+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Kat mülkiyeti hakkında

Kat mülkiyeti hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    izmir, torbalı, Turkey.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kat mülkiyeti hakkında

Sayın hukukçu arkadaşlar
    ben emekli bankacıyım kat maliki olarak bir sorum olacak .içinde bulunduğumuz 31 daireli blokta bir görüş karmaşası yaşanmakta. halen mevcut olan çatıdaki ortak TV anten sisteminden bazı daireler bozuk yayın aldığından Ocak ayındaki toplantıda çatıya çanak anten yapılması kararı alındı. ancak ben 2006 da yönetici iken bu konuyu Kat mülkiyeti madde43(aşagıda) ye dayandırarak tüm daire sahiplerinin yazılı ve imzalı onayını istedim..
    ve çoğunluk istemediği için yapmadım zira aylık 30 ytl dışında 150 tyl lik ek bir masraf getirecekti..bunu da şu şekilde yorumladım. halen mevcut bir anten sistemi vardır bozuk olanların halline gideriz dedim.çanak sistemi pahalı olur insanlar ödeyemez …yıl böyle geçti
    ama bu seneki yeni yönetim bunu yapmak istiyor..
    bu durumda
    - bu yönetim bu meblağları kat maliklerinden alma hakkına sahip mi?
    - yoksa tüm dairelerin bu yıl tekrar imzalı onayını almak zorun damı?
    -konu madde 42 yemi girer yoksa 43 teki masraflı yenilik maddesine mi?
    ‘’ben yayından memnunum bozuk olanlar düzeltilsin deniliyor ise durum nereye varır.?
    -isteyenler masrafı üstlenip yapsınlar ..denilebilir mi?
    kısacası yönetici yasal olarak hangi şekilde bu uydu sistemini yaptırabilir ve parasını maliklerden alır?

en derin saygılarımla
    emekli bankacı m.işmen

F) YENİLİK VE İLAVELER:

I - FAYDALI OLANLAR:

MADDE 42 - Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarına bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilâveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.

Bu işlerin giderleri, yeniliklerden faydalananlar tarafından, faydalanma oranına göre, ödenir.

(Ek fıkralar: 3770 - 5.2.1992)

Kat maliklerinden birinin isteği ile ortak kaloriferle olan ısınmanın doğalgaz kullanılmak maksadıyla ferdi ısınmaya dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı vearsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.

Ortak kaloriferle olan ısınmanın ferdi ısınmaya dönüştürülmesine karar verilmesi halinde yönetim planının bu karara aykırı hükümleri değiştirilmiş sayılır ve bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir.

II - ÇOK MASRAFLI VE LÜKS OLANLAR:

MADDE 43 - Yapılması arzu edilen yenilik ve ilâveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmuyorsa, bunlardan faydalanmak istemiyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilâvelerin giderini onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler.

Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmayan kat maliki veya onun küllî veya cüzi halefleri yenilik ve ilâvelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilâveden faydalanma hakkı kazanırlar.

Hukuki NET Güncel Haber

Kat mülkiyeti hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Kat mülkiyeti hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

Tanımlı Re: lütfen yardım /kat mülkiyeti

Peki siz "kabul" tuşuna bastığınız forum kurallarını okudunuz mu?

Nerede
    izmir, torbalı, Turkey.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı admin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Peki siz "kabul" tuşuna bastığınız forum kurallarını okudunuz mu?

Sayın admin . bahsekonu mevzuatınızı okudum
    ama aşagıdaki mesajı görüncede acaba? sorusu geldi aklıma
    bir sorayım dedim.. yanlış adresteysem...insanlara yardımcı olmak yoksa .. mesajımı ve üyeliğimi silin
    ben emekli bankacıyım.. ama mesleğim konusunda her sorulan soruya yardımcı olurum..önemli olan insana yardımcı olmak ..burada bu olay yoksa üyeliği siliniz lütfen...
    not aynı bölümden bir mesaj)

Kat mülkiyeti

oturduğum apartmanın 5 nolu dairesinde apartman sakinlerinin onayı olmaksızın muhasebe bürosu açılabilirmi?
    kat mülkiyeti kanununda 24. maddesinde yasaklı yerler ve onay alınması gereken yerler sıralanmış fakat bunların içinde büro niteliği taşıyan yerler belirtilmemiş. Yönetim planının 6/d maddesinde ise; mesken olarak kullanılacağı tesbit edilen bağımsız bölümlerin "işyeri" olarak kullanılamayacağı belirtilmiştir. muhasebe bürosu iş yeri niteliğine girer mi?

bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

Uyarımızı başlık nedeniyle yaptığımızı bir kez de açıkça belirtelim.
    "Lütfen Yardım/Kat mülkiyeti" şeklinde olmaması gerekli idi...

Sizin gibi kültürlü ve eğitimli bir kişiden "amacı insanlara yardım" olan bir sitenin kurallarına kayıtsız şartsız uymasını beklerdik. En azından olgunluk gösterip "hata yaptım" demenizi beklerdik.

Site kurallarına göre iletilere; Yardım, imdat gibi konuyu tanımlamayan yazılar yazılmamasını, kaydolurken okumanız gereken sözleşmede, forumların anasayfasında duyuruların hemen altında renkli, şu anda bu foruma ilk kere yazmaya çalışanlara 2 aşamalı tekrari hatırlatmada bulunarak yazdık. Siteden duyurulara yazılanlar da cabası...

Bizim müteaddit kereler ve neredeyse heryere yazdığımız bu yazıları okumadığınıza göre forumunuza yanıt yazsak da okumayacağınızı düşünüyorum.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Smile Re: Kat mülkiyeti hakkında

Herkese merhabalar!

Öncelikle site sahiplerine böyle bi paylaşım alanı oluşturdukları için teşekkür ederim..

Bi sorum olacaktı.Ben 4 blok lu bir sitede oturuyorum site yapılırken mütahit blokların birini arsa sahibine vermiş ve en önce o bloğu bitirmiş sonra diğer blokları tamamlamış.Yanlız sonradan yapılan 3 blok aynı merkezi sistemden ısınıyor bizim bloğumuzun kendine ait bi kazanı var ve diğer bloklarda normal boya bizimkinde ise yenileme gerektirmeyen taş kaplama var yani diğerlerinden her yönüyle farklı.Bizim bloğun kendine ait noter tasdikli bi karar defteride var ve etrafı sakinler tarafından yeşillendirilmiş kamelyası yapılmış ışıklandırılması yapılmış apayrı bir blok halinde.Şimdi diğer 3 ünü yöneten hanımefendi biz yazı gönderdi ve yeni kat mülkiyetine göre birleşip tek bi yerden yönetilmesini iletti.Biz bunu kendi apartmanımızda oyladık ve birleşmem kararı aldık.Ama karşı taraf hukuki yollara gittiğimizde siz haksız çıkarsınız ve hem siz hem biz zarar görürüz diyorlar.Bizde peki siz apartmanlarınızı bizim şartlarımıza getirin kamelyanızı yapın çimlendirmeyiz yapın ışılandırmayı yapın birde kapıcınızı çıkarın (çıkarmazsalar bizimle birleşince bide ona tazminat ödemek durumunda olacağız site halinde ama kapıcı bugüne kadar sadece o 3 bloğa çalıştı ve bizim kapıcımız yok) birleşelim diyoruz onuda yapmıyorlar ve bizim binanın altındaki depoyu kiraya verdik ordan bi gelirimiz var ona da ortak olmak istiyorlar ki hepsiniz altında depo var ama kiralamıyorlar.Sonuç olarak sorum? Bizim bunun için bi zorunluluğumuz varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lightbulb Re: Kat mülkiyeti hakkında

Alıntı ademehtap rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Herkese merhabalar!

Öncelikle site sahiplerine böyle bi paylaşım alanı oluşturdukları için teşekkür ederim..

Bi sorum olacaktı.Ben 4 blok lu bir sitede oturuyorum site yapılırken mütahit blokların birini arsa sahibine vermiş ve en önce o bloğu bitirmiş sonra diğer blokları tamamlamış.Yanlız sonradan yapılan 3 blok aynı merkezi sistemden ısınıyor bizim bloğumuzun kendine ait bi kazanı var ve diğer bloklarda normal boya bizimkinde ise yenileme gerektirmeyen taş kaplama var yani diğerlerinden her yönüyle farklı.Bizim bloğun kendine ait noter tasdikli bi karar defteride var ve etrafı sakinler tarafından yeşillendirilmiş kamelyası yapılmış ışıklandırılması yapılmış apayrı bir blok halinde.Şimdi diğer 3 ünü yöneten hanımefendi biz yazı gönderdi ve yeni kat mülkiyetine göre birleşip tek bi yerden yönetilmesini iletti.Biz bunu kendi apartmanımızda oyladık ve birleşmem kararı aldık.Ama karşı taraf hukuki yollara gittiğimizde siz haksız çıkarsınız ve hem siz hem biz zarar görürüz diyorlar.Bizde peki siz apartmanlarınızı bizim şartlarımıza getirin kamelyanızı yapın çimlendirmeyiz yapın ışılandırmayı yapın birde kapıcınızı çıkarın (çıkarmazsalar bizimle birleşince bide ona tazminat ödemek durumunda olacağız site halinde ama kapıcı bugüne kadar sadece o 3 bloğa çalıştı ve bizim kapıcımız yok) birleşelim diyoruz onuda yapmıyorlar ve bizim binanın altındaki depoyu kiraya verdik ordan bi gelirimiz var ona da ortak olmak istiyorlar ki hepsiniz altında depo var ama kiralamıyorlar.Sonuç olarak sorum? Bizim bunun için bi zorunluluğumuz varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=73

yukarda verdiğim linke tıkladıkdan sonra >yenikonu< ya tıklayıp

bu yazdıklarınızı kopyala yapıştır yaptığınızda

yeni konu olarak yazarsanız daha çok yardımcı olurlar arkadaşlar

bu şekilde az veya hiç mesaj alamazsınız

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kat mülkiyeti hakkında

Merhaba,formda doğalgaz hakkında genellikle apartmanlarda merkezi ısıtmanın doğalgaza dönüştürülmesine yönelik konular var. Bizim apartmanımız 4 katlı 16 daireli, asansörsüz ve kalorifersiz olarak yapılmış bir apartman.Projesinde de yok.Her daire soba yada kat kaloriferi ile ısınıyor. Bazı daireler doğalgaz istiyor ferdi olarak. Yönetici istemeyen daire sahiplerini doğalgaz katkı payını ödemeye zorlayabilir mi? İcraya başvurabilir mi? Kat mülkiyeti kanununda 43 maddede "Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmıyorsa, bunlardan faydalanmak istemiyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler. Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmıyan kat maliki veya onun külli veya cüzi halefleri yenilik ve ilavelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilaveden faydalanma hakkını kazanırlar." yazıyor. Doğalgaz kullanmak istemeyen daire sahipleri bu maddeden faydalanabilirler mi? Bu şekilde kurulmuş bir apartman için %51 oy birliğine gerek varmıdır?
    Saygılarımla

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: