Geçtiğimiz aylarda 6 haftalık bildirim süresine uyularak işten çıkarıldım. Fakat bu 6 haftanın belirlenmesinde şirket kayıtları kullanıldı. Gerçek işe giriş tarihime göre ise 8 hafta olması gerekiyordu.
Sorum; Eğer "hizmet süresi tespiti" lehime sonuçlanırsa işverenin yükümlülüğü 2 haftalık farkı mı ödemektir, yoksa ihbar öneli bütünsel yorumlanıp tamamen uyulmadığı, dolayısıyla 8 haftalık ihbar tazminatı ödemesi mi gereklidir?
Bununla birlikte ihbar öneline uyulsa bile "geçerli bir ihbar önelinden söz edilemez" gibi bir yorum için gerekli şartlar nelerdir?
Gerçek işe başlangıç tarihine göre hesap edin . size ödenenden mahsup ettiğinizde kalan bedel kadar ihbar tazminatı alacağınız vardır. işe başlangıç tarihini deliller ve/veya tanıklar ile ispatlayabiliyorsanız dava açın .
Bazı kaynaklarda "ihbar önelinin" bölünemeyeceği yazıyordu. Durumun bu bağlamda değerlendirilme ihtimali var mı?
Yani 8 hafta gerekli ihbar süresi tespit edildiğinde; işverenin fesihten 6 hafta önce feshi bildirmesi; eksik ihbar süresinin ortaya çıkmasına dolayısıyla tazminatının tamamının (8 hafta) ödenmesine neden midir?
Yanlış anlamadıysam şirket kayıtları ile fiili çalışma süresi birbiriniş tutmuyor yani bir süre sigortasız çalışılmış. İhbar öneli verirken de işveren sigortalılık süresine göre hesapladığı ihbar önelini vermiş. Fiili Çalışma süresinin 8 haftaya tekabül edecek şekilde gerçekleştiğinin kanıtlanması halinde kanaatimce bakiye 2 haftalık ücretin ödenmesi gerekecektir. Zira 6 haftalık sürenin ücreti ödenmiş bulunmaktadır.
merhaba .15-3-2005 den beri çalıştığım firmada şu anda problem yaşıyorum .konu şu:eşim ocak ayında istanbula yerleşti bense şirketin ankara bölgede home ofis olarak çalışıyorum.çok başarılı ve sevilen bir insanım eşimin istanbulda olduğunu birgün istanbul bölgede kadro olursa rahatça gelebileceğimi söylemiştim herkes biliyordu ancak 7 .ayda bana kadro var resmi mail at genel kurul toplantısında görüşülüp onaylansın dendi .bende istanbulda kadro olması durumunda oraya gelebileceğimi eşimin orada olması sebebiyle istenirse 20 ağustosta istanbulda olabileceğimi yazarak mail ettım bunun ardından hemen eleman aldılar ankaraya bende sandımki istanbulda yer gösterecekler bana sözel olarak arabamı ve cep telefonumu yeni gelen elemena vermemi izin dönüşü geri alabileceğim söylendi .bende şirkete resmi mail olarak' daha evvel verdiğim dilekçemi istanbulda kadro olmadığında geri çektiğimi ankaradaki işime devam edeceğimi bildiririm' yazı attım.çünki anladığım kadarıyla yeni elemanı bulduktan sonra benden böyle bir yazı istemişler nedeni ise ben yeni aldıkları elemanlara göre çok yüksek maaş almam yeni elemanı 800 ytl ye başlatmışlar .neyse izin sonrası arabamı ve cep telefonumu yeni elemana zimmetlemişler bunları almadığım gibi kadro olmadığını istifa etmem gerektiğini bu yazıyla zaten istifa etmiş olduğumu eğer çalışmak istiyorsam arabasız telefonsuz ve 1500 olan aylığımı da 1000ytl çekerek çalışabileceğim söylendi bende kabul etmedim.bana işi bırak dendi bende iki gün sonra istanbula gittim çarşamba ve cuma günü mesai saati gittim kimse birşey söylemiyor kabul et istifa ettin diyorlar bende kabul etmediğimi arabasız bir hafta çalıştığımı buna rağmen işi bırakmam konusunda zorlandığımı söyledim ne ses var ne soluk bugün noterden ihbar çektim maaşımıda birhafta eksik yatırmışlar bana çalışma dedikleri gün ödemeyide kesmişler.yukarıda olanları yazdım ayrıca çalışma şeklim konusunda esaslı değişim yapıldığı için çalışamadığımı eksik maaşımı +ihbarımı+kıdemimi istedim sizce haklarımı alabilirmiyim çalışma bakanlığına da şikayet etmelimiyim bu konularla ilgili şirkete defalarca mail attım ama cevaplar hep sözel geldi bu attığım mailler elimde çıktısı var neler yapabilirim.lütfen acele cevap yazarmısınız ,şimdiden teşekkürler
Konu alirsatar tarafından (04-09-2007 Saat 22:22:10 ) de değiştirilmiştir.
Sayın hu79,
6 haftalık ihbar öneline uymaktan kastınız, işten çıkarmadan 6 hafta önce bildirimde bulunmak ise, ihbar öneline uymadıkları için, ihbar tazminatının tamamını ödemek zorundalar. Yok eğer kastınız 6 haftalık karşılığının ödenmesi ise, Fırat Bey'in söylediği gibi saedece 2 haftalık farkı alabilirsiniz.
Saygılar,
Sayın Eyilik, Sayın Bayındır ve Sayın Korugan cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
"İhbar öneline uymaktan" kastım; bana iş akdimin sonlandırılacağına dair bir ihbarnamenin fesih tarihinden 6 hafta öncesinde verilmesiydi. Dolayısıyla "ihbar tazminatı" adı altında herhangi bir ödeme gerçekleşmedi.
Benim kaygılandığım bir nokta da mahkemenin; -hizmet sürem doğru tespit edilse bile- "işveren kendi bildiği doğruya göre (SSK kayıtlarına göre) ihbar öneline uygun bir ihbarname vermiştir, dolayısıyla işçi ihbar tazminatı hak etmez" gibi bir karar verip vermeyeceği yönünde.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku