selamlar,
ben cifte vatandasiyim. türkiyede evlendim. konu, esimi nasil almanyaya getirebilcegim. Türk konsolosluguna mi gidecegim? veya alman hukukunami?
(1) Ülkeye yerleşen bir yabancı , başvuruda bulunduğu takdirde yerleştiği federal devlet tarafından şu koşullar altında vatandaşlığa kabul edilebilir:
Yabancı lar Yasası'nın madde 68 fıkra 1'ine göre medeni haklarını kullanma yeterliğine sahip ise ya da yasal olarak temsil ediliyorsa,
Yabancı lar Yasası madde 46 numara 1 - 4, madde 47 fıkra 1 veya 2 gereğince ülkeden çıkarılmasını gerektiren bir neden yoksa,
Yerleştiği yerde bir konut ya da barınak bulmuşsa, ve
Bu yerde kendisini ve aile fertlerini geçindirebilecek durumda ise.
(2) Vatandaşlığa kabulden önce, 2 - 4 numaralardaki gerekler hakkında yabancının yerleştiği yerin belediyesi ve belediye özerk bir Armenverband oluşturduğu takdirde, Armenverband ***** da dinlenmelidir.
Madde 9
(1) Almanların eşleri, madde 8'in koşulları altında,
o zamana kadarki vatandaşlıklarını kaybettikleri veya söz konusu vatandaşlıklarından vazgeçtikleri ya da Yabancı lar Yasasının 87. maddesi uyarınca birden fazla vatandaşlık alabilmeleri için bir neden olduğu takdirde, ve
Alman yaşam koşullarına uyum sağlamaları güvence altında bulunuyorsa,
vatandaşlığa alınmalıdır. Ancak vatandaşlığa kabulün, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin çıkarlarına, özellikle dış ve iç güvenliği, devletlerarası ilişkileri ile ilgili hususlara karşı gelmemesi gerekir.
(2) Vatandaşlığa başvuru Alman eşin ölümünün üzerinden ya da evliliğe son veren boşanma kararının kesinlik kazanmasın üzerinden bir yıl geçmeden yapılırsa, başvuru sahibi bu evlilikten doğan ve Alman vatandaşlığı olan çocuğun velayetini almış da olsa, fıkra 1'in düzenlemesi geçerlidir.
(3) Ergin olmayan çocuklar, erginler
İKAMET İZNİ ÇEŞİTLERİ
İkamet Yasası bundan böyle ikamet hakkı sağlayan sadece üç müstakil izin şekli içerecektir: Vize, Oturma İzni ve Yerleşim İzni. Vize ("Visum") esas olarak, transit geçişlerde ya da (Almanya'ya giriş tarihinden itibaren 6 aylık süre içerisinde) en fazla 3 aya kadarki ikamet örneklerinde olduğu gibi, kısa süreli ikametler için geçerlidir. Oturma İzni ("Aufenthalts-erlaubnis") süresi sınırlı bir ikamet izni türü olup, çalışma hakkı da sağlayabilmektedir. Yerleşim İzni ("Niederlassungserlaubnis") ise süresiz olup, her zaman çalışma hakkını bünyesinde içerir.
Entegrasyona gelince, Almanya'da sürekli ikamet ve bir oturma iznini ya da yerleşme iznini ilk kez almış olan her yabancının bir entegrasyon kursuna katılma hakkı doğabilmektedir. Yukarıda belirtilen oturma izinlerinden birini alıp da kendini basit şekilde Almanca dilinde sözlü olarak ifade edemeyen ya da sosyal yardım alan ya da belirli bir entegrasyon sorunu olan yabancıların bu kursa katılması zorunludur.
:o Merhaba ben şuan 19 yaşındayım ve alman vatandaşıyım.. Ben Türkiyeden bir kızla evlenmek istiyorum kendisi 18 yaşında ve yeşil passaportu var.. Beraber almanyada yaşamak istiyoruz benim orada kalmam sorun dil ailem orada ve izin gerekmiyor istediğim zaman gidebilirim ama kız için bir sorun çıkar mı evlenmemiz zorunlu mu, evlenmeden gidebilme ihtimalimiz var mı? Şimdilik sadece nikahlansak olur mu veya onuda yapmazsak ne olur? Müstakbel eşim orada yabancı dil kursuna gidip başarırsa üniversteyi okumaya çalışcak ben se bi işe girecem işim hazır ama buradan beraber gitmek istiyoruz yane onunla dönmek istiyorum ben.. Onu almanyaya getirmem mumkün mü ve hangi yollar oluşuyor alman vatandaşı pasaportuna sahip olunca?
Merhabalar
Arkadaşım adına yazıyorum.
1 yıldır bir alman bayanla evli ve almanyada aynı evde yaşıyorlar.Artık ayrılmak istiyor.
1-Sınırsız oturum hakkı alabilirmi?alması için 2 yıl daha beklemesi gerekirmi?
2-Boşanmayı her iki tarafta istiyor.(kadının önceki eşinden çocukları var) boşanma ne kadar sürer?İki tarafta isterse yinede 1 yıl ayrı yaşama kuralı geçerlimidir?
3-Boşanma işlemi ne kadar tutar?
alman vatandasiyim esimi almanyaya getirmek istiyorum
,
türkiyeden birini almanyaya getirmek
,
esimi almanyaya getirmek icin ne yapmaliyim 2014,
turkiyeden ev,
esimi almanyaya getirmek istiyorum,
türkiyeden esimi almanyaya getirmek,
türkiyeden almanyaya kiz getirmek,
türk vatandasiyim esimi almanyaya getirmek istiyorum,
http:www.hukuki.netshowthread.php2923-Esimi-Almanya-ya-getirmek,
türkiyeden evlenip almanyaya getirmek 2014,
kız arkadaşımı almanyaya getirmek için ne yapabilirim,
turkiyeden esimi getirmek,
türkiyeden esimi getirmek istiyorum,
esini almanyaya getirmek 2015,
alman vatandasi olarak türkiyeden es getirmek 2015,
almanyaya esini getirmek icin gereken evraklar,
okuyarak da esimi turkiyeden getirebilirmiyim,
turkiyede evleni,
kocami almanyaya getirmek istiyorum,
türkiyeden es getirmek,
karimi almanya getirmek istiyorun neler lazim,
https:www.hukuki.netshowthread.php2923-Esimi-Almanya-ya-getirmek,
esimi almanyaya getirmek icin ne yapmaliyim 2016
Merhabalar,
Almanya'da 1989 yilinda dogdum. 1994 yilinda ise Annem-Babam bosandilar. Mahkeme beni velayet olarak Anneme verdi. Babam ise nafaka ve 2...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku