Merhabalar;
Benim bir danışma ve eğer varsa bilgiye ihtiyacım var.Eğer yardım ederseniz çok sevinirim.Konuya geleyim,
Bizim gayrimenküllerimiz üzerine 2002 yılında savcılık tarafından "satılamaz,devredilemez" tedbiri konuldu.Sonra 2005 yılında babam 1 gayrimenküldeki hissesini bu tedbirden dolayı "düzenleme şeklinde gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi" ile sattı.ama paranın 1/4 ünü aldı ve eğer 6 ay içinde ferağını verdiği takdirde gerikalanını alıcak veremediği durumda %10 gecikme zammı ödeyecek şekilde anlaştı.ama savcılık tedbirinden dolayı devir işlemi yapılamadı.sonra babam 2006 yazında vefaat etti.Karşı taraf bize 1,5 yıl önceki parayı teklif etti(sözleşmeden dolayı kesin gözüyle bakıyorlar alacaklarına) biz de kabul etmedik ve sözleşmedeki vadenin bitim tarihinden 1 yıl sonra karşı tarafa ihtar çekerek(daha öncesi onlardan herhangibir ihtar gelmedi) kabul etmediğimizi ve fesih ettiğimz bildirdik ve alınan parayı tazminatıyla geri ödemeye amade olduğumuzu bildirdik.onlar da paranın geri tarafını ödeyip almak istediklerin ve ferağa icbar davası açtıklarını ihbar ettiler. Şu an dava sürüyor,ilk dilekçeler verildi,ve biz burayı kesinlikle satmayı düşünmüyoruz.
sorum; bu dava bizim lehimize sonuçlanır mı,izlememiz gereken özel bir yol var mı? ikinci olarak da bizim olaya ilişkin yargıtay kararları varsa paylaşırsanız çok sevinirim. saygılarımla...
yorumlar kendiliğnden siliniyor mu acaba?
ve bununla ilgli herhangibir kaynak oluşturcak kitap veya kitaplar biliyorsanız da sevinirim...şimdiden teşekkürler
Davanın nasıl sonuçlanacağı sorusuna hiç bir avukat cevap vermez bu hususun olasılığı dahi olmaz, Başka bir deyişle yüzde bir ile yüzde 99 arasında bir oran verilmesi mümkün olsa ve dense ki yüzde 99 şu olur denilse yüzde bir gerçekleşmeyeceğini garanti edemiyorsanız mümkün değildir. Yüzde yüz garanti verecek bir hukukçuda bulabileceğinizi sanmıyorum.
Esasen verdiğiniz kısıtlı bilgiler ile davanız hakkında sağlıklı bilgi verilmesi zor birhususdur.
"Taşınmaz satış vaadi " konusu içeren tüm kitapları tüm kararları okuyabilirsiniz. Bu konuda kitapçılarda bol miktarda kaynak bulabilirsiniz karar içinde gerek sitemizde gerekse internette gerekse içtihat programlarında kaynak bulabilirsiniz.
Aslında hiç bunlarla uğraşmaz ve daha baştan yapmanız gereken şeyi yapmalısınız. DAvanızı takip etmek ve müşavirlik hizmeti almak üzere bir meslektaşımızdan profesyonel yardım alabilirsiniz.
Doğrusu bir avukatınız olmadığına da inanmak istemiyorum..
ilginiz için çok teşekkürler....avukat olmadığım için yeterli bilgi verememiş olabilir ya da kazanma olasılığını sorabilirim, bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen...tabiki avukatlarım var...ama bildiğiniz üzere el elden üstündür.dava şu anda savuma dilekçeleri verilmiş durumda..bu konuyla ilgli muharrem kalyon'un kitabı işimize yaradı mesela.onu da mesela 1 avukatın bürosunda bulduk,herkesde yoktu.Burdaki amacım belki daha önce böyle bir davayla karşılaşmış birini bulabilir ve deneyimlerinden yararlanabilirmiyim ya da bizim davayla ilgili yararlı birşeyler bulabilirmiym diye.zaten böyle bir işime yarayacak birşey bulursam kesinlikle karşılıksız bırakmayacağım.bu bir iş parasından öte gönlümden kopan birşey.çünkü bu davada haklıyız,hakksızlığa uğratılmak isteniyoruz ve mutlaka kazanmak istiyoruz!
bu konuyla ilgilenen birden çok avukat var, benim amacım bu davayı kaybetmemek!!çünkü bu dava bizim için maddiyattan çıktı,bir onur savaşına dönüştü..o yüzden bir nebze işime yarıyacak bir emsal karar ya da ne bileyim bir çıkış yolu bulmak için buraya yazmayı düşündüm.
ben yine de size verebildiğim kadar kısaca bilgi vereyim;
bizim 2002 yılında savcılık tarafından tüm mal varlığımıza "devredilemez ve satılamaz" şerhi konuldu.şerh daha 1 ay önce kalktı. babam bu şerhden dolayı bir hissesinin satışında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kullanmış.sözleşme 2005 martta yapılmış ve paranın 1/4 ü alınmış.babam demişki eğer 30 ağustosa 2005 kadar ferağını verirsem paranın geri kalanını alacağını aksi durumda %10 gecikme zammı ödeyeceğini. 30 ağustos gelio şerhden dolayı verilemiyor, sonra babam 2006 temmuz da vefaat etti.bizim sözlşemeden haberimiz yoktu, bizim bildiğimiz 6 ay içinde şerh kalkarsa aynı fiyattan satacağı, eğer geçerse tekrar oturup anlaşılacağıydı.ama babam öldükten 4 gün sonra eve sözleşme gönderdiler ve bildiğiniz üzere gayrimenkul fiyatları o kadar arttıktan sonra bize kargaların bile güleceği bir fiyat teklif ettiler ve kabul etmemiz gerektiğini aksi takdirde mahkemeyle alacakalrını söylediler..biz araştırdık,sorduk ettik ve ve sözleşmenin vaadesinin bittiği tarihten 1 yıl geçtikten sonra ihtar çektik.sözleşmeyi kabul etmediğimizi, ve alınan parayı yasal faiziyle ödemeye amade olduğumuzu belirttik.(karşı taraf daha önce hiç bir yazılı ihtar ya da yazı göndermedi, biz ilk olarak çektik) karşı taraf da bizim ihtarnameye cevap olarak paranın geri kalanını ödemeye amade olduklarını ihtar çekip, ferağ icbar davası açtılar..dediğim gibi şu an savunma,delil ve şahit listesi verilmiş durumda ve sadece araştırmak kalıyor.
ben acaba birşey bulabilirmyim diye yazdım sadece...ve ilgnize tekrar teşekkür ediyorum...
Babam 1992 yılında vefat etti.tapusu babam üzerine kayıtlı 6 katlı bir bina ölüm tarihinden itibaren bize intikal etti.2002 yılında ise tapu hissedi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku