A)5711 Sayılı Kanunda yönetici yönetimi bıraktıktan sonra genel kurul toplantısında itirazı olanlar 1 ay her halükarda 6 ay içinde dava açma yetkisi var deniliyor.Bu süreler aşıldıgı taktirde dava açılamazmı .
B)ben 14/07/2007 tarihinde yönetimi genel kurul toplantısı yaparak teslim ettim.Gelir ve giderlerim oy toplantıya katılanlarca oy birligi ile kabul edildi ama 9 ay sonra adam yaptıgın işten dolayı sana dava açacagım diyor.Bu adam toplantıda mevcuttu ve oy birligi ile kabul edenlerden birisiydi.
Ayrıca ben yönetim süresince her ay düzenli yönetim kurulunu ve denetçileri toplar hesaplarımı denetlettirirdim.ve karar defterine kabul edildigine dair karar alıyordum
Aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
* Hesapları denetim kuruluna ve üyelere inceletip onay almışssınız.
* Kusurunuz yoksa zaten sorun yok demektir.
* Yönetimi devretmişsiniz zaten.
* Bu şekildeki devirden sonra dava açılabileceğini ummuyorum, büyük ihtimalle sizi üzmek için bu şekilde davranıyor olmalı.
* Devir yapıldıktan sonra ve zaman aşımı geçtikten sonra eski yönetici sorumlu olmaz.
* Buna rağmen bir kusur görülse bile hakim onlara "niye zamanında yöneticiyi uyarmadınız ? " diye sorar. Sizede bir daha olmasın der. Bu kadar...
cevabınıza teşekkürler evet genel kurulda hesapları devrettim üyeler tarafından kabul edildi ve denetçilere düzenli olarak yönetimimde denetlettirdim hesaplarımı ama bir site üyemiz sitede yapılan işten dolayı sizi mahkemeye verecem diyor adamın amacı kıllık olsun tabiri caizse yani benim oturdugum apartmanı su basıyordu sürekli ,altının betonu kötüleşmişti , beton attım herhangi bir şey çıkarmı bundan
Genel kurulda ibra alınmış olsa dahi , şahsı kusur ve sorumluluğu olan yönetici hakkında dava açma hakkı vardır.(Özellikle zimmet ve görevi ihmal suçları.)Tüm kat malikleri tarafından ibra edilmiş olsanız bile eğer açıkça usulsüzlük iddia edilen konu görüşülmemiş ve genel bir ibra gerçekleşmiş ise hakkınızda dava açılabilir.
Saygılarımla
Örnek Yargıtay Kararı :
T.C. YARGITAY
5.Hukuk Dairesi
Esas: 1982/10046
Karar: 1982/10558
Karar Tarihi: 26.11.1982
Dava: Taraflar arasındaki 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasası uyarınca, eski yönetim kurulu görevlileri olan davalıların ortak giderlerden zimmetlerinde kalan paranın ödenmesi davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; dava konusu paranın davalılardan müteselsilen alınmasına dair verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi davalılardan Saaddettin yönünden süresinde verilen dilekçe ile istenilmiş olmakla; dosyadaki belgeler okunup, iş anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Dava, davalıların yönetici kadrosunda bulundukları dönemde zimmetlerinde kalan paranın ödetilmesine ilişkindir. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının 38. maddesine göre, yönetici kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumludur ve 39. maddeye görede hesap vermekle yükümlüdür. Ayrıca BK.nun vekillikle ilgili 386-398 maddelerindeki hükümlerin uygulanacağı kabul edilmiş bulunmaktadır. Özellikle bu Yasasının 392. maddesiyle de, vekil zimmetinde kalan parayı ve faizini ödemek zorundadır. Herne kadar davalı yönetici kat malikleri kurulunca genel anlamda ibra edilmişse de, bu yöneticinin zimmetinde olan paranın hesabı görülerek açık ibra niteliğinde değildir. İlk bakışta bilinmeyen ve anlaşılmayan sonradan inceleme ile saptanabilen zimmette duran borç, ibra kapsamı içinde kalamayacağından, yöneticilerin zimmetinde kaldığı kesin olarak gerçekleşen bu borcun kendilerinden alınmasına karar verilmesi gerekir. Olayımızda bilirkişilerin inceleme sonucu davalılardan kalan paranın mahkemece kendilerinden alınmasına karar verilmiş olması doğru bulunmuştur.
Sonuç: Davalının temyiz itirazları yerinde görülmediğinden usul ve yasaya uygun olan hükmün (ONANMASINA), 26.11.1982 gününde oybirliği ile karar verildi.
Yaptırdığınız değişiklik usule uygunsa bişey olmaz. Binaya bir zarar veriyormu ?
Bağımsız bölüme yapılan bir tadilat mı? yoksa ortak bir yerde mi tadilat oldu ?
Bu yapılan işi karar defterine yazmışmıydınız ? Karararını aldırıptamı yaptınız. ?
Tüm bunlara rağmen bir kusur varsa pardon bilmiyordum deyiverirsin, oldu bitti.
Denetim kurulu uyarsaydı madem niye uyarmadı ? iş öncesinde...
Bahsettiğiniz iş için üyelerden onay almanız gerekirdi aynı zamanda binanın fiziksel durumuna zarar verip vermediği için ilgili birimlerden yazılı onay almanız iyi olurdu.
ben hayri beyin düşüncene katılıyorum .eğer suç zimmete para geçirme,rüşvet iritikap gibi hemen anlaşılması mümkün olmayan sonradan oratya çıkan bir mahiyette ise ise yönetici aleyhinde 6 aya bakmaksızın dava açılabilir diye düşünüyorum
sn zorkun un belirtisine göre zimmete para geçirme durumu yok, sadece zeminden su geliyor nedeniyle tadilat yapmış. Bu tadilatın zorunlu hali var zaten, neticede binayı su basıyor. Su basması binaya zarar verir. Bu değişikliği yaparken binaya çok aşırı bir zarar vermediyse bir sorun yok demektir.
şimdi asıl sorunum adam benimle ugraşıyor hesaplarda bildigim kadarıyla usulsuzluk yok ama belgeler fatura değil gider belgelerinde beinm imzam var mesela ama zamanında denetçeler denetlemiş genel kurul toplantısının 14/07/2007 tarihinde yapmışım üzerinden şu anda 14 ay geçmiş evraklarım zaten yönetim kurulunun odasında adamlar bunca ay incelemiyorlar evraklarıda şimdi inceleyim benimle ugraşıyorlar yani artık sıkıldım
şimdi asıl sorunum adam benimle ugraşıyor hesaplarda bildigim kadarıyla usulsuzluk yok ama belgeler fatura değil gider belgelerinde beinm imzam var mesela ama zamanında denetçeler denetlemiş genel kurul toplantısının 14/07/2007 tarihinde yapmışım üzerinden şu anda 14 ay geçmiş evraklarım zaten yönetim kurulunun odasında adamlar bunca ay incelemiyorlar evraklarıda şimdi inceleyim benimle ugraşıyorlar yani artık sıkıldım
Sayın zorkun
Faydası dokunur mu bilmem ? Fakat aşağıda sorununuza paralel bir yargıtay kararı var:
Defter tutulması ve belgelerin saklanmasıyla ilgili, aşağıdaki Yargıtay 18.Hukuk Dairesinin 2.12.2003 Tarih, Esas 2003/7326, Karar 2003/9330 sayılı kararı ;
"Kat Mükiyeti Yasasının 36.maddesi uyarınca yönetici anataşınmazın yönetimiyle ilgili tüm gelir ve giderleri , yöntemince tutulacak deftere işlemeye ve giderlerin belgelerini bir dosyada sakalamaya mecbur ise de,Yargıtayın kararlık kazanmış uygulamalarına göre yöneticinin gerek yasal yetkisi içerisinde kalan hususlarda ve gerekse kat malikleri kurulu kararları doğrultusunda yaptığı harcamaları gösteren belgelerin fatura olması esas olmakla birlikte bunların mutlaka fatura yada kasa fişi niteliğini taşıması zorunluluğu aranmamakta,gerçekleşmiş bir iş veya işlem için harcama yapıldığını gösteren yazılı ve imzalı belge yeterli sayılmakta hatta acil ve zorunluluk nedeniyle belgesiz olarak deftere işlenen gider konusu işin yapıldığının ve gösterilen miktarın uygunluğunun yerinde yapılan incelemede tespit edilmiş olması dahi yeterli kabul edilmektedir.''
Yaptığınız işler ve bunlara ait harcamalar denetimden geçmiş ve açık ibra olunmuşsa endişelenmenize gerek yok kanısındayım.
Saygılarımla.
Anketlerin ne kadar gerçekçi olabileceğini anlamak için bir deneme yaptım.Aynı ankete iki kere oy verebildim.İlk oyu verdikten sonra anketten çıktım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku