Daha önce çalıştığım firmadan çıkarılmıştım iki sene başka bir şirkette çalıştım ve daha sonra beni işten çıkaran ilk şirketim işe geri aldı.İki aylık deneme süresi ile işe başladım ancak ilk haftanın son günü ihtar aldım.İhtar sebebi hatalı işçilik yani bir parçanın kırılması durumu bu gibi durumlar otomotiv sektöründe çok sık görülür ben oto tamircisiyim.Bu gibi durumlarda şirket sigortasından kırılan parça temin edilir.Benim durumum işte burda mağduriyet gösteriyor kırılan parça araç müşterisince karşılandı ancak şirket bana ihtar verdi oysaki ben işe başlamadan iki ay önce önce bir tamirci arkadaşımız bir aracın supaplarını eğmiş ve bu şirket tarafından karşılanmış ve ihtar verilmemiş. Benim ihtar almama sebep olan usta başı daha önce benim işten çıkarılmamı sağlayan kişidir şimdi yeniden beni işten çıkarmaya çalışıyor ihtarı imzalayıp kabul ettim.Deneme süresinde aldığım bu ihtar deneme süresi içinde veya bitiminde işten çıkarılmama sebep olabilir mi?
1) Deneme süresi içinde böyle bir ihtar olmasa da taraflar tazminat ödemeden iş sözleşmesini sona erdirebilir.
2) İşçi, işvereni 30 günlük ücretinden daha fazla zarara uğratırsa, işveren iş sözleşmesini tazminatsız sona erdirebilir. Ancak, işveren bu hakkını, zararı öğrendiği andan itibaren 6 işgünü içinde kullanabilir.
Abbas bey yazdılarınızı bu sitede daha öncede görmüştüm sanırım benim durumum biraz farklı ben sözkonusu şirketten daha önce çıkarıldım ancak tekrar işe alındım.Supap eğen şahıs ihtar almıyorda kampana patlatan ihtar alıyor arada milyarlık fiyat farkı var.Ben usta başıyla daha öncede sorun yaşadım kendimi nasıl savunabilirim ve bu durumdan ötürü işime son verilirmi benim şirketim kurumsal bir şirket yani patron şirketi değil bu durumda mağdur olanın ben olduğumu düşünüyorum bir çifte standart söz konusu bende bu çifte standardı yönetime ıspatlarsam işin boyutu değişir mi?Yada çifte standardı ispatlamayıp görmedim duymadım bilmiorum mu demeliyim?
Yazdıklarınız belli bir mantık içerisinde haklı görülebilecek olması ile birlikte, ortada Yasa'nın açık bir hükmü var. Bırakın size ihtar vermeyi, işvereniniz deneme süresi içerisinde herhangi bir açıklama yapmak zorunda kalmaksızın iş sözleşmenizi feshedebilirdi.
Kurumsal bir şirket olması nedeniyle zorunlu olmamasına rağmen yine de olayı araştırma gereği duymuş.
Deneme devresi bitmeden ne olacağı konusunda bir yorum yapmak doğru olmayacaktır.
Harun bey peki ben işyeri müdürüme bana ihtar verdiren bu başteknisyenin neden ihtar verdiği ve neden benimle uğraştığını anlatsam faydası olur mu.Bir ay önce bir müşteri aracına garanti dışı olmasına rağmen araç modülü değiştirmiş ve müşteriden para almış yani rüşvet bu ortaya çıkmış ama ne yaptıysa ikna etmiş yönetimi yani bu şahıs iş ahlakı olmayan biri benimde geri dönüşüm bu olayın üstüne oldu belkide bundan dolayı çıkarmaya çalışıyor beni ben bu şahıslka ilgili müdürle konuşsam ihtar iptal edilir mi?
Üstünüz tarafından ihtar verilmiş.Üstelik haklı olarak,bir kusurunuz üzerine verilmiş.Hangi nedenle iptal edilmesini bekliyorsunuz ki?
Üstünüzün bir kusuru olduysa ve bu yönetim tarafından kapatıldı ise,niye kapatıldığı sizin değil yönetimin işidir.Bu kişinin daha önce böyle bir kusuru vardı ama siz kapattınız demek,size verilmiş ihtarın sebebini ortadan kaldırmaz,ama belki yönetimin işine karışmanız nedeniyle 2.ihtarı alırsınız.
saygılar
Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (07-10-2007 Saat 19:51:11 ) de değiştirilmiştir.
ekircali ben zaten kusurumu kabul ediyorum ancak ortada çifte standart var ve işçilik hatası otomotiv sekteründe her zaman olur ancak servis garantisinden karşılanır.Ancak benim kusurum müşteriye müşterinin haberi olmadan yine aynı başteknisyen tarafından ödetildi.Sanırım benim bu şirketteki yolculuğum yarın son bulacak ama ben bu başteknisyenin yolsuzluğu hakkında servis müdürüyle konuşacam yani yönetimin insafına kaldığımı düşünüyorum.Benim duruma çözüm bulamadık ama ilginiz için hepinize teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku