01.04.2005 de 80 milyar hava parası vererek bir işyeri devir aldık (yasal ödeme olmadığından makbuz yok ).
bu devri mal sahibinin yanında yaptık.mal sahibi hiç para almadı,sadece 2300 olan kirayı 2400 yaptı.Ve bana
sıkıntı yaşatmazsanız ileride siz de aldığınız gibi satabilirsiniz dedi.Ve bu güne geldik.Ama onun öncesinde
şu olayları yaşadık;
Şahıs mal sahibi ve Şirket kiracı müdür ile 01-04-2005 başlangıçlı 9 ay süreli 2400 tl aylık kirayla kontrat
yapıldı.Ve her kira bedeli için ayrı ayrı senet düzenlendi.Ocak başında kontratımız doldu fakat yenisi düzenlenmedi,
ama senetlerimiz 2750 tl den zamlı imzalandı.ocak ayında işyeri sahibi vefat etti. 06.2006 da çocukları bir şirket
kurup yeni bir kontrat düzenlediler 01.06.2006 - 31.12.2006 tarihleri arasında 7 aylık bir kontrat.bu kontratta bizim
şirket müdürü abim müdürlüğü ve ortaklığı bırakıp yurt dışına gitti.onun yerine müdür ben hissedarım kardeşim oldu.kira
kontratını ben imzaladım.kira 2700 tl olarak belirtildi kontratta.daha sonra işyeri şirket bünyesine katıldığı için
stopaj ödenmeyeceği bunun yerine %18 kdv farkı kiraya yansıtılacağı söylendi.ve senetlerimiz 3186 tl ile yenilendi.yıl
sonuna kadar senetlerimizi ödedik .2007 yılı başında kontrat yenilenmedi.senetler 3652 tl ile 12 adetli yenilendi.tüm
süre boyunca toplam üst üste olmamak kaydıyla toplamda 4 senedimiz protesto gördü ve ödendi.
Ramazan ayı ortasında 1-2 ay önce işyeri sahibi bizi ve yanımızdaki aynı konumdaki iki işyerini ve arkamızda pasaj
içindeki üç kiracıyı da çağırıp çıkmamızı istedi.ilk etapta herkes karşı çıktı.zaman içinde gel -gitlerle.diğer
komşularımızdan biri senet protestoları yüzünden parasız girdiği yerden 4 yıl sonra 25000 tl ve 6 ay kira ödemeden
çıkmayı kabul etti,diğer biri yakında kirada başka işyeri olduğundan 6 ayda çıkarılabilir diye 40,000 tl 2 ay kirasız
kalma karşılığında , diğerleri de 10,000 tl karşılığında çıkıyorlar.
Bir tek biz çıkmıyoruz.bize 50,000 tl veriyor.ancak biz girerken 3 yıl evvel zaten 80,000 tl verdik.toptancıya 40,000 tl
den fazla borcumuz var.piyasaya baktığımızda 150-200 milyar arsaında hava paraları oynuyor.
Şirketimiz üzerinde bir tane kangoo araba ve mahalle arası bir kuaför var. onun haricinde aile bireyleri üzerinde ablamda
bir ev başka hiçbirşey yok.babamla ben beraber kirada.kardeşim benim gibi 1,5 senelik evli kirada.yani mal mülk yok.biz
100-150 milyar arası talep ediyoruz hakkımız olarak.Fakat vermiyor...
İşyeri sahibinin boşalttırmadaki sebebi işhanının alt katının tamamen boş olması ve bizim işyerlerini yıkıp birleştirip
alt kata bağlamak. ve sonrasında tek kiracıya daha yüksek kiraya vermek.İyeri sahibi Türkiye çapında bilinen ailelerden
multi milyarder ailelerden.mülk zengini belekte 2 otel sahibi.
Şimdi bua aşamadan sonra kira kontratımız 7 aylık yapılmıştı 2006 yılında .şimdi aralıkta son senedimiz ödedik,bizim
kiracılığımız arlık sonunda bitiyor mu ? yoksa senet bitse bile kontrat her 7 ayda bir 7 ay daha mı uzuyor ? yoksa
bitiş het zaman sene sonu mu baz alınıyor ?
Ocakta kirayı ne şekilde ve miktarını nasıl ödeyeceğiz ? Şubata kadat aynı ondan sonra kafadan zamlı mı ? yoksa hemen
zamlı mı ?
Belediyeye sağlam plan verip bizi çıkarabilirmi ? ne kadar sürer ?
Satış yapıp çıkaracağım diyormuş . Satarsa yeni mal sahibi bizi çıkarabilrmi ? ne kadar sürer ?
tüm bunlar sonunda kalırmıyız gidermiyiz ? şansımız nedir ? paramızı alabilirmiyiz sonunda ?
Bu konuda çok iyi tecrübesi olan avukatlarla görüşebiliriz. İstanbul anadolu yakası.
Şimdiden yanıtlarınıza teşekkürler umarım hayırlısı olur çünki biz çıkmayacağız.
sayın esenbey, öncelikle size 6570 sayılı kanunu okumanızı öneririm. kiralayan tarafından ne gibi hallerde tahliye davası açılabilir 7. madde bunu düzenlemektedir. sizin durumunuzda ise söz konusu maddeye bakıldığında kiralayan tarafından 6570 sayılı kanunun 7/e maddesi 2 haklı ihtar nedeniyle tahliye davasını düzenlemektedir. kiralayan size kira alacağı nedeniyle 1 kira yılı içinde 2 haklı ihtarname keşide etmemişse bu durumdan bahsedilemez. benim anladığım kadarıyla sadece senetlerden dolayı protesto söz konusu. 7/ç maddesi gereğince; "tamir nedeniyle kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde tahliye davası açılabilir. bunun için kiralananın yıkılıp yeniden yapılması gerekir. imar maksadı ile esaslı surette tamir, tevsi veya tadilin yapılmak istenmesi ve bu işlemlerin yapılması sırasında kiralanda ikametin fennen imkansız olması gerekir." ayrıca GELİR ARTTIRMAK AMACI İLE YAPILACAK TADİLAT TAHLİYE SEBEBİ OLMAZ. anlattıklarınızdan sizin durumunuzda bu nedenle tahliye davası açılabilecek gibi görünsede açıklamalarınız neticesinde bu bent kapsamında tahliye davası açılabilir görünmüyor. aynı kanunun 7/ d maddesi satın alma nedeniyle tahliye davasını düzenliyor, siz taşınmazın içindeyken taşınmaz satılabilir, bu sizin tahliyeniz için bir dava sebebi değildir. Ancak yeni malik durumu size bir ay içinde bildirir bir ihtarname çeker ise altı ay sonra size tahliye davası açabilir. yani böyle bir durum olursa da önce satış yapılmalı,1 ay içinde ihtarname elinize geçmeli, 6 ay sonra dava açılmalı, dava sonuçlanmalı ve siz kiralananı tahliye etmelisiniz buda sizin kira sözleşmenizin 7 ay olduğu hususunu gözetirsek yeni bir kira dönemi daha demek. Kira süreniz siz kiralayana bildirim yapmamanız nedeniyle ve haklı bir tahliye nedeni olmaması sebebiyle bir kira yılı daha uzayacak şeklinde görünüyor.
cevabımda eksiklikler olduğunu farkettim kira sürenizin yenilendiğini kabul edersek ki öyle görünüyor, yapılan kira kontratında ki artışa göre yeni kira döneminde kira ödemesi yapacaksınız. siz 2 haklı ihtar almamaya bakın, şu ankişartlarda kiralayan sizi ancak bu durumda çıkarabilir olarak görünüyor.
tarih 3 ocak 2008 mal sahibi çıkmamız ile ilgili hiçbir resmi tebligat göndermedi.kira kontratımız otomatikmen aynı şartlarla 1 sene uzadı.kiramızı posta havalesi ile konuta teslim , kira kontratı üzerindeki mal sahibi şirket adına gönderdik.ptt posta havalelerini 1500 tl den fazla kabul etmiyormuş.ben de 3652 olan kiramızı % 10 tefe-tüfe tahmini oranında arttırarak 4020 tl olarak posta ile 1500+1500+1020 = 4020 tl. 45 tl masraf aldılar.
Unutmadan mal sahibi bizi görüşmek üzere yaniden çağırdı.aradım şehir dışına gitmiş .dönüşte arayacak.ve anlaşmaya gidecek .yada tadilat bahanesiyle mahkemeye gidecektir.
Bu bilgileri benim durumuma düşen-düşecekler için bilinçlenmek amacıyla veriyorum.Umarım okuyanların işine yarar.
Saygılar.
1.ocak 2008 yılında kontratım doldu 23 yıldrı kiracıyım , mal sahibimle görüstügümde kirayı yenilemiycez ve bu hafta tahliye davası acıcam dedi,sebep olarakta bulundugum arsaya insaat yapıcakmıs,belediye tasdikli planlarıda mevcut. Bana sen bu sene kiranı üfe oranında arttır ve yatır dedı,tahlıye davası sonlana kadar yatır dedı. 1.ci sorum: 2008 yılı ıcın maksımum 9.8 oranında denılıyor,mınımum ne kadar artırabılırım ,5500ytl idi 6000 yatır dedi. dogrumudur bi eksik borcum kalmaz dimi?2.ci sorum ise 80milyon ytl degerınde bır hastane yapılacak ,bir hava parası almam gerekmez mı 23 yıldır burdayım ve sorunsuz bı sekılde saygı cercevesı ıcersınde ılıskımız var mal sahıbı ıle,burdan aldıgım parayla yenı bır ıs kurucam,kendısı boyle bır seye yanasmıyor. sonucta hava parası vermıycem dıyor. ınsaat anlasması yaptıgı kısı ıcınse ben onunla anlasmamda senı cıkartıp teslım edıcem orayı ve ortak hastane yapıcaz dıyor.Ben bır hak talep edemezmıyım .İsyeri olan arsa icinde yatırımlar ve mevcut depo gorevı ıle aldıgım 3.cı kısı mallar var. Burdan baska yere tasımam gerekıcek,burda bır sorumlulugu yokmu. Bu tahlıye davası yaklasık olarak temyiz de dahil olmak suretıyle benı cıkartması kaç ay veya yıl surer?
Tesekkur ederim.
1.ocak 2008 yılında kontratım doldu 23 yıldrı kiracıyım , mal sahibimle görüstügümde kirayı yenilemiycez ve bu hafta tahliye davası acıcam dedi,sebep olarakta bulundugum arsaya insaat yapıcakmıs,belediye tasdikli planlarıda mevcut. Bana sen bu sene kiranı üfe oranında arttır ve yatır dedı,tahlıye davası sonlana kadar yatır dedı. 1.ci sorum: 2008 yılı ıcın maksımum 9.8 oranında denılıyor,mınımum ne kadar artırabılırım .
5500ytl idi 6000 yatır dedi. dogrumudur bi eksik borcum kalmaz dimi?.
Di.
amt rumuzlu üyeden alıntı
2.ci sorum ise 80milyon ytl degerınde bır hastane yapılacak ,bir hava parası almam gerekmez mı.
Ne parası?
23 yıldır burdayım ve sorunsuz bı sekılde saygı cercevesı ıcersınde ılıskımız var mal sahıbı ıle,burdan aldıgım parayla yenı bır ıs kurucam,kendısı boyle bır seye yanasmıyor. sonucta hava parası vermıycem dıyor. ınsaat anlasması yaptıgı kısı ıcınse ben onunla anlasmamda senı cıkartıp teslım edıcem orayı ve ortak hastane yapıcaz dıyor.Ben bır hak talep edemezmıyım .
Mal sahibinin kazancından hak talep edemezsiniz
İsyeri olan arsa icinde yatırımlar ve mevcut depo gorevı ıle aldıgım 3.cı kısı mallar var. Burdan baska yere tasımam gerekıcek,burda bır sorumlulugu yokmu. .
Yok.
Bu tahlıye davası yaklasık olarak temyiz de dahil olmak suretıyle benı cıkartması kaç ay veya yıl surer?
Tesekkur ederim.
Mahkemelerin yoğunluğuna göre değişir.
Forumda araştırma yaparsanız daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkındaki kanunun 7.maddesinin ç fıkrasına göre "Kiralayan, kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile gayrimenkulü yeniden inşa veya imar maksadiyle esaslı bir surette tamir, tevsi veya tadil için ve ameliye esnasında içinde ikamet veya iştigal mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı takdirde kira akdinin hitamında, tahliye davası açabilir."
Mülk sahibi size iyi niyet göstermiş, makul bir artışla dava sonuçlanana kadar kiranızı ödemeniz halinde oturma hakkı tanımış.
Sizin mülk sahibinden herhangi birşey talep etme hakkınız yok.
Sizin de anlayış gösterip tahliye davasına gerek kalmadan makul bir süre içinde tahliye etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Çünkü mülk sahibi davayı kazanıp er ya da geç sizi tahliye ettiğinde yapılan bütün mahkeme masrafları size yüklenecek bir de karşı tarafın avukatına karşı avukatlık ücreti ödemeniz gerekecek.
mahkeme masraflari sorun degil sonucta benim ogrenmek istedigim ,sizin bilgi ve davalarda yasanilan ornekler baz alinarak. Yaklasik ne kadar surecegidir tahliye davasinin yargitay surecinie kadarsak. Mesela 4-5 celse surse ve yargitay surecinide tamamladiktan sonra ne kadar zaman alir ,sadece bir tamin rica edicektim .
Siteye daha önce pekçok kereler bu sorumu forumlardan ilettim fakat sorularım yayınlanmadı. Yanlış bir giriş yapıyorsam mazur göreceğinizi umarak tahliye hakkında bir soru sormak istiyorum.
İş yerimiz için 3 senelik sözleşme yapmıştık. İçeriye büyük miktarda tadilat yaptıktan sonra mal sahibi el degistirdi ve yagan ilk yagmurlarda isyerinin kullanımını engelleyen ciddi bir su alma sorunu olduğu ortaya çıktı. Yeni yer sahipleri yaptıracağını söyledi. Aylar boyunca işyeri kapalı kaldı ama yaptırmadılar, sonunda biz tadilata başladık. Tadilat tamamlanana kadar sözlü olarak yeni bir kira bedelinde anlaştık.
Daha sonra eski kira bedelinden ve kapalı kaldığı ve tadilat sürdüğü dönemler hesaplanmadan sözleşme tarihinin bitimine çok az bir zaman kala tahliye kararı alındı icradan. 15 aylık kira bedeli talepleri var. Yeri bosaltmamıza ragmen eve ve kefilimize haciz getireceklerini soyluyorlar. Cıkmadan tespit yaptırdık.
Fotoğraflı kanıtlarımız ve yapıma ilişkin belgelerimiz var. Yeni bir dava açmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz. İcradaki dosyamız temyize gitti. Fakat bunun haczi durdurmayacağı söyleniyor. 3 yıldır kandırılıyoruz ve daha fazla zarar görmek istemiyoruz.
Ben acemi birliğimde iken yemin törenine kısa bir süre kala (1 gün) 21 haziran hava değişimi aldım 3 ay, dönüş birliğim tarafından bendeki belgede 3...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku