Ödenmeyen kira ve kiracının aynı binada farklı bir daireye taşınarak faaliyetine devam etmesi
Benim iki ayrı problemim var yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler;
2006 yılında kiraya vermiş olduğum işyerinde faaliyet gösteren kiracım 2007 ekim ayından itibaren kirasını ödememektedir,defalarca aramamıza rağmen bugün yarın diyerek bizi oyalamıştır,2007 aralık ayında dolan kontratını bile yenilemeye gelmemiştir,kefil olarak kontratta imzası bulunan kişi aynı zamanda kiracının ortağıdır,kefiliyle görüşmemizde bir sonuç vermemiştir,kirasını vermediği gibi hoş olmayan bir uslupta bizimle konuşarak bir süre sonra telefonlarımıza bile çıkmamaya başlamıştır...Nisan 2008 de hem işyerine hem bizde mevcut adresine hem de ortağına noterden ihtar çektim ancak teslim alınmama nedeni ile ihtar notere geri dönmüş,fakat hala benim dairemde faaliyetini sürdürmekte,son zamanlarda giriş çıkışlar azalmış bize söylenene göre bununla beraber elektrik idaresine oldukça yüklü borcuda varmış,TEK sürekli elektiriği kesmiş onlar gayri yasal yollardan açıp faaliyetlerine devam etmişler...şuan işyerine kiracım diil başkaları gidip geliyor, bildiğim kadarıyla kardeşi bu zat...Muhtemelen adam bir gece tüm alet edavatını yükleyip çıkıp gidecek...Bize vermiş olduğu adresten sonra taşındığı yerden de çıkmış;zira TEK e bizim dışımızda aynı kişi için farklı bir başvuruda olmuş,yani adam resmen dolandırıcılık moduna iyice girmiş...İzlemem gereken yol(lar) nedir,yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Diğer bir sorunum da;
Yine aynı binada farklı bir kiracım 2007 mart ayında kontratla işyerini kiralamıştır,şubat 2008 e kadar düzenli olarak kirasını getirmiştir,bu tarihten sonra işlerinin bozulduğunu söylerek biraz müsade istedi ,ben de ticarettir bu diyerek peki dedim,ancak istenen 2-3 aylık süre geçmesine rağmen kirasını getirmemiştir,en son haziran 2008 de kardeşi işyerime gelerek anahtarı getirmiş ve abisinin işlerinin bozulduğunu kirayı kendilerinin ödiyeceğini ama zaman veremiyeceğini söyledi,ben de anahtarı almadım,daha sonra öğrendim ki işleri bozuldu denilen kişi aynı binadaki karşı işyerini kiralamış ve faaliyetine orda devam ediyor ,ancak burda kendi adına diil kardeşiyle çalıştığını öğrendik..Adam deyim yerinde ise harıl harıl çalışıyor ama benim kiramı ödemiyor ,dairemi boşalttı ancak ben kirasını ödemediği için anahtarı almadım,konratı mart 2008 de bitti ancak kontrat yenilemeye gelmediği için yenileyemedik yani yeni dönem kontrat yok elimde,kontratın eski şartlar altında yenilenmiş sayılacağını biliyorum...
Her iki durumda da izleyeceğim yol nedir,yasal olarak haklarımı ne şekilde alabilirim,müracat etmem gereken yerler nereler... İlginize şimdiden teşekkür ederim...
Re: Ödenmeyen kira ve kiracının aynı binada farklı bir daireye taşınarak faaliyetine devam etmesi
Her iki durumda da kiracının ve kefilinin adreslerini bulup icra takibi yapmanız gerekir. İcra takibi hem alacağınızı tahsil için haciz yapma imkanı hem de 30 gün içinde ödenmeyen kira alacağı nedeniyle temerrüte dayalı tahliye davası açma hakkı verir.
İkinci durumda anahtarı almamanız hata olmuş. Çünkü anahtarı almak geçmiş kira alacağından vazgeçmek anlamına gelmez. En azından yeni birisine kiralar daha az mağdur olurdunuz. Birinci örnekte olduğu gibi tahliye etmek bazen alacağı tahsilden daha büyük sorun olabilir.
1. Kiracı ve(ya) kefilin tebligat adresini bulun.
2. İcra dairesinden örnek 13 formuyla icra takibi yapın.
3. Tebligattan sonra 30 gün içinde ödeme yapılmazsa haciz işlemlerini başlatın.
4. İkinci kendiliğinden çıkacak, birinci için tahliye davası açın.
Re: Ödenmeyen kira ve kiracının aynı binada farklı bir daireye taşınarak faaliyetine devam etmesi
Tebligat adreslerine ulaşamıyorum ne yazık ki,yine bu bölümde farklı bir konuya verilen yanıtta gazete ilanıyla tebligat yapılabilir şeklinde bir yazı okumuştum,böyle bir şey mümkün mü,mümkünse de maliyetli bir olay bu,yerel bir gazetede yayımlatmam yeterli midir böyle bir durumda?
SEALIGHT rumuzlu üyeden alıntı
Tebligat adreslerine ulaşamıyorum ne yazık ki,yine bu bölümde farklı bir konuya verilen yanıtta gazete ilanıyla tebligat yapılabilir şeklinde bir yazı okumuştum,böyle bir şey mümkün mü,mümkünse de maliyetli bir olay bu,yerel bir gazetede yayımlatmam yeterli midir böyle bir durumda?
Tebligatlar yerine ulaşmıyorsa sizin ya da avukatınızın basın ilan kurumuna giderek belli bir para yatırmanız ve tirajı belli bir seviyenin üstünde olan bir gazeteye ilan vermeniz gerekiyor...Tam emin olmamakla beraber bunun ücreti de 1500 - 2000 ytl civarı birşey olsa gerek.
Ondan sonrası artık sizden çıkmış oluyor...İster gelsinler ister gelmesinler tebligat ellerine ulaşmış sayılıyor.
Gıyaplarında karar veriliyor.
Bu bilgiyi ben avukatımdan öğrendiğim için kesin bir bilgi olarak yazıyorum.
http://www.bik.gov.tr/bik/yayin/ResmiYayinListele.do adresinden resmi ilan tarfelerinin sütun/santim bilgilerini görebilirsiniz...Biraz maliyetli bir iş ama kesin çözüm bu sanırım...Ben de bu fiyatlar yüzünden yanına yaklaşamadım açıkçası.
Kolay gelsin.
Konu sellim tarafından (18-07-2008 Saat 01:48:53 ) de değiştirilmiştir.
Oldukça maliyetli bir olay bu..Acaba farklı bir kurum ya da yoldan kişilerin adresine ulaşmak mümkün mü? Ben TEK den denedim ama 2 kere taşınmış adam,2.taşındığı yeri buldum ama ordan da taşınmış,adam sanki karabatak gibi...
SEALIGHT rumuzlu üyeden alıntı
Oldukça maliyetli bir olay bu..Acaba farklı bir kurum ya da yoldan kişilerin adresine ulaşmak mümkün mü? Ben TEK den denedim ama 2 kere taşınmış adam,2.taşındığı yeri buldum ama ordan da taşınmış,adam sanki karabatak gibi...
eğer kayıt yaptırdılarsa,nüfus dairesinden,bunun dışında seçmen kaydından,cep telefonu numarasından aranmasını sağlıyorlar ama çok uzun hikayeler...eğer adamlar birçok kere adres değiştirmişlerse ve kayıtlarını ilgili yere almamışlarsa bulmak mümkün değil...ancak siz bireysel olarak araştırıp kesin adreslerini bulursanız ve onlarda şansa evde/işte olurlarsa,en önemlisi gaflete düşüp evet bu kişi benim derlerse o zaman bir şansınız var.
aynı durum benim başımda var ve birisini gazeteye ilan veriyorum haberin ola dediğim için korkutup getirdim...bir kere gelirse olay tamamlanmış olur.
sanırım avukatınız yok...mutlaka bir adet edinin...kendi başınıza yapacağınız bilinçsiz işlemler sizi sonuca değil başa döndürebilir.
çok kolay gelsin.
Yabancı sermayeli ve teknoloji hizmetleri alanında faaliyet gösteren aynı yabancı işverene ait iki firmanın (A ve B) resmi adresleri, merkez ve diğer...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku