Tokinin verdiği konutlardan birinde blok yöneticisiyim.
36 daire var 15-16 daire sahibi taşındı ya da kiraya verdi ancak diğerlerinin sadece isimlerini biliyorum bazılarının telefonu var bazılarınında isim dışında hiç bir bilgileri mevcut değil.
Bu hafta sonu aşağıdaki gündem maddeleri ile toplantı yapmak istiyorum.
Kapıcı dairesinin kiralanması
Merkezi uydu sisteminin takılması
Temizlik şirketi ile anlaşılması
Ancak yeter sayıyı sağlayabileceğimden emin değilim. Tüm daire sahiplerine ulaşmam bu tarihten sonra biraz zor çünkü bugün Perşembe ve pazar gününe toplanmayı düşünüyoruz.
Toplantı için gündemin yer aldığı toplantı tarih saat ve yeri yeter sayıya ulaşılamadığında toplantı yapılacak tarih yer ve saati yazdım
Daire sahiplerinin isimlerinin bulunduğu bir imza sirküleri hazırladım evlerinde bulunanlara imza karşılığı bunu tebliğ edeceğim.
Henüz adreslerini bilmediğim ya da sadece telefonlarını bildiğim daire sahiplerine toplantıyı tebliğ etmede hangi yol ve metodu izlemeliyim?
Telefon etmek sorunu çözer mi?
Kiracı vekalet edebilir mi?
Gündem ve tarihler dışında bu belgede ne gibi bilgiler bulunmalıdır?
Toplantıda yeter sayıya ulaşamasakta yinede gelenlerle gündem maddeleri üzerinde karar alsak örneğin 36 daireden 15 kişi gelse bunlara kararları imza ettirip daha sonra karşılaştığım ve toplantıya gelmemiş diğer daire sahiplerinden4-5 kişiye daha durumu ayak üstü izah edip imzalarını alsam bu işlem ve toplantı geçerli olur mu?
Geçenlerde bir yerde şu yönde ek bir madde okumuştum.
Kat maliki aldığı evde oturmuyor ise kiracı varsa kiracının bilgilerini ya da boş ise kendisine ulaşılacak bilgileri belirli bir gün içerisinde yönetime bildirmesi gerekmektedir. Bildirmediği durumlarda ilan panosuna gerekli bilgileri asmak bu kişilere bu konuyu tebliğ etmek anlamına gelir...
böyle bir işlem yapabilir miyim.
Ek madde metninin tamamı aşağıdadır ve bu maddeye dayanarak işlem yapabilirsiniz.
EK MADDE 1 - (3220 - 6.6.1985) Kat Mülkiyeti Kanununun uygulandığı hallerde, ortak taşınmazda oturmayan her bağımsız bölüm sahibi, apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligat yönünden geçerli olmak üzere, Türkiye'de bir adresini yöneticiye yazılı olarak bildirmek zorundadır.
Apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligatlar bu adrese yapılır.
Bağımsız bölüm sahibinin adres bildirmemesi veya yazılı olarak bildirdiği adrese tebligat yapılamaması hallerinde, bundan sonraki bütün tebligatlar o kişiye ait bağımsız bölümde fiilen oturana yapılır. Tebligatın bir örneği apartman girişinde bulundurulacak ilan tahtasına asılır. Bağımsız bölümde fiilen oturana bu şekilde yapılacak tebligat, bağımsız bölüm sahibine yapılmış sayılır.
Bağımsız bölümde fiilen oturan yoksa ilân tahtasına asılan tebligat örneği bağımsız bölüm sahibine yapılmış sayılır.
Esin Hanım'ın verdiği bilgilere ilave olarak, toplantı zamanınızın ileride itiraza açık olabileceğini düşünüyorum.
Kat Mülkiyeti Kanununda olağan toplantıya kat maliklerinin çağırılmaları ile ilgili hüküm bulunmamakla birlikte, Yargıtay'ın yerleşik kararları doğrultusunda, duyurunun süresi makul ölçülerde tutulmalıdır. (örn. 1 hafta )
5. maddede yapmayı düşündüğünüz işlemi ise hiç önermem zira ileride problem yaratabilir. (Bu doğrultuda Yargıtay Kararları mevcuttur.)
EK MADDE 1 - (3220 - 6.6.1985) Kat Mülkiyeti Kanununun uygulandığı hallerde, ortak taşınmazda oturmayan her bağımsız bölüm sahibi, apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligat yönünden geçerli olmak üzere, Türkiye'de bir adresini yöneticiye yazılı olarak bildirmek zorundadır.
Değerli Av.Esin Kılıç Erdoğan ve Kemal Asım Mansuroğlu ilgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Şuan merak ettiğim diğer bir şey de yukarıdaki ek madde de geçen Türkiye'de bir adresini yöneticiye yazılı olarak bildirmek zorundadır. bu zorunluluğun süresi hükme bağlan mışmıdır? 7 ya da 10 gün yahur 1-2 ay mıdır? yasal bildirim süresi var mıdır? var ise kaç gün ile sınırlıdır?
5 - Toplantıda yeter sayıya ulaşamasakta yinede gelenlerle gündem maddeleri üzerinde karar alsak örneğin 36 daireden 15 kişi gelse bunlara kararları imza ettirip daha sonra karşılaştığım ve toplantıya gelmemiş diğer daire sahiplerinden4-5 kişiye daha durumu ayak üstü izah edip imzalarını alsam bu işlem ve toplantı geçerli olur mu?
Kemal Asım Mansuroğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın toki,
5. maddede yapmayı düşündüğünüz işlemi ise hiç önermem zira ileride problem yaratabilir. (Bu doğrultuda Yargıtay Kararları mevcuttur.)
Esenlikler,
peki ilk toplantıda yeter sayı sağlanamaz ise, yeter sayının sağlanamadığı tutanak şeklinde karar defterine yazılıp katılanlara imzalatılması mı gerekiyor? ya da burada uygulanması gereken prosedür nasıldır?
Teşekkürler.
Konu toki tarafından (22-06-2007 Saat 00:16:53 ) de değiştirilmiştir.
peki ilk toplantıda yeter sayı sağlanamaz ise, yeter sayının sağlanamadığı tutanak şeklinde karar defterine yazılıp katılanlara imzalatılması mı gerekiyor? ya da burada uygulanması gereken prosedür nasıldır?
Teşekkürler.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku