+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 15 ileti bulundu.

Konu: CMK Test Sınavı

CMK Test Sınavı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı CMK Test Sınavı

    yakın zamanda CMK'ya giriş konularından sınavımız var. sınav test şeklinde olacak. elinde örnek soru veya işe yarar döküman olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz . şimdiden teşekkürler...



    Hukuki NET Güncel Haber

    CMK Test Sınavı konulu yargıtay kararı ara
    CMK Test Sınavı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    1.Saygın bir futbolcu olan A, yağışlı bir sonbahar akşamında, kuyumcu arkadaşı B’ye kendisine soyguncu süsü vererek şaka yapmak ister. Gerçekten, paltosunun yakasını kaldırır, kasketini gözüne kadar indirir ve “eller yukarı, bu bir soygundur” diyerek arkadaşının kuyumcu dükkânına girer. B, tezgâhta gizlediği silahını çeker ve ateş eder. A ölür.

    a) B, kasten adam öldürmeden sorumludur, b) B, bir hukuka uygunluk nedeninin varlığı üzerinde kaçınılmaz bir hataya düşmüştür. Dolayısıyla, 30/3. madde gereğince B, bu hatasından yararlanır. c) Kaçınılmaz olmadıkça hukukî hata göz önüne alınmaz.

    2. Bahçesinin meyve ağaçlarına dadanan mahallenin yaramaz çocuklarından kurtulmak isteyen A, bahçe duvarının üzerine “ölüm tehlikesi” işareti koyarak gerdirdiği elektrik tellerine geceleri akım vererek meyve ağaçlarını korumaya çalışmaktadır. Sürekli o civarda oynayan çocuklar, bir gece, olgun meyveleri toplamak için duvardan atlayarak bahçeye girmeye kalkıştıkları esnada cereyana kapılarak ağır bir biçimde yaralanırlar.

    a) A, malına saldırıldığını bahane ederek meşru savunmadan yararlanmaya kalkışamaz. b) A, henüz ortada bir saldırı yokken, bir gün bir saldırının olabileceğini düşünerek, önceden olası bir saldırıyı defedecek bir savunma cihazı oluşturduğunda, meşru savunmadan yararlanır; dolayısıyla çocukların yaralanmasından sorumlu olmaz. c) A meşru savunmada bulunamaz, çünkü ortada ne gerçekleşmekte olan veya gerçekleşmesi muhakkak olan bir saldırı mevcuttur, ne de bir an için bu şartın olduğu kabul edilse bile saldırı ile savunma arasında bir oran mevcuttur.

    3. A, uzun süredir B’ye borçludur. B, herkesin önünde A’ya “ Arkadaş, ayıp değil mi, aylardır niçin borcunu vermiyorsun, yani zorla mı alayım” der. B, A’nın bu saldırısı karşısında, “Terbiyesizlik yapma, yoksa tepelerim” diyerek kendini savunur.

    a) B’nin fiili haksızdır, dolayısıyla A meşru savunmadan yararlanır. b) Ortada karşılıklı hakaret vardır, dolayısıyla hâkimin 129. madde hükmünü uygulaması gerekir. c) B’nin fiili hakaret suçunu oluşturur.

    4. Hayvanlarını sel sularının yarattığı tehlikeden kurtarmak isteyen A, B’nin kır evini yıkmaya mecbur olur. A, bilerek ve isteyerek B’nin evini yıkar.

    a) A, kiminin hukuka uygunluk nedeni, kiminin kusurluluğu kaldıran neden saydığı zaruret halinden yararlanır, dolayısıyla fiili Kanunun 151. maddesinde öngörülen mala zarar verme suçunu oluşturmaz. b) A, başkasına zarar vermek yerine, ahlaken ve hukuken zarara kendi katlanmalıdır. c) Kanun sadece “nefsin” tehlikede kalması halinde zorunluluk halini kabul etmiştir.

    5. Kanun, üçüncü kişi yararına hem meşru savunmanın hem de zorunluluk halinin mümkün olduğunu kabul etmiştir. Öte yandan özel hukukta, gerek meşru savunma gerekse zorunluluk hali, hem doktrinde hem de uygulamada hala hukuka aykırılığı ortadan kaldıran neden olarak algılanmaktadır. Bu açık durum karşısında;

    a) Kusurluluk ister fail ile fiil arasında psişik bağ, isterse failin fiilinde kınanılabilirliği olarak algılansın, Kanunun 25/2. maddesi hükmünde yer alan zorunluluk hali, meşru savunmadan farksız olarak, CMK’nun 223/3, b maddesi hükmüne rağmen, kusurluluğu kaldıran bir neden olarak değil, hukuka aykırılığı kaldıran bir neden olarak göz önüne alınmalıdır. b) Hukukun bir “normlar sistemi bütünü olması” ceza hukukunu hiç ilgilendirmez. Böyle olunca, özel hukukta bir hukuka uygunluk nedeni olarak algılanan zorunluluk hali, ceza hukukunda kusurluluğu kaldıran bir neden olarak algılanabilir. c) Üçüncü kişi yararına meşru savunma ve zorunluluk halinin kabul edilmesi, meşru savunmanın da zorunluluk hali gibi kusurluluğu kaldıran bir neden sayılmasını gerektirmektedir.

    6. Amirin emrini yerine getirmek bağlamında;

    a) Hangi koşullarda ve ne maksatla olursa olsun, Kanunun suç saydığı bir fiilin işlenmesi emrini kimse veremez, kimse de yerine getiremez. b) Ülkenin tehlikede olduğunun takdir edilmesi halinde, tehlike giderilebilecekse, yetkili mercii Kanunun suç saydığı bir fiilin işlenmesi emrini verebilir. Emri veren ve emri yerine getiren suçtan sorumlu olmaz. c) Asayişin sağlanması gerektiriyorsa, Kanunun suç saydığı bir fiilin işlenmesi emri verilebilir. Bu halde emri yerine getiren değil, emri veren sorumlu olur.

    7. Tutuklu sanığı, davanın görüldüğü diğer bir il Ağır Ceza Mahkemesine sevke memur edilen jandarma eri, trenin durmasından yararlanarak firara kalkışan bu kişiyi, kanunun öngördüğü tüm koşulları yerine getirerek önlemeye çalışsa da önleyemeyip, ölü ele geçirir.

    a) Jandarma eri, Kanunun 27/1. maddesi hükmüne aykırı davranmaktan sorumludur. b) Kanunun öngördüğü tüm koşulları yerine getiren jandarma erinin fiili kanun emrinin yerine getirilmesidir, dolayısıyla hukuka uygundur. c) Hukuk düzenimizde insan hayatının değeri kanunun emrinin yerine getirilmesi değerinden üstündür. Bu nedenle jandarma eri, kasten adam öldürme suçundan sorumludur.

    8. A, sahibi olduğu bisikletini emanet olarak B’ye bırakır. Daha sonra A, bisikletini C’ye satar. C, B’nin bahçesinde koruma altında olan bisikletini alıp gider. Kanunun 26. maddesi karşısında;

    a) Kanunun 141. maddesindeki “zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malın” alınması hükmüne rağmen, C’nin fiili hukuka aykırılık oluşturmaz, çünkü kendi malını almıştır. b) Kanunun 141. maddesi hükmü özel hüküm olduğundan, C’nin, bisiklete zilyet olan B’nin rızası olmadan bisikleti alması fiili, hırsızlık suçunu oluşturur. c) C’nin fiili, Kanunun 144. maddesinin öngördüğü daha az cezayı gerektiren hırsızlık suçunu oluşturur.

    9. A, tıbbî ve estetik bakımdan hiç gereği yokken, sadece kızının ölümünden duyduğu suçluluk duygusunun etkisinde kalarak, kendisini cezalandırmak amacı ile, hekim B’den sağ elinin başparmağını ve işaret parmağını kesmesini ister. A’nın yazılı rızası üzerine B, gerekli açıklamaları yaptıktan sonra, ameliyatla A’nın iki parmağını alır.

    a) A, vücudu üzerinde mutlak tasarruf hakkına sahiptir; rızası, fiili suç olmaktan çıkarır. b) Tıbbî veya estetik bir zorunluluk olmadıkça A, vücudu üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip değildir. c) Hekim B, A’nın yazılı isteği doğrultusunda hareket ettiğinden, fiilinden sorumlu olmaz.

    10. Ceza sorumluluğu; a) Kolektiftir. b) Şahsidir. c) Başkasının fiilinden sorumluluktur.

    11. Ceza sorumluluğunun olabilmesi için; a) Fiil iradî olmalıdır. Kuralın istisnası yoktur. b) Fiilin mutlaka iradi olması gerekmez, kişinin iradî olmayan fiilinden sorumlu olması mümkündür. c) Fiilin kusurlu olması yeterlidir, ayrıca iradî olmasına gerek yoktur.

    12. Olası kast; a) Failin, kanunun suç saydığı fiilin gerçekleşebileceğini öngörmesi, ancak gerçekleşmesine kayıtsız kalmasıdır. b) Suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, failin fiili işlemesidir. c) Failin, kanunun suç saydığı fiilin gerçekleşebileceğini öngörmesi, ancak hiçbir zaman gerçekleşmesine ihtimal vermemesidir.

    13. Kast; a) Failin, fiili bilmesi ve istemesidir. b) Failin, fiili bilmesidir. c) Failin, fiili istemesidir.

    14. Doğru önermeyi seçiniz: a) Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın neticenin meydana gelmesi halinde bilinçli taksir vardır. b) Failin istediği fiilinin istemediği neticesini öngörmesi ancak neticenin gerçekleşmesine hiç ihtimal vermemesi halinde bilinçli taksir vardır. c) Bilinçli taksir, failin dikkatsizliğinin ve özensizliğinin sonucu olarak, istediği fiilin istemediği neticesini öngörememesidir.

    15. Öğretide, kusurluluk, genellikle, iki biçimde anlaşılmaktadır. Bunlar, kusurluluğun normatif anlayışı ve kusurluluğun psikolojik anlayışıdır. Kusurluluğun normatif anlayışında kusurluluk; a) Fail ile fiil arasındaki psişik bağdır. b) Faile bir fiilin isnat edilebilmesidir. c) Fiilinden ötürü, failin kınanabilir olmasıdır.

    16. Kanun, fiili hatayı düzenlerken, ayrıca 30/4. maddesi hükmünde hukukî hatayı da düzenlemiştir. Kanun “İşlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz hataya düşen kişi, cezalandırılmaz” demektedir. Burada, “fiilin haksızlık oluşturması “ hükmünden; a) Fiilin dine aykırılığı anlaşılmalıdır. b) Fiilin ahlaka aykırılığı anlaşılmalıdır. c) Fiilin hukuka aykırılığı anlaşılmalıdır.

    17. Fiili hata halinde; a) Fiilin iradiliği giderildiğinden kusurluluk ortadan kalkar. b) Kast ortadan kalktığından, kusurluluk ortadan kalkar. c) Failin isnat yeteneği etkilendiğinden kusurluluk ortadan kalkar.

    18. Şanlıurfa yöresinde güvercin beslemek ve güvercinler karıştığında herkesin kendi güvercinini bulup alması bilinen bir gelenektir. Güvercini B’nin güvercinleri arasına karışan A, B’nin bir şey söylemeyeceğini düşünerek, eve girer, merdiveninden evin damına çıkarak güvercinini bulur, yakalayıp kendi evine getirir. B, evine rızasını sormadan girdiğinden söz ederek, A hakkında, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ( TCK. m. 116 ) şikayetçi olur.

    a) A, konut dokunulmazlığını ihlal etmekten sorumlu olur. b) A, bir hukuka uygunluk nedeninin varlığı konusunda kaçınılmaz bir hataya düşmüş olduğundan, hatası kusurluluğunu kaldırır, dolayısıyla fiil suç oluşturmaz. c) A, konut dokunulmazlığını ihlalden, taksirinden ötürü sorumlu olur.

    19. Ameliyatta bulunan doktor A, acilen telefona çağrılması üzerine, aklına kötü ihtimaller gelmekle birlikte, zaten işini bitirmiş olduğunu düşünerek, yaranın kapatılması da dahil ameliyatın son işlemlerinin yapılmasını, henüz uzmanlık eğitimine yeni başlamış olan doktor B’ye bırakarak ameliyathaneden ayrılır. Doktor B, ameliyat sonrası işlemleri tamamlar. Ancak hasta C, birkaç gün sonra ölür. Şüphe üzerine yapılan otopside, hastanın ameliyat sonrası işlemlerinin tıbbın gereklerine uygun olarak yapılmamış olmasından ötürü öldüğü anlaşılır. B, meslekte acemi olduğunu, ancak amiri doktor A’nın emrine uymak zorunda kaldığını söyleyerek suçsuz olduğunu iddia etmiştir.

    a) A, bilinçli taksirle adam öldürmekten sorumludur. Fiili olmasına rağmen, B’nin bir sorumluluğu yoktur, amirin emrini yerine getirmiştir. b) A’nın bir sorumluluğu yoktur. B, meslekte acemi olduğunu bilmesine rağmen, dikkatli ve özeli davranmadığı için taksirli adam öldürmeden sorumludur. c) Burada, herkes kendi kusurundan sorumludur: A, bilinçli taksirle, B taksirle C’nin ölümüne sebep olmaktan sorumludur.

    20. Kanun; a) 23. maddesindeki düzenleme ile, gerekçesinde de belirttiği üzere objektif sorumluluğu Türk Ceza Hukuku düzeninden çıkarmıştır. b) Madde gerekçesine ve maddede yer alan “ .. en azından taksirle hareket etmesi gerekir” ibaresine rağmen, gerçekten objektif sorumluluğu ortadan kaldırmayı başaramamış, taksir karinesine dayalı bir sorumluluğa yer vermiştir. c) Bu maddede taksirli sorumluluğun özel bir şekline yer vermiş bulunmaktadır.

    21. Doğru önermeyi seçiniz: a) Taksirli suçlara teşebbüs mümkündür. b) Zincirleme suçun kendisine teşebbüs mümkün değildir. Bununla birlikte, zincirleme suçu oluşturan her bir suça teşebbüs mümkündür. c) Cezalandırılabilme şartına bağlı suçlara her zaman teşebbüs mümkündür.

    22. Yanlış önermeyi seçiniz: a) Hukuk düzenimiz, suça teşebbüste hazırlık hareketlerinin cezalandırılabilir olmadığını kabul etmektedir. b) 301/1. madde hükmünde olduğu gibi işlenmesi “aleniyet” şartına bağlanmış olan suçlarda suça teşebbüs mümkün değildir. c) Dağıtılmak üzere yola çıkarılan … ilinin valisine hakareti içeren yazılar bulunan bir gazeteye yol denetimi yapan kollukça el konulması örneğinde olduğu gibi, basın yolu ile işlenen suçlarda teşebbüs mümkündür.

    23. A, ruhsatlı silahını kullanarak öldürme kastı ile B’ye ateş eder; ancak kurşun boşa gider. Silahında yeterli mermi olmasına rağmen A, acıma duygularına yenilir ve yaptığı işten pişmanlık duyarak çekip gider.

    a) A, kasten öldürmeye teşebbüsten sorumlu olur. b) A, kasten yaralama suçuna teşebbüsten sorumludur, c) A, kastettiği suçtan sorumlu olmaz. Ancak, o ana kadar yapmış olduğu davranış bir suça vücut vermediğinden, Kanunun 2. maddesi gereğince, A’nın cezalandırılması söz konusu değildir.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    24. A, dolgun görüntüsüne bakarak içinin dolu olduğunu sandığı B’nin çantasını kapıp kaçar. İlk fırsatta çantayı açan A, içinin boş olduğunu görür ve çantayı kaldırıp atar.

    a) A’ ın fiili hırsızlık suçuna teşebbüs etmek olur. b) A, fiil üzerinde esaslı hataya düşmüştür, hatadan yararlanır. c) İşlemeyi kastettiği hırsızlık suçunun maddi konusu yoktur, dolayısıyla A’ ın fiili işlenemez suç olur.

    25. A, soymak için B bankasına girer; soygunu gerçekleştirip çıkarken banka güvenlik görevlisini öldürmek zorunda kalır.

    a) Fiillerden biri ötekinin unsuru olduğundan A, 42. madde gereğince sadece 82/h maddesi hükmünce ağırlaştırılmış adam öldürme suçundan sorumlu olur. b) A, bir fiili ile birden çok suçu, yani yağma ve öldürme suçlarını gerçekleştirmiş olduğundan, 44. madde gereğince sadece cezası ağır olan öldürme suçundan sorumlu olur. c) A, hem 82/h maddesi hükmünü, hem de 149/1,a. maddesi hükmünü ihlalden sorumlu olur.

    26. A, on dört yaşında olan B ile bir parkta, genel adap ve ahlaka aykırı olarak cinsel davranışlarda bulunduklarken yakalanırlar.

    a) A, işlediği bir fiille kanunun hem 225. maddesi hükmünü, hem de 103. maddesi hükmünü ihlal etmiştir. A, 44. madde gereğince, en ağır cezayı gerektiren 103. maddede öngörülen suçtan sorumludur. b) A, hem 225. madde hükmünden, hem de 103. madde hükmünden sorumludur. c) A, B’nin rıza göstermesi üzerine onunla sevişmiştir; burada rıza A’nın fiilini hukuka uygun kılmaktadır.

    27. A, değişik zamanlarda, köyün koyun sürüsünden kime ait olduğunu bilmediği toplam on baş koyun çalmıştır.

    a) A, bir suç işleme kararının icrası cümlesinden olarak, birden çok fiille birden çok hırsızlık suçunu işlemiş olduğundan, kendisine bir ceza verilir ve bu ceza dörtte birden dörtte üçe kadar artırılır. b) A, esasen bir suç işleme kararının icrası cümlesinden olarak hareket etmiş olmasına rağmen, zincirleme hırsızlık suçundan değil, ayrı ayrı olmak üzere, on tane hırsızlık suçundan sorumludur. c) Farklı zamanlarda on koyun çalmış olmasına rağmen, A’nın esasen bir tek fiili, dolayısıyla bir tek suçu bulunmaktadır.

    28. Uzun bir süredir sınıfındaki arkadaşlarının alay konusu olan A, gazaba geldiği bir gün kürsüye çıkarak, arkadaşlarına hitaben “ulan it oğlu itler, yeter, tepemi attırmayın, yoksa hepinizi fena yaparım” diyerek sınıftan çıkar. Arkadaşları, tek tek A hakkında hakaretten şikâyetçi olurlar.

    a) A, hakaret suçunu birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlemiş olduğundan, 43/2. madde hükmü gereğince zincirleme suçtan sorumlu olur. b) Burada tek bir fiil yoktur, madem birden çok kişinin şeref değeri ihlal edilmiştir, o halde ihlal sayısı kadar fiil vardır; dolayısıyla fail bir suç işleme kararının icrası cümlesinden olarak hareket etmemişse ortada zincirleme hakaret suçu da yoktur, mağdur sayısı kadar hakaret suçu vardır. c) Toplu bulunan kişilere hitaben yapılan hakarette, ihlal birden çok olsa bile hareket, fiil, dolayısıyla suç tektir. Öyleyse, burada, A’nın tek bir hakaret suçu vardır.

    29. Kanunda “hareket” ve “fiil” terimleri yerli yerinde, yeterli açıklıkta kullanılmış olmamakla birlikte, suçların içtimaına ilişkin düzenlemeler hariç, fiilsiz suç olmaz ilkesinin sonucu olarak, fiilin sayısı suçun sayısını belirlemektedir. Buna göre doğru önermeyi bulunuz. a) İster neticeli ister neticesiz suç olsun, örneğin aynı anda birden çok hareketle bir evin, bir kasanın içinin boşaltılmasında veya bir kimseye birçok kez ateş etmede, tokat atmada olduğu gibi, amaçta ve zamanda birlik olduğunda, hareket tektir, fiil tektir, suç tektir. b) Bir kimsenin, örneğin çeşitli zamanlarda komşusunun birden çok hayvanını çalmasında olduğu gibi, bir suçu işleme kararının icrası cümlesinden olarak, kanunun aynı hükmü birden çok kez ihlal edildiğinde, hareket tektir, fiil tektir, suç tektir. c) Fiili belirlemede fizik dünya ile normatif dünya arasında hiç bir fark yoktur. Böyle olunca, vücudun her bir devinimi bir hareketi, her bir hareket bir fiili ve her bir fiil bir suçu oluşturur.

    30. Geçerli bir doktrinde neticeli suçlarda netice sayısının, neticesiz suçlarda ihlal sayısının fiilin sayısını; fiilin sayısının ise suçun sayısını belirlediği kabul edilmektedir. Buna göre doğru önermeyi bulunuz. a) A, tek bir el ateş ederek bir kimseyi öldürür (veya yaralar) ve diğer bir kimseyi (öldürür veya) yaralarsa, ortada birden çok fiil ve fiile bağlı olarak birden çok suç vardır. b) A, tek bir el ateş ederek bir kimseyi öldürür (veya yaralar) ve diğer bir kimseyi (öldürür veya) yaralarsa, ortada tek bir fiil olmasına rağmen birden çok suç vardır. c) A, tek bir el ateş ederek, bir kimseyi öldürür (veya yaralar) ve diğer bir kimseyi (öldürür veya) yaralarsa, ortada iki netice olmasına rağmen tek suç vardır; ikinci netice kazadır.

    31. A, kahvede herkesin önünde, aylardır kirasını ödemeyen B’ye, “Kahvede oyun oynamaya para buluyorsun, kiraya gelince ödemiyorsun, bu delikanlılığa sığmaz, ayıptır” der. Herkesin önünde söylenen bu sözü onur kırıcı bulan B, onurunu kurtarmak adına A’yı döver.

    a) B, haksız tahrikten yararlanır, çünkü A’nın fiili haksızdır. b) Hakkını kullanan bir kimsenin fiili haksız olmaz, dolayısıyla B haksız tahrikten yararlanamaz. c) Haksız tahrikten yararlanabilmek için tahrik fiilinin ahlaken haksızlık oluşturması yeterlidir.

    32. Bir tren istasyonunda makas değiştirmekle görevli memur A, saçsız başı yüzünden o yörenin çocuklarının alay konusu olmaktadır. Sıkça tekrarlanan bu durum A’yı çileden çıkarmaktadır. Gene bir gün, trenlere yol vermek üzere makas değiştirirken, ortaya çıkan çocuklar, hep bir ağızdan A ile alay ederler. Bu duruma hiddetlenen A, makas değiştirmeyi unutur ve yaramaz çocukları kovalamaya başlar. O esnada aynı hat üzerinde karşılıklı gelmekte olan trenler çarpışır ve bazı kimseler ölür, bazı kimseler yaralanır (Manzini’den uyarlanmıştır).

    a) A, haksız tahrikten yararlanır, çünkü suçun mutlaka tahrik fiilinin failine karşı işlenmesine gerek yoktur. b) A, haksız tahrikten yararlanamaz, çünkü fiili olmayan kimselere zarar vermek yerine fail, tahrik fiiline kendi katlanmalıdır. c) A’nın haksız tahrikten yararlanabilmesi için, tahrik fiilini kim yapmışsa, suçun da mutlaka o kişiye karşı işlenmesi gerekir.

    33. Demiryoluna sabotaj yapmak isteyen A, gerekli düzeneği kurduktan sonra saklanmakta olduğu civardaki ormanda uyuyakalır. A uyurken tren gelir ve havaya uçar.

    a) A, fiil gerçekleşirken isnat edilebilir bir durumda değildir. Fiilin gerçekleştiği esnada isnat edilebilir bir durumda olmayan kimse fiilinden sorumlu olmaz. b) Trenin havaya uçtuğu esnada isnat edilir durumda olmasa bile A, madem düzeneği kurduğu esnada isnat edilebilir durumdadır; “sebebinde serbest hareketler” kuralı gereğince treni havaya uçurmaktan sorumludur. c) Esas olan, A’nın işlemeyi kastettiği suçun hazırlık hareketlerini yaptığı esnada isnat yeteneğine sahip olmasıdır.

    34. A, bilerek ve isteyerek sarhoş olduktan sonra otomobili ile kaza yaparak, B’nin ölümüne neden olur.

    a) A’nın isnat yeteneği yoktur, fiilinden sorumlu olmaz. b) Arızî sarhoşluk isnat yeteneğini ne kaldırır ne de azaltır. A, B’nin ölümünden sorumludur. d) A, isteyerek sarhoş olmuştur, isnat yeteneği tamdır, fiilinin sonuçlarına katlanmak zorundadır.

    35. Önermelerden yanlış önermeyi seçiniz. a) Kimileri, isnat yeteneğini veya kanunun deyimi ile “kusur ehliyetini” kusurluluğun bir önşartı saymaktadır. Dolayısıyla, isnat yeteneği olmayan kimse kusurlu davranamaz. b) Kimileri, isnat yeteneğini kişinin bir durumu saymakta, yani fiilinin sorumluluğunu üslenebilme yetkinliği olarak görmektedir. Dolayısıyla bu düşüncede kişinin, örneğin bir akıl hastasının, bir yaş küçüğünün kusurlu davranması mümkündür. c) Kimileri, isnat yeteneğini fiilin hukuka aykırılığının önşartı saymaktadır. Dolayısıyla kişi, fiili işlediği esnada isnat yeteneğine sahip değilse fiil hukuka aykırı olmaz.

    36. Kanun kişinin fiilinin sorumluluğunu üstlenebilme erkini “kusur ehliyeti” terimi ile ifade etmektedir. Sırf Kanun böyle dediği için, a) Kişinin fiilinin sorumluluğunu üstlenebilme erki, yani isnat yeteneği, kiminin iddiasının aksine, kusurluluğun önşartı olmaz. b) Kişinin fiilinin sorumluluğunu üstlenebilme erkine Kanun kusur ehliyeti diyorsa, kiminin iddiasına göre, bu, onun, kusurluluğun önşartı olduğunu gösterir. c) Bir kanunda kişinin fiilinin sorumluluğunu üstlenebilme erki, ister “isnat yeteneği” isterse “kusur ehliyeti” terimi ile ifade edilsin, kurumun Kanunda düzenlediği yere ve biçime, yani Kanunun sistemine bakıldığında, 765 s. Kanun döneminden farksız olarak, kurum hakkındaki tartışmaların, doktrinde hala devam edecek olduğu görülür.

    37. İsnat yeteneği: a) Failin anlama ve isteme yeteneğidir. b) Failin anlama yeteneğidir, c) Failin isteme yeteneğidir.







    38. A ve B, C’yi öldürmek konusunda anlaşırlar. A, kahveden çıkmakta olan C’nin arkadan üstüne atlar ve yere yatırır. B, C’yi bıçaklayarak öldürür.

    a) A, “suçun kanuni tanımında yer alan fiili”, yani öldürme fiilini B ile birlikte gerçekleştirmemesine rağmen (çünkü A, C’yi sadece tutmuş ama bıçaklamamıştır) suça nedensel katkısı asli nitelikte olduğundan, kasten öldürme suçunu, fail olarak işlemekten sorumlu olur. b) A, “suçun işlenmesine yardım eden” kişidir, çünkü yardımda bulunarak suçun icrasını kolaylaştırmıştır, kasten öldürme suçuna yardım etmekten sorumludur. c) A’nın tutma fiili, suçun kanuni tanımında yer alan “bir insanı kasten öldürme” tanımı içinde yer aldığından B ile aynı derecede fail olarak sorumlu olur.

    39. Suçun işlenmesinde bir başkasını araç olarak kullanmak cümlesinden olarak A, üzerinde icra ettiği “ağır bir korkutma veya tehdit sonucu” B’nin C’yi döverek ağır bir biçimde yaralamasını sağlar.

    a) Üzerinde maddi cebir uygulanan B, hareket etmemekte, hareket ettirilmektedir. Bundan ötürü B, iradi olmayan fiilinden sorumlu olmaz. C’yi kasten yaralamadan sadece A sorumlu olur. b) Minimum bile olsa B’nin fiili iradidir. Ancak, manevi cebir altında suç işlediğinden (inesigibilitá), yani somut olayda yaptığı davranıştan başka bir davranışı kendisinden beklemek insanî olmadığından, dolayısıyla kınanamadığından B, kusurlu olmadığı fiilden sorumlu olmaz. Böyle olunca A, B’nin fiilinden dolayısıyla fail olarak değil, azmettiren olarak sorumlu olur. c) 765 s. Kanun döneminde oluşan doktrine uygun olarak, burada Kanunun 25/ 2. maddesi hükmü uygulanmalıdır, çünkü A, B’nin iradesini tümden ortadan kaldırmış değildir. Gerçekten B, suç işlemek yerine, ağır korkutmaya katlanabilirdi. Öyleyse, B’nin fiili hukuka uygundur. B’nin C’yi yaralama fiilinden A sorumludur.

    40. Yaşları on üç civarında olan Ali ve Ayşe Bingöl yaylalarında çobanlık yapmaktadırlar. Ali ve Ayşe’de okuma yok, yazma yoktur; bilmezler eski yeni; kuzular söyler yılların geçtiğini. Günlerden bir gün Ayşe Aliye evcilik oynamayı teklif eder. Evcilik oynarlarken sevişmeye başlarlar.Sonunda, Ayşe Aliyi tahrik eder. Tam cinsel ilişkide bulunacakları esnada diğer büyük çobanlar tarafından yakalanırlar ve ailelerine teslim edilirler (Bingöl Çobanları şiirinin yazarına saygı ile…).

    a) Ayşe ve Ali, yetiştikleri ortam bakımından, davranışlarının toplumsal değerini bilebilecek durumda olmadıklarından, anlama ve isteme yeteneğinden mahrumdurlar. Dolayısıyla davranışlarının sorumluluğunu üslenebilme erkleri olmadığından, 31/2. madde hükmü gereğince ceza sorumlulukları yoktur. b) Ayşe zorlasa bile Ali, erkek olduğundan, Bingöl dağlarında cinsel ilişkide bulunmanın en azından ayıplanan bir davranış olduğunu bilmektedir. O yüzden Ali, 103/2. madde hükmü gereğince, suç res’en takip edilerek sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalıdır. c) Vücuduna organ sokulmasını “isteyen” ve Ali’yi zorlayan Ayşe’dir. Cinsel ilişkide bulunma fiilinden Ayşe sorumludur. Dolayısıyla, 103/2. madde hükmüne göre Ayşe’nin res’en takip edilerek cezalandırılması gerekir.



    KLASİK BÖLÜM

    1. A, evlerinin civarında bulunan kahvenin önüne gizlice saatli bir ses bombası yerleştirir. Ancak A, farkında olmadan bombaları karıştırarak tahrip gücü yüksek bir saatli bomba koymuştur. A’nın amacı hükümetin uygulamalarını protesto etmek, halkı yılgınlığa sürükleyerek, ulusal bir ayaklanmanın meşruiyet zeminini hazırlamaktır. A, bombayı koyduktan sonra evine gider ve uyur. Bomba patlar. O civarda bulunan B ve C ile babası D ve kız kardeşi F ölür; G, H ve İ’nin organlarından biri işlevini yitirir.

    A, olaydan üzüntü duyar ve kendiliğinden teslim olur; mahkemede yaptığından pişman olduğunu, sadece panik çıkarmayı amaçladığını, fiili hatası sonucu hiç istemediği bir sonucun ortaya çıktığını söyler.

    A, onbeş yaşından büyük onsekiz yaşından küçüktür. Ayrıca A’nın kısmî akıl hastası olduğu saptanmıştır.

    A’nın kaç suçtan ve hangi suçtan sorumlu olduğunu belirtiniz. Hakim olsaydınız, 61. madde karşısında A’nın cezasını nasıl belirler ve bireyselleştirirdiniz, açıklayınız.

    2. Af çeşitlerini, hüküm ve neticelerini kısaca anlatınız.

    Zeki HAFIZOĞULLARI

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    Sayın Chief 94 Öncelikle gönderdiğiniz sınav soruları için teşekkür ederim. Şüphesiz bu dökümanlar hukuk bilgimi arttıracaktır.Yalnız bana şu anda Ceza Muhakeme Hukuku Giriş Konuları(C.M. Hukukunun Gayesi, Ceza Adalet Sistemi,Yargılama Birliği vs. ) ile alakalı test soruları gerekmektedir.Tekrar ilginiz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim . Saygılarımla

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Smile Re: CMK Test Sınavı

    Sevgili Arkadaşlar sadece 3 günüm kaldı. geç kalmış adalet adalet olmadığı gibi zamanında edinilmeyen bilgi istenilen bilgi değildir
    ivedilikle arz ederim

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Wink Re: CMK Test Sınavı

    BOLD (KALIN) YAZILAR YANLIŞ; DİĞERLERİ DOĞRU

    1. Ceza Muhakemesinde gaye ve dolayısıyla ile normlar zamanla fakat yavaş olarak değişmektedir.
    2. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yer alan suçlardan dolayı yapılan soruşturmada müdafiin savunmaya ilişkin belgeleri, dosyaları ve tutuklu bulunan şüpheli ile yaptığı konuşmaların kayıtları incelemeye tabi tutulamaz.
    3. İstisna olarak ceza iddiası görevi devletin başka makamlarına da verilmiştir.
    4. Ceza Muhakemesi Kanununda mağdur ile şikayetçiye tanınan haklar katılana tanınmamıştır. Bu haklar, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında farklı düzenlenmiştir.
    5. Mukayeseli hukukta ceza davasına katılmanın genellikle kabul edildiği görülmektedir.
    6. Sanığın suçlu olup olmadığını, suçlu ise cezalandırılıp cezalandırılmayacağını, cezalandırılacaksa cezasının ne olacağını belirlemek için yapılan faaliyetlerin bütünü demek olan ceza muhakemesinin alanı suç ve ceza ile sınırlı değildir.
    7. Sanık masumsa beraat etmesini sağlamak ceza muhakemesinin gayelerindendir.
    8. Demokratik Hukuk Devleti ilkelerinin yerine getirilmesinin sağlamak ceza muhakemesinin gayelerindendir.
    9. Yargılamanın devamlılığı, yargılama faaliyetinin başından sonuna kadar kesiksiz bir şekilde yapılıp, uyuşmazlığın doğrudan doğruya yargılanmasının mecburiliği demektir.
    10. Olağan yargılama makamı ile olağanüstü yargımla makamını ayıran kıstas, genel veya özel olmaktır.
    11. Bir malı müsadere etmek veya bir ceza mahkemesinin kararının hatalı olup olmadığını tesbit etmek için bir mahkeme kararına ihtiyaç vardır. Bu kararların elde edilmesi için mahkemeye başvurulur. Bu dava bir suçlu ve suç dolayısıyla ile uygulanan geniş manada ceza ile ilgili olması sebebi ile asli bir ceza davasıdır.
    12. Sadece hukuki bakımdan yapılan, dolayısıyla teknik nitelikteki temyiz muhakemesinde, eğer duruşma yapılacaksa bu duruşmada sanık tutukluysa hazır bulunma mecburiyeti vardır.
    13. Danıştay, çeşitli bakımlardan ceza yargılaması makamıdır.
    14. Müdafiin terör örgütü mensuplarının örgütsel amaçlı haberleşmelerine aracılık ettiğine ilişkin bulgu ve belge elde edilmesi halinde, bu gerekçeyle savcının talebi ve hakim kararı ile görüşmesi yasaklanabilir.
    15. Ceza muhakemesinde bir makamın başladığı kovuşturmaya diğer makam devam edemez.
    16. Hastalık veya zorunlu nedenlerden ötürü yargılamanın yapıldığı yargı çevresi dışındaki bir hastane veya tutukevine nakledilmiş olan sanık, sorgusu yapılmış olmak şartıyla, duruşmada hazır bulundurulmaz.

    ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR DOĞRU ŞIKLAR “BOLD” (KALIN) YAZI İLE GÖSTERİLMİŞTİR.

    17. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesi şartı “şikayet” bakımından doğru bir ifadedir?
    a. Anayasaya göre şikayet bir haktır ve her suçta mümkündür. Fakat her suçun muhakemesi için şart koşulmamıştır.
    b. Şikayet hakkı özel hukuktaki haklardandır.
    c. Valilik, kaymakamlık gibi makamlara yapılan şikayet geçersizdir.
    d. Suçtan zarar gören ferdin şikayet hakkını, onun yerine avukatı, vekil sıfatıyla kullanamaz.
    18. Aşağıdakilerden hangisi tali ceza davası olarak değerlendirilmez?
    a. İtiraz
    b. İstinabe
    c. İstinaf
    d. Temyiz

    19. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesi şartları bakımından yanlış bir ifadedir.
    a. Ceza muhakeme şartları suçu oluşturan unsurlardan değildir.
    b. Ceza muhakemesi şartları müsbet veya menfi olabilir.
    c. Kanunumuzda çeşitli şartlar için çeşitli sonuçlar gösterilmiştir.
    d. Muhakeme şartlarının gerçekleşmesinin ve gerçekleşmemesinin sonuçları kanunumuzda sistemli bir şekilde düzenlenmiştir.

    20. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesi şartı “şikayetin” gerialınması bakımından yanlış bir ifadedir?
    a. Gerialma açık olabilir.
    b. Gerialma kapalı olabilir
    c. Geri alma tek taraflı bir işlemdir. Sanık tarafından kabul edilmesi gerekmez.
    d. Gerialma ile şikayet hakkı düşer.

    21. Aşağıdakilerden hangisi ceza yargılaması bakımından yargılama birliği prensibinin sonuçlarından değildir?
    a. Ceza davası istisna olarak hukuk mahkemesinde de görülebilir.
    b. Ceza davasına mahkemelerin birleştirilmesinde fayda dolayısıyla idare mahkemesinde de görülebilir.
    c. Ceza, hukuk ve idare mahkemelerinde verilen ve kesinleşen kararlar karşılıklı olarak diğerlerinde tesir etmezler.
    d. Ceza muhakemeleri, bağlantı sebebi ile yer, madde, şahıs itibariyle yetkisiz olan makamlarda birleştirilerek yapılabilir.

    22. Aşağıdakilerden hangisi katılanın haklarından değildir?
    a. Duruşmadan haberdar edilme
    b. Duruşmadan vareste tutulma
    c. Tutanak ve belgelerden vekili aracılığıyla örnek isteme
    d. Tanıkların davetini isteme

    23. Aşağıdakilerden hangisi savcılık makamı bakımından doğru bir ifade değildir?
    a. Sulh ceza mahkemelerinin yanında savcılık kuruluşu yoktur.
    b.Terör suçlarında soruşturma Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevlendirilen cumhuriyet savcılarınca bizzat yapılır.
    c. Cumhuriyet Başsavcılarının görevleri arasında noterlerin mazeret izinlerini vermek de vardır.
    d. Bütün savcılık makamlarını koordine eden makam Yargıtay Başsavcılığıdır.

    24. Aşağıdakilerden hangisi hukukumuzda kamu davasının mecburiliği ilkesinin istisnalarından değildir?
    a. Uzlaşmaya tabi suçlar
    b. Kamu davasının kendilendiği
    c. Etkin Pişmanlıktan faydalanma
    d. Şahsi cezasızlık sebebi

    25. Ceza muhakemesi şartı talep bakımından aşağıdakilerden hangisi yanlış bir ifadedir?
    a. Talep yapılabilecek suçlar kanunlarda belirtilir.
    b. Talepte bulunmak için belli bir süre yoktur.
    c. Talep halinde dava açıp açmama kararı ileri sürülen delillere göre savcının takdirine bırakılmıştır.
    d. Talep geri alınmaz.

    26. Aşağıdakilerden hangisi yargılama birliği prensibinin cezada iç istisnalarından değildir?
    a. İstinaf yargılaması
    b. İdari ceza yargılaması
    c. Askeri ceza yargılaması
    d. Yabancı devlet yargılaması

    27. Ceza muhakemesi şartı müracaat bakımından aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifadedir?
    a. Müracaatın yapılabileceği suçlar tek tek kanunlarda belirtilmez.
    b. Şikayette olduğu gibi müracaatta bulunmak için de belli bir süre vardır.
    c. Müracaatta dava açıp açmama kararı, ileri sürülen delillere göre savcının takdirine bırakılmıştır.
    d. Şikayet gibi müracaat da geri alınabilir.

    28. Aşağıdakilerden hangisi Ceza Muhakemesi Hukukunun tarifi bakımından yanlıştır?
    a. Ceza Muhakemesi Hukuku, ceza iddiası, müdafaa ve yargılama görevlerinden meydana gelen “muhakeme” adlı faaliyeti düzenleyen bir hukuk dalıdır.
    b. Ceza Muhakemesi Hukuku, suçlulara ceza vermek görevinin yerine getirilebilmesi için, ilgililerin yargılama makamlarına başvurması demek olan asıl ceza davası ile tali ceza davaları dolayısıyla sujeler arasında doğan ilişkileri düzenleyen bir hukuk dalıdır.
    c. Ceza Muhakemesi Hukuku, ceza muhakemesi adlı hayat fenomeninin organik bünyesini ve bu bünyenin görev şartlarına ve icaplarına uyuşunu düzenleyen bir hukuk dalıdır.
    d. Ceza Muhakemesi Hukuku, suçu görev, yapı ve morfolojik açıdan, obje ve sujelere ayırarak düzenleyen bir hukuk dalıdır.

    29. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesi şartlarından değildir?
    a. İstinaf şartı
    b. Mütalaa şartı
    c. Karşılıklılık şartı
    d. Kamu yararı şartı

    30. Aşağıdakilerden hangisi ferdi müdafaadan istisna olarak vazgeçilen hallerdendir?
    a. Suçun üst sınırı iki yıl veya daha az hapis cezasını gerektirmesi halinde sanık olmadan da duruşma yapılabilir.
    b. Sanık gaip iken, gaip olmasa da, hazır bulunmadan duruşma istisna olarak yapılabilir.
    c. Mahkemece sorgusu yapılmamış sanık veya sanığın mahkemece yetkili kılınmış müdafii isterse, sanık duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutulabilir.
    d. Sanık ara vermeyi izleyen oturuma gelirse, sanığın mahkemece yetkili kılınmış müdafii duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutulabilir.

    31. Müdafiin sanığı temsil etmesi bakımından aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifadedir?
    a. Müdafii her zaman sanığın temsilcisidir.
    b. Müdafiler temsilci olan ve olmayan diye ikiye ayrılabilir.
    c. Vekaletnameli müdafi her zaman temsilcidir.
    d. Müdafiin vekaletnamesinin olmaması temsilciliğine engeldir.

    32. Aşağıdakilerden hangisi itham sisteminin ana vasıflarından değildir?
    a. İtham hususunda herkes serbesttir.
    b. Ceza muhakemesi, medeni muhakemeye benzer.
    c. Hâkim delil toplamada serbesttir.
    d. Muhakeme baştan sonuna kadar açıktır.

    33. Aşağıdakilerden hangisi işbirliği sisteminin ana vasıflarındandır?
    a. Hâkim işe kendiliğinden el koyabilir.
    b. Sanığın bir kişiliği yoktur.
    c. Hakim çelişmeye katılamaz.
    d. Duruşma devresinde muhakeme sözlüdür.

    34. Aşağıdakilerden hangisi tahkik sisteminin ana vasıflarından değildir?
    a. Sanık mahkumiyet kararından önce tutuklanamaz.
    b. Sanık ile hakim arasında eşitlik yoktur.
    c. Sanığın taraf olarak aktif rolü yoktur.
    d. Sanığın sadece yazılı müdafaası alınır.

    35. Terör suçlarında müdafilik bakımından aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
    a. Terör suçlarında şüpheli ve sanığın seçtiği müdafiin vekaletnamesinin bulunması gerekir.
    b. Terör suçlarında gözaltı süresi 4 günü geçebilir.
    c. Terör suçlarında bir müdafi aynı suçu işlemek isnadı altında olan birden fazla şüpheli veya sanığı savunabilir.
    d. Terör suçlarında kovuşturma aşamasında sanığın müdafiin hukuki yardımından yaralanma hakkı sınırlandırılamaz.

    36. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesine hakim olan ilkeleden değildir?
    a. Delillerin vasıtalılığı ilkesi
    b. Hakimin delil araştırması ilkesi
    c. Saydamlık ilkesi
    d. Eşitlik ilkesi

    37. Cezanın yararlı olabilmesi için, suç işlendikten kısa bir zaman sonra uygulanmasına bağlıdır. “Ceza Hukuku”nun bu temel ilkesi, Ceza Muhakemesi Hukukunda ne şekilde kendini gösterir?
    a. Kesintisizlik ilkesi
    b. Çabukluk aranması
    c. Hemen uygulanabilirlik
    d. Etkinlik

    38. Muhakeme makamları bakımından aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a. Hakimlik ve mahkeme makamları arasındaki fark, sadece görev bakımındandır.
    b. Ceza yargılaması makamları hakimlik, mahkeme ve savcılık olmak üzere üç çeşittir.
    c. Sulh ceza mahkemesi alt basmaktaki tek hakimli mahkemedir.
    d. Asliye ceza mahkemesi genel yetkilidir.

    39. Duruşmanın açıklığı ilkesi bakımından aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a. Alenilik, hükmün tefhim edilmesini kapsamaz.
    b. Alenilik, sadece duruşmada uygulanır.
    c. Alenilik ilkesinin bazı sınırları vardır.
    d. Duruşma salonu dışında yapılan işlemlerde de aleniyetin sağlanması gerekir.

    40. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesinde “sözlülük” ilkesini tanımlayan bir ifadedir?
    a. Delillerin ortaya konulması sırasında, iddia ve savunmalar yapılırken, söylenen sözlerin duyulması ve ortaya konulan delillerin herkes tarafından görülmesi.
    b. Suç fiili hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişilerin duruşmada bizzat ve vasıtasızca dinlenilmesi.
    c. Mahkemenin hüküm verirken, kullanacağı delilleri duruşmada bizzat öğrenmesi.
    d. Duruşmada ortaya konarak tartışılmayan delilin hüküm verilirken kullanılamaması.


    Belki ilerde bir arkadaşa lazım olur

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Ankara, Çankaya, Turkey.
    İletiler
    114
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    www.law.ankara.edu.tr adresini ziyaret edin.
    bu ay icerisinde oldugumuz vize sınavını ve cevaplarını bulacaksınız.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    hocam saygılar önce ellerine sağlık böyle bir şey hazırladığın için.
    ama cevapları göremiyorum.cevaplar bold demişsin ama bi yanlışlık olmuş galiba.düzeltebilirmisin sana zahmet:o

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: CMK Test Sınavı

    Alıntı 78levent rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    hocam saygılar önce ellerine sağlık böyle bir şey hazırladığın için.
    ama cevapları göremiyorum.cevaplar bold demişsin ama bi yanlışlık olmuş galiba.düzeltebilirmisin sana zahmet:o
    Evet, doğru cevapları yazarsanız çok memnun olacağız. Kalın gözükmüyor, hepsi aynı....

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: cevap anahtarı

    sayın darklake
    cmk soruları için bold karakterler doğru demişssiniz fakat öyle birşey çıkmamış. Ayrıca cevapları mevcut değil. Bir zahmet cevaplarını yazarmısınız. Veya bu soruları hangi kaynaktan aldıysanız o kaynak kitabın adını yazarsanhız seviniriz. emeğinize teşekürler
    saygılarımla

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

cmk soruları

cmk test

cmk soru

http:www.hukuki.netshowthread.php29677-CMK-Test-Sinavi

cmk sınav soruları

cmk soru ve cevapları

cmk test soruları

cmk 20. ve 30. maddeler ile ilgili sorularcmk soru bankasıcmk online testcmk ile ilgili çıkmış sorularcmk deneme sınavıcmk sorularcmk soruları türk hukuk sitesicmk soru cevapcmk çoktan seçmeli sorularcmk sınavı soruları cmk test sorusucmk soru çözcmk sorularicmk tesceza muhakemesi kanunu soru bankasıcmk çıkmış sorular indircmk ve tck test sorularitck test soruları
Forum

Benzer Konular :

  1. K.A.S. Kaymakamlık Sınavı Test Soru Bankası [Kitap Fiyat bilgisi]
    Ahmet Gazi Kaya, Ahmet Nohutçu - Savaş - 2019 Ağustos - 80,00 TL K.A.S. Kaymakamlık Sınavı Test Soru Bankası hakkındaki işbu hukuki kitap Hukuk...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 22-08-2019, 15:50:05
  2. KAS Kaymakamlık Adaylığı Giriş Sınavı Çoktan Seçmeli Test Sorularıyla 10 Deneme Sınavı [Kitap Fiyat bilgisi]
    10 Fasikül Deneme - Ahmet Gazi Kaya, Ahmet Nohutçu, Nejla Demirel, Özgür Özcan - Savaş - 2019 Ağustos - 48,00 TL KAS Kaymakamlık Adaylığı Giriş...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 10-08-2019, 10:40:06
  3. KAS Kaymakamlık Sınavı Türkçe - Tarih Test Soru Bankası [Kitap Fiyat bilgisi]
    Selami Yalçın, Yusuf Güler - Savaş - 2019 Ağustos - 28,00 TL KAS Kaymakamlık Sınavı Türkçe - Tarih Test Soru Bankası hakkındaki işbu hukuki...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 10-08-2019, 10:40:06
  4. KAS Kaymakamlık Sınavı Açık Uçlu Sorularla 12 Deneme Sınavı [Kitap Fiyat bilgisi]
    Ahmet Gazi Kaya, Ahmet Nohutçu, Nejla Demirel, Özgür Özcan - Savaş - 2017 Ağustos - 32,00 TL KAS Kaymakamlık Sınavı Açık Uçlu Sorularla 12...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 12-08-2017, 06:30:09
  5. Site kayıt formundaki test sınavı kaldırılmıştır
    Sayın üye ve misafirler, Daha az kaynak kullanımı ve üye olanların iletilerinin düzenlenmesi işlemlerinin insan gücü gerektirmesi nedeniyle uzun...
    Yazan: admin Forum: Site Hakkında
    Yanıt: 1
    Son İleti: 16-01-2014, 03:02:36

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.