Ben Ozgur Akdeniz,1984 doğumluyum. Istanbul’da yasamaktayım.Hikayem çok uzun ama umarım sabredip okursunuz,2005 yılının Ekim ayında askerden geldim askerde psikolojim cok bozulmustu ve askerlikten 1 gunlugune firarım için bir sure askeri cezaevinde yatmak zorunda kaldım,eve döndüğümde psikolojim cok kötüydü mantıklı kararlar veremiyordum tek dusundugum ailemle hasret gidermek,duygusal anlamdaki boslugumu yıpranmıslıgımı gidermek ve bir an önce is hayatına atılıp para kazanmak ve kendi hayatımı kurmaktı,meslek lisesi mezunuyum bir çok yere basvurdum ama bir sonus alamadım nihayetinde babamdan yardım istedim ama yardım etmesinin tek kosulunun beni evlendirmesi olduğunu söyledi,evlilik dusunebilecegim en son şeydi ne param ne arabam ne evim ...yani kendime ait hiç bir seyim yoktu,aile arasında simdi evlenirse evlenir yoksa bir daha asla evlendiremezsiniz seklinde konuşmalara kulak misafiri oluyordum her defasında reddettim ama dinletemedim ailemin gorup begendigi bir kız oldugunu ögrendim ve gün gecmediki baskıları artmaya başladı kızı görmem için.Babam kızı görmeye git köye begenmessen gel dedi,ne yaptıysam aksini kabul ettiremedim annemle gitmek zorunda kaldım gordum ve istemediğimi söyledim ama dinletemedim 2 gunun içinde babamda köye geldi kızla acık acık konusmama ragmen ,evlenmek istemedigimi evlenirsek onun da hayatını çekilmez yapacagımı anlatmama rağmen(ki o önemli degil ben razıyım dedi) iki gün icinde bir sekilde ne oldugunu anlamadan kimlikler alındı ve nasıl olduysa köy yerinde muhtarın aracılıgıyla nikah kıyıldı hiç istemedigim halde... Ama surekli bir kız cocugu gibi susturuldum sözümü geçiremedim iş kurma vaatleri beynimi doldurmustu. Bosanmak istediğim kisinin adı Derya.Ne nisanımda ne dügünümde hatta nikahımda bile yoktum diyebilirim ama bir şekilde oldu ve Istanbul’ da aile apartmanında oturmaya başladık ,düğünün ilk gecesi dahi gitmedim eve ama gidecek yerimde yoktu direncim fazla surmedi 1 ay kadar aynı evin içinde 2 ruh gibi dolastık kendisiyle o çok cabaladı belki kendince ama sevemedim kendisini kulturumuz dunya gorusumuz huylarımız her seyimiz çok baskaydı sonra bosanmayı dile getirdim babam evden kovdu,bir kez daha yıkıldım ve evden hepten uzaklasmaya karar verdim pazarlama isiyle ugrastım turlara cıktım,bir süre bir fırında çalıştım,daha sonra balıkçılık işi yaptım 3-4 ayda bir evime annemi babamı görmeye geliyordum her konuyu actigimda yine kovuluyordum Derya’yla halledip ailemi karıstırmamayı düsündüm ama kendisi ayrılmak istemiyordu. Istanbul’dan geri koye donemeyecegini ayrılmak istemedigini söyledi hep, her gelisimde bir kez daha yıkılıyordum cıkar yol bulamamak beni deli ediyordu zaman zaman Derya’ya karsı siddet kullandım malesef (sonrasında aileme benim onu dövmemeden hoslandıgını söyledigini öğrenene kadar sürdü bu)yine evden uzaklaştım 3ay gelmedim, Eve dondugumde ailem iyi davranıyor sorun yokmus gibi görünüyorlardı ve birden bire benim üzerime gelip doktora gitmem gerektiğini hadımlığın da caresinin oldugu, cocuk olursa hersey düzelir gibi bir çok saçma sapan iftiralara magruz kalarak kendimi kaybettim biraz da alkollu oldugumdan dolayı O’nunla ilk geceyi 8-9 ay sonra yasadım ve yine evden cekip gittim,artık anne babamın dısında soz hakkı Derya’ya da gecmıs bosanma konusunu her actıgımda o da bana defol gıt bu evden dıyordu babamın evınden benı kovar olmustu. 2 ay sonra hamile oldugu haberi geldi eger cocuk olursa onun da hayatını karartacagımızı gun gecmeden aldırmamız gerektıgını soyledım ama dınlemedı, gelismeler aynı sekilde devam ederken ben her gun ayrılmak istedigimi ,annemle babamsa bayılıp hastanelik olup, artık çocuk var bunun imkansız oldugunu söyledi,Kendi ailem bile yardım etmiyordu.Derya kendi ailesine asla bu sorunlardan bahsetmedi hersey yolundaymıs gibi gösterdi bir gün abilerini aradım ve durumu anlattım onlarda benı tehdit etti sonunda ölümün olacagını soyledi ben de kararımın kesin olduğunu söyledim ve aramızda bu tarz sustusmeler devam etti.Su an bir kız cocugumuz var 7 aylık, kendisiyle hala uyuşamamaktayız, 2 senelik evlilik adı altında bu kelimeyi tam manasıyla 1 gün bile yasamadık,kendisinden bosanmak istiyorum ama o istemıyor benden araba ve ev istiyor oysaki benim hicbirseyim yok kekse olsaydı da verıp kurtulsaydım , pazarlama işinde çalısıyorum ne sigortam yatıyor ne de aldığım maas bana yetiyor kendisi babamın evinde oturuyor anlasmalı bosanmak icin dilekce yazdırdım imzalatmaya calıstım ama yanasmadı cok sorunlar cıktı bugun tek taraflı bosanma davası açtım ama aldığım bilgiler canımı fazlasıyla sıktı anlasmalı olmadıgı sürece davanın kararsız sureceği 3 yıl bile surebilecegi gibi... ne yapacagımı bilmiyorum tek istedigim ondan ayrılmak evime gittigimde onunla karsılasmamak en son konustugumda cocuğu vermeyecegini bosanmayacagını nafakada alacagını söylemisti sonra bir kez daha ikna etmeye calıstım o da kararlı oldugumu gördügünden belki de bilmiyorum cocuğu bırakıp koyune donecegini yoksa cocuklu olursa kımsenın onunla bir daha evlenmeyecegını dile getırdı bende kabul ettim ama bir turlu kagıtlara imza atmadı hep oyalayıp durdu. Bugün tek taraflı dilekçe verdikten sonra kendisine arayıp bildirdim. Lutfen bana yardım edin ,lutfen yalvarıyorum çok caresizim...Ne yapabilirim?
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ghost_naughty tarafından (28-05-2007 Saat 17:08:40 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım yanlıslıkları
hımm bence sizin yapmanız gereken tek şey ikna etmeniz lazım boşanacagınız kişiyi. Tek taraflı mahkemelerde cok zor ikna oluyor hakimler.. hatta 3seneye razı olun bence ben 5senden aşşağı ihtimal vermem bu boşanmaya.. alah yardım etsin ne diyeyim.
Davanızı açmışsınız. Ama hangi nedene dayanarak açtınız. bu önemli.
Eşinizin şu anlattıklarınızda hiç kusuru yok. Aksine sizin kusurunuz var gibi gorunuyor.
Siz ona şiddet uygulamış ve evi aralıklarla terk etmişsiniz.
Durumunuzu daha fazla zorlaştırmamak adına bir avukata vekalet vermenizi öneririm.
Duygu hanım,bosanmayı her dile getirişimde beni oz babamın evinden kovan kendisi onu sokaga atamıyacagıma gore evden uzaklasmaktan baska carem yoktu ki ,benim avukata verecek maddi durumum yok ki nasıl vekalet veriyim, param olsaydı direk gidicektim ama olmadıgı icin yazdırdım dilekceyi,sebep olarak siddetli gecimsizlik sebebini sundum,ayrıca kendısının de belırtmem gereken bazı davranısları var benım yakın arkadaslarımdan bırısıyle beraber olmakla uyarıyor benı ne yapmaya calıstıgını gorebılıyorum ama bu tarz hareketlerı cok.
Merhaba;
Maddi imkanlarının yetersiz olduğunu gösteren bir kişiye baro avukat verebiliyor mu? Tavsiyem bunu araştırman..
Ayrıca; Eşin hakkında ilk günden "baskılar sebebi ile sanırım" ön yargılı davranmışsın. Sevmek yada sevmemek için önce şans vermek gerekmezmi üstelik sebep ve sonuç ne olursa olsun ortada bunlardan sorumlu olmayan bir kız çocuğu var artık. Tek madur siz değilsiniz bu ordamda sizin anlatımlarınızdan anladığım kadarı ile.
Sevgiyle kalın.. Işık Gölgeniz olsun.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku