Elimdeki ile yetinmem söylendiği ve öğrenmem engellendiğinden işten çıkmaya karar verdim. İşletmemin bu konuda sorun yaratacağını sanmıyorum. Ancak her ihtimale karşın imzaladığımız belgeleri (B'siz Süreli İş Sözl. , mesai taahhüdünü belirten bir belge, bir de ihtilaf halinde hakem atanması konusunda bir belge, bir kaç tane daha) geri almamız ne kadar gerekli ve mümkündür acaba?
Bunların esas önemlisi Belirsiz süreli iş sözleşmesi. 2 nüshada kendilerinde.
Dava vs' ye gerek olmadan imzaladığım sözleşme ve nüshasını geri almama dayanak bir kanun maddesi var mıdır.
Para aldığım günden beri çalıştığım günlerin karşılığı (10 gün kadar) YTL yi bana ne kadar sürede ödemek zorundadır.
Ve benim bilmediğim yapmam gereken bir konu daha varsa bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu kuzgun12 tarafından (24-12-2007 Saat 22:34:25 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Doğru tesbit için açıklama.
Firmadaki sözleşme vs. belgeleri firmadan ger almanız gibi bir durum sözkonusu olamaz.Kanunen firma,bahsettiğiniz belgeleri saklamak/korumak zorundadır.
İşten ayrıldığınız gün,hak etmiş olduğunuz işçilik alacaklarınızın ödenmesi doğru olandır.Ancak birkaç günlük gecikme veya bir sonraki maaş ödeme gününe kadar bekletildiği görülmektedir.
İstifa yoluyla ayrıldığınız için kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Ayrılma tarihinizde daha önceki yıllardan kalan,kullanmamış olduğunuz yıllık izinleriniz var ise bunlara karşılık olan ücretin ödenmesi gerekir.
En önemli nokta ise uymanız gereken bir ihbar süreniz olmasıdır.
İş kanununa göre çalıştığınız süreye bağlı olarak değişen bir süre kadar önceden işverene durumu yazılı olarak bildirip,bu süre kadar çalışmadan ayrılırsanız ihbar tazminatı ÖDEMEK ZOURNDA KALABİLİRSİNİZ!
İhbar süresi içinde günlük 2 saat iş arama izniniz vardır,bu süreyi işverene önceden bildirmek kaydıyla toplu olarak,ayrılacağınız son günden öncesinde bitecek şekilde kullanabilirsiniz.
İhbar süreniz boyunca normal görevinize devam etmek zorundasınız,işveren de bu süreye ait ücreti(iş arama izninde geçen süreler dahil) ödemek zorundadır.
4857 SAYILI İŞ KANUNU
SÜRELİ FESİH (2. Bölüm / İş Sözleşmesi Türleri ve Feshi)
MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.
İş sözleşmeleri;
a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra
b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra
c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra
d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra
Feshedilmiş sayılır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
Bildirim şartına uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
Sayın KIRCALI, 19 aylık bir çalışanım ve karşılığı süremin 6 hafta olduğunu gördüm. Yine buna gerek kalmayacağını düşünüyorum ancak ihmal ettiğim bir konuyu hatırlattınız.
Çalışmak ve ilerlemek istediğim bir görevden bu şekilde ayrılmak gerçekten benim için üzücü ancak müdürümün ve papağanlarının menfaatinin şirketin geleceğinden daha önemli olduğunu görünce yapacak bir şeyim kalmıyor. Mecbur kalırsak 6 hafta daha durmak zorundayız demek.
Peki ya esas sorunum olan verilen işin bana göre aşırı basit olması ve başka iş verilmemesi ile beni bezdirmek düşüncesindeki müdür ve yandaşlarına karşı yapacağım bir şey yok mu.
Tahminimce amaç zaten işten kendi isteğim ile ayrılmamı sağlamak.
Sizce de, sözleşmede belirtilmesi gereken iş tanımımı işe başlarken yapmamış olmamın acısını çekmek zorunda mı kalıyorum.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku