Şu anda oturduğum evde kiracıyım ve yine şu anda kiracısı olan bir başka evi kiracılıktan kurtulmak yani kendim oturmak için satın alıyorum.
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp linkindeki 7. maddeyi okudum. Anladığım kadarı ile orada ihtarname çekme ve dava açma süreleri var ama boşaltma süresini ben göremedim. Ancak ben kiracının ihtarnameden sonra kaç gün içinde evi boşaltmakla yükümlü olduğunu öğrenmek istiyorum.
GİDİŞAT:
Herhangi bir ipucu yakalanabilir amacıyla gidişatı özetlemek gerekirse:
1) Yaklaşık 3 yıl önce kiracı evi kiralamış ve oturmuş. Otomatik olarak sözleşme 2 yıl uzamış.
2) İkinci yılın sonuna doğru ev sahibi evi emlakçı vasıtası ile satılığa çıkartmış ve emlakçı 2006 Aralık ayında SATILIK yazılı pankartını evin balkonuna asmış. O günden beri de orada yazı duruyor ve bizim gibi eve talip olanlar gidip evi görüyor.
3) 2007 Mart ayında kiracı sözleşme yenileme döneminde kiraya zam yaparak
oturmaya devam etmiş.
4) Şimdi evi ben satın alıyorum.
SORULARIM:
1) Ev benim üzerime kanuni olarak geçtikten sonra sorun yaşamamak için ne yapmalıyım? Aklıma gelen avukat vasıtası ile boşaltma için bildirimde bulunmak.
2) Adı ne olursa olsun (bildirim, tebligat ya da ihtarname) bu bildirimden sonra kaç gün içinde kiracı evi terketmekle yükümlüdür.
3) Diyelim ki kiracı direndi ve çıkmadı ve ben ondan daha fazla kira ödeyerek kira da oturmaya devam ettim. Aradaki farkı dava konusu edebilir miyim?
4) Benim de Nisan 2007'de otomatik uzamış bir kira sözleşmem var. Kontrat gereği ev sahibini 1 ay önceden haberdar ederek evden çıkabilir miyim yoksa ikinci yılın dolmasını beklemem mi gerekiyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Vegetius tarafından (22-05-2007 Saat 10:47:32 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Yazım Hatasını Düzeltme
1) Ev benim üzerime kanuni olarak geçtikten sonra sorun yaşamamak için ne yapmalıyım? Aklıma gelen avukat vasıtası ile boşaltma için bildirimde bulunmak.
2) Adı ne olursa olsun (bildirim, tebligat ya da ihtarname) bu bildirimden sonra kaç gün içinde kiracı evi terketmekle yükümlüdür.
3) Diyelim ki kiracı direndi ve çıkmadı ve ben ondan daha fazla kira ödeyerek kira da oturmaya devam ettim. Aradaki farkı dava konusu edebilir miyim?
4) Benim de Nisan 2007'de otomatik uzamış bir kira sözleşmem var. Kontrat gereği ev sahibini 1 ay önceden haberdar ederek evden çıkabilir miyim yoksa ikinci yılın dolmasını beklemem mi gerekiyor?
1-) 7. maddenin b ve d maddelerinde ne zaman tahliye davası açabileceğiniz yazılmış:
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma
ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak (..)kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,
Tahliye davası açabilirler.
Dolayısıyla sizin evi bugün aldığınızı varsayarsak
d fıkrasına göre 21 hazirana kadar ihtar çekmek suretiyle 21 kasım 2007'ye kadar tahliyesini isteyebilirsiniz. Veya b fıkrasına göre mart 2008'de tahliyesini isteyebilirsiniz. O tarihte tahliye etmezse tahliye davası açarsınız, dava sonuçlanınca icra kanalıyla tahliye edersiniz.
2-) Kiracının belirtilen tarihlerde tahliye etmesi gerekir. Ama tahliye etmezse yapabileceğiniz tek şey tahliye davası açmak. Tahliye davası açtığınızda mahkeme masrafları kiracıya yüklenir. Ama siz avukata para ödersiniz. Mahkemeyi kazandığınızda avukatınız bir de karşı taraftan avukatlık ücreti kazanır.
3-) Hayır. Sizin kirada oturmanız veya ne kadar kira ödediğiniz kiracının ödediği kirayı etkilemez.
4-) Ev sahibinizle uzlaşmazsanız kira döneminde sonraki ayların kirasını, en azından yeniden kiraya verinceye kadar boşta kalan dönemin kirasını yasal olarak talep edebilir. Ev sahibinizle bu konuda uzlaşın.
tahliye davasi sonucunda kac gunde kiraci tahliye edilir
,
kiraci ev bosaltma
,
tahliye dilekcesine kac gunde cevap gelir
,
kiracinin evi bosaltma suresi
,
kiracının evi boşaltma süresi ne kadar
,
evi boşaltmak için yasal süre
,
kiracının ev arama suresi,
Mahkeme tahliye kararini Kac gune verir,
ev tah,
avukata evi tahliye etmek icin karar kac gunde gelir,
genelde avukata kac gunde evin tahliyesi icin tahliye karari gelir,
tahliye karari cikmis kiracinin evi bosaltma suresi ne kadardir,
tahliye sureci nekadar,
kiraci kontrat bittikten sonra kac gun icinde evi bosaltmali,
kiraci kac lira gonderme e tahliyesi,
kiraci evi ne kadar surede tahliye etmelidir,
kiracının ev boşaltma süresi,
eve tahliye karari suresi ne kadar www.hukuki.net,
tahliye karari cikan kiraciya kac gun sure verilir,
kiracinin ev bulma suresi,
mahkeme kiraciyi tahliye
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku