bide geçici nafakayı her ay düzenli yatıramıyorum.Bunun içinde tutuklama kararı çıkarttırmışlar.Boşanmadan sonra kesin nafaka şuan ödediğimden az olursa aradaki fark nolucak? Boşanma gerçekleşince annenin nafakası kesilecek sadece çocuğunki ödenecekmiş,bu ne derece doğrudur?
    Şimdi öncelikle siz üzerinize düşen kısmını yapmalısınız.. Eşinizden ayrılıyorsunuz mahkemeniz devam ediyor hakim nafaka ile beraber görüş günlerinizide belirliyor. İhtimal o ki sizin nafakayı düzenli yatırmayışınıza karşılık tepki olarak çocuğunuzu görmenizde zorluk çıkartıyorlar. Boşanma başladığında ne yazıkki yıllarca beraber yaşamış insanlar en basit nedenlerle bilebirbirlerinin canını yakmaktan haz alır hale geliyorlar.. Siz öncelikle nafakanızı düzenli ödeyin. Boşanma gerçekleştiğinde ödemeniz gereken nafaka şu an ödediğinizden az olursa (bana göre zor ihtimal) son belirlenen nafakayı ödeyeceksiniz. Geçmişe dönük farkları almaksa niyetiniz unutun alamazsınız. Anne çalışıyor ise anneye nafaka ödemezsiniz.. Ancak anne çalışmıyorsa ve boşanmada kusurlu taraf değilse yada az kusurlu ise o nada nafaka ödemeye devam edersiniz. geçmiş olsun..

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...Anne çalışıyor ise anneye nafaka ödemezsiniz.. ..
    Anne çalışıyor olsa da nafaka belirlenebilir.

Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın mehmetarda,

Öncelikle bir avukattan hukuki yardım almanızda yarar vardır. Hem kafanızdaki bu sorular cevaplarını net olarak bulacak hem de yargı aşamasında kolaylık sağlayacaktır.

Çocuğunuz çok küçük, hem beslenme hem anneye olan manevi ihtiyacından dolayı bu kadar küçük bir çocuğun babaya verilmesi çok düşük bir ihtimal.

Cep telefonu mesajlarının delil hükmüne gelince, bu tür mesajlar yada msn kayıtları kesin delil olarak değerlendirilmemektedir, çünkü elektronik aletlere müdahale etme imkanı bulunan her kişi tarafından bu işlemler gerçekleştirilebilecektir. Örneğin siz hala evlisiniz, eşinizin cep telefonunu alıp kendinize bir mesaj çekebilirsiniz. böyle bir ihtimal varken cep telefonu mesajının kesin delil olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Yan delillerle, örneğin diğer tarafın beyanı, tanık vs ile desteklenmelidir. Mesaj çekildiği zamanda birlikte, aynı ortamda olmamanız unsuru da önemli olabilir. Yani hal ve şartlara göre hakim takdir edecektir.

Maddi manevi tazminatın belirli şartları vardır. Boşanmada kusurlu olan yada yada diğer taraftan daha fazla kusuru bulunan taraf aleyhine tazminata hükmedilebilir. Maddi tazminat için maddi bir kayıp, manevi tazminat için manevi yıpranma, çöküntü gibi şartlar aranabilir, yani şartlar varsa siz de tazminat talep edebilirsiniz.

Düğünde takılan ziynet eşyaları kadına yapılmış bağışlama sayılmaktadır, dolayısıyla kadına aittir, götürmesinde bir sakınca yoktur. Bu durumun nafakanın belirlenmesinde etkili olmayacağını düşünüyorum. Nafakanın miktarı sizin geliriniz, giderleriniz, eşin ve çocuğun ihtiyaçları gibi unsurlar dikkate alınarak belirlenir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Anne çalışıyor olsa da nafaka belirlenebilir.
    Hocam kusur oranı ile ilintili bir durummudur. Yoksa hakimin takdirimi ? Çocuk için iştirak nafakası tamam, mahkeme sonuçlanmadı tedbir nafakası tamam, kadın çalışmıyor yoksulluk nafakası tamam.. Anlamadığım kadın çalışıyor geliri var, çocuk için baba iştirak nafakasını da ödüyor, bu durumda kadına neden nafaka verilecek.. Haksız zenginleşme olmayacakmı ?

Nerede
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Devam eden boşanma davasındaki sorunlar

Nafakaya olan ihtiyaç, diğer tarafın verebileceği nafaka miktarları ve birçok durum hakim tarafından değerlendirilir. Kadın asgari ücretle çalışıyordur, geliri evini geçindirmeye, çocuğun bakımına yetmiyordur nafaka alabilir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...Cep telefonu mesajlarının delil hükmüne gelince, bu tür mesajlar yada msn kayıtları kesin delil olarak değerlendirilmemektedir, çünkü elektronik aletlere müdahale etme imkanı bulunan her kişi tarafından bu işlemler gerçekleştirilebilecektir. Örneğin siz hala evlisiniz, eşinizin cep telefonunu alıp kendinize bir mesaj çekebilirsiniz. böyle bir ihtimal varken cep telefonu mesajının kesin delil olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Yan delillerle, örneğin diğer tarafın beyanı, tanık vs ile desteklenmelidir. Mesaj çekildiği zamanda birlikte, aynı ortamda olmamanız unsuru da önemli olabilir. Yani hal ve şartlara göre hakim takdir edecektir...
    Sayın hocam izin örneğinizde olduğu gibi erkek eşinin cep telefonu ile kendisine neden mesaj göndersin. Ne anlam ifade eder. Yada erkek eşinin telefonunu kullanarak başka birine mesaj gönderdi diyelim.. Önemli olan karşı tarafın bu mesajlara karşılık verip vermediği.. Mesajlara yanıt verildiyse telefon görüşmeleride olmuş demektir. Bu durumda taraflar arasında hem mesajlajma hem telefon trafiğinin varlığı ortaya çıkacaktır. GSM operatöründen alınacak görüşme ayrıntıları iddia edilen mesaj ve görüşme trafiğinin varlığını ortaya koyuyorsa burada manüpilasyondan (umarım doğru terimi kullandım) bahsedilemez sanırım. Keza mesaj çekildiği anda aynı ortamda olup olunmadığını öğrenmenin yoluda yine GSM operatörlerinden baz istasyon irtibat kayıtlarını istemektir ki bu hangi telefon makinası hangi baz istasyona hangi zamanda bağlandı bilgilerini içerir.. Ancak malumunuz artık bırakın baz istasyon detaylarını telefon görüşme detaylarını almak bile zorlaştı.. Bence elde ne kadar delil bilgi belge duyum varsa ortaya koymalı ve sayın hakimin takdir yetkisine ve sezgilerine güvenmeli..Saygılar..

Nerede
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Devam eden boşanma davasındaki sorunlar

Sayın dardayım,

Sayın mehmetarda cep telefonu mesajlarını delil olarak kullanmak istiyor, görüşme kayıtlarını değil. Bir başkasının cep telefonundan kendisine mesaj çekmek çok şey ifade edebilir, bunu belki siz yapmazsınız ama yapma ihtimali bulunan yada yapan birçok insan vardır. Karşıdaki insanı zor durumda bırakmak isteyen kişi onun telefonundan bir hakaret, tehdit mesajı çeker, bunu da mahkemeye sunar. Yada msn kayıtlarını değiştirir, eşi aldatıyormuş izlenimi verir. Eğer bunlar mahkemeler tarafından kesin delil olarak değerlendirilseydi yanlış kararlara sebep olabilirdi. Yanlış anlaşılmasın kimseye bir isnatta bulunmuyorum.

Sanırım siz bu mesaj ve telefon görüşmelerini bir üçüncü şahısla eş arasında oluyormuş gibi değerlendirdiniz. Ben de eşler arasındaki mesajları ve görüşmeleri ele aldım. Sonuç olarak elektronik deliller yan delillerle desteklenmelidir. Dediğiniz gibi hakimin takdiri sonucu belirleyecektir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: