+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.
    Nerede
    ısparta, merkez, Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Vekaletle satılan daire iptal davası açabilirmiyiz

slm benim babannnem ölmeden önçe 3 cocuğu var ve cocukları babannemden önçe öldü babannemde cocuklardan sonra öldü 91 yaşında idi 2006 subat ayında öldü babannemin geriye 3 tane torunu var babannemden kalan bir tane daire var babannem ölmeden önçe torununun birini vekalet veriyor..? torunuda babanneme tam teşkilatlı devlet hastanesinden akli dengesi yerindedir diye rapor alıyor o istinatıyla babannemin dairesine vermiş olduğu vekaletle dairesine satıyor tabi dairenin satıldığında babannem sağ ve yaşıyordu babannemin haberi yoken...? babannem öldü 2006 yılında gerideki mirascıları dairenin satıldığında öldükten sonra ve vereset ilamından sonra öğreniyoruz..? bu durumda mirascılar dava acsak bizim saklı paylarımızı alabilirmiyiz..? satılan daireye tapu iptal davası acabilirmiyiz iptal davasını kazanma şansımız yüksekmidir ve davaya kazansakda dairenin tapu iptali olurmu..? yada hakim daireye satan kişi satılan mal satılmıştır daireye bir şey olmaz hakim düşen payımızın ne kadar düştüğse satan kişidenmi nakit paramı ödetirirmi...? eyer mirascıları olarak biz nakit para değilde bize düşen dairenin saklı paylarımızı tapudan alabilirmiyiz nakit para değilde malımızı bölüştürün hissemize düşen neyse dairenin tapusu yani alabilirmiyiz..? burda iki türlü seçenek var 1 nakit para 2 nçiside daireden düşen hisseli tabularımız hangisini alabiliriz saygılarımla arz ederim

Hukuki NET Güncel Haber

Vekaletle satılan daire iptal davası açabilirmiyiz konulu yargıtay kararı ara
    Vekaletle satılan daire iptal davası açabilirmiyiz konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    KIRKLARELİ, LÜLEBURGAZ, Turkey.
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sorduğunuz sorudan vekalet ile satışta kanunen yapılması gereken tüm işlemler sağlık işlim olarak yapılmış olarak gözüküyor. Bananenizin satıştan haberi olmadığı ve de satışı istemediğini ispat etmek sizin yükümlülşüğünüzde olacak ve de banaanneniz sağ olmadığından işiniz zor olacaktır. Yinede vekalet ilişkisinin kötüye kullanılmasından ötürü dava çma şansınız vardır. Size bir avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm.

Nerede
    KIRKLARELİ, LÜLEBURGAZ, Turkey.
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sorduğunuz sorudan vekalet ile satışta kanunen yapılması gereken tüm işlemler sağlık işlim olarak yapılmış olarak gözüküyor. Bananenizin satıştan haberi olmadığı ve de satışı istemediğini ispat etmek sizin yükümlülşüğünüzde olacak ve de banaanneniz sağ olmadığından işiniz zor olacaktır. Yinede vekalet ilişkisinin kötüye kullanılmasından ötürü dava çma şansınız vardır. Size bir avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm.

Nerede
    osmaniye, toprakkale, Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

böyle bir durumda satılan daireyi almanız mümkün olayacaktır nitekim ancak belli miktarda para almanız mümkün olabilir.hukuk fak.3.sınıf öğrencisi olarak sorunuza cevap veriyorum

Nerede
    osmaniye, toprakkale, Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

böyle bir durumda satılan daireyi almanız mümkün olayacaktır nitekim ancak belli miktarda para almanız mümkün olabilir.hukuk fak.3.sınıf öğrencisi olarak sorunuza cevap veriyorum

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Doğan,
    Öncelikle olayda saklı payınız olduğundan söz edilemez. Babaanneniz Ölüme bağlı bir tasarrufta bulunmamış zira.
    Babaannenizin 3 torununa miras yoluyla kalmış bir daireden de söz edilemez çünkü babaanneniz vefat ettiğinde böyle bir gayrı menkulü yokmuş zira.

Torunlarından birine verdiği vekaletin muhteviyatı nedir? Öncelikle bunu bilmek gerekiyor.
    Vekaletname sahibi torun babaannenizin iradesi doğrultusunda mı satmıştır o evi?
    Satış ne zaman gerçekleştirilmiştir?
    Satıştan gelen para babaannenize mi verilmiştir? Bu çok önemli. Yoksa vekalet sahibi torunda mı kalmıştır para.

Tapu iptali Hukuk Fak. 3. sınıf öğrencisi olan arkadaşımızın da ifade ettiği gibi pek mümkün görünmüyor. İyi niyetli 3. kişi devreye giriyor çünkü. (Aslında İyi niyet de tartışılabilir ancak ispatı çok zor.)
    Babaannenizin değil de vekaletname sahibi torunun hesabına yatmış bir para varsa ki bunların ispatı nispeten daha kolaydır, Sebepsiz Zenginleşme türünde bir dava açılabilir kanaatindeyim. (zaman aşımı unsuru önemli bir unsur bu durumda)

Pınar hanımın da dediği gibi profesyonel bir yardım almanız davanın muhteviyatı itibariyle şart görünüyor.

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Doğan,
    Öncelikle olayda saklı payınız olduğundan söz edilemez. Babaanneniz Ölüme bağlı bir tasarrufta bulunmamış zira.
    Babaannenizin 3 torununa miras yoluyla kalmış bir daireden de söz edilemez çünkü babaanneniz vefat ettiğinde böyle bir gayrı menkulü yokmuş zira.

Torunlarından birine verdiği vekaletin muhteviyatı nedir? Öncelikle bunu bilmek gerekiyor.
    Vekaletname sahibi torun babaannenizin iradesi doğrultusunda mı satmıştır o evi?
    Satış ne zaman gerçekleştirilmiştir?
    Satıştan gelen para babaannenize mi verilmiştir? Bu çok önemli. Yoksa vekalet sahibi torunda mı kalmıştır para.

Tapu iptali Hukuk Fak. 3. sınıf öğrencisi olan arkadaşımızın da ifade ettiği gibi pek mümkün görünmüyor. İyi niyetli 3. kişi devreye giriyor çünkü. (Aslında İyi niyet de tartışılabilir ancak ispatı çok zor.)
    Babaannenizin değil de vekaletname sahibi torunun hesabına yatmış bir para varsa ki bunların ispatı nispeten daha kolaydır, Sebepsiz Zenginleşme türünde bir dava açılabilir kanaatindeyim. (zaman aşımı unsuru önemli bir unsur bu durumda)

Pınar hanımın da dediği gibi profesyonel bir yardım almanız davanın muhteviyatı itibariyle şart görünüyor.

Nerede
    ısparta, merkez, Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

slm AV.ilknur sezgin temel .ve ismetmülayim .Av.Pınar Dündar önçelikle sorumu cevab verdiğiniz için TŞK ederim

1): avukatımı tanıştım ve beni cok emin bir şekilde vekaletle satıldığını öğrenin dedi bende öğrendim tapudan vekaletle satıldığını 100/ de yüz kazanırız dedi daireye geri döndürebiliriz dedi bende mirascılar olarak avukatım noter vekaleti isdedi bende çıkardım aradan 3 gün geçti ve avukatımın fikri birden değişti dediki biz bu davaya kazanma şansımız var ama daireye iptal etiremeyiz ancak satan kişi mahkeme kararıyla dairenin bilir kişi tarafından biçilen fiyatdan payınızı düşen ne kadaarsa satan kişiden hakim tarafından senetle borçlandırılır dedi

2): daireye alan kişi akrabalık yakın bir dost bir derecemiz yok normal müşteri almış...? pasmış parayı almış daireye alan kişi hiç bir akraba bağları yok araştırdık

3): torunları olarak babanemin kalan dairesini saklı paylarımız yokmudur

4): sayın AV.ilknur sezgin babannem torununu verdiği vekalet aklına ne gelirse o şekilde vermiş.. şart konulmamış yani anlayacan vekaleti kötüye kulanmış

5:peki avukatlarım sizin dediğiniz gibi noter vekaletini kötüye kulanmış demişiniz mirasçılar olarak dava açsak kazanma şansımızda var diyorsunuz elimize ne geçer onu anlamak istiyorum dava sonucunda

6): mirascılar olarak bizim avukatımız yüzde yüz deyipde daireye geri çevirebiliriz dedikten sonra noter vekaleti avukatı verdikden sonra bu sefer ifadeleri değişinçe ister istemez aklıma açaba karşı taraftan avukatımı satınmı aldı geliyor aklıma

7): avukatı satın alıpda elimize 30 düşecene 10 verir gibisine düşünüyoruz

8:şu konu çok aydınlatmanızı istiyorum cok önemli eyer dava açtık para olak ödenir dediniz ya bende para istemiyorum payımızı düşen hisselerimizi istiyoruz tapudan...? bize vereceği parayı satın alan kişiye versin dairenin fiyatı neyse o fiyatdan....! sonuçda dairemizi istiyoruz olabilirmiiiii

Nerede
    ısparta, merkez, Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

slm AV.ilknur sezgin temel .ve ismetmülayim .Av.Pınar Dündar önçelikle sorumu cevab verdiğiniz için TŞK ederim

1): avukatımı tanıştım ve beni cok emin bir şekilde vekaletle satıldığını öğrenin dedi bende öğrendim tapudan vekaletle satıldığını 100/ de yüz kazanırız dedi daireye geri döndürebiliriz dedi bende mirascılar olarak avukatım noter vekaleti isdedi bende çıkardım aradan 3 gün geçti ve avukatımın fikri birden değişti dediki biz bu davaya kazanma şansımız var ama daireye iptal etiremeyiz ancak satan kişi mahkeme kararıyla dairenin bilir kişi tarafından biçilen fiyatdan payınızı düşen ne kadaarsa satan kişiden hakim tarafından senetle borçlandırılır dedi

2): daireye alan kişi akrabalık yakın bir dost bir derecemiz yok normal müşteri almış...? pasmış parayı almış daireye alan kişi hiç bir akraba bağları yok araştırdık

3): torunları olarak babanemin kalan dairesini saklı paylarımız yokmudur

4): sayın AV.ilknur sezgin babannem torununu verdiği vekalet aklına ne gelirse o şekilde vermiş.. şart konulmamış yani anlayacan vekaleti kötüye kulanmış

5:peki avukatlarım sizin dediğiniz gibi noter vekaletini kötüye kulanmış demişiniz mirasçılar olarak dava açsak kazanma şansımızda var diyorsunuz elimize ne geçer onu anlamak istiyorum dava sonucunda

6): mirascılar olarak bizim avukatımız yüzde yüz deyipde daireye geri çevirebiliriz dedikten sonra noter vekaleti avukatı verdikden sonra bu sefer ifadeleri değişinçe ister istemez aklıma açaba karşı taraftan avukatımı satınmı aldı geliyor aklıma

7): avukatı satın alıpda elimize 30 düşecene 10 verir gibisine düşünüyoruz

8:şu konu çok aydınlatmanızı istiyorum cok önemli eyer dava açtık para olak ödenir dediniz ya bende para istemiyorum payımızı düşen hisselerimizi istiyoruz tapudan...? bize vereceği parayı satın alan kişiye versin dairenin fiyatı neyse o fiyatdan....! sonuçda dairemizi istiyoruz olabilirmiiiii

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">4): sayın AV.ilknur sezgin babannem torununu verdiği vekalet aklına ne gelirse o şekilde vermiş.. şart konulmamış yani anlayacan vekaleti kötüye kulanmış </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Vekaletin kötüye kullanılmış olup olmadığına o şekilde karar verilmiyor.
    Aklına ne gelirse o şekilde vermiş cümlesinden de birşey anlaşılmıyor.

Vekalette ne tür yetkiler vermiş? Tek-tek... Bunları avukatınız incelemiş olmalı.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

tokiyi vekaletle satip geri alinirmi

vekaletle satilan ev tapusu iptal edilebilir mi

tapu iptal davasi vekaletle satilmis

vekaletle ev satışı

satilan.ev.satisi.iptal olurmu

http:www.hukuki.netshowthread.php16801-Vekaletle-satilan-daire-iptal-davasi-acabilirmiyiz

vekaletle evi sattim parami alamadim

vekaletle ev satisi parasi

satış vekaleti iptali

ben. evimi. vekaletle. verdim. evi. tekrar. geri. alamam

olenkisininvekaletibozulurmu

notersiz vekaletnameyle satilan evime tapu iptal davasi acabilirmiyimev ic vekaletli iptal edeilirvekaletle satilan ev topusu iptal olurmuvekaletle satilan yer alinirmiarsa satisinin vekalet iptalisahte vekaletle yapilan satis geri alinir mivekalet ile satilan arac vekil sonradan iptal edilirmiolmeden once vekalet vermis ve satilmisvekaletle satilan mahkemece geri alinirmivekaleti alan kisinin sattigi sey sucmugenel vekaletle tasinmaz satilabilir mivekaletle ev satin almakvekaletrn arsa sattim parasini vermedim ev satisi ilgili dava
Forum