Ben daha önceleride siteniz sayesinde bilgi sahibi oldum ve yine bir bilgi için size danışıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
3 sene önce yapmış olduğum kira sözleşmesi ile dairemi kiraya verdim ve 2 sene sonunda daireyi satışa çıkardım ve dönemi olmasına rağmen zam yapmadım aslında yapmak istedim ama cahilliyim ve insanlara güvenim sonucunda yapamadım. 31/07/2008 tarihi itibari ile sözleşmemizin süresi doluyor ve kiracımdan evi boşaltmasını istedim (bu süre içerisinde ev satılırsa beni ilgilendirmez herhalde) Evde ya kendim oturacağım yada boş olarak satacağım buna henüz karar veremedim.Kiracımda evet temmuz ayı sonu itibarı ile evi boşaltacağını sözlü olarak beyan etti , bende bu sözlü beyanını Noter huzurun da yazılı olarak beyan etmesini isteyince bana ev arkadaşına danışıp cevap vereceğini söyledi ki ; benim ev arkadaşı olduğu konusundan haberim oldu.Aslında iyi niyetimden çok şey kaybettiğim ve kiracımında bundan istifade etmesi beni çok rahatsız ettiği için kendisi her nekadar çıkacağını beyan etsede ev arkadaşının sorun çıkaracağından bahsediyor.Benim bu durumda yapmam gereken resmi herhangi bir şey var mı? ayrıca ev arkadaşı beni ne kadar bağlar yada bu benim için bir koz olabilirmi?
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 12. maddesi size yardımcı olabilir. Eğer sözleşmenizde yanına başkalarını alabileceğini açıkça belirtmediyseniz kiracıya ev arkadaşının çıkması için noterden ihtar çekin.
İhtarda 6570 sayılı kanunun 12. maddesine aykırı şekilde gayrimenkulü kısmen başkasına kiralamasına son vermesini, aksi takdirde derhal tahliye davası açacağınızı bildirin.
Böylelikle ev arkadaşının kısa süre içinde çıkmasını sağlarsınız.
Ev arkadaşı çıktıktan sonra belki de kira fazla gelir, kendiliğinden çıkar.
Madde 12 - Kiracı, mukavelede hilafına sarahat olmadıkça, kiralanan yeri
kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz yahut istifade hakkını veya mukavelesini başkasına devredemez veyahut kendisi gayrimenkulü bırakmış olduğu halde hiç bir sebeple bu yeri kısmen veya tamamen başkalarına işgal ettiremez.
(...) Bu maddenin birinci fıkrası hükmüne riayet etmeyerek bir gayrimenkule kiracı veya devir alan sıfatiyle girenler veya bu gayrimenkulü işgal edenler hakkında hiç bir ihtara hacet kalmaksızın sulh mahkemelerinde tahliye davası açılabilir.
Fuzuli şagiller hakkında 5917 sayılı kanun hükümlerinin tatbiki de istenebilir.
İliginize teşekkür ederim ama ben evi uzlaşma ile boşaltmasını istiyorum 31/07/2008 tarihi ile sona eren sözleşme öncesi kiracının evi boşaltması için resmi olarak yapmam gereken bir şey varmı?sözleşme yaptığım şahıs evi boşaltırda ev arkadaşım dediği kişi evi boşaltmazsa işim pek zor olmaz herhalde
Madde 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
a) Kiracı tarafından gayrimenkulün tahliye edileceği yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen tahliye edilmezse icra dairesine müracaatla tahliye istiyebileceği gibi,
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler
Madde 12 - Kiracı, mukavelede hilafına sarahat olmadıkça, kiralanan yeri kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz yahut istifade hakkını veya mukavelesini başkasına devredemez veyahut kendisi gayrimenkulü bırakmış olduğu halde hiç bir sebeple bu yeri kısmen veya tamamen başkalarına işgal ettiremez.
Kira akdinin esas gayesi itibariyle başkalarına kiralanması lazım ve mütat olan (Otel, pansiyon, talebe yurdu ve benzerleri) gayrimenkuller bütün gayrimen-kulün devri veya kiralanması hali müstesna olmak üzere yukardaki fıkra hükmüne tabi değildir.
Bu maddenin birinci fıkrası hükmüne riayet etmeyerek bir gayrimenkule kiracıveya devir alan sıfatiyle girenler veya bu gayrimenkulü işgal edenler hakkında hiç bir ihtara hacet kalmaksızın sulh mahkemelerinde tahliye davası açılabilir.
İliginize teşekkür ederim ama ben evi uzlaşma ile boşaltmasını istiyorum 31/07/2008 tarihi ile sona eren sözleşme öncesi kiracının evi boşaltması için resmi olarak yapmam gereken bir şey varmı?sözleşme yaptığım şahıs evi boşaltırda ev arkadaşım dediği kişi evi boşaltmazsa işim pek zor olmaz herhalde
31 temmuz çok kritik bir tarih.
Ağustos ayı adli tatil. Eylüle mahkeme günü almanız zor.
Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değildir. Sizin kiracının ev arkadaşını öğrendikten sonra buna itiraz etmemeniz ev arkadaşını da zımnen kiracı olarak kabul ettiğiniz anlamına gelebilir. Veya evi paylaşmasına itirazının olmadığı anlamına gelir.
Kiracınızın çıkacağı garanti mi?
Dolayısıyla önceden tedbir almazsanız 31.07.2008 tarihinde 12. madde uyarınca değil 7. maddedeki ihtiyaca dayanarak tahliye seçeneğini kullanacaksınız.
İlk celse ekim ayında olabilir. Ardından davayla uğraşacaksınız.
Ev sahibi, kiracısı kiralananı başkasına kiraladı diye iddia ederse bunu ispat etmek zorunda kalacaktır. O kiracı dava konusu olunca "ev arkadaşım değil, yanımda misafir" diyebilecektir. Dolayısıyla, ev sahibi olarak bu konuyu ispat etme materyalleriniz (mesela ev arkadaşı olduğu iddia edilen şahsın hesabından herhangi bir kira transferi olmuş mu) yoksa bunu kullanmamanızı tavsiye ederim.
Kiracım sözleşme sonunda evden çıkmayacağını beyan ediyor
İyi Günler
Dünde yaklaşık olarak aynı şeyleri yazmış ve aldığım cevaplarınıza istinaden kiracımla yaptığım uzlaşma görüşmesi olumsuz sonuçlandı.
Kiracım 31/07/2008 tarihinde dolan sözleşmemize istinaden sözlü olarak evi boşaltacağını ancak Noterden tahliye taahhüdü vermeyeceğini beyan ediyor. Buradan anlıyorum ki Devlet büyüklerimiz hazırladıkları kanun maddeleri ile; kıt kanaat geçinip bir ev sahibi olayım diye senelerce uğraşıp , iyi muhitte aldığı evi biraz daha gelirim olsun , çocuklarıma maddi açıdan daha iyi bir gelecek hazırlayabileğim diye kiraya verip, İstanbulun en ücra köşelerinde ucuz kira için oturup çalışan didinen hatta bu uğraş uğruna hayatlarını heba eden ben ve benim gibi vatandaşlarına iyilik yapıyorum diye senelerce uğraşıp aldığım evi resmen başkasına peşkeş çekiyorken benide ve benim gibileride resmen sağlık sorunlarına itiyorlar.
Konunun sevgili uzmanları , Evim 2,5 Senedir kirada kiracım kirasını sorunsuz öder , 6 ay önce maddi sıkışıklıklarımdan evi satmaya karar verdim ve satışa çıkardım dönemi olmasına rağman kira zammı yapmadım.Evi göstermekte sorun çıkarmasın diye ancak hala sorunlar yaşayınca kiraya zam yapmak istedim ki (Ev Üsküdar doğancılarda Ahmet Çelebi mahallesinde bilenler vardır burada 70 metrekare evler 600-700 den kiraya gidiyor benim kiracım 1,5 senedir 460 ytl den oturuyor sorun değil)bana zam yapamayacağımı avukata danışmamı belirtti.Bende o gün bugündür sitenizi takip ediyorum ve Zam yapamayacağımı çünkü zam döneminde zam yapmayıp eski kira bedelini kullandığım için kirayı 1 senelik olarak kabul etmiş olduğumu sitenizden öğrendim.
Şimdi evim Emlakçıda satılık durumda ve kiracım evi sadece cuma günleri gösterebileceğini belirtti buna da kabul dedik seni rahatsız etmeye hakkımız yok dedik.Ancak 2 hafta evi gösterdi ve 1 aydır zaten piyasa berbat gelen müşteriye evi göstermiyor son konuşmamızdada göstermeyeceğini evi boşalttığı zaman ne yapacaksam yapacağımı söylüyor.
Aslında kendisi çıkmak istiyormuş ama ev arkadaşı varmış onu yarı yolda bırakamazmış.Ev arkadaşı olduğunuda yeni öğrendim zaten ama sanırım bir şey yapamayacağım bu konuda yine sitenizden öğrendiğim kadarı ile Eğer 12. Maddeye istinaden Tebligatta bulunup ihtar çekersem İspat zorunluluğum varmış ve ben bunu ispat edemem sonuçta kiramı sözleşme yaptığım kişi ödüyor misafiri olduğunu beyan ederek kurtula bilirmiş.
1-) Evi göstermediği için tebligatta bulunup ihtar gönderebilmem için noter yahut ispatını gerektiren bir tutanak şart mıdır?
2-) 31/07/2008 de süresi dolan sözleşmemize istinaden evi tahliye etmesi için süreli olarak yapmam gereken bir tebligat varmıdır?
3-) Eğer evi sözleşme sonunda tahliye etmezse 7 nci maddeden mi dava açmalıyım iş mahkemeye intigal ettiğinde dava sonuçlanana kadar olan kira bedelelerinide ödemeyeceğini beyan ediyor davanın lehte yada aleyhte sonuçlanması durumda kira ödememe gibi bir durumu söz konusumu?
4-) Eğer evi Hülle yolu ile satıp kiracının tahliye etmesini istersem Tahliye davası açabilmem için beklemem gereken süre nedir.
Yardımlarınız için teşekkürler
(Evin mi var derdin var ilk kim söylediyse ağzına sağlık çok doğru bir söz. Bu zamanda kiracı olmak varmış 38 yaşındayım ve 20 senedir çalışıyorum emekliliğime 15 sene var yaştan. 20 senede ne yaptın deseniz işte bir ev aldım ama başkaları tepe tepe kullanıyor ve evim var bile diyemiyorum evi satarsam yeni ev almak mı? tövbeler olsun gider en kral evde kiracı olurum ev sahiplerinin bile haklarından daha fazlasına sahip olurum.)
Konu Ntakmaz tarafından (24-01-2008 Saat 12:54:31 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek
Benim sorunum şöyle, şu anda kiracı oturduğum evde 5 inci senem ve bu yıl için kira artışında sorun yaşayınca ben enflasyon oranında artırım yaparak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku