Tüm gruba selamlar.Benim boşanma davam sonuçlandı ve hakim tarafından maddi-manevi tazminat verilmedi fakat 200 ytl yoksulluk nafakasına karar verildi.Gerkçeli kararı size aktarmaya çalışacagım ve sizden bazı bilgiler isteyeceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Davacı vekili 13.10.2006 havale tarihli dilekçesiyle,müvekkili ile davalının 2004 yılında görücü usulü ile evlendiklerini müşterek çocuklarının bulunmadığını müvekkili ile davalının evlendikleri günden bu yana davalı eşinin ekmek parası dahi vermediğini,davalının müvekkiline sürekli hakaretlerde bulunduğunu "senden eş olmaz,seni niye aldım" ve benzeri laflarla evliliği çekilmez bir hale getirdğiğni,kaynanasının da gelinine sahip çıkmadığı onu aşağıladığı,müvekkilinin kayını ve kayının eşinin de aynı şekilde aynı ev içerisinde her hareketine karıştığını,müvekkilinin 19 Mayıs 2006 günü kardeşinin yanına gittiğini Urfa'dan evine dönünce eşinin müvekkiline bağırdığını,sinkaflı küfürlerle söylediğini yine aynı günün gecesi müvekkliline ben seni istemiyorum babana söyle gelip seni alsın götürsün dediğini müvekkilinin de bunun üzerine Elazığ da bulunan akrabalarını arayarak "baba eşimle kaynanam birlik olarak bana hakaret ederek evden kovduklarını kendisini Elazığ'a götür dediğini bu tarihten bu yana da babasıgilin yanında kaldığını,tarafların boşanmalarına 10.000,00 YTL maddi, 10.000,00 YTL manevi tazminat olmak üzere toplam 20.000,00 YTL taminata,müvekkili için 300,00 YTL tedbir-yoksulluk nafakasına hükmedilmesini talep etmiştir.
Davalı cevap ve karşı dilekçesi ile ;Davacının iddialarının doğru olmadığını, davacı ile iki senedir cinsel ilişkiye giremediklerini bu konuda doktora gitme isteğini davacının kabul etmediği geçimsizlikte kusurun davacıya ait olduğunu bu nedenle boşanma isteği.
SONUÇ:
TMK 166/1 maddesi gereğince evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle BOŞANMALARINA,
2-02.10.2007 tarihli ara kararı ile davacı için aylık 200,00 YTL olarak belirlenen tedbir nafakasının hüküm kesinleşinceye kadar devamına ve hüküm kesinleştiğinde aylık 200,00 YTL yoksulluk nafakasının davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
Fazlaya ilişkin talebin reddine,
3-Yasal şartlar bulunmadığından maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddine karar verilmiştir.
Burada Davacının belirtmiş olduğu tüm tezlerin yalan olduğu şahit ifadeleri ile belgelenmişti.Hatta kendisinin yengesi şahit ifadesinde kendisinin Elazığa gitmediğini Şanlıurfaya abisinin evine gittiği beyan etti.Kendisi dava dilekçesinde yalan bile söylemiştir.Ayrıca davacının şahit ifadelerinde sadece duyduklarını ama hiçbirşey görmediklerini beyan etmişlerdir.
Gelelim benim iddiama;hakimin rapor isteğine karşılık alınan raporda davacı kadının cinsel birliktelik yapamayacagı kusurlu oldugu raporlanmıştır.
Forumlardan ve okudugum bilgilereden anladıgım kadarıyla daha az kusurlu eş nafakayı hak ediyor.Benim anlattıklarıma göre ben daha az kusurlu olmuyor muyum?
Bu davayı temyize göndermek istiyorum.Forumdaki değerli avukatlarımın bilgisi ışıgında hareket etmek istiyorum.Temyize göndersem nafakadan kurtulma şansım olur mu acaba?
Avukata danışınız diye söyleyecek olursanız malesef avukatım olduğu halde dava böyle sonuçlandı.(Kesinlikle avukatları kötülediğim anlamına gelmesin)
Vereceğiniz bilgilere şimdiden teşekkür ederim.
Re: Boşanma Davası sonuçlandı.Temyiz Yolu Göründü.
1. Maddi ve manevi tazminat
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
2. Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Sayın Sdt23 verdiğiniz bilgileri daha önce de okumuştum.Davacı tarafın vajinusmus oldugu raporlandı.Benim suçum ise annemle birlikte oturmam.Burada daha az kusurlu olan davacı mı oluyor şimdi?Ben mi ağır kusurlu sayılıyorum?Ayrıca ilk cevap dilekçemizde görücü usulüyle tanışmamızda babam olmadığı için annemle birlikte oturacağımız söylenmişti ve onlar da bunu kabul etmişlerdi.Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Boşanma Davası sonuçlandı - Temyiz Yolu Göründü
Eşit kusurlu bulunmuş olabilirsiniz.
Sayın ahmetocak84'ın söylediği yanlış. Boşanmaya karar verilmesi için tek kriter var: Davacı davalının boşanmaya neden olacak kusurunu (az veya çok) ispatlarsa boşanma kararı verilir. Davalının boşanmaya neden olacak kusuru yoksa reddedilir. Bunun istisnası anlaşmalı boşanma ve aşağıda açıkladığım durumdur.
Davalı boşanmaya neden olacak kusuru olmadığı halde boşanmayı kabul eder ve iki taraf velayet, nafaka, tazminat gibi konularda anlaştığını beyan ederse evlilik 1 yıldan az sürmüş olsa bile şahitlerin geçimsizliğe dair beyanlarının ışığında boşanmaya karar verilebilir. Bu "anlaşmalı boşanma"dan farklı bir durumdur.
Halk arasında yanlış olarak "boşanmayı kabul etmeseydin boşanmazdın" veya "boşanmayı kabul etmeseydin nafaka ödemezdin" şeklinde değerlendirmeler yapılmaktadır.
Boşanma olmasa bile kadın ayrı yaşamaya hakkının olduğunu ispatlayarak nafaka alabilir.
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
2. Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku