Hisseli tapu sahibi kapıyı kırıp içeri girebilirmi
Sayın Hukukçular,
Benim oturduğum dairenin 1/2 hissesi daha önce bu forumda anlattığım şekilde icra yolu ile satıldı, bu 1/2 hissenin yeni sahibi ( 2003 yılında açık arttırmadan almış ) zaman zaman çeştli yollar ile beni bu daireden çıkarmaya çalıştı ancak ben bu satışı onaylamadığım için çıkmamakta direndim. Son dönemde halam vefat etti ve ben de onun dairesine geçmeye karar verdim ve bunu da halamın tek varisi olan babam onaylıyor.
Ancak şu anda oturduğum dairenin 1/2 hissesinin sahibi, halamın vefatını öğrenince evi başkasına sattığını , hemen boşaltmazssak zorla kapıyı kıracağını ve eve yerleşeceğini söyledi hatta daha da ileri giderek halamın dairesini de sattığını falan söyledi ve kapıya gelen bazı kişilerden "bu daireyi biz kiralayacağız onun için içeri bakmak istiyoruz "gibi saçma şeyler duyuyoruz .
Bu gelenlere kim size buranın kiralık olduğunu söyledi diye sorunca bizi şu ilerdeki emlakçı göderdi evsahibi burayı kiraya vermesi için ona talimat vermiş diyorlar.
Olanlardan hiç bir anlam çıkaramıyoruz daha veraset ilamı bile çıkmamışken nasıl olup da bu kişilerin halamın dairesinin sahibi olduklarını iddia ettiklerini anlayamadım.
Kanunen hisseli tapu sahibi hissenin diğer sahibi bu evde otururken kapıyı zorla kırıp buraya yerleşebilirmi ?
Aynı şekilde hisseli tapu sahibi bu ev boşaltıldığı takdirde zorla kapyı kırıp bu eve yerleşebilirmi ?
Ya da evin anahtarının eşini talep ederse ve babam anahtarın eşini vermezse ne gibi bir sonucu olur?
Babam bu olaydan sonra karakola başvurup hissenin diğer sahibinden
şikayetçi oldu polis te savcılığa durumu aktaracağını söyledi .
Biz bu adreste 30 yılı aşkın süredir ikamet ediyoruz ve bulunduğumuz binanın toprak sahibiyiz ,hissenin diğer sahibi ise doğudan yeni gelen bir zat.( aslen tefecilikle uğraşıyor fakat müteahhit görüntüsünde )
Bu durumda dağdan gelen bağdakini kovuyor.
Bu kişi bizi mahkeye verirse bu durum lehimize olurmu ?
Konu biraz uzun oldu ama cevaplarsanız beni ve aynı durumda olanları aydınlatmış olursunuz.
Şimdiden teşekkürler.
Not :diğer forumlarda bana görüşlerini bildiren değerli hukukçulara minnettarım , ancak konuyu bu bölümde tekrarlama gereği duydum çünkü konu cezai müeyyide gerektirecek bir hal aldı.
Kanunen hisseli tapu sahibi hissenin diğer sahibi bu evde otururken kapıyı zorla kırıp buraya yerleşebilirmi ?
Aynı şekilde hisseli tapu sahibi bu ev boşaltıldığı takdirde zorla kapyı kırıp bu eve yerleşebilirmi ?
Oturduğunuz daire, sizin konutunuzdur. O nedenle, aranızdaki sorun çözülmeden evi boşaltmamamanız yararınıza olur. gerek halen yürülükte olan gerekse 1.6.2005 de yürürlüğe girecek Ceza Kanunda konut dokulmazlığı ihlali suç olarak tanımlanmıştır.
Yeni TCK metni ise şöyledir:
Konut dokunulmazlığının ihlali
MADDE 116. - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Evlilik birliğinde aile bireylerinden veya konutun birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz. Ancak bunun için rıza açıklamasının meşru bir amaca yönelik olması gerekir.
(3) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, açık bir rızaya gerek duyulmaksızın girilmesi mutat olan yerler dışında kalan işyerleri ve eklentileri hakkında işlenmesi halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
(4) Fiilin, cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti işlenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
sayın arkan forumlarda ilettiginiz problemlerin aslında tek bir temeli var ve başınıza gelenlerin çoğuda burdan kaynaklanıyor. başınıza gelenlerden gerçekten önemli çok ciddi bir hukuki yardıma ihtiyacınız var bunun yoluda bir avukat tutmanız
Sorularımı geniş bir şekilde cevaplamanız beni çok sevindirdi,
Sn Tayfun beyin dediği gibi bir avukata bu sorunlarımızı ilettik ve kendisi
yardımcı olmaya çalışıyor , fakat biz bizden gasp edilen tapularımızı alamıyoruz sebebi ise aradan 3 yıl gibi bir süre geçmiş olması ve maalesef icra iflas kanununun tefecilere yaraması.Burada madur edilenin bir çok masraf edip bir çok tehlikelere karşı mücadele etmesi gerekiyor.
Bu konuyu forumunuzda açmış olmamın sebebi bu tefeci denilen şahısların yaptıklarına karşı insanlarımızın uyanık olmasını sağlamaktı.
İnsanlar ekonomik sıkıntı yaşadıkları zaman bunların eline düşmemeliler ,aksi halde kanunlar madurları fazla koruyamıyor.
Ben burada gerçekten borçu olup ta borcunun üzerine yatanların korunmasını kastetmiyorum ama borcu olmadığı halde bir takım hileler ile tapusu gaspedilen kişler ile gerçek borçluların icra dairelerinde aynı kategoride değerlendirilmemelerini diliyorum.
Cevaplarınızdan anladığım kadarı ile içinde başkasına ait eşya bulunan bir eve zorla girmeye kalkışan kişi ev halkı haricinde kim olursa olsun hapis cezası ile cezalandırılıyor.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku