Kesin yargıda bulunmak zor, ama ben ABD'nin İran'a saldıracağına pek ihtimal vermiyorum. Saldırmaz demiyorum, ama saldırma ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum.
Bunun değişik sebepleri var. ABD'deki iç tepkiler bu sebeplerden biri.. Biliyorsunuz Vietnam saldırısından sonra iç tepkiler çok etkili oldu. Şu anda Irak sadırısı nedeniyle de iç tepkiler gündemde.. Başkanlık seçimleri de bunu etkileyen önemli bir iç dinamik diye düşünüyorum. Peki iç tepkiler ABD'yi durdurur mu? En azından biraz da olsa etkiler diye düşünüyorum. Demokrasinin, seçimlerin olmadığı bir ülkede iç tepkinin lafı olmaz, ama ABD'nin bu hususu dkkate alma ihtimalinin varlığını anımsatmak isterim.
Dış sebeplere gelince... Irak'taki durum ortada.. Ülke kan gölüne döndü. Iraklılar ve ABD askerleri sürekli ölüyor. Bu ölümlerin ABD'nin umrunda olup olmadığı da ayrı bir tartışma, ama yine göz ardı edilmemesi gereken bir durum.
Ayrıca, İran'ı Irak kadar "kolay lokma" görmemek gerekir. İran, Irak'a göre daha köklü, daha kurumlaşmış, daha disiplinli, daha etkili silahlara sahip bir ülke. ABD ile başedemeyebili,r, ama Iraka göre daha zor yutulacak bir lokmadır. Yutarken boğazına durabilir.
İran'da Iraktakiler gibi işbirlikçiler bulması da zor görünüyor. Biliyorsunuz, Irak'ta Kürtler ABD'yi davul zurna ile karşıladılar ve bu işten de oldukça karlı çıktılar. Ama İran'da Iark'taki kadar keskin bölünmeler yok.
İran'da da Kürtler, Türkler var, ama Irak'taki kadar keskin bölünme emareleri görünmüyor. Gerçi Kürtlerin bir ara İran sınırları içinde 'Mahabat Kürt Devleti" kurdukları biliniyor, ama bu devlet çok kısa ömürlü olmuştu. Şimdi Irak Kürtleri de ABD'ye davetiye çıkartır mı bilemiyorum, ama açık bir davetiyeyi şu ana kadar ben görmedim. Böyle bir saldırıda bu Kürtlerin kuzey Irak Kürtleri ile birleşme istekleri depreşebilir.
İran'da nüfusun önemli bir kısmı, sanırım %30-40 civarında Azeri Türküdür. Bu Türklerin de İran'ın diğer yerel halkı (Farslar) gibi şia mezhebinden olduğu biliniyor. Bugüne kadar önemli bir ayrılıkçı politikaları olmasdı. Türkiye'nin bu Türklerin duygularını kaşıyan girişimleri de olmadı. İran Türkleri daha çok 'Güney Azerbaycan' olarak bilinen İran'ın kuzeyinde bulunurlar. Bu nedenle de Türkiye'den ziyade Azarbaycan'ı kendilerine yakın görürler. Ama adaha önce de belirttiğim gibi bu Türklerin ayrılıkçı politika peşinde olduklarna dair gözle görülür bir eylemleri olmadı. Zaten bu Türler de İran'daki yönetimde azımsanmayacak bir yere sahipler. İran2daki bazı önemli dini liderler Azeri kökenlidir. ABD saldırısında ülkelerini savunacaklarından kuşku yok diye biliyorum.
Esasen, İran'a saldırı, başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkenin tepkisine neden olacaktır.
Belki çok iyimser görüşler oldu ama düşüncelerim böyle.. Belki benimkisi bir 'saldırmama' temennisi..
İncirlik üssünden kalkan uçakların İran ı bombaladığını sayalım. İran doğrudan Türkiye ye saldırır mı?/saldırabilir mi?
Nükleer silah kullanıldığı takdirde bu topyekün Ortadoğu'nun yok olmasına gidecek bir sürecin başlaması demektir. Amerika nın çıkarı ne olacak? Eğer amaç enerji yi kontrol altına almaksa sadece zaten kağıt parçası ile dünyanın ürettiği bütün mal ve hizmeti alıyor.
Rusya ne yapacak? Yine seyreder mi? Tıpkı Irak gibi..........
İran'ın zamanında yaptığı gözdağına karşılık savaş ihtimali bence şu anda çok uzak. Keza silahlanma açısından gözünü doyuramayan İran, Iraktan sonra kendisine de demokrasi(!) getireceği korkusu ile Amerika için dişini göstermeye kalkmıştır. Kısa zamanda beklemediğim bir girişim olur açıkçası.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin dünyadaki askeri üslerinin "sökülüp atılması" gerektiğini söyledi.
Malezya'nın başşehri Kuala Lumpur'da yapılan D8 zirvesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Ahmedinecad, "Orta Doğu ve dünyadaki ülkeler için en büyük tehdit ABD'nin müdahaleleridir" dedi. İran Cumhurbaşkanı ayrıca, "Dünyadaki askeri üsler sökülmeli ve yok edilmelidir. Bölgede güvenin yeniden tesisi için de gelecek ABD yönetiminde kökten bir değişiklik olmalıdır" diye konuştu.
İran'a karşı husumet ve düşmanca eylemlere son verilmesini de isteyen Ahmedinecad, barış ve dostluğun herkesin menfaatine olacağını ifade etti. İran Cumhurbaşkanı, güvenin yeniden inşası için ABD'nin Irak'taki kuvvetlerini çekmesi gerektiğini söyledi ve Irak'la bölge ülkelerinin akıbetlerinin yine kendi halkları tarafından belirlenmesine müsaade edilmesini istedi.
YeniŞafak
Doğru söylüyor. Neden ABD ye kimse çıt çıkaramıyor? Ortadoğu ülkelerinde birlik sağlanırsa hiç birşey de yapamaz!
İran Petrol Bakanı Gulam Hüseyin Nozeri, gaz ile ilgili çalışmaların Fransız enerji şirketi Total olsa da olmasa da devam edeceğini söyledi. Nozeri, gazetecilerin,"Total,siyasi riskin yüksek olması nedeniyle İran'a yatırım yapmayacak mı?" diye sorması üzerine, "Bizim mesajımız, onlarla yada onlarsız yolumuza ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Amerika nın İran a saldırması halinde Amerikan üslerini hedef alacağını bu çerçevede İncirlik üssünüde vuracağını açıkladı.
Bir memur diğer bir memura planlı ve programlı olacak bir şekilde bıçakla saldırıyor ve basit tıbbi müdahale ile yaralanacak şekilde bıçaklıyor. Olay...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku