merhaba benim sorum tedbir nafakası ile ilgili olacaktı ilamsız takib ile gelen evrağa gücümün ve malvarlığımın 20 ay biirikmiş olan borcu ödemeye birden malvarlığımın yetmiyeceği ve maaşımın yetmiyeceği konusunda ve davanın heniz sürdüğü hakkında kimin haklı kimin haksız olduğu hk. dilekçe yazdım 7 günlük süre içinde 1)bu icra dururmu ne zamana kadar ertelenir 2)ertelensede bana %40 gibi bir rakamla geri dönermi 3)hakimin ara karaına hangi üst mahkemeye itiraz edilir4)verilmiş bu karara hangi yolarla iptal ettrilebilir
Bildiğim kadarı ile ,tedbir nafasından kurtulamazsınız..zira hakimler nafakayı tarafların maddi gelir ve yaşama şartlarını sosyo, ekonomik olarak dikkate alarak belirler. Sizin gücünüzün üzerinde size bir yükleme hakkaniyete uygun düşmeyeceğinden zaten yapmazlar..
İcranın durdurulması için, sizin takdir edilen miktar kadar teminatta bulunmanız gerektiğini biliyorum ancak bu da bu konu için geçerli midir bilinmez. avukat arkadaşlarımız daha çok yardımcı olacaktır eminim.% 40 olarak geri alınması da hususu da kanunda yeri var mıdır bu rakkamı nereden buldunuz sizin talabiniz midir anlayamadım ama dava sonucunda siz haklı çıkar ve temyiz sonunda da haklılığın onanır ise mesnetsiz zenginleşme söz konusu olacağından ayrı bir dava ile ödediğiniz miktarı geri alabilirsiniz.
Bildiklerim ve paylaşabildiklerim bu kadar..saygılar
İlamsız takipte "şu kadar borcun var öde" denir. 7 gün içindeki itirazda "hayır böyle bir borcum yok" dersen karşı taraf da mahkemeye başvurup borcun olduğunu ispat ederse %40 inkar tazminatıyla tahsil eder.
Ama itirazda sadece bu borcu ödemeye gücünüzün yetmediğini ve mahkeme kararının haksız olduğunu ifade ettiyseniz inkar etmiş sayılmazsınız.
Mahkemeden tedbir nafakasının kaldırılması veya indirilmesi talebinde bulunsan bu sonraki aylar için geçerli olur. Önceki ayların borcunu kapsamaz. Biriken borç borçtur.
İcraya gerek kalmadan karşı taraf ile borcun taksitlendirilmesi hususunda anlaşmanız sizin için en iyisi olurdu. Ama muhtemelen bir zıtlaşma olmuş. Hatta 20 ay biriktiğine göre muhtemelen kararın çıkmasından süre de bir süre daha ödememişsiniz. Siz azar azar da olsa borcunuzu ödeme konusunda iyi niyet gösterdeydiniz bu olmazdı.
Şimdi de yine karşı tarafa taksitlendirme, borcun faizinin silinmesi gibi teklifler götürerek uzlaşmak sizin için yapılacak en akıllıca davranış olur.
murat_0216 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba benim sorum tedbir nafakası ile ilgili olacaktı ilamsız takib ile gelen evrağa gücümün ve malvarlığımın 20 ay biirikmiş olan borcu ödemeye birden malvarlığımın yetmiyeceği ve maaşımın yetmiyeceği konusunda ve davanın heniz sürdüğü hakkında kimin haklı kimin haksız olduğu hk. dilekçe yazdım 7 günlük süre içinde 1)bu icra dururmu ne zamana kadar ertelenir 2)ertelensede bana %40 gibi bir rakamla geri dönermi 3)hakimin ara karaına hangi üst mahkemeye itiraz edilir4)verilmiş bu karara hangi yolarla iptal ettrilebilir
iyi günler herkese benim şuan maaşımın üzerinde icra kesintisi var eşimle boşanmak üzereyim ve kendisi 500 ytl nafaka istiyor eğer mahkeme nafakaya hükmederse ve ben ödemezsem icra ile birlikte maaşımdan nafaka içinde para kesilirmi zaten maaşımda 300 ytl icra kesintisi var 500 ytlde kendi istiyor aldığım maaş 900 ytl zaten şimdiden tşkler
Kesilir.
Eğer toplam gelirinizin 900 YTL olduğuna hakim kanaat getirirse 500 YTL nafaka bağlamaz. Daha düşük bir rakam olur.
imamkalin rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler herkese benim şuan maaşımın üzerinde icra kesintisi var eşimle boşanmak üzereyim ve kendisi 500 ytl nafaka istiyor eğer mahkeme nafakaya hükmederse ve ben ödemezsem icra ile birlikte maaşımdan nafaka içinde para kesilirmi zaten maaşımda 300 ytl icra kesintisi var 500 ytlde kendi istiyor aldığım maaş 900 ytl zaten şimdiden tşkler
G.D..... nolu bağımsız bölüm ile ilgili ihtiyadi tedbir talebinin karar bağlanabilmesı için tabu kaydının getırılmesıne, geldikten sonra dava sonuna...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku