5 Nisan 2006 da kiracım yaptığımız matbu anlaşma ile oturmaya başladı.Anlaşmada hesabın yatırılacğı hesap belli idi.Kiracım 2 ay üst üste kirasını geciktirdi.Kendisi telefonlarımı yanıtsız bıraktı.Sözleşmede 2 ay üstüste zamanında yatırmaması halinde kendisinde tahliye etme hakkım olduğu yazıyordu.Bende kendisine 2. geç yatırışında bir ihtar çektim.Daha sonra da kendisini avukatım aracılığı Mart ayını geç yatırması sebebi ile icra takibine verdim.Avukatım açıtğı tahliye davasını kaybettik temyize gidiyoruz dedi.Şimdi bir kez daha geç yatırmasını bekliyorum ayrıca kendisi 800ytl olan ilk kiranın üzerine senesi gelmesine rağmen zam da yapmadı.Öncelikli olarak kira artırmı davası açacağım.Eğer kirayı geç yatırırsa muaccel olacağında yıllık kira toplamını da kendisinden icra takibi ile talep edeceğim.Açıkçası bu adamı tahliye ettirmek istiyorum ama avukatım olmadı diyor.Yapmış olduğumuz bu sözleşmenin hiçbir bağlayıcılığı yok mu ?.Orada İki ez geç yatmasında kendisi imzası ile tahliyeyi kabul ediyor ama hakim bunu bozuyor ...
Bir diğer sorumda ev sahibi olarak bu sorunları ortadan kaldıracak bir sözleşme örneğini nereden edinebilirim.
Bu sözleşmeyi de hakim yine bozabilir mi ?
Vereceğiniz bilgi için teşekkürler
Hukuki NET Güncel Haber
Konu esasadam tarafından (26-04-2007 Saat 09:42:12 ) de değiştirilmiştir.
Mahkemenin davanızı reddetmesi doğru bir karar. Çünkü Yasada, hangi hallerde kiracının tahliyesinin istenebileceği tek tek sayılmış ve üstelik Yasal düzenlemelere aykırı olarak kiracı aleyhine yapılacak düzenlemelerin geçersiz olduğu da belirtilmiş. Dolayısı ile sözleşmenizde, yasaya aykırı olarak yer alan bu tahliye hükmünün bir anlamı yok.
Örneğin, yasada, kiracının 15 gün öncesinden ev sahibine bildirimde bulunması halinde, mecuru tahliye edebileceği yazılı. Siz sözleşmenizde bunu 2 ay olarak belirtseniz de bir geçerliliği olmayacaktır.
Öncelikle ifade etmeliyim ki, kira artırımı davası açmanıza gerek yok. Sözleşmenizde yer alan oranda bir artış yaparak, kiracınıza ihtar gönderebilir-icra takibi başlatabilir ve geriye dönük zam farklarını da talep edebilirsiniz. İki haklı ihtar veya temerrüd halinde tahliye talep etme hakkınız doğacaktır.
Merhaba Esin Hn,
"İki haklı ihtar veya temerrüd halinde tahliye talep etme hakkınız doğacaktır."
Bunu biraz açar mısınız ?
İki haklı ihtar içine kirayı geç yatırması da bir haklı ihtar mıdır ?.Ayrıca haklı ihtar olmasının ispatı için de bir dava gerekir karşı taraf buna itiraz ederse
Bu ihtarların bir süresi var mıdır mesela bir yıl içinde 2 adet olmaz ise bir sene sonrasına devretmesi gibi
Son olarak ben bu konudaki kanunları tek tek okumak ,istiyyoru elektronik ortamda edinmek mümkün müdür verebileceğiniz bir adres var mıdır ?
Son olarak Nisan 2006 ve Nisan 2007 arası zammı nasıl belirlerim Ocak 2007 DIE TUFE oranı yeterli midir yoksa Ocak 2007-Nisan 2007 içinde mi bir oran belirlemem gerekli
Teşekkürler
Konu esasadam tarafından (26-04-2007 Saat 10:21:21 ) de değiştirilmiştir.
Konuyla ilgili kanun 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanun:
Kanun metni aşağıdaki linkte yazılı: https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Sizi özellikle ilgilendiren kısmı 7.madde.
Ama sadece kanunu okumakla bazı konular açıklığa kavuşmuyor.
Temerrüd: haklı ihtar yapıldıktan sonra 7 gün içinde borca itiraz etmeyen kiracının 30 gün içinde ödememesidir.
İki haklı ihtarın aynı kira döneminde ve en az 30 gün arayla farklı alacaklara yönelik olması gerekir.
Ancak iki haklı ihtardan dava açabilmek için yine kira döneminin sonunu beklemek gerekiyor.
esasadam rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Esin Hn,
"İki haklı ihtar veya temerrüd halinde tahliye talep etme hakkınız doğacaktır."
Bunu biraz açar mısınız ?
İki haklı ihtar içine kirayı geç yatırması da bir haklı ihtar mıdır ?.Ayrıca haklı ihtar olmasının ispatı için de bir dava gerekir karşı taraf buna itiraz ederse
Bu ihtarların bir süresi var mıdır mesela bir yıl içinde 2 adet olmaz ise bir sene sonrasına devretmesi gibi
Son olarak ben bu konudaki kanunları tek tek okumak ,istiyyoru elektronik ortamda edinmek mümkün müdür verebileceğiniz bir adres var mıdır ?
Son olarak Nisan 2006 ve Nisan 2007 arası zammı nasıl belirlerim Ocak 2007 DIE TUFE oranı yeterli midir yoksa Ocak 2007-Nisan 2007 içinde mi bir oran belirlemem gerekli
İhtarı zaten zamanında hiç yatırılmayan veya eksik yatırılan kira bedeli için göndereceksiniz. Ki bu da haklı ihtarın tam olarak kendisidir.
Nisan'da yenilenen sözleşmeniz için Mart 06-Mart 07 arasında gerçekleşen artışa bakacaksınız.
Asıl sorun da bu
Ben ihtarı 11 Nisan (her ayın 5 i ile 10 arası parayı yatırması gerekiyor) günü yapıyorum fakat eline bu ihtarın geçmesi 15 günü buıluyor ve adam bu süreye kadar parayı yatırıyor ama ben hep bu durumda mağdur oluyorum.Bu durumda itiraz ve 30 gün bekleme durumları hasıl olmuyor.Bu durumda kiracım kirasını nerede ise bir ay aksatabiliyor.Bu durum biraz beni zor durumda bırakıyor
Geçen kira döneminde böyle bir ihtarım var ardından Mart ayında icra takibi ile parayı tahsi ettim yani yine geç yatırdı ve bunlar bu geçen kira dönemi içinde oldu bu halde neden tahliye talebim reddoldu bunu da anlamadı şimdi bu sene öncelikle geç yatırmasınıo bekleyeceğim ve ayın 11 inde hemen bir ihtar çekeceğim ve buna zam oranı ve geçmiş aylara ait borcu talep edeceğim ayrıca buna geç yatırmasını da ekleyeceğim böylece bir ihtara bunları bğlamış olacağım yoksa ayrı ayrı mı yapmam gerekli ?
Konu esasadam tarafından (26-04-2007 Saat 10:55:01 ) de değiştirilmiştir.
Bu sorularınızı avukatınız ile paylaşmanız en doğrusu olacaktır kanısındayım.
İhtarnamenin kiracınıza erken tebliğ edilmesi için, bulunduğunuz ilde hizmet veriliyor ise Alo Posta hizmetini, yoksa APS yolunu tercih ediniz.
İcra takibi de haklı ihtar yerine geçer.
Zam farklarını kira ile birlikte tek ihtarla talep ediniz.
Herkeze sağlıklı günler. Benim danışmak istedigin bir durum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Dairemizi kiraya verdik fakat kiracı ilk kirayı 20...
Merhaba.Ben şu an kiradayim ve kira sürem 20.11.2007 tarihinde doluyor karşılığında ev sahibime noterden tahliye taahhütnamesi verdim.Bu arada 3 gün...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku