Merhaba, türkiye genelinde çeşitli şehirlerde mağazaları olan özel bir şirkette çalışıyorum, görevim mağaza yöneticiliği.
Çalıştığım firmada 2003 yılından beri farklı şehirlerde 3 mağazada görev yaptım görev değişikliklerinde ssk da nakil oldu ancak son nakil işlemim işveren vekili tarafından 1 gün boşlukla çıkış-giriş olarak yapılmış, bunun bana hak kaybı gibi bir yansıması olur mu?(herhangi bir tazminat almadım ve evrak imzalamdım.) Devam ediyorum, şirketimiz iki yıl önce gelmiş olduğum mağazayı kapatmayı düşünüyor ve büyük olasılıkla kapanacak bunu bana bölge müdürü personele söylememem kaydı ile söyledi bu bir ihbar mıdır? son olarakta mağazalarımızda sayımlar yapılmakta 5. yılıma girdiğim şirkette bu güne kadar bir çok kez mağazalarda eksik veya fazla çıktığına şahit oldum ancak şirketin sistemsizliği sebebi ile hep sıfırlanarak devam edildi ancak bu sefer yapılan sayımda bi hayli çok ürün eksiği çıkartıldı ve bana maal edilebileceğini düşünüyorum beni işten çıkartacaklar mağazanın kapanması yada sayımdaki eksiklikler beni tazminatsız işten çıkartmalarına sebep midir?
Ayrıca sayım eksikliklerinin benden kaynaklanmadığını ispat edebilmem için birlikte çalıştığım 3 personelin şahitlikleri yeterlimidir.
Yardımcı olacağını düşünerek şimdiden teşekkür ederim.
konuyla ilgili bir an önce bilgilendirirseniz sevinirim çok zamanım yok zannımca
Saygılarımla.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Ali Erturhan tarafından (12-12-2007 Saat 01:35:12 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ekleme
Aynı işyerinde nakillerde gün yönünden sorun yaşamazsınız,kaldıki ibraname veya istifa gibi belgede olmadığını vurguluyorsunuz.Ancak sayım sonuçları
yönetici sıfatı ile sizi bağlayabilir ve işverene haklı fesih hakkı doğurur,işveren bunu kanıtlarsa size herhangi bir tazminat ödemeksizin iş akdinizi feshedebilir.Bu konuyu bir hukukçu ile görüşmenizi öneririm.Başarılar.
Isveren isyerini kapatmasi nedeniyle is akdinizi hakli nedenlerle derhal feshedemez,ancak bu durum fesih ihbariyla sozlesmenizin sona erdirilebilmesi icin gecerli bir nedendir..Bu durumda da isveren kidem tazminatinizi odeyerek sizi isten cikartabilir..
Eksik cikan stoklarla ilgili durumu degerlendirdigimizde normal olarak bu konuda isverenin hakli nedenlerle is akdinizi feshedebilecegi dusunulebilse de daha onceki durumlarda stoklarin sifirlanarak herhangi bir islem yapilmamis olmasi is kosullarinin fiili olarak degistirilmesi anlamindadir,kisacasi bir isyeri uygulamasi olusmus durumdadir..
Bu nedenle yapilacak bir fesihin haksiz fesih olacagini dusunmekteyim..
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu konuda bir ekleme ile ilgili fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum ben yönetici vasfında çalışıyorum ancak verilen maaş oldukça düşük başka bir şirkette yöneticilik yapan arkadaşımın söylediği kadarıyla bir zimmetin söz konusu olabilmesi için bir risk tazminatı ödenmesi gerekmekteymiş ve benim aldığım maaşla bunun imkansız olduğunu söyledi ne kadar doğrudur? Ve de gözden mi kaçtı yoksa hiçbirşey ifade etmediğinden mi bir konu ile ilgili yorum yok birlikte çalıştığım 3 arkadaşın bu konu ile benim lehime olan şahitliği yeterlimidir?:rolleyes: Yoksa kifayetsizmidir?
Merhabalar, Tekrar yardımınıza ihityacım var, 4,5 yıldır çalışmakta olduğum şirketin bir mağazasında mağaza müdürü olarak görev yapmaktayım, en azından ben öyle sanıyordum. Görev yaptığım mağaza kısa süre sonra kapanacak ben şirketin ihbarda bulunup sözleşmemi fesh edip tazminatlarımızı ödemelerini beklerken bölge müdürüm bir gün çıkageldi ve bana kasada oluşan bir hata yüzünden tutanak tutarak beni diğer bir mağazaya satış personeli olarak gönderdiğini söyledi. bunun üzerine şirketin genel müdürüyle telefonda görüşerek konuyu anlamaya çalıştım. ancak genel müdürde aynı şeyi söyleyince tam bilgim olmadan şu soruyu sordum '' mağaza yöneticiliğinden haksız bir nedenle nasıl kıdemim düşürülebilir?'' diye sordum kendiside bana şu açıklamada bulundu ''mağaza yöneticisi olduğunu belgeleyen hiç birşey yokki sadece maaşın diğer personelden yüksek aynı maaşı alacaksın ama satış yapacaksın.'' dedi bu işin aslı daha öncede örneklerini gördüğüm için eminim tazminat ödememek için bezdirme taktiklerini uygulamaya başlamaları, bu olayın ertesi günü diğer mağazanın müdürü beni sigorta girişini imzalamam için çağırdı ne yapacağımı bilemedim ve kafamda eğer girişi imzalarsam bu atamayı kabul etmişim olurum diye bir düşünce oluştu bunun üzerine bende şirket yetkilisinin imzası olan bir atama belgesi göndermelerini bunun üzerine kararımı verceğimi söyledim araya haftasonu girdi ve bu atama yazısı bana ulaşmadı. Şimdi ben bu yazıyı alınca diğer mağazada çalışmak zorundamıyım ? yoksa kabul etmeme gibi bir şansım var mı? ayrıca tutanak tutulan olay benim savunma yapabileceğim bir sebep olduğu gibi işveren vekilinin beni cezalandırması için haksız bir sebeptir, son olarakta bu güne kadar gönderilen ve imzaladığım bordrolar hiç maaşımı yansıtan bordrolar değildi ancak imzalamdığım takdirde maaş ödemesi yapamayacaklarını ve bunların formalite olduğunu söylerek imzallattlılar. tüm bu şartlar altında ben ne yapmalıyım bu şirketle artık çalışmak istemediğim ve borçlarım olduğundan tazminatımı almak istediğim göz önünde bulundurulursa? ( ayrıca şirketin verdiği bir sözleşemde şirketimize bağlı olan türkiyedeki tüm işyerlerinde çalıştırılabilinir maddesi yüzünden imzalamamıştım yabi bir sözleşmem yok)
Biraz uzun bir yazı oldu ancak mazur görüp cevaplandırırsanız çok minnetar olurum.
İmla hataları ve düşük cümleler için özür dilerim ama çok zamanım yoktu....
Devlet hastanesinde görev yapmaktayım. Hastanemiz açılalı 1 yıl kadar oldu. Başta hastane lojmanında kalan kimse olmadığı için önüne gelen girmiş ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku