Site yonetim kurulunun kararı misafirlere ücretli sosyal tesis tarifesi
Oncelikle açtığım konu ile ilgilenen herkeze şimdiden teşekkür ederim
İstanbulda ağaoglu my village de oturuyorum ve kiracıyım (kiracıyım dememdeki kasıt ev sahibi ile kiracıların site yonetimizin farklı davranış politikaları izledikleri için alışkanlık oldu artık) http://img369.imageshack.us/img369/14/tg336c84np5.png
Sitenin sosyal tesisini kat malikleri aidat karşılığı kullanmaktadır.Yonetim kurulunun aldığı karara istinaden 1 kişiden 30 ytl misafir ücreti alınmaktadır.
29.07.2008 tarihinde misafirim sosyal tesisi kullanmıştır. Ücreti odemeye gittiğimizde gorevlinin ücrete istinaden hiçbir resmi geçerliliği olmayan kocan şeklindeki makbuzu uzattığında bunu şirketimin kabul etmediğini fiş yada fatura istediğimi kendisine bildirdim . Gorevlinin ucreti odemediğim taktirde kendisinden kesileceğini belirtti . Gorevliye yonetim muhasebesine benimle iletişime geçmesini soledim ve ücreti odemedim.
Makbuz kocanında maliye bakanlığının hiçbir ibaresi bulunmamaktır. Resmi bir belge değildir.Sitenin muhasebecisi ile yaptığım telefon konusmasında sitenin fatura yada fiş kesemiyeceğini tarafıma bildirdi.Bu konuyu maliye ile konusmam gerektiğini kendisine ilettiğimde ise gerek yok maliyeyle ne alakası var yanıtını aldım.
Site yonetimi daha ne kadar ticarete dokebilir aylık opsiyonlar bile seceneklerde mevcut.
Bu kocanların kaç tane basıldıgının yada 100 kışı nin girip defterlere 50 kişinin kaydediğildiğini kim takip edebilir suistimale çok acık bir düzenek değilmidir?
Bu konuda Savcılığa sikayette bulunup mali suclarla mucadele sube mudurlugune gonderılmesını mı beklemelıyım yoksa bulundugum ılcenın vergı daıresıne mı ıhbarda bulunmalıyım.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu cybercc tarafından (06-08-2008 Saat 21:05:23 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: dosya ekleme
Re: Site yonetim kurulunun kararı misafirlere ücretli sosyal tesis tarifesi
sn. cybercc
Anladığım kadarı ile sosyal tesis işletmesi ortak giderlere dahil değil ve faydalananlar ödüyor. Tabi karmaşık bir de tarifesi var.
Sie Yönetimleri ticari işletmeler değildir. Bu sebeple fiş veya fatura kesemezler. "Sosyal tesis işletmesi" işi ise iktisadi faaliyetlerdir. Site yönetimlerinin iktisadi faaliyetler yapması ancak ve ancak site yönetiminin kendi tüzel olmayan kişiliği haricinde bir iktisadi işletme tüzel kişiliği oluşturması halinde mümkün olur.
Bu sayede site yönetimleri kendi üyeleri arasından bazılarının veya tümünün ortak olduğu bir iktisadi işletmenin yönetimini fiziken gerçekleştirebilirler.
İktisadi işlerde ise biliyorsunuz mal veya hizmet karşılığı fatura veya fiş kesilmesi zorunludur.
Bu sebeple konu çok da maliye ve vergi dairesi ile ilgilidir.
Sitenizin muhasebecisi bu konuya çok uzak anlaşılan! İsterseniz aşağıdaki mukteza alıntılarını kendisine değil de yönetim kurulunuza gönderin.
Konuyu ceza hukuku açısından değerlendiremeyeceğim.
Ancak suistimal olduğuna emin ve tespit etmiş iseniz tabi ki suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Tabiki bu usulde bir gelir kaydı yapılamaz. Suistimale açıktır.
Madem site yönetiminiz konuyu bir duyuru ile herkese ilan ediyor.
Umuyoruz ki altında imzası olan kişi neye imza attığını net biliyordur.
Ödenmeyen her vergi geleceğimizden çalınmaktadır!
Site Yönetimleri bedel karşılığı olmak suretiyle emlakçılık, sosyal tesis işletmeciliği ve otoparkçılık faaliyetleri gibi gelir getirici unsurlarla iştigal ederlerse site yönetiminin dolayısıyla kat maliklerinin vergilendirilmeleri hakkında defterdarlıkların bildirdikleri görüşler açıktır.
5422 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 1/D maddesiyle vakıf ve derneklere bağlı iktisadi işletmeler, vergi mükellefiyetine alınırken, vakıf ve dernekler tüzel kişiliği itibariyle mükellefiyet dışında bırakılmıştır.
Aynı kanunun, 4 ve 5. maddelerinde de vakıf ve derneklere ait veya bağlı olup faaliyetleri devamlı bulunan ve sermaye şirketleri ile kooperatifler haricinde kalan ticari, sınai ve zirai işletmelerin, vakıf ve derneklere ait iktisadi işletmeler olduğu, bunların kazanç gayesi gütmemeleri, faaliyetlerinin kanunla tevdi edilmiş görevler arasında bulunması, tüzel kişiliklerin olmaması müstakil muhasebeleri ve kendilerine tahsis edilmiş sermayelerinin veya işyerlerinin bulunmamasının mükellefiyetlerine tesir etmeyeceği hükme bağlanmıştır.
Sosyal tesislerde su, kahve, çay, meşrubat, hamburger v.s. satışların dernek veya vakıf kurularak yürütülmesi halinde, bu faaliyetler dernek ve vakıflara ait iktisadi işletme sayılarak kurumlar vergisine tabi tutulacaktır. Sözü edilen faaliyetlerin site yönetim kurulunca yapılması halinde site yönetim kurulu Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 1. maddesinin (D) bendinde sayılan kurumlar arasında yer almadığından kurumlar vergisine tabi olmayıp, adi ortaklık şeklinde değerlendirilerek gelir vergisine tabi olması gerekmektedir.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 37. maddesinin birinci fıkrasında, her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançların ticari kazanç olduğu hükme bağlanmıştır.
Ticari faaliyet, bir tür emek-sermaye organizasyonuna dayanmakta olup kazanç sağlama niyet ve kastının bulunup bulunmaması böyle bir organizasyon tarafından icra edilen faaliyetin “ticari faaliyet” olma niteliğine etki etmemektedir. Ancak bir faaliyetin “ticari faaliyet” sayılabilmesi için, kazanç sağlama niyet ve kastı gerekmemekle birlikte faaliyeti icra eden organizasyonun bütün unsurlarıyla birlikte değerlendirildiğinden kazanç sağlama potansiyeline sahip olması gerektiği ortaya çıkmaktadır.
Buna göre, site yönetim kurulunca sakinlerine hizmet vermek amacıyla açılan ve ücret mukabili hizmet verilen kazanç sağlama potansiyeline sahip otopark işletmesi, sosyal tesis işletmesi ticari faaliyet olarak nitelendirilecektir.
Bu faaliyetlerin (ileride yapılacak yoklama’larda) tespiti halinde bu faaliyetlerden elde edilecek kazançlarında ticari faaliyet olarak değerlendirileceği açıktır.
Bu açıklamalar çerçevesinde, .................................. Site Yönetim Kurulu Başkanlığınca yürütülen ticari faaliyetin/faaliyetlerin adi ortaklık halinde yürütülen ticari faaliyet olarak değerlendirilmesi gerekmekte olup site maliklerinin adi ortaklığının ortağı olarak kabul edilmesi suretiyle vergilemeninde adi ortaklığa ilişkin genel hükümlere göre yapılması gerekmektedir.
Re: Site yonetim kurulunun kararı misafirlere ücretli sosyal tesis tarifesi
Oncelikle vakit ayırıp ayrıntılı bilginiz için çok teşekkür ederim .
Sizinle en kısa sürede itribat kuracağım .
Kanunları sizler kadar cok net bilemediğimiz için sizin değerli bilgilerinize bu siteden ulaşmak cok memnun etti beni
öncelikler herkese iyi çalışmalar diliyorum. ben 4 blokdan ve 80 daireden oluşan bir sitede oturmaktayım. sitemizde yönetim kurulu seçimi yapıldı ve...
Kendime bi forum kurdum forumumda üyelik ücretsiz ama bölümleri görmek ücretli aylık belli bir miktar parayı yatırdıktan sonra üyenin forumda dolaşma...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku