+ Konuyu Yanıtla
1 / 7 Sayfa 1234567 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 61 ileti bulundu.

Konu: İddianamenin Ardından

İddianamenin Ardından Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İddianamenin Ardından

Önce konuşma ;

İstanbul Adliyesi'nde basın açıklaması yapan Aykut Cengiz Engin, "48'i tukuklu 38'i tutuksuz toplam 86 sanık, Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak ve görev yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, halkı silahlı isyana tahrik, patlayıçcı madde bulundurmak ve atmak, Danıştay ve Cumuhireyat gazetesine patlayıcı madde atmak ve azmettirmek, Devletin gizli belgelerini bulundurmak suçlarından yargılanacak." diye konuştu.

Başsavcı Engin 'Ergenekon Soruşturması'na ilişkin soruşturmanın önemli bir bölümünün tamamlandığını ve iddianamenin hazırlanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini kaydetti.

Ayrıca Engin, Nokta Dergisi'nde yayınlanan "darbe günlüklerinin" soruşturma kapsamı dışında tutulduğunu da açıkladı.

İDDİANAME 2 BİN 455 SAYFADAN OLUŞUYOR

Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının tamamlanan iddianamesi için kameralar karşısına geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, iddianamenin 2 bin 455 sayfadan oluştuğunu söyledi. Engin, iddianamenin 400 klasörden oluştuğunu ifade etti.

Engin'in konuşmasından kısa başlıklar

- Soruşturmayı 3 savcı yürüttü.

- Tolon Eruygur ve Aygün için ek iddianame hazırlanacak.

- Dava İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- İddianamenin kabulu için Mahkeme'nin 15 gün süresi var.

- Sanıklar silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor.

- 48'i tutuklu 86 sanık yargılanacak.

- Sanıklar kamu düzenini bozmakla suçlanıyor.

- Darbe günlükler soruşturma kapsamı dışında tutuldu.

- Şüphelilerden her birine bütün suçlar isnad edilmemiştir.

- Örgüt yöneticileri tüm suçlamalardan yargılanacak.

- İddianame kabul edilmeden ayrıntılı açıklama yapamayız.

- Ergenekon ismini Savcılar değil "Sanıklar" koydu.
    Gazeteler.

Hukuki NET Güncel Haber

İddianamenin Ardından konulu yargıtay kararı ara
    İddianamenin Ardından konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: İddianamenin Ardından.

Sonra ilk hukuki tepkiler ;

Barolar Birliği Başkanı: Özdemir Özok

"Hayret ettim. Neden böyle bir açıklama ihtiyacı duyuluyor. İddianame mahkeme tarafından kabul edildikten sonra zaten açıklama yapılamaz. Ondan sonra Mahkeme Başkanı'na aittir.
    Savcılık ciddi bir rahatsızlık hissetmiş. Hiçbir huhuki dayanağı yok.. Sadece bir bilgilendirme. Bir açıklama ihtiyacı hissetmiş. Terörle ilgili yeni bir açıklama getirmesi ilginç. Cebir ve şiddet varsa terör vardır zaten. Bunu Doğu ve Güneydoğu'dakiler farklı bu farklı diye ifade etmek garip. Kendilerinin de bu konuda çok yeterli bir tatmin içinde olmadıklarını gösteriyor. İddia makamı kendisi inanmadan kimseyi bu davaya inandıramaz!"

İstanbul Barosu eski başkanı Avukat Turgut Kazan:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in bugünkü açıklaması Ergenekon soruşturmasının daha kötü bir yere gitmesini önlemek içindir.
    Benim kanaatime göre Başsavcı soruşturmayı yürüten savcıların daha kötü bir iş yapmasını önlemek için böyle bir göreve soyundu. Bu iddianameyle ilgili yaratılan hava kuraldışı ve hukuka aykırıdır. İddianame açıklamak için medyanın karşısına geçmek, üzerinde yorumlar yapmak kuraldışıdır. İddianame soruşturmayı yürüten savcı tarafından mahkemeye sunulur o kadar. Bu sürecin ardından basın elbette kendi haberlerini yapar.
    İddianamede sanıkların terör suçlusu olarak gösterilmesi, 'hükümetin otoritesini bozan' diye tanımlanan olguların terör suçu olarak tanımlanması hukuki değildir.
    Bugün Ergenekon iddianamesiyle ilgili açıklama yapan Başsavcı Engin, Terörle Mücadele Yasasının birinci maddesine dayanıldığını söyledi.
    Oysa TMY'nin 2003 yılında yeniden düzenlenen birinci maddesinde cebir ve şiddet ön plana çıkartılmıştır. Hatta Fetullah Gülen'in beraati de bu maddeye dayanır.
    Telefon konuşmaları, (bu konuşmaların içeriğinde ne olursa olsun, küfür dahil), gazetedeki köşenizde yaptığınız hükümet eleştirisi, yaptığınız eleştirel bir haberin bu kapsama girmesi hukuken mümkün değildir.

Av. Akın Atalay: ( İlhan Selçuk'un Avukatı)

"İlk konuşmasında iddianame açıklayacağım dedi ama bundan ötesini açıklayamaz. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar iddianame içinde ama İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay da gözaltına alındı. Biz yaptığımız savunmalarda söyledik. Garip tuhaf bir durum olduğunu ifade ettik. Şimdi bir iki tane orgenerali alıyorsunuz. O günlüklerde adı geçen başkaları var onları almıyorsunuz. Demek ki günlükler yok bu işin içinde. Askeri yargının içinde saydılar onu. Ne çıkar derseniz, bilemiyorum dosyayı. Bizim açımızdan bir şey çıkmayacağına eminim. Hem İlhan Selçuk hem de Mustafa Balbay'la ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Şimdi sorulan sorular ve gösterilen belgelerden görülüyor ki yok. Ama ben buna rağmen bize dava açılacağını düşünüyorum. Bu kadar tantanadan sonra, adama sorarlar 'niye gözaltına aldın kardeşim' o zaman. Merak ediyorum ama neden açacak. İlhan Selçuk'un iddianamede sanık olarak yer alacağını düşünüyorum. Çok önemli suçlamalar yönelteceklerini düşünmüyorum. Kamuoyu takdir edecek zaten. Somut bir bağ kuramıyorlar. İlhan Bey'in o soruşturma kapsamındaki kişilerle somut organik bir bağını kuramıyorlar. Mustafa Balbay için ek iddianameyi bekleyeceğiz. Görülen o ki yeni operasyonlar yapacaklar. Ben bekliyorum."

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ve şimdide son gelişmeler ben milada kadar hatta habille kabil e kadar inmiştim amma sadece 600 yıllıkmış bu ergenekon ve anlaşılan bir dizi kahramanları yok...

Ergenekon iddianamesi ile ilgili ele geçirilen bazı belgelerde örgütün bir tarikatvari olup 600 yıllık geçmişe dayandığı ve tarikatın isminin Agarta yani Ergenekon olduğu ifade edildi.

Ergenekon iddianamesinin detayları ortaya çıktı. İşte iddianamenin detayları:

Türk İntikam Tugayı'nın anlatıldığı iddianamede, İBDA/C ve Hizbullah'ın eylemlerine de yer verildi. İddianamenin bazı yerlerinde ise Necip Hablemitoğlu cinayetine değinildiği belirtildi. Ayrıca, bugüne kadar bilinmeyen ve açıklanmayan bir çok olaya ilişkin bilgilere de iddianamede yer verildi.

ÇETE LİDERLERİNİ KULLANIYORLAR

Çete lideri olmak suçundan tutuklu olan Alaattin Çakıcı'nın tanık olarak yer aldığı iddianamede, soruşturma sürecinde ifadeleri alınan çete liderlerinin Ergenekon örgütü tarafından kullanıldığı tespitine yer verildiği de kaydedildi.

ÖRGÜT DEPARTMANLARDAN OLUŞUYOR

İddianamede örgüt şeması, telefon irtibat şeması ve bir krokiye yer verildiği ifade edildi. Örgütün hücre yapılanması şeklinde örgütlendiği örgütün medya, mafya, istihbarat gibi farklı yaklaşık 20 departmandan oluşup her departmanın başında bir başkan ve bir yardımcının bulunduğu iddianamede yer aldı.

KEMALİZMİ ARKALARINA ALIYORLAR

İddianamede örgütün Kemalist ve Atatürkçü ideolojinin arkasına saklanarak, bu ideolojilerden farklı hareketler yaptıkları tespitine de yer verildiği kaydedildi. İddianamede Kuvayi Milliye Derneği'nin de detaylı bir şekilde anlatıldığı ifade edildi.

BEHİÇ AŞÇI'YI ÖLÜM ORUCUNDAN KÜÇÜK VAZGEÇİRDİ

Soruşturma sürecinde bir kişinin ifadesinde ölüm oruçlarının Veli Küçük'le ilgili olduğu, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarında ele geçirilen belgelerde derin devlet olduklarına yer verildiği de tespit edildi. Öte yandan iddianamede ölüm orucuna başlayan Avukat Behiç Aşçı, Veli Küçük'ün vazgeçirdiği de belirtildi.

TARİKATVARİ ÖRGÜT

Elde edilen bazı belgelerde örgütün bir tarikatvari olup 600 yıllık geçmişe dayandığı ve tarikatın isminin Agarta yani Ergenekon olduğu ifade edildi. Ayrıca devam eden soruşturmada birçok olay üzerinde çalışma yapıldığı ve şu ana kadar yapılan tespitlerde olayların Gazi olaylarına kadar uzandığı ve bunun somutlaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi. Örgütün finansörlerinin bir kısmının tutuklandığı bir kısmının da hala yakalanamadığı öğrenildi. Bazı şüphelilerin bilgisayarlarında çıkan belgelerin darbe günlüğü ile aynı olup bazı yerlerinde farklı bilgiler olduğu da tespit edildi.

HER SANIĞA FOTOĞRAFLI DOSYA

Her sanığın emniyet veya cezaevinde çekilmiş son halini yansıtan fotoğraflarının kendilerine ait dosyaların üzerine konulduğu ifade edildi. Böylece dava sürecinde yoğun olan evrakların içinde kişilerin dosyaları ayırt edilebileceği belirtildi.

GENELKURMAY'IN HER ŞEYDEN HABERİ VAR

Soruşturma süresi boyunca bütün Genelkurmay Başkanlığı ile yazışma halinde bulunularak gerek görevde gerekse emekli olan askerlere ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay'ın da bu yazışmalara cevaplarda bulunduğu öğrenildi. Verilen bu bilgilendirmeler sonucunda askeri mahkemede Fikret Emek hakkında "gizli evrakları ele geçirmek ve askeri malzemeleri gizlemek", Oktay Yıldırım hakkında "askeri malzemeleri zimmete geçirmek" suçlarından dava açıldığı ifade edildi. Yıldırım ve Emek hakkındaki iddianamelerin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bilgilendirme amacıyla gönderildiği belirtildi.

SAVCI TEHDİT EDİLİYOR

Öte yandan soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün bir hafta önce tehdit aldığı ortaya çıktı. Bir hafta önce emekli bir cezaevi müdürünün, Veli Küçük'ün arkadaşı olduğunu belirterek Öz'e tehdit mektubu gönderdiği, ardından aynı içerikli telgraflar çektiği ortaya çıktı. Bu kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

TANIKLAR DİLOVASI VE İSMET TÜRKİYE'Yİ SARSACAK

İddianamede çok sayıda gizli tanığın dinlendiği bunlardan bazılarına kod adı olarak numaralar, bazılarına ise isim verildiği belirtildi. İki gizli tanığa verilen kod adları ise dikkat çekti. "Tanık İsmet" ve "Tanık Dilovası" kod adlı gizli tanıkların verdiği ifadelerin Türkiye'yi sarsacak bilgiler taşıdığı iddia edildi. Tanığa "Dilovası" kodunun, Gebze'deki olaylarla ilgili bilgiler aktarması nedeniyle verildiği ifade edildi. Tanık Dilovası'nın Veli Küçük'ün bir dönem çalıştığı Kocaeli bölgesindeki faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdiği de iddia edildi.

PEKER SANIK

İddianamede, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de sanık olarak yer aldığı öğrenildi. Kandıra F Tipi Cezaevi'nde kaldığı belirtilen terör örgütünün yöneticisi olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, Peker'den avukat giderleri için bir havuz oluşturmasını talep ettiği öne sürüldü.

SAÇAN'IN RÜŞVET NOTLARI KÜÇÜK'TEN ÇIKTI

Soruşturma çerçevesinde, Tuncay Güney'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde yer alan "Ergenekon "yapılanmasına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in araştırılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Ancak o dönem Organize Suçlar Şube Müdürü olan Adil Serdar Saçan'ın konuya ilişkin inceleme yapmadığı, 1 yıl sonra da bilgi ve delil olmadığı gerekçesiyle konuyu kapattığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen iki belgede, Saçan'ın aldığı rüşvetlerin yazılı olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Saçan'ın, Aykut Cengz Engin'e gönderdiği "çok gizli" ibareleri belgelerin soruşturma kapsamında tutuklanan Behiç Gürcihan'ın evinde bulunması da dikkat çekti.

OKKIR'A TAKİPSİZLİK

Cezaevinden tahliye olduktan sonra ölen Kuddusi Okkr'ın örgütün kasası olduğu iddialarının gerçek olmadığı da iddianameyle ortaya çıkıyor. Örgütle başka irtibatlarının olduğu iddia edilen Okkır hakkında öldüğü için takipsizlik kararı da verildiği öğrenildi.

TUNCAY GÜNEY ZANLI

İddianamede, İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek ile Veli Küçük dışında başka yöneticiler olduğu da öğrenildi. Kod adı verilen gizli tanıklardan " Tanık Dilovası" ve "Tanık İsmet"'in ifadelerinin Türkiye'yi sarsacak nitelikte olduğu öne sürüldü.

Tuncay Güney'in Ergenekon dosyasında zanlı olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre Güney hakkında, sığınma talebinde bulunmaması için yakalama kararının çıkarılmadığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında zanlı olduğu belirtilen Tuncay Güney'in ifadesinin alınması için Türkiye getirilmeye çalışıldığı, Türkiye'de dolandırıcılık suçundan araması olan Güney'in siyasi suçlu olduğunu belirterek Kanada'ya yerleştiği ifade edildi. Güney'in Kanada'dan gelmek için savcılardan tutuklanmaması için garanti istediği, ancak savcıların bu isteğe sıcak bakmadıkları iddia edildi.

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İddanamenin açıklanması çok iyi oldu bence. İki önemli konuda aydınlandım şahsen.

1.Terör kavramını hiç anlamamışım. O yüzden yapılan açıklamayla getirilen bu ötekilerden değil başka terör mealindeki terör açıklaması bana hiçbirşey ifade etmedi. Oturup bu kavramı iyi çalışmam lazım Tip1,tip 2 vb terör örgütleri ve eylemleriyle ilgili detaylı kaynak önerebileceklere minnettar kalırım.

2.Ergenekonu bir türlü anlayamıyordum hala anlamıyorum. Anlamak için uğraşmayacağım. Çünkü tarikatmış. Tarikat mevzuunu bir türlü beynim almaz benim. O kadar okudum, sorsanız bir doğru cümle kuramam hakkında. Benim neden anlamadığım kadar dinci basının neden olayı şıp diye kavradığı da ortaya çıktı.

Bu arada askeri savcılığında işe el attığını duydum. Onlar da iddaneme açıklar mı dersiniz?
    Konu gecem1970 tarafından (14-07-2008 Saat 19:20:29 ) de değiştirilmiştir.

mkocagul Misafir

Çok ilginç şeyler yaşanacak çok. Ben Danıştay davasını anlamakta zorluk çekiyorum. Madem danıştay suikasti bu örgütün işi Ankara 11 . Ağır ceza neden böyle düşünmedi ve karar verdi. Şİmdi verilen karar ne olacak. İstanbul 13. Ağır Ankara 11. Ağırdan daha yetkili mahkeme midir? Bilmek öğrenmek istiyorum.
    Bir suç için iki ayrı yargılama nasıl olabilicek ki?

İkinci bir konu Sayın Turgut Kazan'ın iddiasıdır. Fetullah Gülen için değiştirildiği öne sürülen ve olayı çete olmaktan çıkaran yasa değişikliğini diyorum. Terör tanımına cebir ve şiddet özellikle konuldu ve bu olgular olmadan terör denemiyor. O zaman Sayın Savcımızın tanımlaması biraz hatalı olmuyor mu?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: İddianamenin Ardından

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu

Madde 35 – Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır.

Madde 37 – Silahlı Kuvvetlere katılan her asker andiçer. And sureti aşağıdadır:
    "Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyliyeceğime namusum üzerine andiçerim."

Madde 39 – Silahlı Kuvvetlerde askeri eğitim ile beraber ahlak ve maneviyatın yükseltilmesine ve milli duyguların kuvvetlendirilmesine bilhassa itina olunur.
    Cumhuriyete sadakat, vatanını sevmek, iyi ahlaklı olmak, üste itaat, hizmetin yapılmasında sebat ve gayret, cesaret ve atılganlık, icabında hayatını hiçe saymak, bütün silah arkadadaşları ile iyi geçinmek, birbirlerine yardım, intizam severlik, yapılması men edilen şeylerden kaçınmak, sıhhatini korumak, sır saklamak her askerin esas vazifesidir.

Yukarıdaki maddelere bakıldığında, şu an tutuklu bulunan emekli komutanlar her vesile ile Cumhuriyetin tehdit altında bulunduğunu ifade etmiş olmaları, bu beyanlarını askerlik görevleri sırasında yaptıkları, dolayısıyla bu komutanların Ergenekon hareketi ile bir bağları var ise bunu görevdeyken tesis etmiş olmalarına binaen haklarındaki soruşturmanın Askeri Savcılık tarafından yürütülmesi zorunlu görünmektedir.Bu nedenle Ergenekon iddianamesi kapsamındaki emekli asker kişilerin tutuldukları makam ve mahalden Askeri Savcılığa alınarak soruşturmanın Askeri Savcılar tarafından sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yukarıdaki maddelere bakıldığında, şu an tutuklu bulunan emekli komutanlar her vesile ile Cumhuriyetin tehdit altında bulunduğunu ifade etmiş olmaları, bu beyanlarını askerlik görevleri sırasında yaptıkları, dolayısıyla bu komutanların Ergenekon hareketi ile bir bağları var ise bunu görevdeyken tesis etmiş olmalarına binaen haklarındaki soruşturmanın Askeri Savcılık tarafından yürütülmesi zorunlu görünmektedir.Bu nedenle Ergenekon iddianamesi kapsamındaki emekli asker kişilerin tutuldukları makam ve mahalden Askeri Savcılığa alınarak soruşturmanın Askeri Savcılar tarafından sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Böylesi bir görev ihlaline mesela müdahale edecek, ihtilafı giderecek 'mercii' neresi? Kim?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ergenekon operasyonu askere karşı yapılmış bir operasyon değildir.
    Komuta katının da rahatsız olduğu bir oluşuma karşı yürütülen operasyon ve davadır.

Hilmi Özkök'ün genelkurmay başkanlığı sırasında evden sefertasıyla getirdiği yemeği yemesi, Büyükanıt ile Başbuğ hakkında Yahudi oldukları yönünde yürütülen kara propagandalar belli şeyleri göstermiyor mu?

Şener Eruygur ve ekibi başarılı olsaydı bugün TSK'nın teamülleri gereği doğal olarak genelkurmay başkanlığına yükselen Büyükanıt ve Başbuğ çoktan emekli edilecekti. Olaya bir de bu perspektiften bakmak lazım.

Bir Özkök, Büyükanıt, Başbuğ; Eruygur ve Tolon'dan daha az mı Atatürkçü?
    Bu vatanı daha az mı seviyorlar?

Askeri savcılık da bu konuda dava açılmasına karar verirse -ki bu da kuvvetli bir ihtimal...

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hürriyet'in haberi:

Soruşturma süresi boyunca bütün Genelkurmay Başkanlığı ile yazışma halinde bulunularak gerek görevde gerekse emekli olan askerlere ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay'ın da bu yazışmalara cevaplarda bulunduğu öğrenildi.

Verilen bu bilgilendirmeler sonucunda askeri mahkemede Fikret Emek hakkında "gizli evrakları ele geçirmek ve askeri malzemeleri gizlemek", Oktay Yıldırım hakkında "askeri malzemeleri zimmete geçirmek" suçlarından dava açıldığı ifade edildi. Yıldırım ve Emek hakkındaki iddianamelerin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bilgilendirme amacıyla gönderildiği belirtildi.

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Bayındır;
    İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi bugüne kadar yapılan askeri darbelerin gerekçesini oluşturdu. Bu yasa maddesine dayanılarak seçimle gelmiş hükümetler devrildi. Bu nedenle bu maddenin hukuk devletinde yeri olmamalı, ama bunu kaldırmaya kimse cesaret edemiyor. 12 Eylül darbecileri de sizin sığındığınız 35. maddeye sığınmıştı.

Bu Ergenekon davasından bir şey çıkmasa dahi, bazı askerlerin tutum ve davranışlarını gördük ve hayretler içinde kalıyoruz..

Şener Eruygur'un, ziyarete gelenleri kamera kaydına aldırması da 35. madde kapsamında "koruma ve kollama" mıdır sizce?

Öbür paşanın evinde sayın Büyükanıt'ın ailevi durumu ve şahsi haline ilişkin dosya bulunması da 35. madde kapsamında "koruma ve kollama" mıdır sizce?

Hurşit Paşa'nın, Akın Birdal'ı vuran terörist Semih Tufan Günaltay ile Kadıköy'de bir evde buluşması da 35. madde kapsamoında "koruma ve kollama" olabilir mi acaba?

Bu arada hatırlatayım.. Şu askeri savcılık meselesini gündeme getireceğinizi adım gibi tahmin ediyordum. Haklısınız, bu asker emeklilerini yine askerlere bırakalım da bu işi "halletsinler." Yani bir zamanlar emirleri altında olan aslarınca "yargılansınlar".. Ne güzel olur değil mi? Şemdinli'de de öyle yapmıştık.. Ne güzel olmuştu..

Acaba diyorum, hukukçuluğu bıraksak da kendimize bir üniforma mı diktirsek... Yakışır mı bilemiyorum..

+ Konuyu Yanıtla
1 / 7 Sayfa 1234567 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: