İyi günler
Çalıştığım Banka'ya 2000 yılında girdim ve Temmuz 2002 yılında çıkarıldım. Tekrar Kasım 2002 yılında aynı bankanın başka bir biriminde Sözleşmeli olarak göreve başladım. 2003 Şubat ayında kadroya geçerek Uzman Yardımcısı ünvanını aldım
O zamandan beri Uzman Yrd. olarak görev yapmaktayım. Aslında her 2 yılda bir terfi etmem ve şuan "Uzman", şubat 2008'de de "Yetkili Uzman" ünvanlarını almam lazımdı.
-Her sene yapılan performanslarda seviyem üst düzeyde de çıksa da "Biraz daha görelim" denerek halen aynı pozisyonda görev almaktayım. Bu sene doğum iznindeyken yerime alınan kişi 4 ay sonunda Uzman Yrd. ünvanıyla kadroya alındı .
**Asıl sorun 4 yıldır Uzman Yrd. olduğum halde bulunduğum pozisyonun maaşını alamamaktayım. Fakat bölümüme alınan kişi yeni görev yaptığı, benden kıdem olarak daha az olduğu ve aynı işi yaptığımız halde maaşı benim aldığım maaşın en az %50 fazlası kadar olması.
benim bu konuyla ilgili bir kaç sorum olacak:
1-iş akdimi fesh etmeden ,eşit ücret ilkesinden, bu zamana kadarki ünvanıma ait ödenmeyen maaş farklarını talep edebilirmiyim?
2- iş akdimi fesh etmek istesem ihbar ve kıdem tazminatlarımı alabilirmiyim ve ayrıca bu zamana kadarki ünvanıma ait ödenmeyen maaş farklarını talep edip edemeyeceğim?
(İş akdim fesh edilirse, son aldığım maaş üzerinden mi yoksa almam gereken maaş üzerinden mi tazminat alabilirim?)
3-Ayrıca dava açmak istediğimde nasıl bir yol izlemeliyim?