+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.

Konu: Depozitoyu vermiyor

Depozitoyu vermiyor Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Depozitoyu vermiyor

    Sayın hukukçu arkadaşlar, dolaylı dolaysız hukuk ile ilintili saygı değer üyeler, sorunumu kısaca özetlemeye çalışacagim. Bundan 7 ay önce bir iş yeri kiraladım. Emlakçının parasını, kiranın ilk ayını, depozitoyu, ve hatta benden önce gelen elektrik faturasını kira sözleşmesini imzaladığım anda nakit olarak ödedim ve her ayın 15 inde yeri geldi 15i cumartesiye denk geldiği için 14 ünde kiramı iş yeri sahibinin hesabını yatırdım. Tek amacım iş yeri sahibi ile aramda herhangi bir sıkıntının çıkmamasıydı. Elektrik, aidat ve diğer benim ödemem gereken tüm giderleri ödedim. Hatta iş yeri sahibi buna öyle bir alıştıki bir keresinde ayın 16 sında beni aradı parayı yatırmadın mı diye, benim yatırmama rağmen. Her neyse 7. ayda işlerim ciddi anlamda kötüye gitmeye başladı, iş yerinden çıkmak zorunda kaldım yoksa kirayı ödeyemeyecektim. Tam 1 ay öncesinden ev sahibini aradım: "kusura bakmayın işlerim ciddi anlamda bozuldu sizide sıkıntıya sokmak istemem yoksa 1 ay sonraki kiramı ödeyemeyecegim onun için iş yerini kapatmak zorundayım" dedim. Tamam dedi, daha sonra telefonumu, internetimi, bana bağlı olan herşeyi kapattım. Vergi dairesinden şirketimi kapattım, kalan borçlarımı taksitlendirdim. Bürodaki eşyalarımı sattım. Anahtarı teslim ettim. Ancak depozitoyu vermedi, şimdi sorun şu benim sözleşmem 12 ay ama ben 7 ay kaldım. Sırf sözleşmem 12 ay diye, işlerim iyi gitmedi, diye.Bu vatandaş benden kalan 5 ayın kirasını alabilir diye bana dava açabilir diye. 400 dolar depozitomdan vazmıgeçcem?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Depozitoyu vermiyor konulu yargıtay kararı ara
    Depozitoyu vermiyor konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: depozitoyu vermiyor

    Alıntı sevenx rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ancak depozitoyu vermedi. şimdi sorun şu benim sözleşmem 12 ay ama ben 7 ay kaldım. sırf sözleşmem 12 ay diye. işlerim iyi gitmedi, diye. bu vatandaş benden kalan 5 ayın kirasını alabilir diye bana dava açabilir diye. 400 dolar depozitomdan vazmıgeçcem?
    Bu vatandaşın da 12 aylık sözleşme varken hiç beklemediği bir anda dükkanın boşalmasından dolayı uğrayacağı zararı hiç hesaba katmıyorsunuz anlaşılan.
    Evet, bu vatandaş boş kalan ayların kirasını sizden talep edebilir ve alır.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    yazının tümünü okusaydın hiç beklemediği bir anda gibi cümle kurmazdın diye düşünüyorum. öncedende yazdığım gibi tam 1 ay öncesinden haber verdim ve bu sözleşmedede yazıyor zaten. kiracı 1 ay önceden haber vermekle yükümlüdür diye. kusura bakma ama benim işlerimin iyi gitmesi yada gitmemesi sözleşmenin bittiği tarihe denk gelecek diye bir hukuk yasası yok. eğer illaki ben orda sözleşmem bitene kadar oturcaksam hiç kusura bakmasın mesken sahipleri bu gidişle kiralarını zor alırlar. ve hukuku boşu boşuna meşgul etmekten başka hiçbirşey elde edemezler.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    ANKARA, ÇANKAYA, Turkey.
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    Sözle Yapilan Bildirimler Geçersizdir. Noterlik Kanali Ile 1 Ay önce Yapilsa Idi Bildiriminiz 45 Lira öder Ama Depozitonuzu Geri Alirdiniz

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    Depozito, kiracının kiralananı tahliye etmesi durumunda borç bırakma ve taşınmaza zarar vermesi durumunda karşılanması olarak benden alınmıyor mu? herhangi bir zarar veya borç söz konusu değilse benim noterden almam gereken bildiriye ne gerek var. zaten zarar varsa ortadadır borç ödenmemişse gösterecek dekontum yok demektir. ben bunları ıspatlayacak durumdaysam alamadığım depozito şimdi noterden alacağım bir kağıda mı bağlı? zaten herşey ortada değilmi?

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    Sözleşmeyi 1 yıllık yapan sizsiniz. Bu sözleşme iki tarafı da bağlar. Nasıl ki dükkan sahibi 7. ayın sonunda size çık diyemezse, siz de 7. ayın sonunda çıkmakla kira mükellefiyetinden kurtulamazsınız. (Sözleşmenizde buna izin veren lehinize bir madde yoksa)

    6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanun şöyle der:
    Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel kiralananı tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.

    Sizin kira müddetiniz 1 yıldır. 1 yıldan önce çıkmanız gerekirse kanuna göre boş kalan ayların kirasını ödemek durumunda kalırsınız. Eğer 1 yılın bitmesine en az 15 gün kalana kadar ev sahibinin elinde olacak bir ihtar çekmezseniz sözleşme 1 yıl daha uzar.

    Sizin kontratınızda "1 ay önceden çıkacağını haber verir" şeklinde lehinize bir madde varsa, ev sahibine ne zaman haber verdiğinizi ispatladığınız takdirde haber verdikten sonraki 1 aylık kiradan sorumlu olursunuz.

    Tabii sözlü olarak haber vermeyi ispatlamanız da zor. Bugün yazılı ihtar çekseniz zaten 1 aylık kira bedelini daha ödemeniz gerekecek, bu da muhtemelen 400 dolardan fazla tutacak.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    İletiler
    101
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    Sözleşmeye ne yazılırsa yazılsın 6570 sayılı yasa ne diyorsa o diye biliyorum.Anladığım taraflar birbiriyle anlaşırlarsa sorun yok.Aksi durumda ev sahibi istediği zaman size çık diyemeyeceği gibi sizde şartlar ne olursa olsun istediğiniz zaman çıkamazsınız.Kontrat 1 yıllık süreyi bağlar.İşin vicdani yönünden siz haklısınız,dinimizda diyanetin bu konuda fetvası olduğunu da biliyorum..Alınan depozito emanet paradır.Karşılığı olan her ne ise tamam ve noksansız teslim edildiğinde ödenmesi gerekir.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    ANKARA, ÇANKAYA, Turkey.
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor

    Arkadaşlar Noterlik Gibi Veya Iki Tarafin Imzasinin Bilunduğu Bir Protokol Gibi Imzali Evraki Olmayan Her Türlü Durumda %90 Mağdur Olursunuz. Zira Sözle Yapilan Anlaşmalari Ispatlamak çok Zordur. Bu Yüzden Madem Kabul Edildi Hemen Protokol Yapiniz Yok Etmiyo Kanun Gereği Gerekli Ihtarnameyi çekin Size Maliyeti Noterlik ücreti Olarak 45 Liradir. Aksi Durumda Karşinizdaki Kişinin Merhametli Biri çikmasi Için Dua Edin..

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Mar 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor ve kurdan kaybım oldu

    Merhabalar...

    Ev Sahibiyle 1 Yillik Kira Sözleşmemiz vardi.Kontrat Temmuz 2008 de doluyordu.Fakat 20 Kasim 2007 de evi Noter Ihtari olmadan ev sahibiyle anlaşarak evi terk ettik.Anahtarı anlaşmalı olduğu emlakçıya 3 Aralık günü teslim ettik.Depozito Bedeli 500$ dı ve bu bedeli ben kur 1YTL=1.630USD İKEN Dolar olarak ev sahibine havale etmiştim.Aralik 2007 ve Ocak 2008 Kira bedelleri olan 550 şer ytl. leri ödedim ve dekontlara evden çıkıldığı açiklamasını yazdırdım.Ev sahibiyle anlaşmamizda bu bedelleri ödedikten sonra depozitoyu iade edeceğini söylemişti.Fakat kendisi 1 Mart 2008 Itibariyle başkasına evi kiraya verdiğini belirterek depozito bedelini iade etmeyeceğini ve depozitoyu Şubat 2008 kira bedeline saydiğini çünkü Yargıtay Kararlarına göre tahliye sonrasi 3 aylik kira bedelini ödememiz gerektiğini belirtti.Ayrıca ben evi boşaltırken tüm boya ve bakımını yaptırdım,ev sahibi başka şehirde olduğu için emlakçısından da hasarsız teslim ettime dair sözlü teyit aldım.Ev sahibi yeni kiracıyla kontratı 1 mart tan geçerli başlatmış fakat yeni kiracıların eve taşınması 18 şubat itibariyle olmuş.Buna rağmen bana depozito bedelini Şubat 2008 kirasına sayarak hesabıma 3 Mart taki 1YTL=1.200USD üzerinden depozitodan kalan 40YTL yi açıklamasına da Şubat 2008 kira ve ev tadilat bedelinden kalan olarak havale yapmıştır.Bunlar için kendisiyle telefonda munakaşa ettikten sonra bana 1 Nİsan a kadar bir avukata danışmamı bilgi almamı ve kendisiyle pazarlık etmemi istemiştir.Kendisiyle 1 Nİsandan sonra tekrar görüşeceğim.
    Sizce bu pazarlığı ne için yapmak istemiş olabilir.Benim iyi bir kiracı olduğumu bu yüzden tatlı ayrılmak istediğini belirtmiştir.Benim bu pazarlığı yaparken depozito bedelimin tamamını almam için ev sahibine karşı neleri ileri sürebilirim?
    Kur kaybımın telafisini isteyebilir miyim?
    Ayrıca yeni kiracısının 18 şubatta eve girmesi benim depozitomum bari yarısını almamı engeller mi?

    Şimdiden ilginize teşekkür ederim....

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Depozitoyu vermiyor ve kurdan kaybım oldu

    Alıntı asaraymin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar...
    Ev Sahibiyle 1 Yillik Kira Sözleşmemiz vardi.Kontrat Temmuz 2008 de doluyordu.Fakat 20 Kasim 2007 de evi Noter Ihtari olmadan ev sahibiyle anlaşarak evi terk ettik.Anahtarı anlaşmalı olduğu emlakçıya 3 Aralık günü teslim ettik.Depozito Bedeli 500$ dı ve bu bedeli ben kur 1YTL=1.630USD İKEN Dolar olarak ev sahibine havale etmiştim.Aralik 2007 ve Ocak 2008 Kira bedelleri olan 550 şer ytl. leri ödedim ve dekontlara evden çıkıldığı açiklamasını yazdırdım.Ev sahibiyle anlaşmamizda bu bedelleri ödedikten sonra depozitoyu iade edeceğini söylemişti.Fakat kendisi 1 Mart 2008 Itibariyle başkasına evi kiraya verdiğini belirterek depozito bedelini iade etmeyeceğini ve depozitoyu Şubat 2008 kira bedeline saydiğini çünkü Yargıtay Kararlarına göre tahliye sonrasi 3 aylik kira bedelini ödememiz gerektiğini belirtti.Ayrıca ben evi boşaltırken tüm boya ve bakımını yaptırdım,ev sahibi başka şehirde olduğu için emlakçısından da hasarsız teslim ettime dair sözlü teyit aldım.Ev sahibi yeni kiracıyla kontratı 1 mart tan geçerli başlatmış fakat yeni kiracıların eve taşınması 18 şubat itibariyle olmuş.Buna rağmen bana depozito bedelini Şubat 2008 kirasına sayarak hesabıma 3 Mart taki 1YTL=1.200USD üzerinden depozitodan kalan 40YTL yi açıklamasına da Şubat 2008 kira ve ev tadilat bedelinden kalan olarak havale yapmıştır.Bunlar için kendisiyle telefonda munakaşa ettikten sonra bana 1 Nİsan a kadar bir avukata danışmamı bilgi almamı ve kendisiyle pazarlık etmemi istemiştir.Kendisiyle 1 Nİsandan sonra tekrar görüşeceğim.
    Sizce bu pazarlığı ne için yapmak istemiş olabilir.Benim iyi bir kiracı olduğumu bu yüzden tatlı ayrılmak istediğini belirtmiştir.Benim bu pazarlığı yaparken depozito bedelimin tamamını almam için ev sahibine karşı neleri ileri sürebilirim?
    Kur kaybımın telafisini isteyebilir miyim?
    Ayrıca yeni kiracısının 18 şubatta eve girmesi benim depozitomum bari yarısını almamı engeller mi? Şimdiden ilginize teşekkür ederim....
    3 Aralık günü anahtarı teslim etmeniz ve aralık-ocak kiralarını da ödemeniz sizin iyi niyetinizi göstermektedir. Muhtemelen ev sahibi de nasıl olsa kira ödendi diye ağırdan almış.

    Depozitonun tamamını almakta ısrar edip en azından yarısını/18 şubattan sonrasını talep edebilirsiniz.

    Fakat depozitoyu Amerikan doları veya geri aldığınız gündeki Amerikan doları kuru üzerinden geri alabilirsiniz.

    Depozito ne olarak verildiyse o şekilde alınır. Bugün dolar 2YTL olsaydı, o rakam üzerinden hesaplanacaktı.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ev sahibinden depozito nasıl alınır

emlakçı depozitoyu vermiyor

kiracı depozitosunu nasıl alır

depozito geri alma

ev sahibi depozitoyu vermiyor

ev sahibi depozitomu vermiyor

kira depozitosu geri alma

depozitoyu geri yatirmayan dukkansahibi

kira depozitosu nasıl geri alınır

ev sahibine verilen depozito

depozito nasıl geri alınır

depozitoyu geri almanin yasal yollari

depozito vermeyen ev sahibi

ev sahibinden depoziti nasil alirim

ev sahibinden depozito almak

arac kiralarken odedigim depozitoyu geri vermiyorlar

http:www.hukuki.netshowthread.php34672-Depozitoyu-vermiyor

kira depozitosunu geri alma

depozito emlakciya mi verilir ev sahibine mi verilir

depositoyu emlakc geri vermiyor

depozito

evsahibine verilen depozito

depozito geri alma suredi

depozitoyu geri almak

mevlut usta olacak okadar

Forum

Benzer Konular :

  1. depozitoyu alamıyorum
    merhaba 01.04.2015de kiracı olarak girdigim eve 2ay önce mal sahibi kardeşinin eve yerleşeceği gerekçesiyle evi boşaltmalı istedi tek kelime etmeden...
    Yazan: maxpaynne Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 29-08-2017, 20:04:28
  2. Ev sahibi depozitoyu saçma bahaneler ile vermiyor
    3 Yıldır kiracısı olduğum evden sözleşmem bittiği gibi çıktım. Evin sahibi daha önce başka biriydi ve geçen sene ev sahibinin damadı aradı ve artık...
    Yazan: baris312 Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 06-08-2017, 04:31:32
  3. Is Yeri Kiralama (Kooperatif) Binada Oturanlar Is Yeri Acilmasina Izin Vermiyor Imza Vermiyor.
    Merhaba, Bilgisayar Satış, Teknik Servis ve Kamera Güvenlik Firmasıyız. Adana Ilinde Sube acmak icin bir is yeri bulduk. Dukkan sahibi apartman...
    Yazan: metinonal Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 03-12-2014, 10:45:06
  4. Ev Sahibi Evi Teslim Almıyor Depozitoyu Vermiyor
    Merhaba, 01/06/2009 tarihinde 1 yıllık kontratla ev kiralayıp 600 Euro depotito verdim, kontratım var ve depozito miktarıda yazıyor. Kiraları...
    Yazan: Ve-fa Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 21-06-2010, 18:14:05
  5. Emlakçı depozitoyu ödemiyor
    Merhaba; Gecen yil nisan ayinda, ev tutup 500 euro depozito odedim. Islemler sirasinda surekli emlakci ile gorusuyorduk, ev sahibini hic gormedim....
    Yazan: valentinotr Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 18-06-2007, 10:05:00

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.