Ben 17 daireli apartmanda yöneticiyim. Bir kiracı 3 ay önce son iki ayın aidatını ödemeden çıktı. Bir başka kiracı ise ödediği aidatlardan yapılan harcamalardan sonra kalan miktarın taşındığı zaman kendisine iade edilip edilmeyeceğini soruyor. Bu konuda yasalar ne diyor.
1. Taşınan kiracıdan iki aylık aidatı talep edebilir miyim?
2. Diğer kiracılar taşındıkları zaman ödedikleri aidatlarından iade etmek gerekiyor mu?
3. İçinde kimsenin oturmadığı boş daireler için daire sahipleri aidat ödemeliler mi?
4. Yönetici olarak yasal açıdan konumum ya da yetkim nedir?
Bu konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
1. Taşınan kiracıdan iki aylık aidatı talep edebilir miyim?
2. Diğer kiracılar taşındıkları zaman ödedikleri aidatlarından iade etmek gerekiyor mu?
3. İçinde kimsenin oturmadığı boş daireler için daire sahipleri aidat ödemeliler mi?
4. Yönetici olarak yasal açıdan konumum ya da yetkim nedir?
Bu konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
1. Evet.
2. Hayır.
3. Evet.
4. Ödememe konusunda ısrar söz konusuysa, gecikmeler için ayda %5 gecikme zammı talep ederek ödemeyen kiracı veya kat maliki aleyhine icra takibi yapabilirsiniz.
Bir yönetici olarak Kat mülkiyeti kanuna göre hareket etmeniz gerekir. Boş zamanlarınızda sık sık okuyun.
634 sayılı kat mülkiyeti kanununun bazı maddeleri Kasım 2007'de çıkarılan 5711 sayılı yasayla değiştirildi.
Yukarıdaki beyin sordugu ikinci soruya hayır demissiniz bunu neye dayanarak dediğinizi merak ettim. hangi kanunun hangi maddesine göre kiracının ödediği aydattan kalan miktarın ödenmesi gerekli değilmidir. saygılar sunarım.
1. Taşınan kiracıdan iki aylık aidatı talep edebilir miyim?
2. Diğer kiracılar taşındıkları zaman ödedikleri aidatlarından iade etmek gerekiyor mu?
3. İçinde kimsenin oturmadığı boş daireler için daire sahipleri aidat ödemeliler mi?
4. Yönetici olarak yasal açıdan konumum ya da yetkim nedir?
1. Taşınan kiracıdan ödemediği aidatları icra yoluyla talep edebilirsiniz.
Tabiki çıkan kiracının adresini bilmeniz şartı ile icra müdürlüğünden kiracıya ait daha önceki aylardan ödeme tutarlarını gösterir belge ve sizin sitenizde kiracı olarak oturduğuna dair adres tespiti vb belgeler ile ihtarname çekerek bu işi başlatabilirsiniz.
2. Kullanılmayan fakat yıl içerisinde toplanan aidatlardan; özellikle yakıt ve diğer giderlerin toplanmaya başlama tarihi olan Mayıs ayından Ekim veya Kasım ayına kadar yatırıldı ise bunu yönetim olarak iade edip gelen kiracıdan talep edersiniz.
yakıtı 3 ay kulandı ve kiracı çıktı diyelim ödenen aylardan yaktığı kadar bedeli düşüp geri kalan varsa iade edersiniz. Burda esas olan alınan hizmetin karşılığıdır. Unutmayın kiracıda Banka dekontları ibraz ederek ödemeden dolayı almadığı hizmetin parasını sizden icra yoluyla kambiyo alacağı olarak talep eder.(aynı daireyi aynı yıl içinde 3 tane kiracı değiştirdi 1'inciden aidatı aldınız ve iade etmediniz 2'nci geldi eksik olan yerden devam etti çıktı diyelim iade etmediniz 3'üncü kiracıda kasım ayında geldi 5 aylık yakıt ve diğer masrafları ödemeden sıcak sıcak oturacak diğer ödeyenlerde hizmeti almadıkları bir şey için havaya para ödeyecekler sizce uygunmu , markete hiç birşey almadan para yatırırmısınız ayrıca bir mağzadan buz dolabı aldınız ve mağza sahibine ödeyeceğim ama düğün eşyası olduğu için evde yer yok burda kalsın diyerek anlaştınız ve 11 ay ödediniz sonrada almaktan vaz geçtiniz sözlü veya yazılı akid' den zararı olan varsa bunun tazmini yoluna gidilir. siz olsanız paranızın peşine düşmezmisiniz hizmet alımı esastır unutmayalım.)
3. Kat mülkiyeti kanuna göre ister otursun ister oturmasın ısınma bedelini ve diğer giderleri talep edebilirisiniz burda esas olanda hizmetten ziyade sitenin ortaklık durumudur kat mülkiyeti sahipleri her türlü masrafa ortakdır çünki hukuki bir beraberliğiniz var.
4. Hukuki açıdan derken hangi yönden yetki yönünden seçimle geldiğniz için yönetim kurulunun aldığı kararlara tüm mülk sahiplerinin uyma mecburiyeti vardır yasal çerçevede tabi.
Saygılar.
Konu Powercolor tarafından (02-01-2010 Saat 17:55:49 ) de değiştirilmiştir.
1. Taşınan kiracıdan ödemediği aidatları icra yoluyla talep edebilirsiniz.
Tabiki çıkan kiracının adresini bilmeniz şartı ile icra müdürlüğünden kiracıya ait daha önceki aylardan ödeme tutarlarını gösterir belge ve sizin sitenizde kiracı olarak oturduğuna dair adres tespiti vb belgeler ile ihtarname çekerek bu işi başlatabilirsiniz.
Saygılar.
Merhabalar,
Kiracı 1 yıldır evimde oturuyor.Ağustos sonunda 1 yıl oldu.Kira ödemeleri düzenli olarak
yapıldı. Fakat aidatlar Aralık 2013 den beri sorunlu.Şu an sitenin avukatında açılmış olan 4 haciz
dosyası var. Aidat ödemeleri hala düzensiz, arada ödemeler yapıyor ama dosyalar kapanmış değil.
İlk haciz tebligatını aldıktan sonra telaşlanmaya başladım ve sonraki zamanlarda da 2-3 tebligat
daha aldım. Sözlü olarak yıl içinde her ay evden çıkmasını söyledim. Fakat türlü yalan ve
kandırmalarla beni oyaladı, halen evde oturuyor. 1 yıl sonunda kirada belli bir artış yaparak
oturmaya devam ediyor. Ben ise evden çıkmasını istiyorum, borçlarını kapatarak.
Evin tapusu babamın üstünde. Ama işleri ben takip ediyorum.
Bu durumda başvurabileceğimiz yollar nedir ev sahibi olarak?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku