Kirada oturduğum daire dubleks bir dairedir. Ev sahibi dubleksi içeriden kapatarak iki farklı daire yapmış ve birisi ben olmak üzere iki kişiye kiraya vermiştir.Dolayısıyla elektrik ve su ortak saaten kullanılıp,fatura döneminde de ikiye bölünerek ödenmektedir.Elektrik ve suyun da abonesi ev sahibidir.Bu durumda sıkıntı yaşanmadan fatura ödemeleri yapılmaktaydı.Ancak son su faturasında (26.06.2007-14.08.2007)bedel olarak 180.87 YTL 'lik tutarın geldiğini gördüm. (Dubleksin alt katında oturduğumdan fatura adresi benim oturduğum daireyedir.)Fakat fatura ilk okuma tarihinden sonra yaklaşık 15 gün tatilde bulunduğumdan dolayı suyu hiç kullanmadım. Ankara'da ikamet etmem sebebiyle Ağustos ayındaki su kesintilerinden dolayı ne kadar su tüketildiğini tahmin edersiniz. Benim bu kadar su kullanmamın imkanı yoktur. Bu bilgiler ışığında (ev sahibinin üst kattaki kiracıyla kontrat yapıp yapmadığını bilmiyorum) diğer kiracı ayrılırsa (ki ayrılmayı düşünüyor) bu fatura bedellerinin ödenmesi husuunda bana karşı ne gibi yaptırımlar olabilir?Herhangi bir şekilde bunu ispat etme veya bu durumdan kurtulabilme ihtimalim var mı?
Not: Su faturasını kesen görevli faturayı tekrar okuyarak okuma doğru şeklinde bir ibare ed koymuştur.)
Suyun abonesi ev sahibiniz olduğundan Aski'ye karşı ev sahibiniz sorumludur. Ancak ödemezseniz, iyiniyetli davranarak aboneliği devretmeyen ev sahibinizi zarara uğratmış olursunuz, ayrıca suyunuzun kesilmesiyle siz de zarara uğrarsınız. Ev sahibiniz büyük ihtimalle depozito almıştır, diğer kiracı borcu ödemeye yanaşmazsa, depozitodan düşülebilir. Bu nedenle ev sahibinizi bu konuda bilgilendirmenizi ve bu sorunu iki kiracı ve bir ev sahibi olarak birlikte çözmenizi öneririm.
İlginize teşekkür ederim. İnşallah onlar da sağduyulu yaklaşırlar. Son görüşmede üsttekinin kiracının suyu açık bıraktığını kabul eder bir tavır sergilediğini öğrendim ev sahibinden umarım sorunsuz bir şekilde hallolur.
Bendenizin de buna benzer bir sorunu var. Bendeki sorun kisaca su sekilde, apartmanda taseron firma tarafindan yapilan mintika kontrolu sirasinda, sozlesmesiz ve sayacsiz olarak bina temizliginde ve bahce sulamada kacak su kullanildigi tespit edilmis. Bahcenin 300 m2 ve 12 daireden olustugu eklenerek, bir tutanak tutulmus. iski tarifeler yonetmeligi ve tutanak geregince "mal sahibi" olarak bendenizin mukavelesine yaklasik 870 YTL'lik bir borc tahakkuk ettirilmis. "Bu tutar ortak kullanim oldugundan bina sakinlerince ortaklasa odenmesi gerekmektedir" deniyor.
Kiraci olarak oturdugum dairede su faturalarimi kendi adima almak icin "evsahibimin bosalttigi eve yerlestim" diyerek iski'den isim degisikligi yaptirdim. Acaba bu bedelin bana tahakkuk ettirilmesindeki sebep bu mudur? Bu bedelin evsahibine ait oldugunu dusunuyorum, ve kira kontratinda buna iliskin ozel bir madde yer almiyor (standart matbu form kullanildi). Aydinlatirsaniz sevinirim.
,
dubleksfaturalarayrilirmi,
kıraç dublex daireler,
su saati nasil ayrilir 2015,
iki dairenin su faturasi nasil bolunur,
dubleks sitelerden ayrılma,
dublex ev bolunerek kiraya verilir mi,
evin elektirk suyu birse nasil ayrilir,
dublex iki ayri kisiye kiraya vermek,
tek tapulu dairemin eklentisinin su ve elektrigini nasil ayiririm,
tek tapulu iki dairenin su ve elektrigini nasil ayiririz,
dubleksevfaturasiayrilirmi,
dubleks ev su faturasi nasil gelir,
dublex evin hangi faturalari ayrilir,
toplam gelen su faturasi dairelere nasil bolunur,
elektrik ve su aboneligi nasil ayrilir,
dubleks ev de su saati ayirmak icin ne yapmak gerekir,
dublex daire abonelikler ayrilmadan kiraya verilmesi 2017,
dubleks dairelerin su eletirk dpgalga faturalari ayriliyormi kano varmi,
dublex dairenin elektrik aboneliği ayrılırmı,
dubles dairelerde elektrik saati ayrilirmi,
dublex evin ayrılması,
dublex evlere su aboneliği,
dubleks evin su saati ayrılırmi,
dubleks ev ayrilabilirmi
1992 yılında tamamlanan apartmanımda dairemin tapusu dubleks mekan şeklinde verilmiş,5 yıllık bir ruhsatla çekme kat yapımına izni verilmiş lakin bu...
merhaba arkadaşlar,ben bu aralar bir konut almak üzereyim fakat tedirgin oldugum bir konu var,konut alacağım bina 2005 yılında çift daire olmak üzere...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku