+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Yöneticinin istifası durumu

Yöneticinin istifası durumu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Yöneticinin istifası durumu

13 Ocakta seçilen yönetici 6 Şubatta istifasını verdi.10 Şubat için olağanüstü toplantı istedi durum acil olduğundan 15 günlük kişilere bildirme süresini beklemedi sanırım.
    Bu durumda yönetim kurulunun ve alınan kararların durumu ne olur?(Genel toplantı kararları dışında önemli olan kararı yeniden tartışmaya açılmasını düşünüyorum.
    1-Karar defterini getirmek zorundalar mı?(Ana toplantıda olmadığımdan gerekli şerhleri düşmek amacıyla.
    2-23 günlük yönetim denetçinin raporuyla ibra edilmek zorunda mı?
    Bu noktalarda acil bilgiye ihtiyacım var ,çok teşekkür ederim..

Hukuki NET Güncel Haber

Yöneticinin istifası durumu konulu yargıtay kararı ara
    Yöneticinin istifası durumu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    AYDIN DİDİM
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Yöneticinin istifası durumu

Alıntı hipokrat rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    13 Ocakta seçilen yönetici 6 Şubatta istifasını verdi.10 Şubat için olağanüstü toplantı istedi durum acil olduğundan 15 günlük kişilere bildirme süresini beklemedi sanırım.
    Bu durumda yönetim kurulunun ve alınan kararların durumu ne olur?(Genel toplantı kararları dışında önemli olan kararı yeniden tartışmaya açılmasını düşünüyorum.
    1-Karar defterini getirmek zorundalar mı?(Ana toplantıda olmadığımdan gerekli şerhleri düşmek amacıyla..
    Yönetim kurulu mevcut sa istifa eden kuruldan birisi ise pek problem yoktur. istifa her zaman geçerlidir. toplantıda süreye uyulmaması nedeniyle yeni yöneticinin veya kurulun üyesinin seçiminde hukuki problem oluşmuş olabilir. itiraz edilirse seçim geçersizdir herkez kabul ederse problem oluşmamıştır. yönetim kurulu yoksa ifade edilmek istenen kat malikleri kuruluysa yasal yöneticinin tek kişi olması ve istifa etmesi nedeniyle yasal olmayan bir yönetici seçilmesi ile acele çözülmesi gerekli önemli bir problem oluşmuştur. Toplantıda alınan kararların ve toplantının geçerli olması için herkezin kabul etmesi gerekir itiraz eden olursa yapılan işlemler ve alınan kararlar yok hükmündedir. defteri getirmek zorunda değildirler kararı size tebliğ etmek zorundalardır. sizde itirazlarınızı aynı yolla tebliğ edin. kanunen geçersiz bir seçimle göreve başlayan bir yönetici söz konusu ise yeterli üye imzası ile yeni bir olağan üstü toplantı isteyebilir gündemine bu hususu yazabilirsiniz

Alıntı hipokrat rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    2-23 günlük yönetim denetçinin raporuyla ibra edilmek zorunda mı?
    Yeni yönetici hesapları devir alacaktır. sorumluluk onda olacağı için ibra konusu o kadar önemli olmaz denetçinin görevleri KMK da yazılıdır.

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

karar defterleri kanunun emredici hükümleri arasındadır.noter tarafından tasdik ettirilmesi zorunludur.
    bir toplantı organize edilmişse karar defteri niye getirilmez ?mazereti merak ederim.
    alınan kararlar kat malıklerini bağlayıcı olması hasebiyle hukuki karine teşkil eder.
    diye düşünür. yeni seçilecek yönetici yi 3.şahıslara hatta bankalara karşı ilzam etmesi açısındanda önemlidir.karar defterini ve kararların altı nın imzalanmasını aramak gerekir diye düşünürüm.en azından katip hazırun cetveline atıfta bulunur.
    banka yeni seçilen yöneticiyi altı imzalanmış kat malıkleri kararını görmek isteyecektir.
    olağanüstü genel kurul gündem maddesine gelince .gündem maddesini istifa eden yönetici saptar .ve konuda yeni yönetici seçimidir.benim kanatim başka karar alamazlar.
    istifa eden yönetici görev yaptığı süreden sorumludur. mesulıyeti devam eder.
    diye ilave etmek isterim.

Nerede
    AYDIN DİDİM
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı becozyme rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    karar defterleri kanunun emredici hükümleri arasındadır.noter tarafından tasdik ettirilmesi zorunludur.
    bir toplantı organize edilmişse karar defteri niye getirilmez ?mazereti merak ederim.
    alınan kararlar kat malıklerini bağlayıcı olması hasebiyle hukuki karine teşkil eder.
    diye düşünür. yeni seçilecek yönetici yi 3.şahıslara hatta bankalara karşı ilzam etmesi açısındanda önemlidir.karar defterini ve kararların altı nın imzalanmasını aramak gerekir diye düşünürüm.en azından katip hazırun cetveline atıfta bulunur.
    banka yeni seçilen yöneticiyi altı imzalanmış kat malıkleri kararını görmek isteyecektir.
    olağanüstü genel kurul gündem maddesine gelince .gündem maddesini istifa eden yönetici saptar .ve konuda yeni yönetici seçimidir.benim kanatim başka karar alamazlar.
    istifa eden yönetici görev yaptığı süreden sorumludur. mesulıyeti devam eder.
    diye ilave etmek isterim.

Karar defteri ile ilgili üşüncelerinize katılıyorum. Ancak benim ifadem toplantıya katılmamış bir kat malikinin daha sonra defteri imzalaması ile ilgili, toplantıya katılmayan kat maliklerinin apartman defterini imzalama zorunluluğu olmayacağı gibi yöneticinin de apartman defterini imzalatmak için katılmayanlara verme mecburiyetinin olmayacağını düşünüyorum.

olağan üstü toplantı konusunda da düşüncenize katılıyorum eski yöneticinin istediği bu toplantı için tamamen haklisiniz ancak benim ifade ettiğim istifa bildirimini ifade eden toplantı değil yeni bir olağan üstü toplantıdır. gündem maddesini yasaya uygun olarak toplantıyı isteyenler belirleyecektir. aksi taktirde olağan üstü toplantı yapılamaz anlamı çıkar toplantı yasalsa karar alacaklardır. karar alamazlarsa toplantı yapamazlar demektir. Kanun maddeleri için yorum ifade etmek anlamsızdır ne anlama geliyorsa yorumu da odur. dolayısı ile olağan üstü tüplantı ile ilgili maddenin bir daha incelenmesi en doğruyu tespit açısından gerekli olacaktır.

Sorumluluk konusunda da haklısınız hesapları ve yönetimi ibra ettirmek yöneticinin lehinedir. yönetici sorumluluklarının bittiğini sağlamakla yükümlüdür. Kat maliklerinin bu konuda çok hassas olmaları anlamlı değildir.

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ksd rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Karar defteri ile ilgili üşüncelerinize katılıyorum. Ancak benim ifadem toplantıya katılmamış bir kat malikinin daha sonra defteri imzalaması ile ilgili, toplantıya katılmayan kat maliklerinin apartman defterini imzalama zorunluluğu olmayacağı gibi yöneticinin de apartman defterini imzalatmak için katılmayanlara verme mecburiyetinin olmayacağını düşünüyorum.

olağan üstü toplantı konusunda da düşüncenize katılıyorum eski yöneticinin istediği bu toplantı için tamamen haklisiniz ancak benim ifade ettiğim istifa bildirimini ifade eden toplantı değil yeni bir olağan üstü toplantıdır. gündem maddesini yasaya uygun olarak toplantıyı isteyenler belirleyecektir. aksi taktirde olağan üstü toplantı yapılamaz anlamı çıkar toplantı yasalsa karar alacaklardır. karar alamazlarsa toplantı yapamazlar demektir. Kanun maddeleri için yorum ifade etmek anlamsızdır ne anlama geliyorsa yorumu da odur. dolayısı ile olağan üstü tüplantı ile ilgili maddenin bir daha incelenmesi en doğruyu tespit açısından gerekli olacaktır.

Sorumluluk konusunda da haklısınız hesapları ve yönetimi ibra ettirmek yöneticinin lehinedir. yönetici sorumluluklarının bittiğini sağlamakla yükümlüdür. Kat maliklerinin bu konuda çok hassas olmaları anlamlı değildir.
    değerli ksd.olağanüstü toplantı için gündem maddesi tesbit edilir başka konu görüşülemez manasında kullanmak istedim.malum kat malıleri 13 ocakta toplanmış ,yönetici seçmiş ve de yöneticiyi alınan kararların ifası için seçmiştir.
    ama 6 ocakta yani 1 ay sonra yönetici istifa etmiş .şimdi yeni yönetici
    gündem maddesi olarak istifanın kabulu ve yeni yönetici seçimi için gündem maddesi koyacak .yani bu konu görüşülecek .zaten 13 ocakta kat malıkleri kararları almışlar vede yöneticiye görev vermişler.
    diğer taraftan kanunları farklı yorumlamak herzaman mümkündür.aksi takdirde davalara gerek kalmaz.hakimin verdiği kararları yargıtay lar farklı yorumlayarak bozabilir.vede farklı hakımler aynı konuda farklı hükümlerde verebiliyorlar zaman zaman.
    hedefimiz doğru lara doğru farklı bakış açılarıyla yaklaşmak

Nerede
    AYDIN DİDİM
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı becozyme rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    değerli ksd.olağanüstü toplantı için gündem maddesi tesbit edilir başka konu görüşülemez manasında kullanmak istedim.malum kat malıleri 13 ocakta toplanmış ,yönetici seçmiş ve de yöneticiyi alınan kararların ifası için seçmiştir.
    ama 6 ocakta yani 1 ay sonra yönetici istifa etmiş .şimdi yeni yönetici
    gündem maddesi olarak istifanın kabulu ve yeni yönetici seçimi için gündem maddesi koyacak .yani bu konu görüşülecek .zaten 13 ocakta kat malıkleri kararları almışlar vede yöneticiye görev vermişler.
    diğer taraftan kanunları farklı yorumlamak herzaman mümkündür.aksi takdirde davalara gerek kalmaz.hakimin verdiği kararları yargıtay lar farklı yorumlayarak bozabilir.vede farklı hakımler aynı konuda farklı hükümlerde verebiliyorlar zaman zaman.
    hedefimiz doğru lara doğru farklı bakış açılarıyla yaklaşmak
    sayın becozyme;184421 "Kanunları farklı yorumlamak herzaman mümkündür." Düşüncenize hukukçularıda katarsanız itiraz ediyorum
    Bence davalarda kanun maddesinin yorumu diye bir şey söz konusu olmuyor davalarda kanun maddesi yazıldığı şekilde ortaya konuyor buna bağlı olarak olaylar inceleniyor olaylar farklı yorumlanıyor hakimler aynı olayda bu nedenle farklı kararlar veriyorlar tabi usul vs ayrıntılarıda ifade etmek gerekir. Kanunları uygulamakla görevli kişilerin kanunları farklı yorumlamaları hukuk kişilere göre değişir anlamı taşır. Bunun doğal doğru ve genel olduğunu daha fazla açıklamalısınız diye düşünüyorum. hedefimiz doğru lara doğru farklı bakış açılarıyla yaklaşmak diyorsunuz buna itirazım yok ama doğru aynı anda birden çok olamaz diğerleri az doğru ve benzeri şekilde veya yanlış diye adlandırılacaktır. hoşçakalın.

İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

cumhuriyet ,demokrası ,hakimiyet milletindir.milletin kendi kendini idare etmesi gibi kavramlar.milli irade ve tecellisi daha devam edilebilir.
    yeni gündem maddeleri .anayasa ihtilal anayasısıdır.memelkette ihtilal yapanlar.anayasa yapmış kendilerinede yargilanılamaz sıfatı vermişlerdir.doğru yanlış açısından değil ,hukuki bakış açısından irdeleyelim.
    anayasanın değiştirilemez maddeleri değişebilir mi? değiştirmek için ihtilal mi gerekir?yeterli çoğunluk bulunursa değişebilir mi? toplu mutabakat yeterlimidir.
    milli irade kendi kendini yönetirse bu kalıp içinde mi yönetir.halkın halimiyeti ? milli irade tecellisi ? bir sürü kavram ve görüş çok farklı yorumlar çok farklı bakş açıları
    bunları hergün heryerde her fırsatta ,akedemisyenlerde dahil herkes tartışıyor?
    hepsi hukuki açıdan şahene yorumlara gebe .
    biraz düşünürsek hala mutlak doğrular üzerinde bile yorumlar genişletilebilir.tabiki bunlar konumuz değil.
    sadece Türkiyemizin panaromik aktuel sorunları vs vs......kısa kısa örnek vermek istedim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php33615-Yoneticinin-istifasi-durumu

apartman yöneticisinin istifa etmesi

kat mülkiyeti kanunu son hali

kat mülkiyeti kanunu yöneticinin istifası

apartman yoneticisi tekrar secilirse ibra edilir miyoneticinin ve denetcinin istifasiapartman yonetim kurulu istifa ibrahalk mulkiyeti yoneticisite yoneticisinin istifakmk site bloktemsilcilginden istifa etmesiyoneticinin istifasiistifa eden yineticinin sorumluluklariyöneticinin istifasıapartman yöneticinin istifa etmesi3 yöneticiden birinin istifa etmesikat malikleri yönetici istifasıyöneticinin noterden istifasıkat mulkiyeti istifa eden yoneticisite yöneticisinin istifa etmesiyönetici istifalarında yapılacsk işlem noter kanunuyönetici istifalarına emsal kararlarkat mülkiyeti kanununda üyelerin istifası halikat mülkiyet kanunu son haliyöneticinin toplanan parayı işçiye vermememsi
Forum