Herkese merhaba,
Babam arabasıyla seyir halindeyken karşından karşıya geçmek isteyen ve aniden önüne çıkan yaşlı bir amcaya çarpıyor. Olayda ne alkol ne aşırı hız ne de vurup kaçma durumu var. Trafik tespit tutanağında asli kusur yayaya verildi. Kazazede hemen hastane kaldırılıyor. 1 aya yakın bir süre yoğun bakımda tedavi görüyor fakat kurtarılamıyor. Karşı taraf şikayetçi olmadı fakat devlet olay ölümle sonuçlandığı için dava açtı. Babam TCK'nın 85/1, 22/4, 53. maddelerinden yargılanacak.
Daha önce başımıza böyle bir durum gelmediği için ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tanıdığımız ve güvenebilceğimiz bir avukat da yok. Eşe dosta söyledik. Adliye de çalışan bir tanıdığımız birkaç savcıya sormuş ve "hapis cezası verilir, hapis cezası para cezasına çevrilir o da böyle bir suçu bir daha işlerse tahsil edilir" cevabını almış. Karışık bir dava değil.
Ben internetten avukat ücretlerine baktım. Bu dava için asgari 3000 YTL sanırım. ( Yanlışım varsa lütfen düzeltin) http://www.istanbulbarosu.org.tr/Doc...ret01_2006.htm
Bizim bu parayı ödeyebilcek gücümüz yok. Bizim için yüksek bir meblağ arz ediyor.
Bu duruşmaya avukatsız katılabilir miyiz? Avukat tutma zorunluluğumuz var mı? Avukat tuttuğumuz zaman 3000 YTL yi ödemek zorundayız değil mi?
Sitede bu konuyu biraz araştırdım ve CMK'nın
"MADDE 150.– (1) Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi hâlinde bir müdafi görevlendirilir.
(2) Şüpheli veya sanık onsekiz yaşını doldur¬mamış ya da sağır veya dilsiz veya kendisini sa¬vunamayacak derecede malûl olur ve bir müdafii de bulunmazsa istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilir.
(3) Üst sınırı en az beş yıl hapis cezasını ge¬rektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada ikinci fıkra hükmü uygulanır." ulaştım. Zorundaymışız gibi görünüyor ama tam anlamış değilim.
Bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...
Forumda salih.akbulut arkadaşımızın konusunu okudum. Babamınki ile benzer bir durum.
"YaklaŞik Olarak 6 Ay Önce EŞİmle Memleketİne DoĞru Seyİr Halİnde İken Kaza Yaptim Oto Yolda Yaya Çartim Şahis Vefaat Ettİ Ve Yargilandim.bu GÜn GerekÇelİ Karar Elİme UlaŞti Bİlİr KİŞİ Ve Mahkemeye GÖre 1/8 Oranin Da Hatali Bulunarak 20 Ay Hapİs Cezasi Karari VerİlmİŞ Ve Bu Ceza Paraya CevrİlmİŞ.bu Ceza Toplam 12.100 Ytl OlmuŞ" 85/1 den yargılanmış.
Babamın davasıda böyle sonuçlanacak gibi görünüyor. Para cezası daha fazla olabilir çünkü babam otoyolda çarpmadı. Böyle bir para cezası verilirse bir de üzerine avukat parasını eklersek bizim için ödeyemeyeceğiz bir tutar olacak. Nasıl hareket edelim? Böyle bir davanın asgari ücreti nedir?
Teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu fozy tarafından (07-04-2007 Saat 09:24:02 ) de değiştirilmiştir.
Evet haricen bir avukat yardımı alırsanız bu rakam olmayabilir avukatın davanıza ve kendi çalışma prensiplerine uygun bir rakam isteyecektir.
Bu 1000 YTl de olabilri 5000 YTL'de
CMK uyarınca yazmış olduğunuz maddeye göre hakimden bir avukat atanmasını talep edebilirsiniz. Size hemen müdafi tayin edilecektir.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla avukat tutmak zorunda değiliz dimi? Dışardan danışmanlık şeklinde bir avukattan yardım alabiliriz dimi?
3000 YTL asgari ücret doğru mu? Bir avukatta telefonda görüştüm 4000 YTL dedi. Kendi ücretini söyledi sanırım.
Bir diğer sorum ise dava sonucunda verilecek para cezasını Zorunlu Trafik Sigortası karşılıyor sanırım. Bunun için ne yapmalıyız?
Şimdiden teşekkürler.
Sayın Tekay' ın söylediklerine katılıyor ve ek olarakta 22/4 md sizin lehinize olacaktır.Trafik Kazası Tespit Tutanağında belirtilen hata oranı verilecek cezada artırım veya indirim şeklinde size yansıyacaktır.Ayrıca 53 ncü maddede belirtilen "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" başlığının yalnızca 6 ncı maddesi sizin için uygulanabilir(sürücü belgesinin belli süreyle alıkonulması) 53 md deki diğer hükümler sizin için uygulanmaz.
Konu ile ilgili cevap verenlere çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız.
Fakat bir konuda hala kafamda soru işaretleri var.
1. Bu davada avukat tutma zorunluluğumuz var mı? Vekaletname vermeden bir avukattan danışmanlık alarak bu davayı sürdürebiliriz miyiz?
2. Avukat tutma zorunluluğu var ise bu dava için asgari ücret nedir? Tarifede 3000 YTL diye okudum. (Yanlışım varsa düzeltin lütfen)
Davaya avukatla katılmak istiyoruz ama ücretten dolayı çekiniyoruz. Forumda araştırdığım kadarıyla ve sizlerinde yorumlarıyla sonucu hemen hemen belli olan bir dava.
Bir avukat arkadaşla telefonda görüştüm 4000 YTL dedi. Kendi asgari fiyatını söyledi sanırım. Bizim için yüksek bir meblağ. Bende burdan fikir alarak ona göre hareket etmek istiyorum.
Herkese çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Konu ile ilgili cevap verenlere çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız.
Fakat bir konuda hala kafamda soru işaretleri var.
1. Bu davada avukat tutma zorunluluğumuz var mı? Vekaletname vermeden bir avukattan danışmanlık alarak bu davayı sürdürebiliriz miyiz?
2. Avukat tutma zorunluluğu var ise bu dava için asgari ücret nedir? Tarifede 3000 YTL diye okudum.
. Forumda araştırdığım kadarıyla ve sizlerinde yorumlarıyla sonucu hemen hemen belli olan bir dava.
.
.
Tercihinizle bir meslektaşa vekalet vermek zorunluluğunuz bulunmamaktadır.Avukatlık ücreti avukatınızla aranızda belirleyeceğiniz ücrettir.3000YTL yi emsal almayın.Meslektaşımız 4000YTL talep etmiş,bu onun taktiridir..Sonucu hemen belli olan dava nitelendirmeniz yerinde değildir.Yargılama esnasında delillerin değerlendirilmesi ve tüm dosya kapsamına göre davanız neticelenecektir.İnşallah böyle bir sonuç yaşamazsınız ama hürriyeti bağlayıcı cezanın adli para cezasına çevrilmesi muhakkak değildir.
Sayın fozy,
Bahsi geçen madde, üst sınırı 5 yıl ve daha fazla hapis cezası gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda, kişi istemese de müdafi görevlendileceğini öngörmektedir. Ceza Kanunu'nun 85/1 maddesi 2 yıl ile 6 yıl arasında hapis cezası öngörmektedir. Bu durumda istemese bile kendisine müdafi görevlendirileceğini, kendisi avukat tayin etmese bile devletin tayin etmek zorunda olduğunu söyleyebilirdik, fakat 5560 sayılı kanun ile bu madde değişti ve "üst sınırı en az beş yıl hapis" ifadesi "alt sınırı en az beş yıl hapis" olarak değiştirildi. Maddenin yürürlükteki hali şöyle:
MADDE 150 – (1) Şüpheli veya sanıktan kendisine bir müdafi seçmesi istenir. Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi halinde bir müdafi görevlendirilir.
(2) Müdafii bulunmayan şüpheli veya sanık; çocuk, kendisini savunamayacak derecede malul veya sağır ve dilsiz ise, istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilir.
(3) Alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada ikinci fıkra hükmü uygulanır.
(4) Zorunlu müdafilikle ilgili diğer hususlar, Türkiye Barolar Birliğinin görüşü alınarak çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Bu durumda TCK 85/1 maddesindeki ceza alt sınırı 2 yıl hapis olduğundan, istemediğiniz takdirde devlet tarafından müdafi görevlendirilmeyecektir. Davaya avukat ile katılma zorunluluğunuz da yoktur fakat, tabii ki bir avukatla katılmanızda yarar vardır.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten bana çok yardımcı oldunuz.
Böyle bir siteyi bizlerin hizmetine açanlara da teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca sadece yardım etmek amacıyla burdaki insanlara fikir veren avukat ve diğer arkadaşlara da teşekkürü bir borç biliyorum.
İyi çalışmalar...
2011 yılında aynı arabanın içerisinde seyir halinde iken aşırı yağış nedeni ile arabamız kaydı ve takla attı yanımdaki arkadaşım vefat etti. Mahkeme...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku