Terk sebebiyle açılan boşanma davası hakim tarafından reddedildi bende temyize gönderdim, temyiz sonucu hala gelmedi. Fakat bu süre içinde evi terkeden eşim nafaka davası açtı. Bildiğim kadarıyla reddedilmiş bir davadan sona eşlerin ayrı yaşam hakkı yok. Bu konuyla ilgili emsal teşkil edecek yargıtay kararları varmı. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Terk sebebiyle açılan boşanma davası hakim tarafından reddedildi bende temyize gönderdim, temyiz sonucu hala gelmedi. Fakat bu süre içinde evi terkeden eşim nafaka davası açtı. Bildiğim kadarıyla reddedilmiş bir davadan sona eşlerin ayrı yaşam hakkı yok. Bu konuyla ilgili emsal teşkil edecek yargıtay kararları varmı. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Terk nedeniyle boşanma davası açan kim? Siz temyiz ettiğinize göre eşiniz evi terk etmiş ve geri dönmemek için haklı bir neden öne sürmüş ki dava reddedilmiş.
Öncelikle nafaka davası açmak için haklı olmak gerekmez. Haklı değilse zaten reddedilir.
Ama boşanma davası açmanın dışında da ayrı yaşama hakkı doğacak durumlar söz konusudur. Dolayısıyla ortada bir boşanma davası olsun olmasın nafaka alacağı doğabilir.
Hukukçular nerede? Hukuk Nerede? Evet Beklenen oldu her zamanki gibi mahkeme 400 ytl nafaka yükümlülüğüne tabi tuttu beni. Artık gerçekten adaletin topal değil iki ayağınında sakat olduğuna inanmaya başladım. Şimdi ye kadar maddi imkansızlıklar yüzünden hukuki mücadelemi tek başına verdim. Yani parası olmayan bu memlekette savunmasını yapsa bile avukat tutmadığı için bi şekilde cezalandırılıyor. Bakalım burda yazan hukukçu arkadaşlar nasıl bir çözüm bulacaklar. Yoksa hiç bir çözüm bulamayıp hala bir avukata danışınmı diyecekler. O zaman bu sitedeki forumun amacı ne?. Birinci eşime nafaka ve tazminat yükümlülüğümün yanında şimdide yanımda 5 ay kalan 2. eşime 400 ytl nafaka ödememe nasıl bir izahat bulacak arkadaşlar. Üstelik aylık 500 ytl gelir üzerime hiçbir gelir getiren gayri menkul olmamasına ve evimin kira olmasına rağmen. Bu arada temyizdeki dosyamı geri çeksem tedbir nafakası düşermi?Cevap Bekliyorum? Bakalım Adalet Mülkün Temeli dir yazan Adliye koridorlarından Adalet tecelli edecekmi
Konu sceptre tarafından (26-07-2008 Saat 16:35:05 ) de değiştirilmiştir.
Bu kadar avukat arkadaşın okudukları yılları avukat sayısı ile çarparsanız ne çıkar acaba merak ettim. Yaa arkadaşlar hiç kimse çözüm önermiyor bilgimi yok evrakmı yok maddi bir karşılıkmı bekleniyor. Neden cevap yazmıyorsunuz...Heeeey Do you hear me? Please...
ayrı yaşama hakkı sizi nafaka yükümlülüğünden kurtarmaz,
ikisi farklı konular,
Yargıtay kararı bozarsa ancak o zaman nafaka davasında haklı bir sebep yokken evi terketti, bu koşullarda nafaka istemeye hakkı yoktur gibi bir mantık ileri sürülebilir. Yani müşterek konut burada, ben zaten kira ödüyorum ve eve bir harcama yapıyorum, ayrıca niye nafaka ödemek zorunda kalayım, gelsin evine ve imkanlardan faydalansın denilebilir...
Boşanma davalarında koca, tümüyle haklı olsa dahi, dava açıldığı anda kimin haklı olduğu anlaşılamayacağından, iddiaların araştırılması ve tanıkların dinlenmesi bir zaman alacağından, bayanın nafaka talebi hemen kabul görmekte, dava bitene kadar haklı olan erkek eşine NAFAKA ödemekle yükümlü tutulmaktadır. Mantığı nedir derseniz, nikah halen devam ettiğinden, boşanma ile birlikte taraflar ayrı yaşama hakkı edindiğinden, dava bitene kadar erkeğin de bakım ve gözetim yükümlülüğü devam etmektedir. Bu kapsamda nafaka tayin edilmektedir.
Benim bir müvekkilim, eşi gece yarısı bir başka erkekle kaçıp, onunla ilişkiye girdiği halde boşanma davası içinde nafaka talep etti ve şu an müvekkilim nafaka ödüyor,
ayrı yaşama hakkı sizi nafaka yükümlülüğünden kurtarmaz,
ikisi farklı konular,
Yargıtay kararı bozarsa ancak o zaman nafaka davasında haklı bir sebep yokken evi terketti, bu koşullarda nafaka istemeye hakkı yoktur gibi bir mantık ileri sürülebilir. Yani müşterek konut burada, ben zaten kira ödüyorum ve eve bir harcama yapıyorum, ayrıca niye nafaka ödemek zorunda kalayım, gelsin evine ve imkanlardan faydalansın denilebilir...
Boşanma davalarında koca, tümüyle haklı olsa dahi, dava açıldığı anda kimin haklı olduğu anlaşılamayacağından, iddiaların araştırılması ve tanıkların dinlenmesi bir zaman alacağından, bayanın nafaka talebi hemen kabul görmekte, dava bitene kadar haklı olan erkek eşine NAFAKA ödemekle yükümlü tutulmaktadır. Mantığı nedir derseniz, nikah halen devam ettiğinden, boşanma ile birlikte taraflar ayrı yaşama hakkı edindiğinden, dava bitene kadar erkeğin de bakım ve gözetim yükümlülüğü devam etmektedir. Bu kapsamda nafaka tayin edilmektedir.
Benim bir müvekkilim, eşi gece yarısı bir başka erkekle kaçıp, onunla ilişkiye girdiği halde boşanma davası içinde nafaka talep etti ve şu an müvekkilim nafaka ödüyor,
bilmem anlatabildim mi...
saygılarımla
Sayın av. Fahri bey,
Öncelikle size ve mesleğinize saygı duyuyorum. Fakat söylediklerinizle insanları sanırım yanlış yönlendiriyorsunuz. Hakimler, boşanma davası açılınca kadın lehine haklılığına bakılmaksızın NAFAKAYA HÜKMETMİYOR. Benim eşim de bana boşanma davası açtı. dava dilekçesinde ve 2 yıldır süren ve halen devam eden davada 16 duruşma oldu.Her duruşmada da nafaka talebini tekrarladığı halde HAKİM bu talebini reddetti. Üstelik eşim kendisini 2 avukat ile temsil ediyor.Peki buna ne diyeceksiniz???
Burada kimsenin yanıt yazma gibi bir zorunluluğu yok. Önce bunu hatırlatmakta yarar var. Hukuk ve hukukçular halen mevcut merak etmeyin. Ancak, hukuk, sizin isteklerinizi yerine getirmek için yok ne yazık ki. Sizin de belirttiğiniz gibi, red edilen dava sonucu ayrı yaşama hakkı yok. Ancak boşanma davası açmakla ayrı yaşama hakkı elde edilmiştir. Karar henüz kesinleşmediği için de, eşinizin ayrı yaşama hakkı vardır.
Nafakaya ilikin açıklamalar, diğer forumlarda mevcut.
Sayın av. Fahri bey,
Öncelikle size ve mesleğinize saygı duyuyorum. Fakat söylediklerinizle insanları sanırım yanlış yönlendiriyorsunuz. Hakimler, boşanma davası açılınca kadın lehine haklılığına bakılmaksızın NAFAKAYA HÜKMETMİYOR. Benim eşim de bana boşanma davası açtı. dava dilekçesinde ve 2 yıldır süren ve halen devam eden davada 16 duruşma oldu.Her duruşmada da nafaka talebini tekrarladığı halde HAKİM bu talebini reddetti. Üstelik eşim kendisini 2 avukat ile temsil ediyor.Peki buna ne diyeceksiniz???
Hasan bey beni güldürdünüz,
bahsettiğiniz dava çok ilginç, hakimin nafaka talebini 16 duruşmadır reddetmesinin sebebi nedir çok merak ettim doğrusu, biraz ayrıntı verirseniz sevinirim...
Ancak bu o kadar istisnai bir durum ki, bir olaya bakarak böyledir diyemeyiz. Üstelik benim belkide en fazla girmiş olduğum dava boşanmadır ve ben bunu hergün yaşıyorum, ben yorum yapmıyorum, tahminlerden bahsetmiyorum, hergün yaşadığım hususları anlatmaya çalışıyorum.
Anlattıklarımızda yanlışlarda olabilir, neticede insanız, ancak o yanlış emin olun bu konuda değil...Doğru söylediğimden o kadar eminim ki
ayrıca hukuk MATEMATİK değildir. 2 kere 2 her zaman 4 etmez hukukta, yorumlar çok önemlidir. Aynı olaya ve aynı yasaya her kafadan başka bir yorum bulabilirsiniz, hukuk göründüğünden çok karışık bir alandır, dışarıdan basit gelebilir, ama meslektaşlarım ne demek istediğimi çok iyi bilirler... bizim mesleğin sonu yoktur, tamam oldu öğrendim, herşeyi bitirdim, artık uzmanım diyemezsiniz, her yeni olay bir öncekinden farklıdır,
eşim evi terketti ve eşyalarını aldı, sonrada bana ayrı yaşama ve nafaka davası açtı. dava dilekçesinde beni sen gönderdin ve eşyalarımıda sen gel al...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku