Yaklaşık 1 senedir çalıştığım iş yerinde sanat alanında çalışma yapmaktayım.20 kişilik bir gösteri grubumuz var ve haftanın 3 günü sahne almaktayız.Aynı zamanda haftada 5 gün provalarımız oluyor.Kişisel anlaşmazlıklar nedeniyle grubumuzun sorumlusu, bütün grupla problem içinde olan bir arkadaşımızı lider yapmak istedi, ben ve 3 arkadaşım daha bu şartlar içinde provaya katılamayacağımızı belirttik.Bugün grup sorumlumuz "işten kovuldunuz ,şaka yapmıyorum" diyerek bizi işten çıkardığını söyledi ve yönetime bildireceğini söyledi ama bu akşam sahne almamız gerektiğini belirtti.Sahne almak istemiyoruz bu daha sonra bir problem yaratırmı? Akşamki gösteri ile ilgili Muhasebe Yöneticisi bizimle konuşmak istedi.Nasıl davranmamız gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
İyi çalışmalar.
Eğer yetkili bir kişi tarafından (işveren, işveren vekili) kovulmuşsanız sahne almanıza gerek yoktur, muhasebeye gidip gerekli işlemlerin yapılmasını talep edin.
Sayın jeyoo,
İşçi statüsünde çalışıyorsanız (4857 sayılı iş yasası kapsamındaysanız) Sırf işveren veya vekilinin yönetici seçimini beğenmediğiniz için provalara katılmamazlık edemezsiniz. Size provaya katılmanız hatırlatıldığı halde bunu yerine getirmezseniz, işverenin 4857 sayılı İş Yasası madde 25-II /h ye göre haklı nedenle derhal fesih hakkı doğar. Problem yaşamak istemiyorsanız, biraz daha düşünüp, olaya daha sakin ve mantıklı yaklaşmanızı öneririm.
Esenlikler
Sayın jeyoo,
Grup lideriniz, işveren vekilidir. Ancak size yazılı olarak tebliğ edilmedikçe, veya ispatınız kesin olmadıkça kovulma eylemini kaale almayınız. Sahneye çıkın ve görevinizi yerine getirin. Ayrıca unutmayın ki sizin izleyicilerinize karşı da borcunuz var. Onları mağdur etmeyin.
Esenlikler
4857 ye göre; İşveren adına hareket eden ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan kimselere işveren vekili denir. İşveren vekilinin bu sıfatla işçilere karşı işlem ve yükümlülüklerinden doğrudan işveren sorumludur.
Bu Kanunda işveren için öngörülen her çeşit sorumluluk ve zorunluluklar işveren vekilleri hakkında da uygulanır. İşveren vekilliği sıfatı, işçilere tanınan hak ve yükümlülükleri ortadan kaldırmaz.
506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 4’üncü maddesi 2, 3 ve 4’ üncü fıkralarında tanım ve konumu belirlenmiştir. İşveren vekili; İşveren nam ve hesabına işin yönetimi görevini yapan kimsedir.
Bu kanunda geçen işveren deyimi işveren vekilini de kapsar.
İşveren vekili, bu kanunda belirtilen yükümlerinden dolayı işveren gibi sorumludur.”
Bu tanımlara göre,
“İşveren nam ve hesabına hareket etmek” ve “işin yönetimi görevini yapmak” işveren vekilliği sıfatının kazanılmasında gerekli ve birlikte bulunması gereken şartlardır. Bu iki şartın bir arada bulunmaması durumunda işveren vekilliğinden söz edilemez.
İşin yönetim görevini yapmakta olan kimse, işin bütününü yürütüyorsa işveren vekilidir. İşin veya işyerinin bir kesiminde yönetim görevi almak işveren vekilliği anlamında değildir.
Örneğin; Bir fabrikada, kısım müdürleri vekil kabul edilemez. Vekil, fabrikanın tamamını yönetmekle görevli müdür veya genel müdürdür.
Dolayısıyla görüşünüze katılmıyorum Sayın Kasıman.
Sayın Emrah Yavuzcan,
Maalesef size katılamıyorum.
Sözkonusu olayla ilgili olarak, "4857 ye göre; İşveren adına hareket eden ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan kimselere işveren vekili denir. İşveren vekilinin bu sıfatla işçilere karşı işlem ve yükümlülüklerinden doğrudan işveren sorumludur." aynen geçerlidir ve olaydaki grup sorumlusu işveren vekilidir.
"Örneğin; Bir fabrikada, kısım müdürleri vekil kabul edilemez. Vekil, fabrikanın tamamını yönetmekle görevli müdür veya genel müdürdür."
Sadece İşveren vekillerinin işe iade davasından yararlanamayacağını belirtme hususu için geçerlidir.
Esenlikler
Vekil, fabrikanın tamamını yönetmekle görevli müdür veya genel müdürdür."
Kendiniz de dediniz işte, işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan kimse işveren vekilidir. Bu durumda, işyerindeki sadece 20 kişilik gösteri grubunun koordinasyonunu, düzenini sağlamakla ve gerektiğinde yetkili kişiyi,grup sorumlusunu bilgilendirmek amacıyla pratikte lider olarak belirlenmiş bir kişiyi nasıl işveren vekili olarak addediyorsunuz.Ben de size katılmıyorum.
Sayın jeyoo, yetkili bir kişi tarafından işten çıkarıldığınızdan emin olmadan, borçlarınızı yerine getirmemezlik yapmamanızı öneririm.
Sayın Başak Şahin,
Herhalde gözünüzden kaçtı. Alıntı yaptığınız cümleyi irdelemek için ben katılmadığım arkadaştan almıştım. Bana ait bir ifade değildir.
işveren vekilinin tanımında müdür, genel müdür vs. ifadeleri yoktur. Eylemin özelliğine göre işyerinde görev alan yönetici konumundaki her kes işveren vekili olabilir. Fabrika müdürü veya genel müdür olma hususu ise, bir kez daha yineliyorum ki, iş güvencesinden (örn. işe iade hakkı) yararlanamama bakımından önem arzetmektedir.
4857 sayılı yasanın 18. maddesinin son parağrafında "İşletmenin bütününü sevk ve idare eden işveren vekili ve yardımcıları ile işyerinin bütününü sevk ve idare eden ve işçiyi işe alma ve işten çıkarma yetkisi bulunan işveren vekilleri hakkında bu madde, 19 ve 21 inci maddeler ile 25 inci maddenin son fıkrası uygulanmaz." der. Görüleceği gibi işletmenin bütününü sevk ve idare, işveren vekili olma koşulu değil, iş güvencesinden yararlanamama koşuludur. İşletmedeki tüm müdürler, şefler vs. yetkileri dahilinde işveren vekilidirler.
Esenlikler
Öncelikle herkese merhaba . Annem 14 yıl çalıştıgı firmadan 2008 yılında sebepsiz yere işten çıkarıldı tazminat verilmedi çıkış belgeleri verilmediği...
merhabalar benim bir sorum olacaktı 2005 eylül ayında girdiğim işyerimde yaklaşık 20 ay kadar sigortasız olarak çalıştırıldım.20 ay sonunda sigortam...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku