Merhaba.Ben bir merkezde Psikolog olarak çalışıyorum. Çalıştığım merkezle sözleşmem 20 şubat 2008 başlangıç tarihli ve 1 yıllık. Merkez çalışma iznini 28 mayıs 2008 de alabildi. Psikolog zorunlı personel olduğu için sözleşmemiz iş yeri açılış başvurusundan önce yapıldı. Patronumun, eşinin kendi işlerine çok fazla karıştığı için beni 2 defa sözlü olarak ve eşini kastederek, şirketle resmi ilişkisi bulunmayan hiç kimseye belge veya bilgi vermememi ve isteklerini veya emirlerini dikkate almamı söyledi. 10 gün önce patronumun eşi ile onu dikkate almamdan dolayı tartıştık ve beni kovduracağını söyledi. Bir sonraki gün patronum, merkezi işletemedikleri için devretmeye çalıştıklarını veya bir ortak aradıklarını, ayrıca eşi ile tartışmam sonucu, eşinin beni işten çıkarması konusunda baskı yaptığını ve benimde bu durumlar gereği yeni bir iş aramamı söyledi. Ayrıca ortalık durulana ve devir işleri sonuçlanana kadar dinlenmemi, bu aradada merkesin kapalı olacağını söyledi. Bu arada patronum Yeminli Mali Müşavir, eşi ise Muhasebeci. Bu merkezde yaklaşık 7 aydır çalışıyorum.
Bu koşullarda benim ne tür haklarım var ve neler yapabilirim / yapmalıyım?
Ek olarak sözleşmemde tazminata ilişkin bir madde yok. Sözleşmemde alacağım ücret belirtilmiş durumda ve sigortam sözleşmemde belirtilen ve aynı zamanda aldığım ücretin altında bir ücret üzerinden yatırılıyor.
İyi Çalışmalar..