Merhabalar
Sanırım benzerine pek rastlanan bir durum olmaması açısından ilginç bir dava çalıştığım şirketin başına gelen...
Şirket olarak beş senedir kiracısı olduğumuz iş yeri üç ay önce tahliye ediliyor temerrüt dolayısı ile 2007 de eski ortağın kendi adına düzenlediği yeni kontrata dayanarak.(O sırada şirket adına yapılan kontrat geçerli!)
Şirket, itiraz ederek İcra Hukuk Mahk. dava açıyor (istihkak değil) tahliye kararını iptal için. Kuvvetli deliller olmasına rağmen mahkeme itirazı reddediyor.(Geçen hafta olduğundan gerekçeli karar henüz yazılmadı, bu gün yarın yazılır sanırım) Kiralayan ısrarla kontratı şirket adı ve ünvanı geçmesine rağmen şahıs adına yaptığını iddia ediyor. Çünkü 2004 yılında şu an tahliye edilen şahıs şirkette imza yetkili ve ortak. Fakat 2007 Ocak ayında hissesini satmış ve ortaklık ilşkisi kalmamış.Bununla beraber kağıt üzerinde mesul müdürlükten çıkartılmaya gerek görülmemiş.
Başvurusu red olan şirketim kararı temyiz etmeyi düşünüyor fakat kanunlarda benzer durumlarda yatırılması gereken teminat ile ilgili belirli bir hüküm yok.İcra dairesinin taktiri var sanırım zira bazıları üç aylık, bazıları borcun tamamı + üç aylık kira diyor. Temyizin reddi halinde teminatın ne olacağı da belirsiz.
Şayet tehiri icra yolu izlenmeden temyiz edilir ve mecur terkedilir ve temyiz sonucu şirket haklı bulunur ise neler yapılabilir.
Çünki bu süreçte iş yeri bir başkasına kiraya verilebilir.
Merak ettiğim konu ise bu durumda şirketim eski yerine dönebilirmi (ki yeni kiracının ne suçu var?), söz konusu yere gerçekten büyük bir alt yapı yatırımı yapılmış durumda (eski bir restaurant) ve tazminat davası açarsa hangi yolu izlemeli zararını nasıl ispatlamalı.Farkındayım biraz uzun oldu ama ;
Konu ile ilgili değerli görüşlerinizi bekliyorum ve varsa örnek teşkil edebilecek uygulamaları bildirmenizi.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Önemli not: Mahkemeye sunulan delillerimiz
Şirket kira kontratı, vergi levhası,işletme ruhsatı,ticaret odası kayıtları,elektrk faturası,şirket adına ...Tahliye edilen şahısın ise sadece icra ve tahliyede adı geçen evraklar.
Tekrar merhabalar.
Yazdığım konu cevaba değer bulunmamasından mı,
çok karmaşık ve cevabının tam olarak bilinememesinden mi,
bilmeden forum kurallarını ihlal ettiğimden mi ya da başka bir sebepten dolayımı cevaba layık olmadı diye düşündüm elimde olmadan. Çok değerli bulduğum site yöneticilerinden bir cevap alabilirsem hiç olmazsa çok memnun olurum. İyi çalışmalar, teşekkürler.
Hakan
o kadar karışık yazmışsın ki anlamak için 4 kere okudum.
özetle:
2004 de X kişisi şirket ortağı, imza yetkilisi, bir yer kiralıyor.
2007 de X görevden ayrılıyor, hisseyi devrediyor ve imza yetkisi varmı yok mu belli değil ?
2007 de bu X kişi, mal sahibi ile ayrı sözleşme imzalıyor, sizin kiracı olduğunuz yer iiçin kira kontratı yapıyor, ama siz şirket olarak zaten kiracı durumdasınız
buraya kadar doğru mu?
doğru ise,
hem sizin şirket hem bu vatandaş aynı yeri mi kiralıyor?
kiraları siz ödüyorsunuz, peki diğer kişi kira ödemiş mi? belgeleyebilior mu?
Teşekkürler ilginize.
2007 de ortaklıktan ayrılan X, tüm ilişkisini kesiyor(Yetkileri de iptal)
4-5 ay sonra şirket yetkilisi olmamasıyle beraber kendi adına, aynı adreste,şirketimizin kira kontratı süresi devam ederken yeni bir (şahıs) sözleşme yapıyor.Yasal olarak da faaliyete başlamıyor,tabii kira da ödemiyor.
Bu arada şirket borçsuz ve her hangi bir borçtan dolayı takibe uğramıyor.
Mal sahibi habersizce şahısın tahliye kararını çıkartıyor.
Şirketimiz itiraz ediyor fakat siz anlaşmalısınız kanaatine varıyor hakim ve reddediyor. Adam şirketten ayrılalı neredeyse iki sene olmuş? Hakim gerekçeli kararda şöyle açıklıyor. Şirket yetki devri, tahliye kararı ile hemen hemen aynı zamanda yapılmıştır. Mahkemeyi aldatmaya yöneliktir.( Sanıyor ki adam yetkiyi bana yeni verdi çünkü delilleri yeteri kadar incelemiyor. Biz adamı tanımıyoruz bile...)
İşte böyle...Süre tutum dilekçeli temyiz ettik. Gerekçeli dilekçeyi yazacağız bayram sonrası. Tehiri icra için müdürlük ya tamamını alırız borcun yada üç aylık diyor. Onlarda kararsız, dosya gelsinde önümüze diyorlar.
Merak ettiğim konu, başkla neler yapabiliriz ve emsal bir dava ya da karar varmıdır konumuz ile ilgili iddiamızı dayandırabileceğimiz. Ya da boşa mı kürek sallıyoruz. Teminatı yatırsak bile tehdit ve saldırılar da cabası...Kafanızı şişirdim maalesef.
Tekrar teşekkürler.
Hakan
1) 2007 de ortaklıktan ayrılan X, tüm ilişkisini kesiyor(Yetkileri de iptal)
4-5 ay sonra şirket yetkilisi olmamasıyle beraber kendi adına, aynı adreste,şirketimizin kira kontratı süresi devam ederken yeni bir (şahıs) sözleşme yapıyor.
2) Bu arada şirket borçsuz ve her hangi bir borçtan dolayı takibe uğramıyor.
Mal sahibi habersizce şahısın tahliye kararını çıkartıyor.
3) Şirketimiz itiraz ediyor fakat siz anlaşmalısınız kanaatine varıyor hakim ve reddediyor. Adam şirketten ayrılalı neredeyse iki sene olmuş? Hakim gerekçeli kararda şöyle açıklıyor. Şirket yetki devri, tahliye kararı ile hemen hemen aynı zamanda yapılmıştır. Mahkemeyi aldatmaya yöneliktir.( Sanıyor ki adam yetkiyi bana yeni verdi çünkü delilleri yeteri kadar incelemiyor. Biz adamı tanımıyoruz bile...)
Hakan
1) 2007deki olaylar süresince siz bu adrestemisiniz ? kirayı ödemeye devam ediyor musunuz? çıktıysanız mal sahibine resmi bildirim yaptınızmı?
2) şirket bu adreste çalışmaya ve kira ödemeye devam ederken , bu adamın kontrat yapması hilelidir demediniz mi? adamın tahliyesi için karar geldiğinde burda böle biri yok demediniz mi?
3) kiraları ödemeye devam ettiğiniz sürece ne diye başkasıyla anlaşma yapılsın ki, dekontları sunmadınızmı hakime? avukatınız yok mu?
adamı tanıyorsunuz, 2007 ye kadar imza yetkisi bile vermişsiniz, tanımıyoruz terimi çok basit kaçar.
tahliye X kişisi adınaysa o adreste öle biri yoksa nasıl olmuşta davaya dönüşmüş garip
Merhabalar,
2008 Şubat başında (X, ortada yok, başka iki ortak var) şirket hisselerini resmi şekilde satın alıyoruz , kiralayanın rızası ile ve konu sadece şirket hisse devri olduğu için kiralayan malsahibi ile aramızda yazılı bir belge yok.Şubat sonunda X 'in aynı adresten tahliye olduğunu öğreniyor ve itiraz ediyoruz.
X, şirketin kurucu ortağı ve 2007 başına kadar imza yetkili fakat 2007 Şubat ayında ortaklıktan ayrılıyor, yetkileri de kalmıyor. 4 ay sonra mal sahibi ile kendi adına bir kontrat yapıyor. (Artık ya kiralayanı kandırıyor ya da anlaşmalı yani hileli bir durum)
Şirketin her hangi bir borcu ve problemi yok. Takip de yok dolayısı ile. Fakat şu anda dahi kontratı devam ediyor ve tüm resmi evraklar mevcut. Fakat sonuç yukarıda anlattığım gibi. (İtiraz ve itirazın reddi. Gerekçe;
şirket ve tahliye olan eski ortak anlaşmalıdır. Tahliye çıkınca yetkili devri yapılmıştır. Oysa ; tahliye olan 2007 Şubat ayı şirketten ayrılmış ve biz yetkiyi başka şahıslardan alıyoruz. Hakim bunu kaçırıyor sanıyorum.)
Bir bilgiye daha ihtiyacım var.???
Süre tutum dilekçesi verdik ve gerekçeli karar 23 Eylül 'de yazıldı fakat ben henüz gerekçeli dilekçeyi göndermedim. Dosya, dilekçemizi beklermi biraz daha yoksa gönderilirmi temyize, ya da ne kadar süremiz var gerekçeli dilekçe için.?
Teşekkürler
Tüm ilgililere ve bilgililere Merhabalar
Belirttiğim konular haricinde gelişen bir olay oldu...
Tehiri icra yolu ile geçen hafta temyiz için süre aldık 60 gün icra'dan üç aylık kira teminatı yatırarak. Fakat ;
Bu gün, alacaklı vekili her nasıl bir karar aldırdı ise üçüncü şahıs olarak bulunduğumuz tehiri icraya konu olan adrese gelerek tüm malı kaldırdı, tüm itirazlarımıza rağmen ve icra memuruda bu işlemi onayladı. Tabii istihkak davası açacağız artık fakat merak ettiğim konu; teminat yatırarak tehiri icra için 60 gün mehil alınan bir dosya ile ilgili işlem yapmak yasalmıdır, değil ise ne şekilde şikayette bulunmalıyız, bir süre varmıdır itiraz için ve mallarımız çürümeden hızlandırabilirmiyiz. Çok teşekkürler şimdiden .
Hakan
Yaklaşık iki yıldır aynı evde oturuyoruz ev sahibimizle armızda sözlü ahit var herhangibi bir kontrat yok kira bedelini hesap nosunu verdigi kızının...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku