ben TCDD de makinist olarak çalışmaktayım.
657 ye tabi olduğumuz için 657 sayılı devlet memurları kanunda
Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tesbiti:
Madde 101 – Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının muvafakati alındıktan sonra kurumlarınca düzenlenir.
demektedir. Fakat Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının sitesinde ilgili bir açıklama bulamadım. Benim günlük ve haftalık çalışma düzenim nasıl belirlenir yada belirlenmelidir.
Ayrıca günlük 8 saat çalışmadan sonra görevi bırak istememize rağmen 11-12 saate kadar çalışmak zorunda bırakılmaktayız. Bu durum hukuken nasıl olmalıdır?
elpida burada da güzel bir cevap vermiş sanırım...
sayın miracles;
devlet memurluğu kanunu devlet memurlarının çalışma saatlerinin haftada 40 saati geçemeyeceğini belirtir. Ancak devlet memuru yatar anlayışı nedeniyle ve iş iştir ekmeyini yediğine bak anlayışı yüzünde bir çok hak görülmez, unutlur ve boşver gitsin anlayışı ile idarelerin yani müdürün üstlerinden aferin alma modeline dönüşmüş durumundadır.
sizin sıkıntınız hemen hemen tüm kamu kuruluşlarında olan bir durumdur. özellikle milli eğitim bakanlığında hizmetlilerin sabah saat 6:00 ila akşam 20-22:00 saatleri arasında çalıştıklarını düşünürseniz bu kurumda hat safada olduğunu anlayabilirsiniz.
bu konuda hakkınız açıktır, haftada 40 saati geçemez, gece çalışma saatleri çarpı 2 yani haftada 20 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir. gece çalışma saatleri kışın saat 17:00 yazın 17:30 sonra başlamaktadır. yani siz saat 17:00 dan sonra işe başladığınızda haftada 20 saat görev yapmanız durumunda geri kalan kısmını istirahatli geçirmek yada mesai saati ücreti üzerinden mesai alarak geçirmek durumundasınız.
bu itibarla kurumunuzdan çalışma saalerinizin düzenlenmesi ve 657 tabi devlet memuru kanunu hükümlerinde tarafınıza çalışma saati çizelgesi çıkarılmasını talep ediniz. çalışma saatleriniz yukarında belirttiğim sürelerden fazla olması durumunda 1 ay sonra dilekçe ilefazla mesai üzretinin tarafınıza ödenmesini yazılı olarak kurumunuza bildiriniz.
ben tüm dilekçelerde izlenmesi gerektiğine inandığım yoldan sizinde yararlanmanızı önereceğim: dilekçenizi 2 nüsha yapıp bir nüshasına örneği elden teslim alınmıştır şeklinde yazdırmadan kesinlikle işlem başlatmayınız. idare dilekçe bize gelmedi diyebilir. ki bunun örneği çoktur.
Ben İzmirde oturuyor ve Manisa'da çalışıyorum. Hegün trenle gidip geliyorum. Bu yüzden neler çektiğimi bir ben, birde bu trenlerle seyahat eden çoğunluğu devlet memuru arkadaşlar bilebilirler.
Bilerek ve isteyerek treni geciktiren, hemde hergün saatlerce istasyonda insanları bekleten insanların bizzat kendileri bunu itiraf ediyorlar ve bizim için önemli değil, fazla mesai de alıyoruz diyorlar. hergün en az 3 saat rötar var ve bu insanlar bu bilinçli gecikme için devletten fazla mesai ücreti alıyorlar. Bunlar hakaret değil gerçeklerdir.
İzmir manisa arası otobüs ücreti 5 YTL, İzmir-Manisa arası tren bileti 1,5 YTL gidiş dönüüş sırasıyla 10 ytl ve 3 ytl) dir. trenle seyahat etmekten başka alternatifi olmayan memurlar hergün en az 1,5 saat istasyonda tren beklemektedirler. Manisa'dan izmir'e normalde 45 dakika da giden tren ise 1,5 saatte gitmektedir. Son iki aydır da durum bu şekildedir.
Çoğunuz kanun adamı olarak bilirsiniz ki, kanunlar insanların HAKLARINI korumak için vardır. Hakkı olmayan birisinin kanunları kullanarak çıkar elde etmek istemesine en başta sizlerin direnmesini beklerim. bu yüzden ben TCDD deki bu olayları not düşmek istedim. Bildiğiniz gibi yargıçlar sadece kanunlara göre değil, vicdanlarına görede karar verirler. Hakkı olmayan birisinin hakkını almak için kanunun açıklarını aramasını içime sindiremiyorum sadece. Bu bakımdan gerçekleri yazdığım için hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Eğer gerçek hakareti duymak istiyorsanız, bir mesai çıkışı Manisa istasyonunda tren bekleyenlere ne beklediklerini sorun, veya Ankara'dan herhangi bir trenle İzmir'e gelin. Burası bir forum sayfası olduğuna göre sanırım bu konularıda konuşabiliriz. Hukuksal değerlendirme yaparken vicdanlarımızı da unutmayalım.
Saygılarımla.
sayın elpida uzaktan davulun sesi hoş gelir misali eleştirilerinizi yazmışsınız bende size sırasıyla cevap vereceğim umarım okursunuz.
1-bilerek ve isteyerek kimse trenleri tehir ettirmek istemez bu düşünceniz yanlış illede ısrar ediyorsanız bana özelden mesaj atın o vatandaşın ismini verin ben gerekli takibin yaptırılmasını sağlarım.
2-Manisa- İzmir arasında sabah saatlerinde izmir e giren ve çıkan trenlerin sayısı ve Manisa-İzmir arasının tek hat olması sebebiyle ( malesef 35 km.lik ikinci yol hala yapılamadı ) trenlerden 1 indeki tehir diğer trenlere aksetmektedir. kaldıki TCDD nin personel sayısını 1990 lı yıllardan günümüze yıllar itibariyle incelerseniz göreceğiniz gibi personel sayısı gitgide düşmekte buda birçok istasyonun personel yokluğu sebebiyle kapanmasına buda trenlerin buluşmalardan dolayı tehirlerine sebep olmaktadır. Ankara'dan gelen trenlerdeki tehirlerin %90 bu buluşmalar sebebiyledir.
3- insanların haklarından bahsediyorsunuz ancak karşınızdaki insanın ne şartlarda nasıl çalıştığını biliyormusunuz. ben 1996 yılında işe başladığımdan beri fazla mesai vermediğim ay sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. bir çok memur bayram, haftasonu vs vs çalışmazken biz makinistlerin bu gibi durumlarda ilave trenler sebebiyle fazla çalışmak zorunda olduğumuzu biliyormusunuz. ben her ay yaklaşık 50-70 saat fazla mesai veriyorum. siz ise hafta içi saat 8:30 da işe başlayıp saat 17:00 da bırakıyorsunuz. ben ise 6:30 işe başlıyorum ve sizin döndüğünüz o tren varış istasyonuna vardıktan sonra hala çalışmaya devam ediyorum ( sizin gittiğiniz tren için geçerli ). kaldıki benim haftasonu yada bayramda tatil yapmam gibi bir durumda mevzubahis bile olamıyor. üstüne üstlük ben çalışmamı lokomotifte yapmak zorundayım ki ses seviyesi genelde 80 desibelin üzerindedir hatta zaman zaman 120 desibele kadar çıkar. siz hiç 10-12 saat böyle gürültülü bir ortamda koruyucu aletler olmadan çalışmak zorunda kaldınız mı?
bahsedeceğim daha çok şey var ancak sözün özü karşınızdaki de bir insan eleştiri yapmadan önce bir süre empati yapmanızı öneriyorum. teşekkürler.
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku