+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Alacak davamda harç meselesi

Alacak davamda harç meselesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    64
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lightbulb Alacak davamda harç meselesi

Arkadaşlar burada birkaç kez daha alacak davam ile ilgili yazılar yazmıştım.Ve çeşitli yanıtlar almıştım.Bazı yanıtlar doğru iken bazı yanıtlar yanlış çıktı.Mesela rumuzu sanırım mkocagul olan arkadaş kesinleşme şerhi olmayan karar ile icra işlemlerimi başlatamayacağımı yazmıştı.Fakat icra işlemlerine başlamak için kesinleşme şerhi gerekmiyormuş.Daha sonra mkocagul rumuzlu arkadaş kalemden bu şerhi hemen alabileceğimi söylemişti.Kaleme gittiğimde kalemdeki müdür bana 15+30 toplam 45 gün beklememi söyledi.15 gün yasal hakmış.Son gün herhangi bir mahkemeden yargıtay onama kararına itiraz ederse evrakın gelmesi bir ayı bulurmuş.Bir 30 günde burdanmış efendim.Neyse bu süreleri bekledim.Davalı yargıtay onama kararının tebligatını almamış.Tabi adres değişikliğinde de bulunmamış.Bu salı giderek tebligat kanunun 35. maddesine istinaden tebligat yapılmasını istediğim bir dilekçe verdim.Tabi bunu vermemi kalem müdürü istedi.Yine 45 gün bekleyecekmişim.Adam bu esnada karar düzeltme isteyebilirmiş.Konu ile ilgili bilgisi olmayanların atıp tutmamasını diliyorum.Ve sorularıma geçiyorum.
    İcra dairesine gittiğimde harç ödendi belgesi istediler.Bu harcı davalının ödemesi gerekiyor normalde.Bana mahkemeden asıl karar metni tebligat olarak gelmişti.Davalı harcın tamamını ödemezse bu asıl karar bana gelir miydi?Birde davalı temyize gitmişti.Yargıtaydan onama çıkmıştı.Davalı harcın tamamını ödemeden temyize gidebilir mi?Mahkeme iki ay içinde müzekkere göndermedi ise ben hukuken ne yapabilirim?Harcın davalıdan tamamen tahsil edilmeyip haklı davacıdan tahsil edilmesi ne kadar adil?Bu paranın sonradan alınma ihtimali olsa bile.

Hukuki NET Güncel Haber

Alacak davamda harç meselesi konulu yargıtay kararı ara
    Alacak davamda harç meselesi konulu hukuk haber
    Konu Ahmet Çavuşoğlu tarafından (22-05-2008 Saat 15:01:58 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Alacak davamda harç meselesi

Alıntı Ahmet Çavuşoğlu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Arkadaşlar burada birkaç kez daha alacak davam ile ilgili yazılar yazmıştım.Ve çeşitli yanıtlar almıştım.Bazı yanıtlar doğru iken bazı yanıtlar yanlış çıktı.
    Alabileceğiniz cevaplar verebildiğiniz detaylarla sınırlıdır.Doğru cevaplar alabilmek, sonuca ulaşabilmek için izlenmesi gereken yol ise aşağıdaki konuda net olarak belirtilmiş.!

https://www.hukuki.net/forum/showthre...178#post171178

İletiler
    64
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Alabileceğiniz cevaplar verebildiğiniz detaylarla sınırlıdır.Doğru cevaplar alabilmek, sonuca ulaşabilmek için izlenmesi gereken yol ise aşağıdaki konuda net olarak belirtilmiş.!

https://www.hukuki.net/forum/showthre...178#post171178
    üstadım oradaki yanlış bilgilendirmeyi görebiliyor musunuz?ayrıca ayrıntılı bir anlatımım var.ayrıca şahsıma yalancı diye bir hakarette var.

mkocagul Misafir

Kendi başına bilmediğin işleri çözmeye çalışır isen başına bunlar gelir. Yasalarda kesinleşmesi gereken ve kesinleşmeden icra edilebilecek kararlar açıkça sayılmıştır. Kesinleşme gerekmiyor fotokopi ile iş yapılabiliyor ise neden Mahkeme kalemine gittikten sonra 15+30 gün daha (posta süresi) bekliyorsunuz. Yapın takibi işiniz bitsin. Yada elinizdeki karar kesinleşme gerekmeyen bir karar idi ise, o zaman zaten Yargıtay incelemesi süresince beklemeniz bile hatalıdır. Neden o zaman yargıtay sonucunu beklediniz? Mahkemenin ve Yargıtayın kararlar asılları bizde değil sizde. BU sayfalarda o kararların sureti mi var? O kararların altında başvurulabilecek yasa yolları açıkça yazar. Mesela yargıtay kararında karar düzeltme yolu açık veya değil diye yazar. Bu siteye karar onandı olarak siz yazdınız. Onandı bir hükümdür. Kesinliğini anlatır. Bu kararın karşı tarafa henüz tebliğ edilmediğini neden yazmadınız ? Bu karar karşı tarafa tebliğ edilmedi ise elbette tebliğ edilecek ve karşı tarafın yasal haklarıda yerine getirilecektir. Temyiz edilemeyecek bir kararın dahi temyiz niyetli iseniz temyizi mümkündür. Temyiz edilemez kararı, temyiz edersiniz hakim ret kararı verir ve bu ret kararını temyiz edersiniz. Sonuç alır karar bozulurmu o başka bir konu ama temyiz edersiniz.
    Burada ki hukukçu arkadaşlarım bir yanlış yönlendirmem olsa baştan düzeltir ve uyarırlar. Size cevap verdiğime pişman olduğumu, buna değmeyeceğinizi zaten yazmıştım. Yanlış bilgi olduğunu belirttiğiniz tek bir konuyu açıkça somut yazınız ki herkes neyin ne olduğunu bir daha görsün. Size verilen yanıtların hiçbirinde yanlış yoktur. Yanlış yönlendirecek hiçbir şeyi özellikle yazmam zaten. Ne kadar doğru ve detaylı yazarsanız o kadar doğru yanıt alırsınız.
    Kusura bakmayın ama üç kuruş vekalet parası vermemek için bu işleri yapıyorsunuz. En başından beri size avukat ile bu işi sürdürün diyen benim.
    Hala ısrarla aynı tutumu sürdürüp şark kurnazlığına devam ediyorsunuz.
    Baro fiyat tarifesine göre danışmak bile ücrete tabidir. Bu sitede sanal avukatlık hizmeti verilmemektedir.
    Biraz paraya kıyıp işin uzmanı ile yani AVUKAT ile devam edin ve sorularınızı ona sorun. Yada sormanıza ne gerek var o zaten işinizi halleder. Yada böyle devam edin, yaptığınız takip mesele usulsüz olsun ve diyelim karşı taraf şikayet ile iptal ettirsin ve harcadığınız her kuruş boşa gitsin.
    İcra takibinin şekli şartları vardır. Bir tanesinin usulsüz olduğu tesbit edilir ve şikayet edilirse o takip iptal olur.
    Sorularınızın üzerinden iki ay geçti efsane geri döndü. Siz hala ilama dayanan alacağınızı tahsil edebilmiş değilsiniz. Bu bile ne kadar doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Aynen devam edin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
    Konu mkocagul tarafından (23-05-2008 Saat 09:24:53 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    64
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mkocagul rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kendi başına bilmediğin işleri çözmeye çalışır isen başına bunlar gelir. Yasalarda kesinleşmesi gereken ve kesinleşmeden icra edilebilecek kararlar açıkça sayılmıştır. Kesinleşme gerekmiyor fotokopi ile iş yapılabiliyor ise neden Mahkeme kalemine gittikten sonra 15+30 gün daha (posta süresi) bekliyorsunuz. Yapın takibi işiniz bitsin. Yada elinizdeki karar kesinleşme gerekmeyen bir karar idi ise, o zaman zaten Yargıtay incelemesi süresince beklemeniz bile hatalıdır. Neden o zaman yargıtay sonucunu beklediniz? Mahkemenin ve Yargıtayın kararlar asılları bizde değil sizde. BU sayfalarda o kararların sureti mi var? O kararların altında başvurulabilecek yasa yolları açıkça yazar. Mesela yargıtay kararında karar düzeltme yolu açık veya değil diye yazar. Bu siteye karar onandı olarak siz yazdınız. Onandı bir hükümdür. Kesinliğini anlatır. Bu kararın karşı tarafa henüz tebliğ edilmediğini neden yazmadınız ? Bu karar karşı tarafa tebliğ edilmedi ise elbette tebliğ edilecek ve karşı tarafın yasal haklarıda yerine getirilecektir. Temyiz edilemeyecek bir kararın dahi temyiz niyetli iseniz temyizi mümkündür. Temyiz edilemez kararı, temyiz edersiniz hakim ret kararı verir ve bu ret kararını temyiz edersiniz. Sonuç alır karar bozulurmu o başka bir konu ama temyiz edersiniz.
    Burada ki hukukçu arkadaşlarım bir yanlış yönlendirmem olsa baştan düzeltir ve uyarırlar. Size cevap verdiğime pişman olduğumu, buna değmeyeceğinizi zaten yazmıştım. Yanlış bilgi olduğunu belirttiğiniz tek bir konuyu açıkça somut yazınız ki herkes neyin ne olduğunu bir daha görsün. Size verilen yanıtların hiçbirinde yanlış yoktur. Yanlış yönlendirecek hiçbir şeyi özellikle yazmam zaten. Ne kadar doğru ve detaylı yazarsanız o kadar doğru yanıt alırsınız.
    Kusura bakmayın ama üç kuruş vekalet parası vermemek için bu işleri yapıyorsunuz. En başından beri size avukat ile bu işi sürdürün diyen benim.
    Hala ısrarla aynı tutumu sürdürüp şark kurnazlığına devam ediyorsunuz.
    Baro fiyat tarifesine göre danışmak bile ücrete tabidir. Bu sitede sanal avukatlık hizmeti verilmemektedir.
    Biraz paraya kıyıp işin uzmanı ile yani AVUKAT ile devam edin ve sorularınızı ona sorun. Yada sormanıza ne gerek var o zaten işinizi halleder. Yada böyle devam edin, yaptığınız takip mesele usulsüz olsun ve diyelim karşı taraf şikayet ile iptal ettirsin ve harcadığınız her kuruş boşa gitsin.
    İcra takibinin şekli şartları vardır. Bir tanesinin usulsüz olduğu tesbit edilir ve şikayet edilirse o takip iptal olur.
    Sorularınızın üzerinden iki ay geçti efsane geri döndü. Siz hala ilama dayanan alacağınızı tahsil edebilmiş değilsiniz. Bu bile ne kadar doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Aynen devam edin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
    1)Kesinleşme şerhi olmadan icraya gidemeyeceğimi söyleyen sizsiniz.
    2)15+30=45 günlük süreyi bekleme sebebim kesinleşme şerhi almak.
    3)Benim elimde karar asıl nüshası var.Fotokopi olan tüketici mahkemesinin gönderdiği yargıtay sonuç belgesi.
    4)Şerhi hemen alabileceğimi yazan sizsiniz.Fakat karşı taraf karar düzeltmede bulunmaz ise kesinleşme şerhi için 90 gün beklemem gerekiyor.
    5)Kesinleşme şerhi olmadan alacak davalarında takip yapılabilidiğini öğrendim ve dün icraya gittim.Daha takipe başlamadımki paramı alayım.Onlarda harç ödendi belgesi istedi.
    6)Bu iş için zaman aşımı bile on yıl.
    7)Değerli yanıltıcı bilgilerin için sağol.

mkocagul Misafir

Ben yazdıklarınıza yani verdiğiniz bilgiye göre yanıt veririm.
    1- Kesinleşme gerekmiyorsa neden Yargıtay aşaması boyunca icra için beklediniz? Ben yada bu sitedeki insanlar mı " Bekle bakalım Yargıtay ne diyecek" dedi. Madem öyle Kararı aldığınız anda icra yapsaydınız. Biz mi icra takibi yapmanıza engel olduk?
    Yargıtay aşamasında beklediğinize göre elinizdeki detayını bildirmediğiniz karar için kesinleşme gerektirmesinden daha doğal ne olabilir? (Yargıtay aşaması takriben 1 yıl ile 8 aya arasında)
    2- Madem kesinleşme hala gerekmiyorsa neden hala 15+30 gün (sizin yazdığınız süre benim değil) beklemektesiniz?
    3- Kararın onandığını yazan sizsiniz. Onanma dediğiniz şey o kararın artık kesinleştiğinin tesbit edilmesidir.. Onanan yani kesinleşen bir karar için karar üzerine kesinleşme şerhini almak birkaç dakikalık işlemdir. Onanma işlemlerinin bitmediğini yani sizin daha kararın ne durumda olduğunu bilmediğinizi ben yada buradaki diğer insanlar nasıl bilebilir?
    4- Karşı tarafın karar düzeltme hakkı var mı ki? Bu elinizdeki kararın altında hüküm bölümünde yazar. HUMK 440 ve diğer ilgili maddeleri yani karar düzeltme maddeleri mülga maddelerdir.
    5-Mahkeme kalemine neden daha önce gidip bu kararların harcının ödenip ödenmediğini, karşı tarafa tebliğ edilip edilmediğini araştırmadınız?
    6-Neden avukat ile işlem yapmamakta bu kadar ısralısınız?
    7-Bana yadaburadaki hiç kimseye bir bedel ödemediğiniz gibi. Burada size yanıt veren herkes sadece gönüllü olarak yardımda bulunur. Bu nedenle ben yada bir başkasına verilen yanıtlar nedeni ile itham ve eleştirde bulunma hakkınız yoktur. Adamlık ve insan olmak bunu gerektirir.
    SİZE VERİLEN YANITLARDAN ALINTILAR;
    Ayrıca kesinleşmiş bir ilamınız olduğuna göre ben bir avukat yardımı ile icratakibi yapın önerisinde bulunurum
    Ayrıca karar düzeltme talebi ilamın icrasını durdurmaz

Kararı Yargıtay onadı ise, karar düzeltme talep edemeyecekleri için artık karar kesindir.
    Zaten ilgili mahkemeye gittiğinizde karar düzeltme olamayacağını kararın artık kesinleştiğini( Yazdıklarınıza göre) göreceksiniz
    OLası bir yanlışlık ve hak kaybınız açısından siteden görüş alarak takip çabanızı pek sağlıklı bulmuyorum.
    Karar düzeltmenin temyiz gibi parasal sınırları vardır. 2008 yılı için bu sınır 7600 YTL dir. Sizin dava değeriniz bu rakamın üzerinde değilse nasıl karar düzeltme istenecek? Tüketici mahkemesi dediğinize göre, 7600 YTL yi aşan bu malı ben merak ettim.
    Buradan size yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak siz kendiniz asla en küçük bir araştırma dahi yapmıyorsunuz. Buraya yazarak sorduğunuz şeylerin %90 oranında yanıtı sadece bu sitede var. Bu nedenle ben artık yanıt yazmıyorum

Forumda yeni açılan "12. icra Müdürlüğü" başlıklı yazıyı okumanızı öneririm. 180 YTL için 125 YTL avukatlık vekalet ücretinin borçludan alındığını yada alınacağını anlatıyor.
    Avukat kendisine gelen 3000 YTL tutarlı bir ilamlı takip için yaklaşık 350 YTL para alır. Bu para yasalar gereği borçludan alınır. Bir avukat yasaların aksini neden söylesin diyorum. Yalan söylediğiniz yazmadım.
    Sitede bu konuyu tereddüte yer bırakmayacak kadar açık yazan yanıtlar var, onları okumalısınız dedim.
    Nasıl olsa siz davayı kazanmışsınız ve elinizde bir ilam var. Avukat ücreti karşı tarafa ayrıca bir ceza gibi olur. Sizin cebinizden çıkacak bir para değildir.
    İcra dairesinde vatandaş olarak işlem yapmak pek kolay iş değil.
    Konu mkocagul tarafından (23-05-2008 Saat 15:45:01 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: