17 nisan 2007 tarihinde saat 03:00 sularında Aydın Didim ilçesinde **** otelde konaklamakta iken polis tarafından gözaltına alındım.
Devlet hastanesinden sağlık raporum alınarak altınkum polis karakolunda Avukat odasına kapatıldım.
Sabah olduğunda suçum tebliğ edildi. 6136 sayılı yasaya muhalefet.
Öğleden sonra 15:40 da dosyam istanbuldan getirtildi.
2002 Yılında karşılıksız bir çekten suç işlemiş ve gıyabımda yargılanmışım.
Suçlu bulunmuş ve para cezası hükmedilmiş.
2003 Yılında ise mal beyanında bulunmadığımdan dava açılmış ve sonuçlanmış
2003 Yılının 11. ayında ise adıma yakalama çıkarılmış.
3500 YTL para cezası ödeyerek serbest kaldım.
Benim tarafımdan ise konunun özü şu dur.
1999 senesi 7. ayında 2001 senesinin 1. ayına ödemeli oğlumun adına ait bir çek koçanından çek kesmiştim. (vekaletim vardı)
Oğluma 2002 yılında tebliğ edilmiş o da bu imza bana ait değil babama ait beyanında bulunmuş ve mahkemede oturarak 1 sayfa imza attırılmış ve serbest bırakılmış.
Ben bunu yeni öğrendim.
Daha sonra nasıl olduysa mahkeme beni gıyabımda yargılamış ve 2002 de bir suç işlemişiniz diye karşıma çıktı.
Ben 1999 dan beri hiç çek kullanmadım. Ve bu tarihten sonra 25 kere yurt dışına çıktım.
İstanbul gibi bir metropol de her hafta GBT uygulamasına girdim.
18 Gün önce İstanbul Polisinden Ehliyetimi aldım.
Ve ben 10 yıldır karakola gitmedim ve hiç bir yerde ifade vermedim.
Savcı bey'e bunları söylediğimde o da şaşırdı hatta kimlik bilgilerimi kontrol etti doğruydu.
İstanbula döndüğünüzde dosyanızı inceleyin dedi. 3500 YTL mal müdürlüğüne ödediğim için de serbest bıraktı.
Bildiğim kadarı ile yargısız infaz yapılamaz.
Ayrıca 5 yıl da bu suç zaman aşımı olur.
Ve mal beyanında bulunmamanın suçu da 18 ayda düşer.
2007 nin 4. ayındayız.
Benim karşılıksız çek keşide tarihim 1999 ödeme tarihim ise 2000 yılı 1. ayıdır.
2002 de çek mi buldum da imzaladım.
Hangi banka bana çek verdi de ben imzaladım
Şimdi dururum nedir.
Neler yapabilirim haklımıyım haksızmıyım.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Mayadrogoya tarafından (23-04-2007 Saat 14:47:09 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Eksik ve devrik cümle..
Mal beyanında bulunmamaktan dolayı dediğiniz gibi ceza zamanaşımı geçtikten sonra hapis cezası almamanız gerekirdi. (Mal beyanında bulunmama suçu para cezasına çevrilemez)
İkinci olarak dosyanızdan hangi suçla suçlandığınızı öğrenmeniz şu an yapmanız gereken ilk iştir. Oğlunuzun ifadesi nedeni ile başka bir suç ile karşı karşıya kalmış olma olasılığınızın yüksek olduğunu düşünüyorum.
O imza bana ait değil , haberim yok gibi ifadeleri sizi bu duruma düşürmüş olabilir.
vekaletnameyi bulursanız onu da yanınıza almayı unutmayın.
Şu aşamada afaki yorumlar yapıp sayfalarca yazı yazmak istemiyorum. Dosyanıza bakıp neyle suçlandığınızı anladıktan sonra durumu tekrar değerlendirmenizi öneririm.
Duruşma Davetiyesi kanunda öngörülen şekillerde yapılmış ve duruşma yapılacağı Hakkında Şerh düşülmüşse gıyabınızda yargılama yapılması Türk Hukuk Sistemine uygun olmakla birlikte,
Savunma Hakkının kısıtlanması ve Adil yargılanmanın İhlali olduğu için İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu düşünüyorum.
Ancak Türkiyede bahsettiğiniz konu kanunen mümkündür.
Şöyle bir bilgi topladım. Konuyla alakası olabilir mi?
AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ
İNSAN HAKLARINI VE TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMA SÖZLEŞMESİ
Kabul Tarihi: 4 Kasım 1950 Yürürlüğe Giriş Tarihi: 3 Eylül 1953
(11 Numaralı Protokol sonrasında AİHS'nin yürürlükteki son metni)
Madde 6- Adil yargılanma hakkı
1. Medeni hak ve yükümlülüklerinin ya da kendisine isnat edilen herhangi bir suçun belirlenmesinde, herkes, yasayla kurulmuş bağımsız ve tarafsız bir yargı yeri tarafından, makul süre içerisinde, adil yargılanma ve aleni duruşma hakkına sahiptir. Hüküm aleni olarak açıklanır; ancak basın ve kamu duruşmanın tamamından ya da bir kısmından, bir demokratik toplumda, ahlak, kamu düzeni yahut milli güvenlik yararına, gençlerin çıkarlarının ya da tarafların özel yaşamının korunmasının bunu gerektirmesi hallerinde, ya da aleniyetin, adaletin gereklerine zarar verebileceği özel koşullar bulunması halinde, mahkemenin görüşüne göre kesin biçimde gerekli olduğu ölçüde, çıkartılabilir.
2. Bir suç isnat edilen herkes, hukuka uygun olarak suçluluğu kanıtlanana dek masum sayılacaktır.
3.Bir suç isnat edilen herkes, en azından aşağıdaki haklara sahiptir:
(a) kendisine yöneltilen suçlamanın mahiyeti ve nedeni hakkında, derhal, anlayabileceği dilde ve ayrıntılı olarak bilgilendirilmiş olmak;
(b) savunmasını hazırlamak için yeterli zamana ve olanaklara sahip olmak;
(c) bizzat ya da kendi seçtiği bir yasal yardımcı/(savunmanı) yoluyla savunmasını yapmak ya da, yasal yardım almak için yeterli ödeme gücüne sahip değil ise, bu yardımın, adaletin yararının gerektirmesi halinde, kendisine ücretsiz olarak sağlanması;
(d) aleyhine olan tanıkları sorguya çekmek ya da çektirmek ve kendi lehine olan tanıkların, aleyhine olan tanıklarla aynı koşullar çerçevesinde, hazır bulunmalarını ve sorgulanmalarını sağlamak;
(e) mahkemede kullanılan dili anlamıyor ya da konuşamıyor ise, bir çevirmenin yardımından ücretsiz olarak yararlanmak.
Madde 7- Yasaya dayanmayan ceza verilmezlik
1. Hiç kimse, işlendiği zaman ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde bir suç oluşturmayan herhangi bir eylem ya da ihmalden ötürü suçlu bulunmayacaktır. Hiç kimseye, suç işlediği zaman verilebilecek olan cezadan daha ağır bir ceza verilmeyecektir.
2. Bu Madde, işlendiği zaman, uygar uluslar tarafından tanınmış hukukun genel ilkeleri uyarınca suç sayılan herhangi bir eylemden ya da ihmalden ötürü herhangi bir kişinin yargılanmasına ve cezalandırılmasına engel olmayacaktır.
Sayın Mayadrıgaya
sanırım bu konularda biraz bilgi sahibisiniz. Ancak dosyaya bakmadan fikir yürütmeniz doğru değil. Sanırım ilanene tebligat ya da 35. maddeye göre tebligat yapılmıştır. 5 yıllık zamanaşımı süresi dava zamanaşımıdır. 5 yıl dolmadan karar verilmiş ve kesinleşmiştir. Sonra ceza zamanaşımı işlemeye başlar.
Henüz İstanbula yeni geldim sanırım yarın dosyayın fotokopisini alıcam.
Yanlız serbest kaldığımda emniyet genel müdürlüğünün sitesinden bilgi edinme başvurusu yaptım.
Olayı anlattım ve gerekçe olarak'da
Benim asıl öğrenmek istediğim şudur.
Ben 10 yıldır karakola gitmedim.
Adli bir ifade vermedim.
1999 yılından beri en az 25 kere yurt dışına gittim.
Son yurt dışı seyahatim 20/12/2006 dır.
30/03/2007 Tarihinde İstanbul Emniyet müdürlüğünden sürücü belgemi aldım.
İstanbul gibi bir metropolde en az haftada bir kere olmak kaydı ile uygulamalarda kimliğim kontrol edilir ve GBT yapılır.
2003 yılından beri en az 7 kere yurt dışına gittim ve bana kimse bir şey sormadı.
Neden yıllar sonra gözaltına alındım.Neden savunma haklarım sakıt edildi.
Diye durumumu yazdım.
Bu gün cevap gelmiş.
Yanıtı aynen aktarıyorum.
Bilgi Edinme Büro Amirliği tarafından yapılan açıklama: Sayın ***** ***** Emniyet Genel Müdürlüğümüze 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında göndermiş olduğunuz , Bilgi Edinme başvurunuz incelenmiş olup; Şikayetinizi dilekçe ile İl Emniyet Müdürlüğüne yapmanız gerekmektedir. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
Keşke bu kadar uğraştığınız kadar, size ceza veren mahkemedeki dosyay bakmak için çaba sarfetseydiniz
Sn Atay
Bu gün İstanbula geldiğimi belirtmiştim.
Tabiki sabah ilk işim dosyaya bakmak olacak.
47 Yaşındayım ve karakolda yapılan muamele beni kahretti. Bu yüzden daha Didim'de iken internet üzerinden bilgi edinme hakkımı kullanmak istemiştim.
Sayın mayadrogaya
siz hala bazı hakların gerçekten tam olarak kullanılabidiğine inanıyor musunuz? Eğer böyle olsaydı, bu sitede tek ziyaretçi bile olmazdı. bakın hala sizin nezaretine alınmanıza neden olan mahkeme kararına ulaşamadınız
Merhabalar, bir meseleden ötürü annemle babamın müdahil olduğu 1999 tarihli bir icra dosyasına ulaşmam gerekli. Dosyanın kaçıncı icraya ait olduğunu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku