Öncelikle herkese merhaba forumu inceledim benzer yazıların olduğunuda farkındayım, bir çoğunu okudum sonrada hepsinin bir arada olmamasından dolayı yazıcıdan çıktısını bile alamadım.
Acıkcası ben eğer zamanınız var ise bu konuda emsal teşkil edecek dava ve kanun maddeleri ile bir açıklama getirirseniz memnun olurum
İlgi gösteren göstermeeyen herkese şimdiden teşekkür ederim...
Benim içinde bulunduğum durumla ilgili konu şudur;
1. Eylül 2003 den beri kiracıyım eylül 2004 de yeni bir kontrad yapılamdı
2. Kira ödemelerimi düzenli olarak ve zamanından önce Banka yoluyla yatırıyorum
3. Eylül 2003 de sözleşme sırasında Tahliye Taahüdü altında bir Tarihsiz kağıt imzalamıştım
4. Evi satın almak isteyen kişi emlakçı alacak ve satacak mış o nedenle tadilat yapması gerektiği için evi boşaltmamı istiyor !
öncelikle aslinda eylül 2005 e kadar evi boşaltmam gerekmiyor ev sahibim değişse bile ! ,
eğer ağustos 2005 kontrad ın yenilenmeyeceğine dair bir tebligatta bulunur iser yeni ev sahibi o halde boşaltmam gerekebilir veya en azından dava açmaya hakkında sahip olacaktır,
Nasıl becerecek bilmiyorum ama eğer emlakçı benim bu daireye ihtiyacım var veya tadilat yapicam dersen süreç nedir ?
birde asıl merak ettiğim şeylerden biride bu imzaladığım Tahliye Taahüdü sonradan tarih konulması bir yönden gönül rizası olmadan imzalanmış veya sahte olarak nitelendirilebilir mi ?
1.sözleşmeniz 2005 yılı icin yenilenmiş sayılır. 2005 yılı sonunda sözleşmeyi yenilemese bile tahliye edebilmesi için yasadaki sebeplerden birine dayanmak durumunda
yazılı tahliye taahhüdu
iki haklı temerrüt ihtarı
esaslı tadilet veya tamir
kendisi veya eşi ve çocuklarının konut veya işyeri ihtiyacı için gibi
2. kira sözleşmesinden önce veya sözleşme sırasındaki tahliye taahhütleri gecersizdir ancak tarihsiz olarak vermiş olmanız kötü olmuş eğer tahliye taahhüdü nedeniyle tahliye davası açılırsa tahhüdün sözleşme sırasında imzaladığnızı ispatlamak zorundasınız. imza size aitse sahtelik iddiasında bulunamazsınız imza incelemesinde sizin elinizden çıktığı anlaşılır imzanın
3 yeni alan kişinin de sizi tahliye ettirebilmesi için ihtiyaç (kendisi veya ailesinin kullanacağı) iddiasınında bulunmalı ve bu iddiasında ciddi ve inandırıcı olmalı
Yazılı tahliye tahüdün deki imza tabii ki bana ait bu konuda sahte diye söylemek anlamsız olur tabi ki ama acaba üzerindeki tarihin mesala bugün itibari ile atılması mümkün müdür ? (eylül 2005 sözleşme sonu)
Eğer mümkünse be ev sahibim benim ona verdiğim tahliye tahüdüne dayanarak. Bu insanın böyle bir niyeti var evden çıkmak istiyor, ben mağdurum aradaki 6 aylık kira ödememi isterim diyemez mi ? (Saçma düşünmüş olabilirim bu sadece ihtimaller i ortadan kaldırmak maksatlı bir soru(Gülmeyin hemen))
Birde bu esaslı tadilat vetya tamirat ın ölcüsü nedir onu merak ettim yani ne bilim bi pencere doğramalrı mıdır yoksa oda duvarlarımıdır ?
Arkadaşlarımın yazdıklarına ek şunları söylemek istiyorum:
- Tahliye taahhütnamesine sonradan tarih eklenerek hakkınızda işlem yapılırsa itiraz etmeniz halinde takip durur; itirazın iptali için kiralayanın açtığı davada bu taahhütnamenin hile ile imzalatıldığı, aslında tahliye taahhüdü imzalama kastınızın olmadığını iddia edebilirsiniz. Özellikle kiralayana "bu tahliye taahhüdünü ilk kira sözleşmesinin yapıldığı sırada ve sözleşmeyle birlikte imzalatmadığına dair" yemin teklif edersiniz. Muhatabınızın inanç durumunu bilemem ama eğer yemin edemezse siz iddianızı ispat etmiş olursunuz; yemin ederse zaten başka şansınız kalmadığı için tahliyeye karar verilir.
- Esaslı tamir ve bakım, proje ile hazırlanıp resmi kurumların izni alınacak çapta olmalı. Söylediğiniz gibi; kapı, pencere, mutfak, banyo tamirleri bu kapsamda tahliye sebebi olamaz.
bahsettiğim gibi emlakçı evi satın almış ve tutturdu ben size ev bulayım siz bu evden çıkın diye ama kontrad ım bitene kadar çıkmayı düşünmüyorum eninde sonunda yasal hakkım bu benim ... 3 ek soru sormak istedim bu bazda
1. Yeni ev sahibim olan emlakçı kirayı ödemem için hesap numarası vermek istemezse ne yapmalıyım (kaldıki Nisan ayı kirasını eski ev sahibine ödedim bile) ??? Yani kirasını ödemiyor diye çıkartmaya çalışabilir diye
2. Evi satmak istemesinden dolayı alıcı getirip gösterme hakkına sahip midir ? Yoksa sözleşme dahilinde burası bana kiralanmış olduğuna göre yeni alıcı adaylarına evi göstermeme hakkım varmı ? (Bilmiyorum yaşadınızmı? ama bayağı bir huzurunu kaçırıyor insanın evine tanımadığı yabancıların gelmesi)
3 Av Mine hn. ben bu bahsettiğim Tahliye Tahüdüün eski ev sahibimle imzalamıştım. Ama mantıken nasılki kira kontradım yeni ev sahibime karşı bağlayıcı oluyor ise bu tahüdde yeni ev sahibine devredilebilir mi ?
1) makbuz karşılığı elden ödeyin, buna rağmen kabul etmez ise iadeli taahhütlü bir mektup ya da noterden kira bedelini ödemek istemenize rağmen almadını kira bedelinin alınmasını veya hesap numarası verilmesini aksi halde kira bedelinin tevzii tayini için mahkemeye baş vuracağınızı belirtin. olumlu yanıt alamazsanız mahkemeye başvurarak elinizdeki belgeler ile mahkemeden kira bedelininin yatırılması için bir yer tayin edilmesini talep edeceksiniz
2) mal sahibinin evi satmak istemesine kiracılık sıfatınızın bir engel olmaz, müşterilere evi göstermek istediğinde izin vermek durumundasınız ancak bunu yaparken ev sahibinin iyi niyetli davranması gereklidir. sizin için uygun olan zamanları seçmeli size önceden haber vermesi gerekir sizinde engellememeniz gerekir
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku