Ben 1998 yıllında Dicle üniversitesi klasik arkeoloji bölümünü kazandım 4 yıl boyuncada klasik arkeoloji okudum ve 2002 yılında mezun oldum fakat diplomamda sadece arkeoloji yazıyor yani klasik yazmıyor.
Geçenlerde osym kpss 2007 ile arkeolog aldı başvurma şartlarında klasik arkeologlarda vardı ama arkeologlar yoktu. Bende klasik arkeoloji mezunu olduğum için başvurdum. Fakat puanım kazanan birçok kişiden çok olmasına rağmen kazanamadığımı gördüm bunun sebebin ösym ye sorduğumda şartlarımın tutmadığından dolayı değerlendirilmeye alınmadığımı söylediler.
Açıkladığım sebeplerden dolayı Ankara idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma davası açtım (2007-2178) davanın şu anki durumu yürütmenin durdurulmasına ret kararı çıktığı davanın esastan görüşülmesine karar verildiğini söylediler bu ne manaya geliyor. ösym yede bir yazı gönderilmiş. benim bu aşamada yapmam gereken bir şey varmı, sizce bu davadan nasıl bir sonuç çıkar .bilgi verirseniz minnettar kalırım. şimdiden teşekkürler
Hukuki NET Güncel Haber
Konu sbayar047 tarafından (27-11-2007 Saat 12:48:16 ) de değiştirilmiştir.
davadaki hasım, ösym ise dava reddedilir. çünkü ösym, diplomadaki bilgileri esas alarak işlem yapmış olup, bunda da hukuka aykırılık bulunmadığından, ösymye atfedilecek bir kusur bulunmamaktadır. ki zaten, yürütmenin durdurulması talebinin reddi de genellikle davanın esastan reddine delalettir.
sayın ckepenek yanıtınız teşekkür ederim.tabi bu arada moralimiz baya bozduğunuzu itiraf etmeliyim.
yanlız şunu söyliyeyim ben davayı yök ve ösym alehine açtım. sizin de dediğiniz gibi ösym diplomaya göre değerlendirme yapıyor. ama size şunu söyliyeyim beni klasik arkeoloji bölümüne yerleştiren ösym değilmi. zaten ben kpss yerleştirmesi olmadan önce ösym deki diploma bilgisini değiştirmek için çok uğraştım ama başaramadım. bir de bu açıdan değerlendirin lütfen.
benim anlamakta zorlandığım nokta şu ben klasik arkeoloji mezunu olduğum halde klasik arkeoloji şartı arayan bir bölüme başvuramıyorum. şimdi burda şuç kimin . sizin dediğinize göre suç ösym dede değil e zaman kimde mahkeme bu suçluyu bulup cezalandırmak zorunda değilmi.
Konu sbayar047 tarafından (28-11-2007 Saat 16:18:50 ) de değiştirilmiştir.
moraliniz konusunda özür dilerim. idare mahkemeleri suçluları bulup cezalandıramadıkları için sadece kendilerine gelen dava ile ilgilenebilirler. ve bu davaya sebep olan işleme bakarlar. ben bu yüzden bir önceki mesajımdakileri yazmıştım. inşallah hak kaybınıza sebebiyet vermeyecek bir sonuç çıkar diyelim o zaman.
1998 Yılında Öğrenci Yerleştirme Sınavıyla Dicle Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümünü kazandım ve 4 yıl boyunca bu bölümü okudum . Fakat benim ve benimle beraber mezun olan tüm herkesin diplomalarında Klasik Arkeoloji değilde Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunu diye yazmaktadır.
Ösym Kpss 2007/5 yerleştirme işlemleri çerçevesinde 61 tane Arkeolog alımı yaptı. Başvurabilmek için gerekli olan Şartlar arasında Klasik Arkeoloji bölümü mezunlarıda vardı. Bende Klasik Arkeoloji bölümü mezunu olduğum için başvurmaya karar verdim. Ama tabi 2002 yılında ilk başvurduğum kpss sınavında mezuniyetimi sanat tarihi ve arkeoloji olarak işaretlemiştim.
Bir Klasik Arkeoloji bölümü mezunu olarak internet üzerinden 15 tane tercih yaptım. ve Ösym’yi aradım tercihlerimi yaptığımı fakat Klasik Arkeoloji mezunu olmama rağmen diplomamda Arkeoloji yazdığını söyledim.erkek bir ösym personeli bana bunun ösym yi ilgilendirmediğini eğer şartlarınız tutmuyorsa atama yapıldıktan sonra atanacağınız kurumu ilgilendiren bir bir durumdur dedi
Yerleştirme sonuçları açıklandığında yerleşemediğimi gördüm.ben herhalde puanım yetmedi diye düşündüm. Fakat benim puanım olan77,932 den daha düşük puana sahip bir sürü kişinin yerleştirildiğini gördüm.
eylül 2007 yılında ankara 14. idare mahkemesine yd davası açtım ve bu hafta gelen tebliğatta yd nın reddine karar verildiği söyleniyor şimdi ben bölge idare mahkemesinde gene yd istemi ile dava acayımmı yoksa 14. idare mahkemesinin esastan kararını bekleyeyimmi.gelen teblliğatla beraber davalı taraf olan ösym nin savunma yazısı da gelmiş aynı anda hem bölge idare mahkemsine yd istemi ve 14 . idare mahkemesine davalı tarafın savunmasına cevap yazabilirmiyim.lütfen beni bilgilendirinnnnnnnnnnnnn...
Bitirdiğim okul aleyhine şu ana kadar dava açmamamın sebebi böyle bir aksilikle karşılaşacağımı bilmememdir. Bitirdiğim okuldan klasik arkeoloji mezunu olduğuma dair belgeyi aldım ve mahkemeye sundum. ÖSYM kendi savunmasında suçu devlet personel başkanlığının üzerine atıyor ve nitelikleri belirleyen odur diyor. Sizce davayı kazanma şansım nedir?
Davalının savunmasına karşı bir cevap dilekçesi yazmaya çalıştım. Tabi bilmediğim şeyler var. 1- bu dilekçeyi davamın görülşüldüğü mahkemeyemi yoksa ösym yemi. göndermem gerekiyor. 2- emsal bir karar örneği iliştirebelirmiyim. bu sorulara cevap verirsenin çok sevinirim. teşekkür ederim
yazmış olduğum savunma yazısını aşağıya aktarıyorum. ekleme ve veya çıkarmam gereken bir şeyler varsa lütfen bana bildirin.
NUSAYBİN ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Aracılığı ile
ANKARA 14. İDARE MAHKEMESİNE
DOSYA NO:
CEVAP VEREN
DAVACI :
DAVALI :Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı
KONU : Davalının savunmasına karşı cevaplarımdır.
KARARIN TEBLİĞ
EDİLDİĞİ TARİH :
CEVAPLARIM :
1-1998 Yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının düzenlediği ÖYS sınavına girip, 430 puana alarak Dicle üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji bölümünü kazanarak, ÖSYM tarafın dan yerleştirildim. 2002 yılında aynı bölümden mezun oldum.
1998 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince Klasik Arkeoloji bölümüne yerleştirilen bir kişinin 2002 yılında başkan bir bölümden mezun olma olasılığı var mıdır?. ÖSYM gibi büyük bir kuruluşun KPSS 2007/5 tercih işlemleri sırasında kendisine başvuran kişilerin mezun olduğu alanı bilmesi gerekmezmi? çünkü üniversiteden mezun olan herkesin üniversiteye yerleştirilmesini ÖSYM bizzat kendisi yapmaktadır.
2- Klasik Arkeoloji mezunu olduğum halde mezuniyetime ilişkin diplomada “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” yazılı olduğu için 10-11 Temmuz 2004 tarihinde yapılan KPSS sınavında mezuniyetimle ilgili alana doğal olarak 3112 kodlu “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” bölümünü işaretledim.
Davalı idarenin savunmasında belirttiği üzere benim KPSS 2007/5 tercih işlemleri sırasında mezuniyet alanına “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” bölümünü işaretlediğim doğru değildir çünkü tercih işlemleri sırasında o alanda herhangi bir değişiklik yapmak mümkün değildir. ÖSYM o alanı dondurmuş durumdadır.
3-KPSS 2007/5 tercih kılavuzunun 4.6 Maddesinde, “Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir “.
Yine KPSS 2007/5 tercih kılavuzunun 7. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK
DURUMLAR “KPSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir”.
Yukarıda belirtilen maddelere dayanarak benim mezuniyet alanına Klasik Arkeoloji bölümü ibaresini işaretlemem yanlış ve yanıltıcı beyan anlamına gelecektir. Yani ÖSYM beni bir çıkmaza sürüklemiştir.
Çünkü Mezuniyet alanına “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” bölümünü işaretlediğim için şartlarım uymadığı gerekçesiyle yerleştirilmem yapılmadı. Eğer Klasik Arkeoloji yazmış Olsaydım bu sefer yukarı belirttiğim maddelere göre yalan, yanlış beyanda bulunmuş olacağımdan gene atamam yapılmayacaktı.
4-Ben Klasik Arkeoloji mezunu olduğum halde “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” bölümü mezunu olduğum gerekçesiyle ÖSYM tarafımdan atamam yapılmadı, farzedelimki ben “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” mezunuyum bu nedenle bile olsa atamamın yapılmaması eşitsizliktir, haksızlıktır.
a)Türkiye üniversitelerinde Arkeoloji ile ilgili 4 adet bölüm bulunmaktadır. Bunlar, protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi ve Prehistorya dır.
ÖSYM tarafında yapılan KPSS 2007/5 tercih işlemlerinde alınacak 61 arkeolog kadrosu için şart koşulan bölümler protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji ve Prehistorya olarak belirlenmiştir. Bunların arasına “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” ni almamak hem hukuktaki eşitlik ilkesine hem de Arkeoloji bilimine ters düşmektedir. Arkeolog Kadrosu için alınmayacak bir bölüm varsa oda prehistorya ve protohistorya bölümleri olmalıdır. Çünkü prehistorya ve protohistorya bölümlerinden mezun olanlar arkeolog değillerdir. Bunun niteliklerin hangi mantıkla belirlendiğini anlamak imkansızdır.
b) KPSS 2007/5 tercih işlemlerinde mezuniyet alanına yanlış işaretleme yaptığım gerekçesiyle atamamın yapılmaması, aynı fakülteden mezun olan bazı kişilerin ilgili kadrolara yerleştirilmesi ve aynı nitelikleri taşıdıkları halde bazı kişilerin atanmaması gibi birbiri ile çelişen ve genel hukuk kurallarında yer alan “Eşitlik İlkesi” ne aykırı bir durum ortaya çıkmıştır.
5-ÖSYM, Yaptığı savunmasında Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 20. Maddesinin 1. fıkrasına , “(Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, açıktan atama yapacakları (B) grubu kadrolar için ilgili mevzuatı uyarınca yetkili makamlardan izin alındıktan sonra, bu kadroların koşullarının belirlenmesi amacıyla; yüksek öğretim kurumları ile yüksek öğretim üst kuruluşları, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına; mahalli idareler İçişleri Bakanlığına; bunların dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşları DPB’ye başvurur.
İçişleri Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı aldıkları başvuruları; unvan, sayı, sınıf ve derecesi ile aranan koşullar yönünden inceleyerek görüşlerini, bu kuruluşlara ait kadroların tümünü kapsayacak şekilde manyetik ortamda DPB’ye bildirir.
Yerleştirme işlemine alınabilmesi için, bu kadrolara ilişkin bilgi ve aranan koşulların, sınavın yapılacağı tarihten 4 ay önce DPB’ye doğru ve eksiksiz olarak bildirilmiş olması şarttır.
DPB bu bildirimleri, Nitelik-Kod Kılavuzu'nda yer alan hususlara uygunluk yönünden inceleyerek sonucu, sınavın yapılacağı tarihten 3 ay önce ÖSYM’ye manyetik ortamda bildirir. ÖSYM, bu kadrolarla ilgili olarak gerektiğinde kurumlarla son mutabakatı sağlar” )
Atıfta bulunarak kadrolar için aranan niteliklerin Devlet Personel Başkanlığınca belirlendiğini söylemektedir.
İlgili maddede geçen “ÖSYM, bu kadrolarla ilgili olarak gerektiğinde kurumlarla son mutabakatı sağlar” cümlesine göre ÖSYM DPB ile yazışarak Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü de KPSS 2007/5 tercih işlemlerinde alınacak arkeolog kadroları için aranan nitelikler bölümüne eklenmesini sağlaması gerekirdi. ÖSYM’nin bunu yapmaması görevini yerine getirmediği anlamına gelmektedir. Bu ihmal benim mağdur olmama sebep olmuştur.
6-Ankara 4. İdare Mahkemesi somut olayımıza benzer bir davada yürütmenin durdurulması yönünde bir karar vermiştir.İlgili karar aşağıya aktarılmıştır.
.......................................
Söz konusu karar incelendiğinde, davaya konu olay ile açmış bulunduğum davaya konu olay arasında tam anlamıyla benzerlik olduğu anlaşılacaktır. Aynı hukuksal sonuca maruz kalan kişi yönünden yürütmenin durdurulması yoluyla atamanın yapılması, benim yönümden ise yürütmenin durdurulmaması yoluyla atamamın yapılmaması uygulamada birbiri ile çelişen ve hukukun eşitlik ilkesine uygun olmayan bir durum yaratmaktadır.
SONUÇ VE İSTEM :
Yukarıda açıklanan nedenlerle, incelemeniz sırasında re’sen nazara alınacak diğer nedenler karşısında davalı idarece tesis edilen işlemin hukuka aykırılığı açıkça belli olduğundan, yüce mahkemeden atamamın yapılması yönünden karar vermesini saygı ile dilerim.
Davacı
Süleyman BAYAR
Konu sbayar047 tarafından (22-02-2008 Saat 11:34:46 ) de değiştirilmiştir.
Emniyet Genel müdürlüğünün çıkarmış olduğu başpolislik rütbesine yükselme yerleştirmeleri ne karyı Danıştay 12. dairesine açtığımız bir davamız var. ...
Ben kayseri idare mahkemesine idarenin yaptığı bir atamanın iptali(yönetici ataması) ve yürütmenin durdurlması ile idare tarafından yapılan atamanın...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku