Son davalara baktım daha doğrusu gazetelerede yansıyan davalara sonrada kendime baktım . Dedim ki ayıp etmişim. Hakim ve savcıların tüm olumsuzluklarını yansıtmaya çalışmana karşın olması bu diyip durduğun konular oluncada örnek olarak göstermek gerekirdi diye... Gerçi bir iki değerli üyemiz hiç değilse tekini yakalayıp eklemişler ama böyle iyi hukuk değerlerinide ayrıca toparlamak lazım diye düşünüyorum.
Öncelikle eklenecek ilk iki olay diğer forumda bas bas bağırmamızın ne kadar haklı olduğunu göstermekte ve bir bakımada diğer hakim ve savcıların kendilerini sorgulamalarını gerektirmektedir. Demekki istendiğinde olabiliyor dedirten suça ve suçluya hele destyr dur biraz diyen iki olay aşağıda... Biraz da hızlı bir yargı ile bitse yargıtayda ibreti alem için onasa... Bunlar cidden emsal olsa...
Başkent’te yaklaşık 2 yıl önce yakalanan Garip Musa Aras’ın sapıklığı tüm Türkiye’yi dehşete düşürmüştü. Okullara gidip kendisini UNICEF görevlisi olarak tanıtan Aras, yardım bahanesiyle farklı okullardan iki öğrenciyi kaçırmış, günlerce alıkoyup tecavüz etmişti.
‘Zincirleme suç’ maddesi
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Aras’a “zorla ırza geçmek” suçunu düzenleyen 103/2. maddesinden ceza verdi. Bu madde 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. Mahkeme de üst sınır olan 15 yılı uyguladı. Eylemin birden fazla tekrarlanması nedeniyle bu kez “zincirleme suç” başlıklı TCK’nın 43. maddesi de uygulandı ve ceza 1/3 oranında artırılarak, 20 yıla çıkarıldı. Bu ceza da suçun küçük bir çocuğa karşı cebir ve şiddetle işlendiği gerekçesiyle TCK 103/4. maddesine istinaden yarı oranında artırılıp 30 yıla çıkarıldı.
Hürriyeti tahditten de ceza
Aras hakkında, E.Ş.’nin “hürriyetini tahdit” ettiği gerekçesiyle de TCK’nın 109/2. maddesinden 7 yıl hapis cezasına hükmedildi. Bu maddenin alt sınırı 2, üst sınırı ise 7 yıl hapis cezasını düzenliyor. Ayrıca bu suçun çocuğa karşı ve cinsel amaçla işlenmesi nedeniyle aynı maddenin f bendi uyarınca ceza bir katı oranında artırılarak, 14 yıla yükseltildi. Ardından da aynı maddenin 5. fıkrasını da uygulayan mahkeme, cezayı yarı oranında artırıp 21 yıla çıkardı. Aras, tüm maddelerden en üst sınırdan ceza verilmesi sonucu, toplam 51 yıl hapse mahkum edilmiş oldu. Mahkeme, diğer öğrenci S.Y. ile ilgili olarak da sanığı aynı cezalara mahkum etti. Böylece Aras, iki çocuğu kaçırıp tecavüz etmekten toplam 102 yıl hapis cezası almış oldu.
Ceza dediğin işte böyle olur
* Zorla ırza geçmekten 15 yıl
* Eylemi birden fazla tekrarladığı
için artı 5 yıl
* Suçun küçük bir çocuğa karşı cebir ve şiddetle işlenmesi nedeniyle artı 10 yıl
* Kaçırarak hürriyeti tahditten 7 yıl
* Bu suç çocuğa karşı işlendiği için
bir kat artırılmasıyla artı 7 yıl
* Suçun cinsel amaçla işlenmesi
nedeniyle yarı oranında
artırılmasıyla artı 7 yıl
* Tek bir çocuk için toplam 51 yıl
* Aynı suçlar 2 çocuğa
karşı işlendiği
için toplam 102 yıl
Bu karar büyük moral kazandırdı
Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı avukat Türkay Asma: “Yargı, bu sanıkları çok fazla koruyordu. Zaten çok kötü bir geleneksel bakış açısı var. ’Ne olmuş, almış götürmüş kızı işte’deniliyor. 20 senedir, bunlara karşı mücadele veriyorum. Tam pes etmek üzereyken bu karar moral oldu. Altyapı oluşturulmadan bu tür olaylar tabii ki önlenemez ancak gözdağı olur. Bu karar, basit de olsa önemli bir adım demektir. ABD ve Avrupa’da bu tür suçlara aslında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği şekilde ağır cezalar veriliyor. Umarım bundan sonra da bu örnek kararlar devam eder ve bu suçları işleyenlere üst sınırdan ceza verilir.”
Türk adaleti yine örnek bir ceza verdi. 1.5 yıl önce İstanbul Kartal’da, Tekel fabrikasında araştırma şube müdürü olarak çalışan kimya mühendisi İclal Ülker’i kapkaç yapmak isterken otomobilin altında sürükleyerek ölümüne neden oldukları için yargılanan 3 sanığa ceza yağdı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak beraatlerini istedi. Ancak mahkeme heyeti sanıkları “kasten adam öldürmek” suçundan TCK’nin 82. Maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza daha sonra, sanıkların duruşmalardaki saygılı tutum ve davranışları ile pişman olduklarını gösterir hareketleri göz önüne alınarak müebbede çevrildi.
En az 30 yıl yatacaklar
Üç sanık ayrı ca, olayda kullandıkları otomobil ile İclal Ülker, Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırım’a karşı nitelikli yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle de TCK’nin 149/1 Maddesi’nce her yağma olayından ayrı ayrı 12’şer yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıkların bu cezaları da iyi hal ve davranışları nedeniyle 10’ar yıl ağır hapis cezasına indirildi. Böylece, her bir sanık ayrı ayrı müebbet ve 30’ar yıl ceza alarak toplam 60 yıl hapse mahkum oldu. Ancak mahkeme heyetinin verdiği karar Yargıtay’ca yerinde bulunup onandığı takdirde üç sanık, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un “Bir müebbet hapis cezası ile süreli hapis cezasına mahkumiyet hali en fazla 30 yıldır” maddesini hüküm altına alan 107/3-d maddesi gereğince fiilen 30’ar yıl cezaevinde kalacak.
Katilleri odasında yargılandı
İCLAL Ülker’in çalıştığı Kartal Tekel Fabrikası’nın yönetim binası ölümünden sonra Kartal Adliyesi olunca katil zanlıları onun odasında yargılandı. Bu acı tesadüfle üzüntüye boğulan Ülker’in çalışma arkadaşları, adliye önüne gelerek sabırsızlıkla kararı bekledi.
Ankara 1.Ağır ceza mahkemesinin sayın hakim ve savcılarını böyle bir karara imza attıkları için tebrik ediyorum.Bu kararın yargıtay onayındanda bu şekilde çıkmasını temenni ediyorum.Suçun önlenmesine yönelik caydırıcılığa büyük katkısı olacak bir karar diğer mahkemelerimize örnek teşkil etmesi dileğiyle...
Aynı adaleti, "Amcasının oğluna kaçıp geri dönen öz kızına, annesinin gözü önünde tecavüz ederek bekaret kontrolü yapan ve bunu defalarca yapan, kızını hamile bırakıp doğan bebeği taşlar altında bırakan mahluk" için de bekliyorum.
Sayın commodore1tr'nin vermiş olduğu konuları bir yerlerden hatırlıyorum ama...
Sevgili Av.Dilek Kuzulu Yüksel;
Sizin mahluk dediğinize izninizle bende alenen yaratık demek istiyorum. Peki diyelim ki, öyle bir yaratığın savunmasıyla sizi görevlendirdiler, ne yapardınız?
Sanırım görevinizi bırakır, bir yerleri de terk ederdiniz, yanılıyormuyum?
Sayın deniz02;
avukatların vicdanlarını sınamak yada teyit almak sanırım doğru olmaz.
Siz olaya insani bakıyorsunuz haklı olarak ama bır hukukçu profesyonel bakmak zorundadır.
Eğer olayı insani boyutta tutacak olsak hakımlerden bu boyle davaya bakmam bakamam gibi kararlar vermek zorudna kalırlardı.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku