+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Miras payımı kat karşılığı devredebilir miyim?

babamdan kalan miras payımı mütaahhide kat karşılığı vermemde hukuken bir sakınca varmı, ama müteahhid binanın tamamını yıkıp bina yapacak diğer mirascı(tek kız kardeş) var onun hissesini nasıl olacak ;
    miras meselesi yüzünden 10 yıldır küs ve konuşmuyoruz anlaşmak içinde hiç bir adım atmıyor,bizlerdende kimseyle görüşmek istemiyor ,yani payını ne alıyor nede veriyor
    bende sadace kendi payımı müteahhiden başka bir yerden daire vermesi karşılığında devretmek bu binadan çıkıp gitmek uzaklaşmak istiyorum. bu mümkünmüdür acaba mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim. lütfen cevabınızı bekliyorum

Hukuki NET Güncel Haber

Miras payımı kat karşılığı devredebilir miyim? konulu yargıtay kararı ara
    Miras payımı kat karşılığı devredebilir miyim? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

dün bir kişi göndermişler eğer 30,000,00 ytl verirsem haklarından feragat edeceğini söylemiş ama onun hissesi tamamı üzerinden ve geçer raic bedeli üzerinden hesap edildiğinde bu kadar etmez birkaç emlakcı ile görüştüm hayır dediler o kadar etmez verme dediler ama onlarda 30,000,00 ytl den aşağı olmaz demişler zaten benimde bu kadar para verecek maddi gücüm yok emekli birisiyim aldığım maaşla zor geçiniyorum.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

dün bir kişi göndermişler eğer 30,000,00 ytl verirsem haklarından feragat edeceğini söylemiş ama onun hissesi tamamı üzerinden ve geçer raic bedeli üzerinden hesap edildiğinde bu kadar etmez birkaç emlakcı ile görüştüm hayır dediler o kadar etmez verme dediler ama onlarda 30,000,00 ytl den aşağı olmaz demişler zaten benimde bu kadar para verecek maddi gücüm yok emekli birisiyim aldığım maaşla zor geçiniyorum.

Nerede
    Kocaeli, Turkiye.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Engin Bey eski bir ev var ,bu ev yıkılıp yerine yeni bir yapı yapılacak ve bunu müheahhit yapacak. Yapıdan sizde daire(ler) alacaksınız .
    Bu bina sizin ve kardeşiniz üzerine, kardeşiniz haklarından feragat ediyor ve bedeli 30.000 YTL bence normal bir rakam . sonuçta sizde ev sahibi olcaksınız. yapılan evin yada evlerin bedelini düşünün.
    Kardeşiniz izni olmadan hukuken yeni ev yapamazsınız.

Nerede
    Kocaeli, Turkiye.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Engin Bey eski bir ev var ,bu ev yıkılıp yerine yeni bir yapı yapılacak ve bunu müheahhit yapacak. Yapıdan sizde daire(ler) alacaksınız .
    Bu bina sizin ve kardeşiniz üzerine, kardeşiniz haklarından feragat ediyor ve bedeli 30.000 YTL bence normal bir rakam . sonuçta sizde ev sahibi olcaksınız. yapılan evin yada evlerin bedelini düşünün.
    Kardeşiniz izni olmadan hukuken yeni ev yapamazsınız.

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Kız kardeşinizin direkt müteahhitle anlaşma imkanı var mı?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Kız kardeşinizin direkt müteahhitle anlaşma imkanı var mı?

<div align="right">Ekleyen: Av.İlknur Sezgin Temel - 16/12/2006 : 18:04:21</div id="right">
    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    belki olabilir; Sayın Av.İlknur Sezgin Temel yani şöyle olabilir dedim. benim bu parayı verecek maddi durumum yok aslında onunda yok ama müteahhit buraya yapacağı binadan ancak bir daire veriyor daha fazlasını vermiyor bu durumda eğerki müteahhid ona 30,000,00 ytl verirse bana daire veremez vereceği dairnin değeri en fazla 80-90.000 ytl.

yalnız bir konuyu daha arz etmek isterim ki;
    babam öldükten sonra annem ben ve kız kardeş olarak mirascı kaldık. yani hisseler 2/5 ,3/5,3/5 olarak kaldı annem hemen babamın ölümünden sonra kendisine baktığım için ve kendi evimde ölmek istiyorum dediği için kendi hissesini bana bedeli karşılığı pay temliki yaptı yani sattı bu satışı yaparken anneme adli tabiblikten akli dengesi yerindedir raporu aldım ve payının karşılığı olan bedeli banka hesabına yatırdım. ve daha sonra evde iki şahit ve annemle birlikte diğer mirascı olan kız ile birlikte bir yazı düzenledim yazıda MUVAFAKAT'NAMEDİR "ben ***** babamdan hisseme düşen ütün hissemi abim ******* devredilmesine muvafakat ediyorum, karşılığında kendisinden (500)milyon nakit aldım. Annemiz ********* ında eşi ***********dan kendi payına düşen miras hissesini kardeşim olan oğlu ***********na satmasına müsade ediyorum,. ileriki tarihlerde abim ********na ve annem************na hiçbir şekilde dava açmayacağımı ve hiç bir hak talep etmeyeceğimi şahitler huzurunda taahhüt ve beyan ederim. tarih= 08,11,1997
    kız mirascı ;imzası ;
    şahit ;imzası
    şahit imzası;
    ve benim imzam ve altında Not; tarafımdan düzenlenmiş olup ismi bulunan şahıslar imzalamışlardır.
    daha sonra 2003 yılında annem de vefat etti, annem ölümünden önce ki son bir yıl süreyle hastanelerde göğüs kanseri tedavisi gördü, ve bu süre içinde tüm ihtiyaçlarını ben ve eşim karşıladı ve hastanelerde başında eşim refakatcı olarak kaldı kendi kızı kesinlikle ziyaretine dahi gelmedi ve hiç bir maddi ve manevi yardımda bulunmadı tabi buna bizler ve Allah şahit başka şahidimiz de var ama ne kadar olur. hatta öldükten sonra cenazesine dahi gelmedi. ve aradan 3 yıl geçti ve benim ile 10 yıldır miras meselesi yüzünden konuşmayan bu kız kardeş şimdi haber gönderiyor bana 30.000 ytl verin size payımı devredeyim diyor;
    size bahsettiğim ve yukarıda belirttiğim bu yazının ne kadar hükmü var ve ben bu yazıyı koruma altına almak istiyorum bunun için bu yazıyı notere tastik ettirmemde yarar var mı ... teşekkür edrim saygılarımla

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Er, anladığım kadarıyla kardeşiniz, hem kendi payını size devretmiş hem de annenizin payının temlikine muvafakat etmiş. Derhal kardeşinizin payının da kendi adınıza tescili için dava açın. Ancak bir avukattan profosyonel yardım almanız daha doğru olur. Bu arada 10 yıllık zamanaşımını kaçırmayın

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Sayın Er, anladığım kadarıyla kardeşiniz, hem kendi payını size devretmiş hem de annenizin payının temlikine muvafakat etmiş. Derhal kardeşinizin payının da kendi adınıza tescili için dava açın. Ancak bir avukattan profosyonel yardım almanız daha doğru olur. Bu arada 10 yıllık zamanaşımını kaçırmayın

<div align="right">Ekleyen: Av.Ragıp Atay - 17/12/2006 : 17:23:14</div id="right">
    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    cevabınız için teşekkür ederim ancak bir sorumun henüz yanıtını alamadım;
    yukarıda bahsettiğim ve kendi aramızda yazılmış olan yazıyı notere onaylatmamda yarar varmıdır onaylatırsam ne gibi avantajım olur ; saygılarımla

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    79
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Miras payımı kat karşılığı devredebilir miyim?

Alıntı Engin_Er rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    belki olabilir; Sayın Av.İlknur Sezgin Temel yani şöyle olabilir dedim. benim bu parayı verecek maddi durumum yok aslında onunda yok ama müteahhit buraya yapacağı binadan ancak bir daire veriyor daha fazlasını vermiyor bu durumda eğerki müteahhid ona 30,000,00 ytl verirse bana daire veremez vereceği dairnin değeri en fazla 80-90.000 ytl.

yalnız bir konuyu daha arz etmek isterim ki;
    babam öldükten sonra annem ben ve kız kardeş olarak mirascı kaldık. yani hisseler 2/5 ,3/5,3/5 olarak kaldı annem hemen babamın ölümünden sonra kendisine baktığım için ve kendi evimde ölmek istiyorum dediği için kendi hissesini bana bedeli karşılığı pay temliki yaptı yani sattı bu satışı yaparken anneme adli tabiblikten akli dengesi yerindedir raporu aldım ve payının karşılığı olan bedeli banka hesabına yatırdım. ve daha sonra evde iki şahit ve annemle birlikte diğer mirascı olan kız ile birlikte bir yazı düzenledim yazıda MUVAFAKAT'NAMEDİR "ben ***** babamdan hisseme düşen ütün hissemi abim ******* devredilmesine muvafakat ediyorum, karşılığında kendisinden (500)milyon nakit aldım. Annemiz ********* ında eşi ***********dan kendi payına düşen miras hissesini kardeşim olan oğlu ***********na satmasına müsade ediyorum,. ileriki tarihlerde abim ********na ve annem************na hiçbir şekilde dava açmayacağımı ve hiç bir hak talep etmeyeceğimi şahitler huzurunda taahhüt ve beyan ederim. tarih= 08,11,1997
    kız mirascı ;imzası ;
    şahit ;imzası
    şahit imzası;
    ve benim imzam ve altında Not; tarafımdan düzenlenmiş olup ismi bulunan şahıslar imzalamışlardır.
    daha sonra 2003 yılında annem de vefat etti, annem ölümünden önce ki son bir yıl süreyle hastanelerde göğüs kanseri tedavisi gördü, ve bu süre içinde tüm ihtiyaçlarını ben ve eşim karşıladı ve hastanelerde başında eşim refakatcı olarak kaldı kendi kızı kesinlikle ziyaretine dahi gelmedi ve hiç bir maddi ve manevi yardımda bulunmadı tabi buna bizler ve Allah şahit başka şahidimiz de var ama ne kadar olur. hatta öldükten sonra cenazesine dahi gelmedi. ve aradan 3 yıl geçti ve benim ile 10 yıldır miras meselesi yüzünden konuşmayan bu kız kardeş şimdi haber gönderiyor bana 30.000 ytl verin size payımı devredeyim diyor;
    size bahsettiğim ve yukarıda belirttiğim bu yazının ne kadar hükmü var ve ben bu yazıyı koruma altına almak istiyorum bunun için bu yazıyı notere tastik ettirmemde yarar var mı ... teşekkür edrim saygılarımla

sanırım mesajım gerilerde kaldı ve cevaplanmadı;
    bu yukarıda bahsetmiş olduğum yazı kendi aramızda yazılmış bir yazıdır ve şahitlerinde imzası vardır ; böyle bir yazının mahkeme ve yasa karşısında geçerliliği nedir... bu yazıyı mahkemeye sunduğumda haklı çıkarmıyım. yoksa noter kanalı ile yazılmadığından hiç bir işe yaramazmı.. ben bunu anlamak istiyorum.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: