Boşanma davasında Nafaka ve tazminat nedeniyle çıkmazdayım
ARTIK ÇIKMAZDAYIM
Merhaba arkadaşlar
Yarın boşanma davamın 4'cü celsesi görülecek boşanmaya karar verdiğim halde karşı tarfaın avukatları ve kendilerinden kaynaklı bir takım sebeplerden dolayı uzadı.
Dava dilekçesinde kusurlu olduğumu beyan ettıkleri halde butun savlarını savunma dilekçem ile çürüttüm yarınkı boşanma davamda boşanmak istiyorum dediğim zaman karsı tarafın maddı ve manevi olarak bende talep ettiklerini alma hakkına sahip olurmu.bundan sonra ne gibi bir durum ile karşı karşıya kalabılırım.
talep edilen;: 50.000 ytl maddi/manevi tazminat
ortak aile konutunun % 50 si
oglum ve kendisi için 1000 er ytl nafaka
not: maaaşım 650 ytl belgelenerek mahkemeye sunulmuştur.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu beytrap tarafından (27-03-2008 Saat 13:41:20 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: başlık hatası
Boşanma davası için 4 celse hatta daha fazlası çok normaldir.
İstenen fahiş nafaka ve tazminat da doğaldır. İlk tebligat geldiğinde insanın kan beynine sıçrar. Ama hakimin o miktarda takdir etmeyeceği de söylediklerinizin ışığında kesindir.
Kesin bir şey söylenemez. Ancak şunları hatırlayalım:
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir. Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Çocuğa kesinlikle nafaka bağlanacak.
Eşe nafaka bağlanması tamamen hakimin kusur konusundaki takdirine bağlı. Yani siz boşanmaya neden olan olaylar açısından kusurlu bulunmazsanız nafaka alamaz.
Maddi manevi tazminat için de aynı şey söylenebilir.
Sizin çürüttüm dediğiniz şeyleri gerçekten çürüttüyseniz (bunu takdir edecek hakimdir) tazminat ödemezsiniz.
Eğer ev sizin 2002 yılından sonra kazandığınız paralarla alındıysa eşinizin 1/2 hakkı olur. Ama ailenizden kaldıysa, 2002'den önce alındıysa vs. mal paylaşımına girmez.
Maaşınız gerçekten 650 YTL ise ve başka geliriniz yoksa, gelirinizle orantılı nafaka ödersiniz.
dilekçeyi ilk okudugumda kan beyıne şıçramasını bırak ben neymişim demeye başladı.
maaş konusunu bordro ıle belgeledim.
karsı tarafın benı kusurlu olarak yazdıgı dilekçe resmen müsvette olarak kaldı.
eşimin şu anda kendisine ait işyeri var ben ise maaşlı çalışıyorum.
ortak aile konutumuz 2002 yılında çıkan ve boşanma arefesindeki bayanlar tarafından olusturuldugunu düşündüğüm MK sonra alındı ))) aile konutunu kullanım yada daha farkılı bir deyimle bütün tasarruf hakkını ogluma bırakabılırmıyım yanlız 8 yaşında.
Bordro tek başına gelir için yeterli değildir. Bordroda yazan dışında geliriniz olup olmadığı da araştırılacaktır.
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
ortak aile konutumuz 2002 yılında çıkan ve boşanma arefesindeki bayanlar tarafından olusturuldugunu düşündüğüm MK sonra alındı ))) aile konutunu kullanım yada daha farkılı bir deyimle bütün tasarruf hakkını ogluma bırakabılırmıyım yanlız 8 yaşında.
Burada bir kavram karmaşası var. Aile konutu evliyken çiftlerin birlikte oturduğu konuttur. Kiralık ev de aile konutu olabilir. Aile konutu şerhi konursa diğer eşin haberi ve izni olmadan satılamaz veya kira sözleşmesi feshedilemez. Boşanmayla birlikte bu ev artık aile konutu değildir.
Gelelim edinilmiş malların paylaşımına... Bu evin bedelinin 1/3'ü anneniz tarafından verilmiş, geri kalanı krediyle alınmış. Benim görüşüm eşiniz boşanma davası açılana kadar yapılan ödemelerin yarısı kadar hak iddia edebilir.
Bunu da hisse olarak değil para olarak alabilir.
Sizin bahsettiğiniz konu ancak iki tarafın kabul edeceği bir anlaşmalı boşanma protokolünde gündeme gelebilir.
Böyle bir durum söz konusu olursa velayet büyük ihtimalle annede olacağı için annenin evi satmaması için de gerekli önlemleri almanızda eve "çocuk reşit olana kadar satılamaz" şerhi koydurmanızda fayda var.
Bu arada eşinizin ruhsal sorunları (ispat etmelisiniz) ve çalışıyor olması nedeniyle velayet konusunda da az da olsa şansınız olabilir.
bugun gorulen 4 celsede yıne bosanamadım bosanmak istediğim beyan ettiğim halde ne olacak şimdi.
hakim yine şahit istedi bu 3 etti hakkı varmı digerlerinde şahit ismi vermediğimiz halde birde boşanmak istediğim halde neden boşanma kararı cıkmadı iki tarafta boşanmak istediği halde ve şahit mevzusu ne kadar sürecek
bugun gorulen 4 celsede yıne bosanamadım bosanmak istediğim beyan ettiğim halde ne olacak şimdi.
hakim yine şahit istedi bu 3 etti hakkı varmı digerlerinde şahit ismi vermediğimiz halde birde boşanmak istediğim halde neden boşanma kararı cıkmadı iki tarafta boşanmak istediği halde ve şahit mevzusu ne kadar sürecek
Benimde duruşmam oldu ama sizin tam dediklerinizi anlayamadım, benim anladığım kadarı ile bu duruşmada her iki taraf da boşanmak istiyor ve 4. celse olmuş halen neden boşanamıyorum değilmi? nedeni eğer açılan boşanma davasında iddialar kanıtlanmamış ise hakim davanın sonucu için kanıtların yetersiz olmasından tabiki işin içinde tazminat ve nafaka talebide var ise bayağı uzun sürecek demektir, bende de olduğu gibi avukatım benimde davanın 4. celse süreceğini acele etmemem gerektiğini söyledi
Tüm Hukuk Net üyelerine ve yöheticilerine selam saygılar;
Beni Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına ve Adelet Sistemine karşı güvenmemi sağlayacak bir cümle istiyorum.
Ben 2002 yılında dava açtım,haklı olduğum ve davalıda boşanmayı kabul ettiği halde davam red oldu.Aradan 3 yıl geçti yasalar gereği yeniden dava açtım.Her iki davadada gerek ilk davam ve gerekse derdest olan davamda karşı tarafın davayı kabul ettiği aşikardır.Yanlız karşı tarafın benden ilk davada 5 milyar tazminat 150.milyon nafaka talebi vardı şimdi ise 400.YTL.nafaka 40.000.YTL. afaki bir tazminat ve nafaka talebi vardır.Benimde maddi gücüm ve mal varlığım açıkca ortada 657 sayılı D.M.yum başkada hiçbir mal varlığım yan gelirim yok.Şahitler dinlendi,3 yıl bir araya gelmediğimiz sabitleşti,hem davalı kabul ediyor hem şahitler söylüyor ve mal varlıklarımız araştırıldığı halde birtürlü dava 1 yıldır sonuçlanmıyor.Her duruşmada 3 ay gün atıyor. Kemal Sunal rahmetlinin DAVA filmini hemen herkez çok iyi bilir benim ve benim gibi olarların davası aynı bu film.Şimdi soruyorum bu yasalara ve adalet sistemine karşı kim benim güvenimi sağlacak.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku