+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Genel Kurul duyurusu öneli

Genel Kurul duyurusu öneli Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    498
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Genel Kurul duyurusu öneli

Merhaba,

1) Dairemin içinde bulunduğu sitenin yönetim kurulu, 14 Eylül tarihinde yapılacak genel kurul toplantısının duyurusunu bana 6 Eylül günü imza karşılığı teslim etti. Gerçi 14 Eylül günü çoğunluk sağlanamadığı için toplantı yapılamadı, fakat ben yönetim kuruluna bu duyurunun yasa hükmüne göre en az 2 hafta önce yapılması gerektiğini, dolayısı ile bu toplantı davetinin ve toplantının geçersiz olduğunu söylediğim zaman bana bu gecikmenin neden meydana geldiğine ilişkin açıklamalar yapıldı. Doğrusunu isterseniz pratikte bir hafta olmuş, iki hafta olmuş, değişen bir şey yok, fakat ben yönetim kurulunun "ben yasayı takmam, kafama göre davranırım" tarzındaki yaklaşımına karşı bir "burun sürtme" girişimi yapmak istiyorum.

Bu durumda ben, 21 Eylül tarihli ikinci toplantıya katılarak genel kurul tutanağına bu itirazıma dair şerh düşerek imzalayacağım ve ardından duyurunun ve toplantının yasada belirtilen sürelere uyularak tekrarlanması ve ilk sefer için yapılmış olan masrafların yönetim kurulu üyelerinden tahsil edilmesi için mahkemeye başvuracağım. Bu doğru mudur, yapmam gereken başka bir şey var mıdır?

2) Yönetim kurulu, 2007 düzeltmeleri ile ilgili olarak toplu yapı yönetimine geçmek üzere, bir önceki genel kurulda aldığını iddia ettiği görev uyarınca kendi başına (belki birkaç kat malikinin de iştirakı ile) bir yönetim planı hazırladı, üzerinde "... kabul ediyorum" yazılı bir listeyi dolaştırıp imzalatarak kendince oylama yaptı, ve yeni yönetim planını tapuya teslim etti. ben kendilerini imza almak sureti ile oylama yapılamayacağı konusunda elden imza karşılığı teslim ettiğim bir yazı ile uyarmıştım.

Şimdi bu işin doğru şekilde (daha geniş katılımlı bir yönetim planı hazırlığı, bir genel kurul düzenlenerek onay aranması v.b.) yapılması ve ilk sefer için yapılmış olan masrafların yönetim kurulu üyelerinden tahsil edilmesi için mahkemeye başvuracağım. Bu doğru mudur, yapmam gereken başka bir şey var mıdır?

Her iki konu için: Dava dilekçemde yönetim kurulu üyelerinin her birini ayrı ayrı hasım göstermem şart mıdır, yoksa genel olarak yönetim kurulunu veya üyelerden sadece birini hasım göstererek dava açmam yeter mi?

Hukuki NET Güncel Haber

Genel Kurul duyurusu öneli konulu yargıtay kararı ara
    Genel Kurul duyurusu öneli konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Genel Kurul duyurusu öneli

değerli engin.
    1-evet haklısın ,düşüncen doğrudur.15 gün önceden tebliğ edilmesi gerekirdi.dolayısıyla alınan kararları iptal ettirebilirsin.ama henüz dsaha alınmış karar olmadığı gibi icraat da yok.
    2-yönetim planı konusunda ise yeni değişiklik getiren yasa 6 ay mühlet vermiş ve 28 mayısta süre sona erdi.bu arada mevcut yönetim kurullarına da yeni değişen yasayı uyarlama konusunda geçici olarak görev devamı verilebilirdiyede bir madde var .yani eski yönetim bu değişim aşamasında gerekli adımlar atıncaya kadar görevde kalabilir.ne zamana kadar bu aşamayı geçip yeni yönetim planını uygulayıncaya kadar.buraya kafanı takma bence.
    diğer taraftan yeni yönetim planı değişikliği bence bir angarya kim yapacak?
    yani derlerse tamam arkadaş biz yapmıyoruz buyur sen yap al defterleri derlerse ne yapacaksın?hizipçi durumuna düşersin .ben onların yerinde olsam böyle davranırdım.al defterleri yeni yasayı uygula madem ki itiraz ediyorsun .arkadan da her yaptığın işte sana ters davranırdım.
    yönetim planı 5/4 le kabul ettireceksin herkes toplantıya gelmez imkanı yok nasıl başaracaksın .bazıları getir imza atalım derlerse .attırırsan onların durumuna düşeceksin onlar o zaman basacak yaygarayı taoplantısız imza aldı diye .bu işten kolay sıyrılamazsın.
    şimdi ne demek istiyorum.haklı olsan bile bazı şeyleri oluruna bırak derim site menfeatine ise.
    hernekadar haklıysanda ..bu davada antıpatik düşme durumunda var .nasıl mı?
    genel kurul kararı tamam 15 gün önce ,kabul
    1- karar alınmamış ,uygulama olmamış ....e siz ne istiyorsunuz derlerse hakime burunlarını sürtmek istiyorum mu diyecekssiniz.mahkemeleri boşa işgal etmek
    zaman kaybı .maddi kayıp bütün bunları göze aldığınızda .haklı davanıza limon suyu sıkılmış olur.
    ben bu davadan vazgeçmeni .yönetim planında seni rahatsız eden bir madde varsa bu forumda gündeme getir tartışalım müzakere edelim fikrimizi söyleyelim diğer arkadaşlarda katgıda bulunurlar.belki bizede faydası olur bizde birşeyler öğreniriz.der iyi forumlar dilerim

İletiler
    498
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Değerli becozyme, cevabın için teşekkür ederim. Ancak cevabında vurguladığın hususlar, yaptığın yorum ve öneriler, benim mesajımda anlattığım olaylar ile hemen hemen hiç uyuşmuyor. Ben bütün farklılıkları tek tek burada yazmayayım, istersen benim mesajımı bir daha oku, ondan sonra yazışıp anlaşabileceğimizi umuyorum.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Özetle söylenen şu:
    İlk toplantıyı kaçırmamışsınız, gıyabınızda alınan ve itiraz edeceğiniz bir karar yok.

Yönetim planı konusunda da siz önerilerinizi sunmadan iş olup bittikten sonra usule itiraz etmek de size bir şey kazandırmayacak. Sizin yönetim planında yapılmasını istediğiniz değişiklik varsa bunu imzaya açıldığında gündeme getirecektiniz. Dava süreci sonunda kazanırsınız, karşı tarafın "burnunu sürtersiniz." Ama sonra kat malikleri genel kurulunun tamamı size "kıl olur" toplanarak aynı yönetim planını onaylar. Siz yapmak istediğiniz değişiklikleri yapamamış olursunuz.

Ayrıca yönetim planında aksi belirtilmedikçe zaten Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri geçerlidir. Dolayısıyla yönetim planına eklemek istediklerinizin ne kadarının hayati olduğu da ayrı bir merak konusu.

Amacınız üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?
    Eğer üzüm yemek ise "burun sürtmek" hevesinden vazgeçin.
    Bağcıyı dövmekse, bu sefer siz dövebilirsiniz ama hayatınız boyunca daha sonra dayak yeme ihtimaliniz de var.

İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Engin Tarhan,
    Yargıtay kararlarına göre Ocak ayı dışında yapılan her toplantı olağanüstü toplantı sayılır. Buna göre bir toplantı yapılabilmesi için KMK madde 29 paragraf 2 deki şartların varlığı aranır. Bunlar 1)Önemli bir sebebin çıkması, 2) En az 15 gün önceden haber verme, 3)İmzalı çağrı veya taahütlü mektup 4) Toplantı nedenini bildirme dir. Yargıtay diğer şartlarla birlikte özellikle önemli bir neden üzerinde çok duruyor. Eğer bu şartlar yerine getirilmezse alınan kararların iptali için dava açabilirsiniz.
    Ayrıca toplantıya katılırsanız bu şekil şartlarını ileri süremezsiniz. Yargıtay böyle yorumluyor. Toplantıya katıldığına göre artık şekil şartlarının önemi kalmıyor. Dava açacaksanız katılmayın.
    Ama toplantı önemli bir sebebe dayanıyorsa ve katılmanız imkan dahilinde ise o zaman katılıp fikrinizi söylemede ve muhalefet şerhi koymada yarar var aksi taktirde iyi niyetli sayılamayabilirsiniz.
    Saygılar.

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

değerli engin .bak anlıyanlar anlamış demekki hukuk yetmiyor matematiksel düşünce tarzını da kullanmak lazım

İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı becozyme rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    değerli engin .bak anlıyanlar anlamış demekki hukuk yetmiyor matematiksel düşünce tarzını da kullanmak lazım
    Merhaba,
    Değerli arkadaşlar ben avukat değilim öncelikle bunu belirtmek isterim.
    İligli 15 günlük bildiri süresi olağnüstü toplantılar için geçerlidir. Olağan toplantılarda ne zaman bildirilmeli diye bir madde varsa bende öğrenmekistiyorum.
    Yönetim planının değişmesi için toplantı yapılması gerekir. Ev ev dolaşarak yp değiştirilemez. Çünkü yönetim planı en önmeli belgelerden biridir. Yöneticiler kat malikleirne karşı bir vekil gibi sorumludur. Kafalarına göre iş yapamazlar. Eğer kanunları bilmiyorsa ya öğrenmeli yada görevini bırakmalıdır. Farizalarla yöneticilik yapılmaz. Bir de tapudan öğrenin yönetim planı değiştirilmiş mi? Uydurma olabilir!
    Saygılarımla
    Konu f_doruk tarafından (06-12-2008 Saat 12:05:41 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

doğrudur.genel kurul için 15 günlük önceden haber verme şartı yoktur.olağanüstü toplantı için geçerlidir.yalnız haber vermek ,bilgilendirme ,hatırlatma amacını taşır.nezaketen de ,doğruluk ,dürüstluk ,şeffaflık ,gentilmenlık adına yapılır.
    kat mülkiyetinde yok diye ,kimseye haber vvermeden ,hatırlatmadan ,oldu bittiye getirerek toplantı yapmak ,başka manalarda yorumlaya yol açabilir.
    malum herkes ,hayat mücadelesinde ,çoluk çoçuğun okulda ,meşguliyet içinde
    bundan istifade ederek ,gelseydin ,yapsaydın ,bilseydin gibi yorumlar tehlikelidir.
    ayrıca kat malıkleri bazı kararları salt çoğunlukla alabildiği gibi bazı maddeler için kat malıklerinin yarısından fazlasının oylarına ihtiyaç vardır.
    bana tebligat yapmadan toplanan yönetici sonra gelip benim imzamı isterse vereceğim cevap .bu durumda herkesinherkesin vereceği cevaba benzeyecektir.
    gerginliğe sebeb olur.
    doğrusu .önceden tebligat yapıp toplantıya iştirakı sağlamak için çaba sarfetmektir.
    yorumlar farklı olabilir.iyiniyet ,doğruluk ,açıklık ,şeffaflık takdir edilen vasıflardır.önyargıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
    bilmem katılırmısınız?

İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı becozyme rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    doğrudur.genel kurul için 15 günlük önceden haber verme şartı yoktur.olağanüstü toplantı için geçerlidir.yalnız haber vermek ,bilgilendirme ,hatırlatma amacını taşır.nezaketen de ,doğruluk ,dürüstluk ,şeffaflık ,gentilmenlık adına yapılır.
    kat mülkiyetinde yok diye ,kimseye haber vvermeden ,hatırlatmadan ,oldu bittiye getirerek toplantı yapmak ,başka manalarda yorumlaya yol açabilir.
    malum herkes ,hayat mücadelesinde ,çoluk çoçuğun okulda ,meşguliyet içinde
    bundan istifade ederek ,gelseydin ,yapsaydın ,bilseydin gibi yorumlar tehlikelidir.
    ayrıca kat malıkleri bazı kararları salt çoğunlukla alabildiği gibi bazı maddeler için kat malıklerinin yarısından fazlasının oylarına ihtiyaç vardır.
    bana tebligat yapmadan toplanan yönetici sonra gelip benim imzamı isterse vereceğim cevap .bu durumda herkesinherkesin vereceği cevaba benzeyecektir.
    gerginliğe sebeb olur.
    doğrusu .önceden tebligat yapıp toplantıya iştirakı sağlamak için çaba sarfetmektir.
    yorumlar farklı olabilir.iyiniyet ,doğruluk ,açıklık ,şeffaflık takdir edilen vasıflardır.önyargıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
    bilmem katılırmısınız?
    Merhaba,
    Arkadaşıma katılıyorum, benim demek istediğim belli bir süre yok. Tabiki kat amliklerinin toplantı olduğundan haberi olması gerekir. Örneğin bir hafta önceden haber verilerek olağan genel kurul toplantısı yapılabilir demek istiyorum. Blok girişlerine toplantı zamanı yeri belirtilerek toplantı yapılabilir kanısındayım. Herkesin tapuda kayıtlı yönetim palnından haberi olması gerekir orda toplantının ne zaman yapılcağı yazar. Medeni Kanunun 1020 maddesi derki: Kimse tapu kayıtlarından haberi olmadığını ileri süremez, çünkü tapu sicili ilgili kişlere açıktır ve tapu memuru tapusunu gösteren herkese tapu sicilini göstermek zorundadır.
    Saygılar

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: