Kira sözleşmesinin süresi 3 (ÜÇ) yıldır. Bu süre kira bedelinin işlemeye başladığı 01 Eylül 2005 tarihinde başlayıp 31 Ağustos 2008 tarihinde sona erecektir.
Kiracı kiralananı akdi hitamında hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın boşaltarak
kiralayana veya göstereceği kanuni vekillerine tahliye ve teslim etmeyi kabul eder. Kira süresi 1 yıllık yenilemelere 3 (ÜÇ) Yıl devam edecek
ancak kira artışları ve ihtilaflarda (temmerrüd ve akde aykırılıkta 1 Yıllık) kira dönemleri dikkate alınıcaktır.
aynen böyle yazıyor.
bu 3 yıl içinde kira artışlarda sorun yoktu ama bu sona erecek kira sözleşmesinden sonra kira bedelini 12.500 ytl den 20.000 ytl ye çıkartmak istiyor.
Bu sene içindede Tadilata girmiştik ve mağzayı yenilemiştik.
İlk 3 yılda kira artışlarında sıkıntı yoktu enflasıyon + %5 lerde bi yükseltme olurdu ortalama %13 gibi.
Bize kibarca çıkın demek istiyor gibi ama biz Kira artışının normal şartlarda olmasından yanayız ve bunu düşünmeden kabul ederiz.
Benim bu durumdaki yapacaklarımı anlata bilirmisiniz
Sözleşmede yazdığı gibi biza ihtar yazmadan çıkarta bilirmi.
Kira sözleşmeniz bitse de, sizi geçerli bir manzereti olmadan çıkartamaz. Geçerli manzerette kendisinin veya 1.derece yakınının dükkanda iş yapmasıdır. Yani yine, yeniden kiraye verecekse sizi çıkartamaz.
Eğer çıkartacak olursa, size bir ay önceden kira sözleşmesinin .... tarihinde biteceğini ve sözleşme sonunda çıkman gerektiğine dair noterden bir ihtar veya ihbarname çekmesi gerekir. Siz son aya kadar bekleyin, eğer noterden birşey gelmezse sözleşmenin bitiminden itibaren normal zamlı olarak kiranızı yatırın. Eğer sözleşmenin bitim tarihinden sonra 1 ay bile kirayı zamlı yatırmış iseniz dükkan sahibi yeni bir sözleşmeye gerek kalmadan eski sözleşmenin devam edeceğini kabullenmiş olur. Tabiki bu bir 3 sene daha demektir.
Buna rağmen sizi yinede çıkartmak isteyebilir. Noterten çıkın diye ihtar çekerse (sözleşme tarihi bittikten ve siz 1 aylık zamlı kiranızı yatırdıktan sonra) sizde ihtara cevap verip, geçerli manzereti olmadan çıkaramayacağınızı, dükkana şu yıllarda şu kadar masraf yaptığınızı (bilgi ve faturalarıyla) tüm bu masrafları karşılaması durumunda çıkabileceğinizi (çıkmak istemiyorsanız itirazınızı sürdürüp, yıllarca burada iş yaptığınızı ve müşteri potansiyelinin çok olduğunu, çevre ve gelir faktörlerini ortalama olarak belirtin) belirtin.
Sizi çıkartmak için bankadaki hesabını siz kira yatırmasın diye kapattırırsa sizde PTT'nin kapıda ödeme servisini çağırıp dükkan sahibinin evinde elden ödeme yaptırtabilirsiniz. Eğer onuda kabul etmez ise, mahkeme yoluna başvurarak, dükkan sahibinin kiralayanı dükkandan çıkartmak için kasıtlı olarak kira bedelini almadığını, kira bedelinin kendisine ödenmesi için belirlenecek bir bankadan şahsın adına bir hesap açılıp bedellerin oraya yatırılmasını ve kişiye tebliğ edilmesini, isteyebilirsiniz.
Sıkıysa bu kez almasın kira bedelini. O kira bedelini aldıkça, ve geçerli manzereti olmadıkçada sizi çıkartamaz.
Yinede sizi geçerli manzeret ileri sürüp çıkartırsa ve dükkanı kendisi hariç başkasına kullandırırsa, adli makamlarda bu kez tazminat davası açma hakkınız var.
dediklerinizi bire bir uygulamaya çalışırım bilgileride burda geçerim hayırlısı bakalım.
Bu dünya böyle kurulmuş, kimi kiracıdan yakınır bizimgibilerde kiraya verenden.
şuanki zamanda iş yapmak ta zorlandı bırakın işimize ortak bizden fazla bile kazanıyorlar Dükkan sahipleri.
dediklerim kişiye özel olsun tüm mal sahiplerini kapsamasın.
Kulaktan dolma bilgilerle yanlış bilgi vermeye devam ediyorsunuz.
zulkufhacettepe rumuzlu üyeden alıntı
Eğer çıkartacak olursa, size bir ay önceden kira sözleşmesinin .... tarihinde biteceğini ve sözleşme sonunda çıkman gerektiğine dair noterden bir ihtar veya ihbarname çekmesi gerekir. Siz son aya kadar bekleyin, eğer noterden birşey gelmezse sözleşmenin bitiminden itibaren normal zamlı olarak kiranızı yatırın. Eğer sözleşmenin bitim tarihinden sonra 1 ay bile kirayı zamlı yatırmış iseniz dükkan sahibi yeni bir sözleşmeye gerek kalmadan eski sözleşmenin devam edeceğini kabullenmiş olur. Tabiki bu bir 3 sene daha demektir.
Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
İki yanlışınız var:
1. Gayrimenkul sahibinin tek başına çık demesi yeterli değil. 7. maddedeki ve borçlar kanunundaki koşullar olmadıkça gayrimenkul sahibi tahliyeyi isteyemez. Kiracı çıkmayı istemedikçe 7. maddedeki ve borçlar kanunundaki koşullar yoksa sözleşme kendiliğinden yenilenir.
2. Kiracı çıkacağını en az 15 gün önce bildirmezse sözleşme 1 yıllığına yenilenir. Önceki sözleşme 1 yıllık da olsa 20 yıllık da olsa bitimden sonra birer yıllığına uzatılır. Üç yıllığına değil.
Peki ne zaman tahliye ister?
Madde 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
a) Kiracı tarafından gayrimenkulün tahliye edileceği yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen tahliye edilmezse icra dairesine müracaatla tahliye istiyebileceği gibi,
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
c) Gayrimenkulü kendisinin veya eşinin veya çocuklarının bir meslek veya sanatı bizzat icra etmesi için kullanma ihtiyacında ise kira akdinin hitamında,
ç) Gayrimenkulü yeniden inşa veya imar maksadiyle esaslı bir surette tamir, tevsi veya tadil için ve ameliye esnasında içinde ikamet veya iştigal mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı takdirde kira akdinin hitamında,
d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya eşi veya çocukları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler.
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
Benim de buna benzer bir problemim var. Ev sahibi ile 5 yıllık bir kontratımız vardı ancak kontratın özel şartlar bölümünde “Kiracı sözleşme hitamından önce mecurdan çıkmak ya da sözleşmeyi sona erdirmek için yine en az bir ay önceden kiralayana durumu bildirmektedir. Aksi takdirde kiralayanın diğer teminat hakları saklı kalarak kalan ayların kiralarını ödeyecektir.” şeklinde bir hüküm var. Ben de bu hükme dayanarak kira sözleşmesinin bitimine 18 ay kala ve noter aracılığı ile 1 ay önceden ihtar çekerek mecuru tahliye ettim. Ev sahibi de erken tahliyeye dayanarak dava açtı. Bu madde benim 1 ay önce haber vererek mecuru tahliye edebilmem için yeterli değil midir? Hukukçuların, bu konu hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?
Kaç forumda daha aynı şeyleri zırvalayacaksınız. Ayıp.
Biz mükerrer olarak yazdıklarınızı okumaktan sıkıldık, ya siz site kurallarını okudunuz mu?
Ben olsam dea81'in sorularına yanıt vermem!
Çok özür dilerim ben her forumun ayrı olduğunu düşünüyodum bu yüzden de konuyla alakalı tüm yerlere kopyaladım konuyu. Başka ne niyetle bunu yapayım ki. Cevaplayıp cevaplamamkta sizin kararınız tabi ki.
Peki rica ederim. Sitede yönetici değilim ama inanın tekrar tekrar aynı yazıları görünce içimizden yanıtlamak gelmiyor.
Kontratta 1 ay önce ihbar ederek tahliye eder şartını yanlış anlıyorsunuz.
Şöyle ki; Kira sözleşmesi 1.1.2009 da bitiyor olsun. Siz en geç 1 ay önceden ihbar ederek akdi feshedeceksiniz ve Kira akdinin bitiş tarihi ile evi tahliye edeceksiniz demektir. Oysa siz, dilediğiniz zaman 1 ay önceden haber vererek dilediğiniz zaman tahliye edemezsiniz.
Sözleşme hitamı demek, sözleşmenin bitişi demektir... Özel şartlar kısmını yanlış algılamışsınız...
Sn litigation yanıtınız için teşekkür ederim. Sözleşmedeki, 'sözleşme hitamından veya sözleşmeyi sona erdirmek için..' ibaresindeki sözleşme hitamını ben sözleşmenin bitmesine 1 ay kala, fakat sözleşmeyi sona erdirmek için ibaresini de sözleşme bitmesinden önce de haber verilerek sözleşmeyi sona erdirmek mümkün şeklinde yorumlamıştım. Bu şekilde yorumlamak mümkün değil mi??
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku