KIRKLARELİ TREDAŞ ta ETİB TEKNİSYEN i olarak çalışmaktaydım.Bakanlar kurulunun çıkarmış olduğu 5620 sayılı kanunla kamuda 2006 yılı içerisinde 180 gün çalışma şartı aranıyordu.Benim ise 2006 yılı içerisinde 178 gün sigortalılığım var.Sigortam 03.07.2006 tarihinde basladığı için kadroya dahil edilmeyip sözleşmeli personel olarak çalışmaya devam ettim.2007 aralık 1 itibarıyla 1 aylık ücretsiz izne çıkartıldım.İzinden döndüğüm 02.01.2008 tarihinde 6 aylık yeni sözleşme imzalatılarak tekrar görevime başladım.28.06.2008 tarihinde de çalışmakta bulunduğum Tredaş K.eli işletme müdürlüğünden;genel müdürlüğümüzden sözleşmenizin uzatıldığına dair herhangi bir yazılı bir talimat gelmediğinden dolayı iş sözleşmeniz 28.06.2008 tarihinde sona erecektir şeklinde bir yazı tebliğ ettiler.Ve işten süresi açık olmak üzere çıkartıldım.
Bu gün genel müdürlüğümüzden telefonla aldığım habere göre de;
DAİMİ KADROLARI GELİNCEYE KADAR,GEÇİCİ VE SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İŞ AKİT LERİ ASKIYA ALINMIŞTIR şeklinde oldu.İşsizlik maaşından yararlanmak için başvurduğumda ise iş aktimin askıda olduğunu,bu nedenle işsizlik maaşı bağlanamıyacağını öğrendim.Çalışmakta bulunduğum TREDAŞ K.ELİ İŞ.MÜD. işten ayrılırken hiçbir tazminatta almadım.
İşe ne zaman ve nasıl dönebileceğimiz hususunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Aynı durumda trakya genelinde 6 kişi,türkiye genelinde ise 104 kişi olduğumuzu TES-İŞ sendikasından öğrendik.Bizden önce işe başlamış olan herkez daimi kadroya geçirildi,bizden sonra alınan tüm işçilerde daimi kadrolu olarak işe alındı,biz arada kaldık ve bununla ilgili hiçkimse tam birşey söyliyemiyor.Maddi,manevi yıpranmış ve yıkılmış vaziyetteyiz.
ilginiz için çok tesekkür ederim,saygılarımla